۷ تفریح جذاب در ارمنستان
معمولاً وقتی تصمیم می گیرید برای سفر برنامه ریزی کنید، ارمنستان اولین کشوری نیست که به ذهنتان می رسد، اما ما می خواهیم نظرتان را عوض کنیم. الی گشت ۷ کار جالبی را که می توان در ارمنستان انجام داد به شما معرفی می کند:
مطالب مرتبط: جاذبه منحصر به فردی در ارمنستان ۱۰ جاذبه ارمنستان که حیرت زده تان می کند
بازدید از ویرانه ها و کلیساهای بسیار زیبا
ارمنستان اولین کشوری است که در سال ۳۱۰ میلادی، یعنی بیش از ۱۷۰۰ سال پیش، مسحیت را به عنوان دین رسمی کشور اعلام کرد. از آن زمان به بعد کلیساهای زیادی ساخته شده اند که به مرور بازسازی شده اند و شما می توانید این عبادتگاه های فوق العاده زیبا که متعلق به قرون گذشته هستند را از نزدیک ببینید. تاریخچه غنی این کلیساها راهی برای مرور و بررسی قرون گذشته است. از جمله این کلیساهای زیبای تاریخی می توان به مکان مقدس زیبای گغارد، که یک مکانی تاریخی غار مانند است که در دل کوه کنده شده است، مکان مقدس خور ویراپ، جایی که در آن سنت گریگور روشنگر به مدت ۱۳ سال در یک چاه عمیق زندانی بود و مکان مقدس افسانه ای تاتو که روبروی کوه آرارات ساخته شده است، اشاره کرد.
لذت بردن از غذاهای خوشمزه محلی
ما این شانس را داشتیم که در کافه صلیب وحدت (Cross of Unity) دراچمیاتزین (Echimiazin)، که یک کافه متفاوت است و در آن کودکان به صورت رایگان هنر یاد می گیرند و افراد معلول در آن کار می کنند، غذا بخوریم. در رستوران دیگری که دارند، غذاهای محلی مانند موراش (مرغ خرد شده با نخود سبز) و کوفته هم سرو می کنند. ارمنی ها عاشق نان لواش تنوری هستند. نان لواش را می توان تا یک سال نگهداری کرد بدون اینکه خراب شود. به همین خاطر زنان هر چند وقت یک بار مقدار زیادی نان می پزند، تا در ماه های آینده استفاده کنند. ارمنی ها همه غذا ها حتی برنج را هم با نان می خورند!
تفاوت روش پخت نان لواش در ارمنستان با سایر مناطق، در تنور پخت نان است که در اینجا در کف زمین و در سایر کشورها از جمله ایران و کشورهای آسیای مرکزی، در روی زمین قرار دارد.
نوشیدن قهوه معروف ارمنی
تفاوت قهوه ارمنی با سایر قهوه ها در نحوه دم کردن آن است. ارمنی ها معمولاً قهوه را آسیاب می کنند، به آن آب اضافه کرده و در قوری مخصوصی که بالای آن باریک تر است، می جوشانند. وقتی کف کرده و شروع به بالا آمدن کرد، قهوه آماده شده است. آنها قهوه را غلیظ و بدون شکر، همراه با تفاله هایی که ته فنجان ته نشین می شود، می خورند. شما هم امتحان کنید! برخی از محلی ها عقیده دارند که بعضی ها با نگاه کردن به باقی مانده داخل فنجان قهوه، می توانند آینده را پیشگویی کنند.
بازدید از ایروان، «شهر صورتی» ارمنستان
وقتی وارد ایروان می شوید، معماری زیبای ساختمان هایی که از سنگ های آتشفشانی صورتی رنگ ساخته شده اند، بسیار جلب توجه می کند. به همین علت است که ایروان را «شهر صورتی» و گاهی شهر سنگ ها می نامند. ایروان شهری توسعه یافته است با معماری مدرن، مراکز فرهنگی(اوپرا)، موزه ها و مجسمه ها و یادبودهