تهران نیز همانند سایر کلان شهرهای دنیا دارای وسایل حمل و نقل عمومی از قبیل مترو، تاکسی و سامانه اتوبوس تندرو است که شهروندان میتوانند با استفاده از آنها به تمامی نقاط شهر دسترسی داشته باشند. در تهران روزانه هزاران نفر برای مقاصد کاری و گردشگری در سطح شهر تردد دارند. برخی از این افراد ترجیح میدهند از وسیله نقلیه شخصی استفاده کنند و برخی دیگر برای صرفهجویی در وقت و هزینه، با وسایل حمل و نقل عمومی تهران مثل اتوبوس تندرو و مترو به نقاط مختلف شهر میروند.
در سالهای اخیز وسایل حمل و نقل عمومی تهران رشد چشمگیری داشته و در حال حاضر اکثر مناطق این شهر دارای ایستگاه مترو یا اتوبوس هستند؛ همچنین تاکسیهای خطی، گردشی و آژانسها نیز بهراحتی در دسترس عموم مردم قرار دارند. در این مقاله قصد داریم به معرفی خطوط مترو، اتوبوس تندرو یا BRT و تاکسیهای تهران بپردازیم و اطلاعات جامع و کاملی از ایستگاهها و مناطق تحت پوشش این وسایل عمومی را در اختیار شما قرار دهیم؛ اگر شما هم جزو افرادی هستید که به دلایل شغلی، درمانی یا گردشگری در تهران تردد دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
تضمین بهترین قیمت بلیط قطار تهران و رزرو هتل های تهران فقط در الی گشت.
وسایل حمل و نقل عمومی تهران
حمل و نقل عمومی تهران به دو بخش درون شهری و برون شهری تقسیم میشود. مترو، اتوبوس، تاکسیهای شهری و اینترنتی جز مهمترین وسایل حمل و نقل عمومی تهران در حوزه درون شهری است و اغلب مردم پایتخت برای تردد در سطح شهر از این وسایل نقلیه استفاده میکنند. قطار، هواپیما و اتوبوس هم وسایل حمل و نقل عمومی در حوزه برون شهری است و مسافران با استفاده از این وسایل نقلیه از شهر تهران به شهرها و کشورهای دیگر میروند. تنوع وسایل نقلیه در شهر تهران در حد مطلوبی است ولی بسیاری از کارشناسان معتقدند تعداد وسایل حمل و نقل عمومی تهران در مقایسه با جمعیت چند میلیون نفری پایتخت هنوز هم با استانداردهای جهانی فاصله دارد.
بدون این سوغات تهران نباید به خانه برگردی!
خیابان انقلاب در تهران، بازدید از قدیمی ترین کتاب فروشی ها تا بهترین کافه ها
حمل و نقل عمومی با تاکسی
تاکسیهای زرد و سبز را میتوانید در هر محله شهر تهران مشاهده کنید که به صورت خطی و یا گردشی مسافران را از منطقهای به منطقه دیگر جا به جا میکنند. تاکسی یک روش حمل و نقل راحت و در عین حال ارزان در شهر بزرگ تهران محسوب میشود، مردم در تهران از تاکسی برای سفر در مسافتهای کوتاه و یا طولانی استفاده میکنند. برای فرار از گرمای سوزان و تجربه سفر با خنکای کولر میتوانید برای تردد در شهر تهران از تاکسی استفاده کنید. کرایه تاکسی در شهر تهران به صورت نقدی و آنلاین دریافت میشود و مسافران براساس مسیری که طی میکنند باید کرایه تاکسی را پرداخت نمایند.
تاکسیهای اینترنتی هم چند سالی است که در حمل و نقل عمومی تهران جایگاه ویژهای پیدا کردهاند و بسیاری از مسافران برای تردد در سطح شهر تهران از این تاکسیها استفاده میکنند. به صورت کلی میتوان گفت حمل و نقل عمومی با تاکسی در شهر تهران پر رونق و پرطرفدار است و اغلب افراد برای اینکه در ترافیک رانندگی نکنند به سراغ تاکسیهای شهری و یا اینترنتی میروند. برخی از تاکسی هم در مسیرهای بین شهری مسافران را از تهران به شهرهای اطراف همچون کرج و قم جا به جا میکنند. تاکسیهای تهران انواع مختلفی دارند که مسافران میتوانند با توجه به نیاز خود از آنها استفاده کنند.
- تاکسی گردشی
- تاکسی خطی
- تاکسی تلفنی
- تاکسی ویژه
انواع تاکسی در تهران
تاکسیهای تهران انواع مختلفی دارند که مسافران میتوانند با توجه به نیاز خود از آنها استفاده کنند، در ادامه ویژگیهای هر کدام از آنها بررسی خواهد شد.
- تاکسی گردشی
- تاکسی خطی
- تاکسی تلفنی
- تاکسی ویژه
تاکسی گردشی
تاکسیهای گردشی یکی از انواع تاکسیهای تهران است که ایستگاه مشخصی ندارد و مسیر آنها با توجه به مسیر مسافران مشخص میشود. شاخصه اصلی این تاکسیها، رنگ زرد و نوار مشکی کنار دربهاست. هزینه تاکسی گردشی با تاکسیمتر تعیین میشود. رانندگان تاکسی گردشی اجازه ندارند مسافران را بهصورت دربستی جابهجا کنند.
تاکسی خطی
تاکسیهای خطی در دو نوع سواری و ون در سطح تهران تردد میکنند و رنگ آنها زرد یا سبز فسفری مشخص است. این تاکسیها در ایستگاههای مشخص فعالیت میکنند و دارای مبدا و مقصد معینی هستند. روی تاکسیهای خطی آرم شرکت تاکسیرانی و لوگو شرکت خصوصی که آنها را تحت پوشش قرار داده، درج میشود؛ همچنین روی درب این تاکسیها نام مبدا و مقصد نیز نوشته میشود. در ایستگاهها و پایانههای تاکسیرانی، تابلوهایی با مشخصات مبدا، مقصد و مبلغ کرایه درج میشود و تاکسیها خطی اجازه دارند فقط در مسیر تعیین شده، فعالیت کنند. مبلغ کرایه تاکسیهای خطی بهصورت سالانه تعیین میشود و ثابت است. رانندگان تاکسی خطی اجازه سوار کردن مسافر بهصورت دربستی یا خارج از مسیر مشخص شده را ندارند.
تاکسی تلفنی
تاکسی تلفنی تهران با رنگ زرد و نوار شطرنجی مشکی مشخص میشود؛ علاوهبراین آرم شرکت تاکسیرانی خصوصی روی درب آنها درج شده و روی سقف تمامی آنها تابلویی با عنوان «تاکسی تلفنی» نصب میشود. معمولا تاکسیهای تلفنی مجهز به بیسیم یا سیستمهای ناوبری هوشمند هستند. این تاکسیها ایستگاههای مشخصی دارند و نحوه کار آنها به این صورت است که بعد از تماس مسافران با مرکز، درخواست آنها از طریق بیسیم به نزدیکترین تاکسی ابلاغ شده و رانندگان برای ارائه خدمات به محل مبدا میروند.
هزینه این تاکسیها در ساعات مختلف شبانهروز متفاوت است و بهوسیله تاکسیمتر تعیین میشود؛ همچنین برچسبی در مورد مبلغ ورودی آنها و شیوه محاسبه کرایه در ساعات مختلف روی شیشه جلو خودرو قرار دارد. تاکسیهای تلفنی اجازه فعالیت گردشی در سطح شهر را ندارند.
تاکسی ویژه
تاکسی ویژه انواع مختلفی دارد و با توجه به سازمانی که تاکسی متعلق به آن است به سه دسته تقسیم میشود:
- تاکسی دفاتر ویژه مثل راهآهن، فرودگاه، پایانههای مسافربری
- تاکسی ایستگاهی مثل هتلها، بیمارستانها و مراکز تجاری
- تاکسی سازمانها و ادارات
تاکسی دفاتر ویژه
تاکسی دفاتر ویژه در مکانهای خاص مثل فرودگاه یا پایانههای مسافربری حضور دارند و مانند تاکسی تلفنی با درخواست مسافر، مقصد آنها مشخص میشود. روی سقف این تاکسیها، تابلویی با ذکر محل فعالیت قرار گرفته که تعیین میکند آنها مربوط به راهآهن ترمینال یا فرودگاه هستند. هزینه این تاکسیها با تاکسیمتر تعیین میشود. نحوه محاسبه هزینه و مبلغ ورودی تاکسیهای دفاتر ویژه همانند تاکسی تلفنی روی شیشه جلو خودرو نصب میشود.
تاکسی ویژه ایستگاهی
اماکنی مثل مجتمعهای تجاری، مراکز خرید، ایستگاههای مترو و مراکز تفریحی و ورزشی دارای تاکسیهای ویژهای هستند که خدمات آنها بهصورت دربستی به مسافران ارائه میشود. روی سقف این تاکسیهای تابلویی با عنوان تاکسی ویژه نصب شده و مانند تاکسی دفاتر ویژه دارای مبدا مشخص هستند. مقصد تاکسیهای ایستگاهی نیز با درخواست مسافر تعیین میشود. هزینه و قوانین محاسبه کرایه این تاکسیها همانند تاکسی تلفنی است.
تاکسی ویژه سازمانها
اغلب شرکتهای خصوصی مثل ادارهها، مؤسسهها، مراکز دولتی و خصوصی به صورت سالیانه قراردادی با شرکت تاکسیرانی منعقد میکنند که بر اساس آن تعداد مشخصی تاکسی در اختیار این مراکز قرار میگیرد. هزینه این تاکسیها بر اساس مصوبه شورای اسلامی تهران مشخص شده و روی شیشه جلو خودرو نصب میشود. علاوهبراین شرکت تاکسیرانی در مواقع خاص و بنا به درخواست برخی از مدارس، خودروهایی را بهعنوان سرویس مدارس در اختیار شهروندان قرار میدهد. این تاکسیها معمولا ون هستند و دارای استانداردهای لازم برای حمل کودکان و نوجوانان میباشند.
نرخ کرایه تاکسیهای مختلف در تهران
نرخ کرایه تاکسیها در تهران توسط شرکت تاکسیرانی بهصورت سالانه اعلام میشود. تاکسیها موظف هستند که برچسب حاوی نام مبدا، مقصد و مبلغ کرایه مصوب را روی شیشه جلو خودرو و در معرض دید مسافران نصب کنند.
ایستگاههای تاکسی تهران
سیستم حملونقل عمومی تهران بسیار گسترده است و با توجه به جمعیت و نیازهای شهروندان، ایستگاههای تاکسی متنوعی در سطح شهر وجود دارد. به صورت تقریبی در هر منطقه از تهران حدود ده پایانه تاکسی فعالیت دارند. در ادامه به ذکر ایستگاههای مهم تاکسی در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران میپردازیم.
ایستگاه تاکسی شمال تهران
پایانه تاکسیرانی ونک واقع در جنوب غربی میدان ونک، خیابان پردیس، خیابان ملاصدرا است. در این پایانه شما میتوانید از طریق تاکسی به نقاط مختلف تهران مثل ملاصدرا، ولیعصر، سئول و چهارراه جهان کودک بروید. نزدیکترین ایستگاه مترو به پایانه ونک، ایستگاه حقانی بوده و نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به آن، ایستگاه نصر است.
هتلهای نزدیک به پایانه تاکسیرانی شمال تهران
اگر به قصد گردشگری به تهران سفر کردهاید و در هتل هما تهران، هتل آپارتمان تاج محل، هتل آپارتمان طوبی تهران و هتل نیلو تهران اقامت دارید؛ میتوانید در مدت کوتاهی خود را به میدان ونک رسانده و با استفاده از تاکسیهای پایانه ونک با صرف هزینه کم خود را به سایر نقاط شهر برسانید.
بیمارستانهای نزدیک به پایانه ونک
- بیمارستان امام رضا
- بیمارستان قلب تهران
- بیمارستان شریعتی
- سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
خطوط تاکسی پایانه شمال تهران
شما میتوانید از پایانه تاکسی ونک به خیابانهای مهم تهران بروید. خطوط تاکسی پایانه شمال تهران عبارتند از:
- خط ۱۲۲۳: میدان ونک-میدان ولیعصر(عج)
- خط ۱۲۱۱:ونک – ده ونک
- خط ۱۲۴۳: ونک – کرج
- خط ۱۲۳۷: ونک – تجریش
- خط ۱۲۳۴: ونک – یوسف آباد
ایستگاه تاکسی سید خندان-مرکز تهران
پایانه تاکسیرانی سیدخندان در خیابان شریعتی، خیابان مطهری، خیابان سهروردی شمالی، زیر پل سیدخندان واقع شده است. در این پایانه ۳۰ خط تاکسیرانی برای نقاط مختلف تهران فعالیت دارند.
هتلهای نزدیک به پایانه تاکسیرانی سیدخندان
از جمله هتلهای اطراف پل سیدخندان میتوان به هتل پرشین پلازا، هتل بزرگ تهران و هتل آپارتمان ونوس اشاره کرد.
بیمارستانهای نزدیک به پل سیدخندان
- بیمارستان رسالت
- بیمارستان قمربنی هاشم
- بیمارستان قدوسی
- بیمارستان امام علی
خطوط تاکسی پایانه تاکسیرانی سیدخندان
شما میتوانید از پایانه تاکسیرانی سیدخندان به شمال، جنوب، شرق و غرب تهران بروید.
- خط ۱۲۶ : سید خندان – میدان قدس
- خط ۲۳۲ : سید خندان – پونک (بلوار همیلا)
- خط ۲۳۳ : سید خندان – میدان صنعت
- خط ۲۳۴ : سید خندان – پایانه سازمان آب
- خط ۲۷۷ : سید خندان – پایانه شهید نظری
- خط ۳۲۶ : سید خندان – میدان ونک
- خط ۳۵۱ : سید خندان میدان مادر
- خط ۴۲۵ : سید خندان – لویزان شیان
- خط ۴۲۹ : سید خندان – بنی هاشم
- خط ۴۴۶ : سید خندان – شهید عراقی
- خط ۵۸۴ : سید خندان – پایانه جنت آباد
- خط ۷۱۱ : سید خندان – هروی
- خط ۷۱۲ : سید خندان – میدان انقلاب اسلامی
- خط ۷۱۳ : سید خندان – چهارراه اشراق ( فلکه دوم تهرانپارس )
- خط ۷۱۴ : سید خندان – میدان رسالت
- خط ۷۱۵ : سید خندان – خیابان بهار
- خط ۷۱۷ : سید خندان – میدان امام حسین
- خط ۷۱۸ : سید خندان – میدان نامجو
- خط ۷۲۱ : سید خندان – میدان ولیعصر
- خط ۷۲۴ : سیدخندان – بیمارستان امام خمینی
- خط ۷۲۵ : سید خندان – چهارراه نظام آباد
- خط ۷۲۷ : سید خندان – پایانه مغان
- خط ۷۳۱ : سید خندان – پایانه نوبنیاد
- خط ۷۳۲ : سید خندان – مترو مصلی
- خط ۷۳۳ : سید خندان – میدان هفتم تیر
- خط ۷۳۶ : سید خندان – فلکه چهارم تهرانپارس
- خط ۸۱۶ : سید خندان – میدان نبوت ( هفت حوض )
- خط ۸۱۸ : سید خندان – چهارراه تهرانپارس
- خط ۱۲۱۵ : سید خندان – پایانه امام خمینی
- خط ۱۲۲۷ : سید خندان – میدان شوش
ایستگاه تاکسی میدان آزادی-غرب تهران
پایانه تاکسیرانی غرب تهران در میدان آزادی، ابتدای جاده مخصوص کرج واقع شده و به نام پایانه شهید منتظری شناخته میشود. ایستگاه تاکسی آزادی در فاصله کمی با ایستگاه مترو آزادی، پایانه مسافربری غرب و پایانه اتوبوس تندرو واقع شده است و یکی از پرترددترین ایستگاههای تاکسی برای سامانه حمل و نقل عمومی تهران محسوب میشود.
هتلهای نزدیک به پایانه تاکسیرانی آزادی
ایستگاه تاکسی آزادی در فاصله کمی از فرودگاه مهرآباد و پایانه مسافربری غرب واقع شده است و مسافران میتوانند در کمترین زمان خود را به هتل آساره تهران، هتل المپیک و هتل پاسارگاد تهران برسانند.
بیمارستانهای نزدیک به پایانه تاکسیرانی غرب تهران
- بیمارستان آزادی
- بیمارستان آبان
- بیمارستان سورنا
خطوط تاکسی پایانه تاکسیرانی میدان آزادی
- خط ۱۹۲۴: میدان آزادی-میدان جهاد
- خط ۱۹۱۹: میدان آزادی-شهرک شکوفه
- خط ۱۷۱۱: میدان آزادی-ابوذر
- خط ۱۵۳۷: میدان آزادی-ثامن الحجج
- خط ۱۲۲۹: میدان آزادی-میدان امام خمینی
- خط۱۲۲۸: میدان آزادی-میدان شوش
- خط ۱۱۳۴: میدان آزادی- میدان راه آهن
- خط ۱۱۲۹: میدان آزادی- میدان قزوین
- خط ۱۰۱۴: پایانه آزادی-مالک اشتر
- خط ۹۲۳: میدان آزادی-ابتدای خیابان توکلی
- خط ۵۶۱: میدان آزادی- میدان امام حسین
- خط ۵۶۳: میدان آزادی- ملارد
- خط ۶۲۷: میدان آزادی- میدان هفت تیر
- خط ۶۳۴: میدان آزادی- چهارراه ولیعصر
- خط ۶۳۱: میدان آزادی-میدان انقلاب اسلامی
- خط ۵۴۱: میدان آزادی- شهریار
- خط ۵۳۸: میدان آزادی- فاز چهار مهرشهر
- خط ۵۳۵: میدان آزادی- اکباتان
- خط ۵۳۴: میدان آزادی-شهر زیبا
ایستگاه تاکسی میدان هفت تیر-مرکز تهران
هفت تیر یکی از مهمترین میدانهای تهران بوده و پایانه تاکسیرانی آن در خیابان خاقانی، خیابان مفتح واقع شده است. ایستگاه مترو هفت تیر در نزدیکی این پایانه واقع شده است.
هتل های نزدیک به پایانه تاکسیرانی هفت تیر
هتل مروارید تهران، هتل هویزه تهران، هتل بهار و هتل ایرانشهر از جمله هتلهای نزدیک به میدان هفت تیر هستند و مسافران میتوانند از طریق تاکسیهای موجود در پایانه هفت تیر خود را در کمترین زمان به آنها برسانند.
بیمارستانهای نزدیک به ایستگاه تاکسی هفت تیر
- بیمارستان سجاد
- بیمارستان ۱۵ خرداد
خطوط تاکسی پایانه تاکسیرانی هفت تیر
مسافران میتوانند از این پایانه به تمامی نقاط تهران سفر کنند. در پایانه تاکسیرانی هفت تیر دو خط تاکسی مهم برای میدان تجریش و میدان نوبنیاد نیز فعال است.
- خط ۶۴۱: میدان هفتم تیر-فلکه دوم صادقیه
- خط ۶۲۹: میدان هفتم تیر – میدان شهدا
- خط ۶۲۴: میدان هفتم تیر- میدان انقلاب اسلامی
- خط ۶۱۵: میدان هفتم تیر-میدان امام حسین (ع)
- خط ۶۱۲: میدان هفتم تیر-میدان آرژانتین
- خط ۱۳۲۶: میدان هفتم تیر-میدان شهید کلاهدوز
- خط ۱۴۳۵: میدان هفتم تیر-شهید محلاتی
- خط ۱۱۳: میدان هفت تیر- دستواره
- خط ۶۴۴: میدان هفت تیر-بلوار کشاورز
- خط ۶۴۳: میدان هفت تیر-میدان فاطمی
- خط ۶۳۷: میدان هفت تیر-میدان خراسان
- خط ۷۲۴: میدان هفت تیر-خیابان زیتون
- خط ۷۳۴: ابتدای بهار-انتهای بهار
- خط ۷۲۶: میدان هفت تیر-میدان نامجو
- خط ۲۱۶: میدان هفتم تیر-میدان صنعت
- خط ۶۴۶: میدان هفتم تیر-مدرس
ایستگاه تاکسی میدان رسالت-شرق تهران
پایانه تاکسیرانی شرق تهران واقع در میدان رسالت، نارمک شمالی، خیابان مدنی است. در این پایانه تاکسیهایی برای تمامی نقاط تهران وجود دارد.
بیمارستان های نزدیک به پایانه تاکسیرانی رسالت
- بیمارستان رسالت
- بیمارستان الغدیر
- بیمارستان چشمپزشکی بینا
خطوط تاکسی پایانه مسافربری میدان رسالت
از میدان رسالت تاکسیهایی برای مراجعه به تمامی نقاط تهران وجود دارد.
- میدان قدس – پایانه رسالت
- پل ستارخان – میدان رسالت
- میدان ونک – میدان رسالت
- میدان رسالت – پاسداران
- میدان رسالت – شمیران نو
- چهارراه اشراق – دادسرای رسالت
- میدان رسالت – اوقاف
- میدان رسالت – میدان نوبنیاد
- میدان رسالت – شمس آباد
- چهارراه اشراق – میدان رسالت
- میدان رسالت – پایانه شهید نظری
- میدان رسالت – میدان صنعت
- میدان رسالت – فلکه دوم صادقیه
- میدان رسالت – کوهک
- میدان رسالت – پایانه مینی سیتی
- میدان رسالت – میدان پونک
- میدان رسالت – قنات کوثر
- میدان رسالت – میدان آرژانتین
- میدان رسالت – میدان ولیعصر (عج)
- میدان رسالت – شیان – لویزان
- ابتدای خیابان ابوذر (کاشانی) – انتهای خیابان ابوذر(رسالت)
- پایانه سیدخندان – میدان رسالت
- ابتدای خیابان معلم – میدان رسالت
- میدان رسالت – چهارراه تهرانپارس
- میدان رسالت – گلستان نارمک
- میدان رسالت – میدان امام حسین (ع)
- میدان رسالت – میدان بهارستان
- میدان رسالت – پایانه شقایق
- میدان رسالت – سی متری نارمک
- باشگاه رسالت – چهارراه قدوسی
- خیابان پنجم نیروی هوایی – میدان رسالت
- میدان رسالت – دانشگاه آزاد واحد جنوب
- شهرک رسالت – میدان محمدیه
ایستگاه تاکسی میدان تجریش
میدان تجریش یکی از قدیمیترین میادین تهران است و روزانه افراد زیادی به قصد کوهنوردی، زیارت و خرید در این میدان تردد میکنند. پایانه تاکسیرانی میدان تجریش در خیابان دربند، خیابان جلالوند واقع شده است.
بیمارستان های نزدیک به پایانه تاکسیرانی تجریش
- بیمارستان شهدای تجریش
خطوط تاکسی پایانه تاکسیرانی تجریش
- خط ۱۴۸: پایانه شهرداری-میدان نوبنیاد
- خط ۴۵۲: پایانه شهرداری-فلکه دوم تهرانپارس
- خط ۱۱۷: میدان قدس-پاسداران
- خط ۷۲۸: میدان قدس-پایانه روشندلان
- خط ۱۲۶: میدان قدس-پایانه سیدخندان
- خط ۱۱۸: میدان قدس-چیذر
- خط ۴۴۴: میدان قدس-پایانه رسالت
- خط ۱۶۸: پایانه شهرداری-ازگل
- خط ۱۲۸: پایانه شهرداری-پایانه امام خمینی
- خط ۱۸۸: ویژه پایانه شهرداری-میدان درکه
- خط ۱۸۷: پایانه شهرداری-دربند
- خط ۱۸۹: پایانه شهرداری-درکه
- خط ۱۵۱: پایانه شهرداری-پایانه مینی سیتی
حمل و نقل عمومی با اتوبوس
در شهر تهران دو مدل اتوبوس فعالیت میکنند، اتوبوسهای تندرو برای خطوط ویژه و اتوبوسهای عادی درون شهری که اغلب بدون تهویه مطبوع هستند و برای مسیرهای کوتاه از آنها استفاده میشود. تردد در شهر تهران با اتوبوس طرفداران زیادی دارد و خطوط اتوبوسرانی شهر تهران جز پرطرفدارترین خطوط حمل و نقل عمومی در کشور است که در اغلب مناطق شهر ایستگاه دارد. حمل و نقل عمومی با اتوبوس در پایتخت ارزان و اقتصادی است و مسافران با استفاده از کارتهای مخصوص میتوانند کرایه اتوبوس را پرداخت کنند. بی آر تی (BRT) یا سامانه اتوبوسهای تندرو بخش مهمی از حمل و نقل عمومی تهران را برعهده دارد.
اتوبوسهای بی آر تی در تهران، بسیار سریع، راحت، ایمن و ارزان است و روزانه افراد زیادی را در سطح شهر جابهجا میکنند و سهم زیادی از حمل ونقل عمومی تهران بر عهده این خطوط اتوبوسرانی است. شهروندان تهرانی برای مسیرهای طولانی و پرترافیک معمولا به سراغ اتوبوسهای تندرو میروند تا در اسرع وقت بتوانند خود را به مقصد مورد نظر برسانند. سامانه اتوبوس تندرو در تهران، اولین بار در مسیر آزادی در غرب شهر تهران به منطقه تهرانپارس در شرق پایتخت راه اندازی شد، در حال حاضر اتوبوسهای تندرو ۱۰خط فعال برای جا به جایی مسافران در سطح شهر تهران دارد.
-
خط یک بی آر تی (BRT):
اولین خط از سامانه اتوبوسهای تندرو در مسیر پایانه آزادی به سمت چهارراه تهرانپارس افتتاح شد. این مسیر ۲۵ ایستگاه دارد و غرب شهر تهران را به شمال شرق تهران متصل میکند. این مسیر در حالت عادی ۴۵ دقیقه طول میکشد.
-
خط دو بی آر تی (BRT):
خط دو بیآرتی، مسیر پایانه آزادی به پایانه خاوران را طی میکند. این مسیر ۳۰ ایستگاه دارد و غرب تهران را به جنوب شرق متصل میکند. این مسیر در حالت عادی ۶۰ دقیقه طول میکشد.
-
خط سه بی آر تی (BRT):
خط سه در مسیر پایانه علم و صنعت به پایانه خاوران حرکت میکند. این خط ۱۸ ایستگاه دارد و جنوب شرق تهران را به شرق متصل میکند. این مسیر در حالت عادی و بدون ترافیک حدود یک ساعت طول میکشد.
-
خط چهار بی آر تی (BRT):
خط چهار شمال تهران را به جنوب تهران وصل میکند. اتوبوسهای این مسیر از چهارراه پارکوی به پایانه جنوب حرکت میکنند. خط چهار۲۴ ایستگاه دارد.
-
خط پنج بی آر تی (BRT):
خط پنج اتوبوسهای BRT از پایانه علم و صنعت آغاز میشود و به پایانه بیهقی ختم میشود. این خط ۱۰ ایستگاه دارد.
-
خط شش بی آر تی (BRT):
خط شش اتوبوسهای تندرو، از پایانه لاله آغاز میشود و ایستگاه آخر آن پایانه افشار است. این خط در مسیر رفت و برگشت ۲۳ ایستگاه دارد.
-
خط هفت بی آر تی (BRT):
این خط از میدان راهآهن در جنوب تهران بهسمت میدان تجریش حرکت میکند. خط هفت ۳۹ ایستگاه دارد.
-
خط هشت بی آر تی (BRT):
خط هشت بی آر تی ۶ ایستگاه دارد و مسیر آن از پایانه خاوران به پایانه جنوب است.
-
خط نه بی آر تی (BRT):
خط نه بلندترین خط بی آر تی در کشور است که شمال و جنوب شهر را به هم وصل میکند. این خط ۹۸ ایستگاه دارد که از پایانه لاله شروع و به پایانه جوانمرد قصاب ختم میشود.
-
خط ده بی آر تی (BRT):
خط ده سامانه اتوبوسهای تندرو از میدان آزادی آغاز و به ایستگاه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد منتهی میشود. این خط ۱۵ ایستگاه دارد و حدود ۴۰ دقیقه این مسیر در حالت عادی طول میکشد.
خط یک BRT
خط یک اتوبوس تندرو در مسیر میدان آزادی به چهارراه تهرانپارس قرار دارد و شامل ۲۵ ایستگاه است؛ در روزهای کم ترافیک شما میتوانید این مسیر را در ۴۵ دقیقه طی کنید.
ایستگاههای خط یک BRT:
- پایانه آزادی
- آزادی
- استاد معین
- دانشگاه شریف
- نواب غربی/شرقی
- دکترقریب
- میدان انقلاب
- دانشگاه تهران
- چهارراه ولیعصر(عج) غربی/شرقی
- فردوسی غربی/شرقی
- دروازه دولت، شریعتی
- پل چوبی
- میدان امام حسین (ع)
- منتظری
- فتحنایی
- فرودگاه
- سبلان
- وحیدیه
- پل نیروی هوایی
- آیت غربی/شرقی
- ابوریحان
- خاقانی
- داریوش
- چهارراه تهرانپارس
خط دو BRT
خط دو BRT در مسیر پایانه آزادی و پایانه خاوران قرار دارد و شامل ۳۰ ایستگاه میشود.
ایستگاههای خط دو BRT:
- پایانه آزادی
- میدان آزادی
- هاشمی
- سی متری جی
- سه راه بوتان
- جرجانی
- میدان شمشیری
- فرهنگسرای قرآن
- دوراهی قپان
- امامزاده معصوم
- کشاورز
- هلال احمر
- عباسی
- میدان رازی
- ولیعصر
- میدان وحدت
- خیام
- سعادت
- چهارراه مولوی
- میدان قیام
- زیبا
- میدان خراسان
- مخبر
- امیرسلیمانی
- نفس
- اتابک
- باسکول
- فرهنگسرای خاوران
- پمپ بنزین
- پایانه خاوران
خط سه BRT
خط سه BRT در مسیر پایانه علم و صنعت به پایانه خاوران قرار دارد و شامل ۱۸ ایستگاه میشود.
ایستگاههای خط سه BRT:
- پایانه خاوران
- بسیج
- رحمانی
- ولیعصر
- آشوری
- آهنگ
- رحیمی
- محلاتی
- قصر فیروزه
- ائمه اطهار
- پیروزی
- نیروی هوایی
- امامت
- آیت
- تلفنخانه
- نبوت
- سرسبز
- پایانه علم و صنعت
خط چهار BRT
این خط در مسیر چهارراه پارکوی به پایانه جنوب واقع شده و دارای ۲۴ ایستگاه است.
ایستگاههای خط چهار BRT:
- پایانه شهید افشار
- پمپ بنزین
- نمایشگاه
- آتی ساز،
- پل مدیریت
- ملاصدرا
- کوی نصر
- باقرخان
- توحید
- آزادی
- جمهوری
- آذربایجان
- امام خمینی
- کمیل
- صفدری
- هلال احمر
- رباط کریم
- پل جوادیه
- قالیشویی
- میدان بهمن
- شهید امامی
- شهید رجایی
- چهارراه روغن نباتی
- پایانه جنوب
خط پنج BRT
این خط در مسیر پایانه علم و صنعت به پایانه بیهقی قرار دارد و شامل ۱۰ ایستگاه میشود.
ایستگاههای خط پنج BRT:
- پایانه علم و صنعت
- آیت
- رسالت
- کرمان
- اثنی عشر
- استاد حسن بنا
- سید خندان
- بهشت مادران
- مصلی
- پایانه بیهقی
خط شش BRT
خط شش BRT در مسیر پایانه لاله به پایانه افشار واقع شده و دارای ۲۳ ایستگاه است.
ایستگاههای خط شش BRT:
- پایانه لاله
- کوی یاس
- مرکز مخابرات
- کوثر
- ابوذر
- دانشگاه اهل بیت
- سازمان جنگلها
- محلاتی
- ایران خودرو
- مینیسیتی
- ازگل
- اراج
- گلچین
- شهرک رجایی
- نوبنیاد
- اختیاریه
- دیباجی
- قیطریه
- بهار
- دستور
- آفریقا
- الهیه
- پایانه افشار
خط هفت BRT
این خط در مسیر میدان راهآهن به میدان تجریش قرار دارد و دارای ۳۹ ایستگاه است.
ایستگاههای خط هفت BRT:
- پایانه تجریش
- کاظمی
- باغ فردوس
- پسیان
- همایونی
- محمودیه
- شهید افشار
- پارکوی
- امانیه
- خبرنگاران
- پارک ملت
- نیایش
- ظفر
- میرداماد
- سه راه ونک
- میدان ونک
- پل همت
- توانیر
- سی و دوم
- آبشار
- پله سوم
- پله اول،
- بهشتی
- مطهری
- قدس
- میدان ولیعصر(عج)
- دمشق
- طالقانی
- چهارراه ولیعصر (خیابان انقلاب)
- جمهوری
- جامی
- امام خمینی
- منیریه
- فرهنگ
- پل امیر بهادر
- مدرس
- مولوی
- مختاری
- راهآهن
خط هشت BRT
این خط در مسیر پایانه خاوران و پایانه جنوب واقع شده و دارای ۶ ایستگاه است.
ایستگاههای خط هشت BRT:
- پایانه جنوب
- پارک بعثت
- هفده شهریور
- شهرک شاهد
- شهید بروجردی
- پایانه خاوران
خط نه BRT
این خط در مسیر پایانه لاله و پایانه جوانمرد قصاب قرار دارد و طولانیترین خط BRT تهران است، این خط ۴۰ ایستگاه دارد.
ایستگاههای خط نه BRT:
- پایانه لاله
- کوثر
- قائم
- مینی سیتی
- پیام نور
- ازگل
- اراج
- گلشن
- شعبانلو
- مبارک آباد
- مجیدیه
- فرجام
- حیدری
- سبلان
- اکبرنژاد
- مدنی
- دماوند
- صفا
- پیروزی
- نیکنام
- بوستان رجبی
- شهید محلاتی
- دولاب
- خاوران
- ابراهیمی
- رضایی
- توسکا
- شهید بروجردی
- معدن شرقی
- معدن غربی
- شهید تراب
- غیوری
- دیلمان
- گذرنامه
- میدان نماز
- پایانه جوانمرد قصاب
خط ده BRT
خط ده BRT در مسیر پایانه آزادگان به دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات قرار دارد و شامل ۱۵ ایستگاه میشود.
ایستگاههای خط ده BRT:
- میدان آزادی
- صادقیه
- سازمان آب
- مسجد جامع
- مرزداران
- باغ فیض
- تیراژه
- مخبری
- پونک
- مجتمع قضایی
- طالقانی
- اشرفی اصفهانی
- مخابرات
- دانشگاه آزاد علوم تحقیقات
- الوند
حمل و نقل عمومی با مترو
حمل و نقل عمومی با مترو یکی از بهترین راههای ممکن برای فرار از ترافیک شهر تهران میباشد، مترو از سال ۱۳۷۸ در شهر تهران راه اندازی شده است و در سالهای اخیر در اغلب مناطق پایتخت توسعه یافته و در هر محلهای حداقل یک ایستگاه فعال دارد. مترو یک شبکه راهآهن زیرزمینی میباشد که بخشهای مختلف شهر تهران را از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب پوشش میدهد. بزرگترین شبکه حمل و نقلی درون شهری ایران به متروی تهران تعلق دارد، در حال حاضر مترو تهران ۶ خط فعال دارد. نخستین خط متروی تهران میدان صادقیه را به میدان امام خمینی وصل میکرد.
پس از آن ایستگاههای مختلفی افتتاح شد و متروی تهران روز به روز گسترش پیدا کرد. متروی شهر تهران در حال حاضر بیش از ۱۰۰ ایستگاه فعال دارد و روزانه بیش از یک میلیون مسافر را داخل پایتخت جا به جا میکند. بلیط مترو پایتخت به دو صورت تک سفر و بلیط الکترونیک قابل خریداری است و مسافران به این شکل میتوانند از گیت کنترل بلیط مترو عبور کنند و سوار قطار مترو شوند. هزینه مقرون به صرفه یکی از دلایل محبوبیت حمل و نقل عمومی با مترو در شهر تهران است.
خط یک مترو تهران
این خط از ایستگاه تجریش در شمال تهران آغاز شده و به منطقه کهریزک در جنوب تهران ختم میشود. این خط در نقشه مترو پایتخت، قرمز رنگ است و در ایستگاه شهید بهشتی با خط سه مترو، در ایستگاه دروازه دولت با خط چهار مترو و در ایستگاه میدان امام خمینی با خط دو مترو تعویض خط دارد.
ایستگاههای خط یک مترو تهران:
- تجریش
- قیطریه
- شهید صدر
- قلهک
- دکتر شریعتی
- میرداماد
- شهید حقانی
- شهید همت
- مصلی امام خمینی
- شهید بهشتی
- شهید مفتح
- شهدای هفتم تیر
- طالقانی
- دروازه دولت
- سعدی
- امام خمینی
- پانزده خرداد
- خیام
- میدان محمدیه
- شوش
- پایانه جنوب
- شهید بخارایی
- علی آباد
- جوانمرد قصاب
- شهر ری
- پالایشگاه
- شاهد- باقر شهر
- حرم امام خمینی
- کهریزک
خط دو مترو تهران
این خط مسافران را از ایستگاه صادقیه در غرب پایتخت به سمت ایستگاه فرهنگسرا در شرق تهران جا به جا میکند. رنگ مورد استفاده این خط آبی پررنگ است و از سمت ایستگاه صادقیه به متروی کرج وصل شده است. این خط در ایستگاه های شادمان و دروازه شمیران با خط چهار مترو، ایستگاه نواب صفوی با خط شش مترو و در ایستگاه میدان امام خمینی با خط یک مترو تعویض خط دارد.
ایستگاههای خط دو مترو تهران:
- صادقیه
- طرشت
- دانشگاه شریف
- شادمان
- شهید نواب صفوی
- میدان حر
- دانشگاه امام علی
- حسن آباد
- امام خمینی
- ملت
- بهارستان
. دروازه شمیران
- امام حسین
- شهید مدنی
- سبلان
- فدک
- جانبازان
- سرسبز
- دانشگاه علم و صنعت
- شهید باقری
- تهرانپارس
- فرهنگسرا
خط سه مترو تهران
این خط از ایستگاه آزادگان در جنوب تهران شروع میشود و به ایستگاه قائم در شمال شرق تهران میرسد. رنگ مورد استفاده این خط آبی کمرنگ است و طولانی ترین خط متروی خاورمیانه محسوب میشود. این خط در ایستگاههای شهید بهشتی، ایستگاه مهدیه و ایستگاه تئاتر شهر تعویض خط دارد.
ایستگاههای خط سه مترو تهران:
- قائم
- شهید محلاتی
- اقدسیه
- نوبنیاد
- حسین آباد
- میدان هروی
- شهید زین الدین
- خواجه عبدالله انصاری
- شهید صیاد شیرازی
- شهید قدوسی
- سهروردی
- شهید بهشتی
- میرزای شیرازی
- میدان جهاد
- میدان حضرت ولی عصر (عج)
- تئاتر شهر
- منیریه
- مهدیه
- راه آهن
- جوادیه
- زمزم
- شهرک شریعتی
- عبدل آباد
- نعمت آباد
- آزادگان
خط چهار مترو تهران
این خط در نقشه مترو زرد رنگ است و از ایستگاه ارم سبز در غرب تهران آغاز شده و به ایستگاه کلاهدوز در شرق ختم میشود. خط چهار مترو در ایستگاههای دروازه دولت، دروازه شمیران، شادمان و تئاتر شهر تعویض خط دارد.
ایستگاههای خط چهار مترو تهران:
- شهید کلاهدوز
- نیروی هوایی
- نبرد
- پیروزی
- ابن سینا
- میدان شهدا
- دروازه شمیران
- دروازه دولت
- فردوسی
- تئاتر شهر
- میدان انقلاب اسلامی
- توحید
- شادمان
- دکتر حبیب الله
- استاد معین
- میدان آزادی
- بیمه
- شهرک اکباتان
- ارم سبز
خط پنج مترو تهران
این خط از صادقیه در تهران شروع و به ایستگاه گلشهر در استان البرز میرسد. این خط در ایستگاه ارم سبز و ایستگاه صادقیه تعویض خط دارد.
ایستگاههای خط پنج مترو تهران:
- گلشهر
- محمد شهر
- کرج
- اتمسفر
- گرمدره
- وردآورد
- ایران خودرو
- چیتگر
- ورزشگاه آزادی
- ارم سبز
- تهران (صادقیه)
خط شش مترو تهران
این خط به تازگی افتتاح شده و در حال حاضر فقط سه ایستگاه فعال دارد. مسافران با سوار شدن به مترو خط شش میتوانند از میدان شهدا به ایستگاه بعثت بروند، رنگ این خط صورتی است.
ایستگاههای نیمه شرقی خط شش مترو تهران:
- دولت آباد
- کیان شهر
- بعثت
- امیرکبیر
- میدان شهدا
- امام حسین
- شهدای هفتم تیر
ایستگاههای نیمه غربی خط شش مترو تهران:
- شهید ستاری
- شهید اشرفی اصفهانی
- یادگار امام
- مرزداران
- دانشگاه تربیت مدرس
- میدان حضرت ولی عصر (عج)
خط هفت مترو تهران
این خط از ایستگاه نواب صفوی شروع میشود و با گذشت از ایستگاههای رودکی، کمیل، بریانک و هلال احمر به ایستگاه مهدیه میرسد. این خط در ایستگاه نواب صفوی و مهدیه تعویض خط دارد.
ایستگاههای خط هفت مترو تهران:
- میدان صنعت
- برج میلاد تهران
- دانشگاه تربیت مدرس
- توحید
- شهید نواب صفوی
- رودکی
- کمیل
- بریانک
- هلال احمر
- مهدیه
- میدان محمدیه
- مولوی
- میدان قیام
- چهل تن دولاب
- آهنگ
- بسیج
خط فرودگاه مهرآباد
خط فرودگاه مهرآباد، خط فرعیِ خط ۴ متروی تهران است که از ایستگاه بیمه در خط چهار مترو تغییر مسیر میدهد و مسافران را به سمت فرودگاه مهرآباد جا به جا میکند. این خط در مجموع در دو ایستگاه پایانه ۱ و ۲ فرودگاه مهرآباد و پایانه ۳ و ۴ فرودگاه مهرآباد توقف دارد.
خط فرودگاه امام خمینی و شهر پرند
این خط مختص فرودگاه امام خمینی است و خط فرعیِ خط یک متروی تهران میباشد که از ایستگاه شاهد در باقرشهر انشعاب پیدا کرده است. این خط شامل ایستگاههای نمایشگاه آفتاب، واوان، فرودگاه امام خمینی و شهر پرند میباشد.
سایر وسایل نقلیه عمومی در تهران
بسیاری از افراد در پایتخت برای راحتی و سریع تر رسیدن به مقصد از خودرو شخصی، دوچرخه و یا موتور سیکلت استفاده میکنند. اگر با ماشین شخصی قصد تردد در شهر تهران را دارید، باید به این نکته توجه داشته باشید که برخی از مناطق شهر تهران در محدود طرح ترافیک قرار دارد و شما برای ورود به این مناطق باید مجوز طرح دریافت کنید. افرادی هم که از موتور و دوچرخه استفاده میکنند باید حتما در مسیرهای ویژه این وسایل نقلیه حرکت کنند و از وسایل ایمنی در زمان تردد در شهر تهران استفاده نمایند تا خطری آنها را تهدید نکند.
کارت الکترونیک وسایل حمل و نقل عمومی
کارت الکترونیک وسایل حمل و نقل عمومی تهران یا ای زد پی (EZP) برای افرادی مناسب است که میخواهند از مترو و یا اتوبوس برای تردد در شهر تهران استفاده کنند. این افراد با صرف هزینه ۱۰ هزار تومان میتوانند یک کارت الکترونیک وسایل حمل و نقل عمومی تهیه کنند و با استفاده از آن سوار مترو و اتوبوسهای خطی یا بی آر تی شوند. این کارتها قابلیت شارژ مجدد هم دارد و مسافران به راحتی میتوانند در ایستگاههای مترو و یا اتوبوسهای تندرو این کارتها را شارژ کنند. این کارتها در ایستگاههای مترو، اتوبوس، راه آهن و فرودگاهها به راحتی قابل تهیه است.
سفر بین شهری با قطار
ایستگاه قطار شهر تهران یکی از قدیمیترین ایستگاههای راه آهن در کشور میباشد و در طول سال مسافران بسیاری از طریق این ایستگاه از شهرهای مختلف کشور وارد تهران میشوند. پایانه قطار تهران در خیابان ولیعصر ضلع جنوبی میدان راه آهن قرار گرفته و ایستگاه مترو و اتوبوسهای تندرو در نزدیکی این میدان برای جا به جایی مسافران در ساعتهای مختلف روز به نقاط مختلف شهر تهران آماده هستند.
اگر برای سفر به تهران قطار را انتخاب کردهاید، باید به شما بگوییم که این وسیله یکی از ایمنترین و در عین حال ارزانترین وسایل حمل و نقل عمومی است. بسیاری از شهروندان تهران برای رفتن به محل کار خود در شهرهای اطراف پایتخت همچون هشتگرد و یا قزوین از قطار استفاده میکنند. قطار بخشی از حمل و نقل عمومی تهران در بخش برون شهری است و از اغلب شهرهای کشور قطار با قطار میتوان به تهران سفر کرد و یا از تهران با قطار عازم این شهرها شد. قیمت ارزان و ایمنی در سفر را میتوان دو مزیت اصلی سفر بین شهری با قطار دانست.
سفر بین شهری با هواپیما
شهر تهران سه فرودگاه مهرآباد، پیام و امام خمینی را در خود جای داده و مسافران از شهرها و کشورهای مختلف میتوانند با هواپیما به تهران سفر کنند. فرودگاه مهرآباد مخصوص سفرهای داخلی بوده و فرودگاه بینالمللی امام خمینی هم ویژه پروازهای خارجی میباشد. فرودگاه مهرآباد یکی از قدیمیترین فرودگاههای کشور است و مسافران با مترو، اتوبوس و تاکسی دسترسی راحتی به این فرودگاه دارند. سفر بین شهری با هواپیما بخشی از حمل و نقل عمومی تهران در حوزه برون شهری است.
سفر بین شهری با اتوبوس
پایانه اتوبوسهای برون شهری تهران برای افرادی که قصد دارند به صورت زمینی به پایتخت سفر کنند، گزینه بسیار مناسبی میباشد. شهر تهران چهار پایانه مسافربری بزرگ دارد که اتوبوسها از طریق این پایانهها مسافران را از شهرهای مختلف کشور به پایتخت میرسانند. پایانه مسافربری جنوب تهران، بزرگترین و قدیمیترین پایانه مسافربری تهران است، پایانه مسافربری شرق تهران در منطقه تهرانپارس واقع شده و در نزدیکی این پایانه ایستگاه اتوبوس تندرو هم وجود دارد. پایانه مسافربری بیهقی و پایانه مسافربری غرب تهران (آزادی) هم دو پایانه مسافربری مهم در پایتخت است و روزانه مسافران بسیاری از طریق این دو پایانه از شهر تهران عازم شهرهای دیگر کشور میشوند. سفر بین شهری با اتوبوس برای افرادی مناسب است که برای رسیدن به مقصد بودجه محدودی دارند و میخواهند سریع تر به مقصد برسند.
جمع بندی راهنمای کامل حمل و نقل عمومی تهران به همراه نقشه مترو و اتوبوس
اتوبوس، تاکسی، مترو و حتی دوچرخه از جمله وسایل حمل و نقل عمومی در تهران است که شما برای تردد در شهر تهران میتوانید از این وسایل به راحتی استفاده کنید و در وقت و هزینه خود صرفه جویی نمایید. حمل و نقل عمومی تهران در سالهای اخیر به میزان قابل توجهی گسترش یافته است و بخش زیادی از حمل و نقل مسافران در شهر تهران به وسیله مترو و اتوبوسهای تندرو انجام میشود تا مسافران با کمترین هزینه بتوانند در شهر بزرگ تهران تردد کنند. اگر علاقه دارید، مناطق مختلف شهر تهران را بیشتر بشناسید، حتما مقالههای بعدی مجله گردشگری الی گشت را دنبال کنید.
سؤالات متداول درباره حمل و نقل عمومی تهران
رنگ خطوط مترو تهران چگونه است؟
خط ۱ – تجریش – کهریزک: قرمز
خط ۲ – خط صادقیه – فرهنگسرا: آبی پررنگ
خط ۳ – قائم – آزادگان: آبی کمرنگ
خط ۴ – شهید کلاهدوز – ارم سبز: زرد
خط ۵ – گلشهر – صادقیه (تهران): سبز
خط ۶ – دولت آباد – امام حسین و خط شهید ستاری – دانشگاه تربیت مدرس: صورتی
خط ۷ – بسیج – میدان صنعت: بنفش
چطور میتوان با مترو به کرج رفت؟
برای سفر از تهران به کرج، کافی است خود را به ایستگاه تهران (صادقیه) یا ارم سبز برسانید و از آنجا با مترو گلشهر به سمت کرج بروید. در صورتی که سوار قطار عادی شوید ۵۷ دقیقه و اگر سوار قطار تندرو شوید ۴۰ دقیقه در راه خواهید بود.
اتوبوس BRT چند مسیر دارد؟
اتوبوس BRT دارای ده مسیر است که نقاط مختلف تهران را به هم متصل میکند؛ شما میتوانید در تمام طول شبانهروز از این وسیله استفاده کرده و در سریعترین زمان و با کمترین هزینه در تهران تردد کنید.
.شهر تهران چند خط مترو فعال دارد؟
در حال حاضر در شهر تهران ۷ خط مترو احداث شده است که از این هفت خط در حال حاضر ۶ خط به صورت کامل به بهره برداری رسیده است و مسافران با استفاده از قطارهای مترو میتوانند در شهر تردد کنند.
اتوبوسهای تندرو شهر تهران چند خط دارد؟
اتوبوسهای تندرو ۱۰ خط فعال برای جا به جایی مسافران در سطح شهر تهران دارد و مسافران در اسرع وقت میتوانند با این اتوبوسها خود را به مناطق مختلف شهر تهران برسانند.
تهران چند فرودگاه دارد؟
تهران دو فرودگاه مسافربری برای پروازهای داخلی و خارجی دارد، فرودگاه امام خمینی برای پرواز خارجی و فرودگاه مهرآباد ویژه پرواز داخلی. برای خرید بلیط هواپیما به مقصد شهر تهران کافیست به سایت الی گشت مراجعه نمایید و در اسرع وقت بلیط خود را به مقصد تهران تهیه کنید.
تهران چند ایستگاه راه آهن دارد؟
شهر تهران فقط یک ایستگاه راه آهن دارد که میتوانید از آن به سایر نقاط کشور سفر کنید.
۱۰ نظرات
با سلام کمی واقع بین باشیم بجای تبلیغات به مردم عادی که بجز خط واحد توانایی جابجایی در شهر را ندارند اهمیت بدهیم بعد سراغ جذب توریسم و گردشگری باشیم به همه جا پیام دادم که چرا تنها را ه ارتباط کوی نصر به میدان انقلاب و میدان ولیعصر را با حذف اتوبوس ناممکن کردید بعد سراغ تبلیغات برویم متاسفانه هیچ جا پیگیر نبودند
سلام وقت بخیر یک سوال دارم از خیابان سی تیر ( پایانه ) به میدان ولیعصر ( اول کریمخان ) مسیر رفت و برگشت و تمام روزهای هفته چه وسیله ای پیشنهاد میکنید ؟
کلی گشتم هنوز موفق نشدم یک سایتی که کامل خطوط اتوبوس رانی تهران رو نشون میده حالا یا تصویری یا هر مدل دیگه پیدا کنم . مگه میشه آخه
هر چی میگردم راهنمایی برای خطوط اتوبوسرانی داخل شهری تهران(جز بی آر تی) پیدا نمیشه. پس سایر خطوط اتوبوس رو چطور پیدا کنیم؟
از میدان خراسان به ایستگاه جوانمرد قصاب با کدوم اتوبوس ها رفت و آمد کنم ؟ ممنون میشم
عزیزم منم خیلی کشتم ، نرم افزار tehran bus رو دانلود کنی فک میکنم داخلش هست نقشه مسیر اتوبوسا
و ساعت دقیق رسیدن هر اتوبوس به ایستگاهی که کدش رو وارد میکنی
سلام چرا با باز شدن مدارس ساعت اتوبوس جنت اباد شمالی به ارم سبز تعقیر کرده
با سلام من مانند خیلی از شهروندان پرند چونکه شیفت کار هستیم حالا یا ارتشی یا سپاهی ویا آتش نشانی ویا اداره آب و برق گاز وغیره ویا کار ازد وغیره چرا باید شهر پرند روز های تعطیل سرویس اتوبوس رانی تعطیل باشد بنده به ۱۳۷هم زنگ زدم گفتند پیگیری میکنیم اما حدود ساعت ده بیست دقیقه پیش زنگ زدند که به علت کمبود مسافر سرویس نداریم لازم به ذکر است (شرکت تاکسی و اتوبوس رانی پرند) میگویند چون به ما خدماتی نمی دهند و اتوبوس ها شخصی هستند ولی اگر موقعی که اتوبوس از سمت صادقیه نباشد ویکی غیر از خطی بخواهد مسافر سوار کند اگر اتوبوس خطی برسد درگیری ایجاد میکند
مردم در پرند از ضعیف ترین قشر جامعه هستند لطفاً رسیدگی کنید
خطوط مسیر اتوبوسرانی شهر تهران با مدیریت شهرداری تهران با کشیدن خط زرد مسیر
اتوبوسرانی فعال و راه اندازی میشود – – – — مسیر اتوبان صیاد شیرازی جنوب به شمال تا میدان بهارستان اتوبوس BRT راه اندازی کنید
از تهران پارس با کدوم خط میشه رفت بیمارستان بقیه الله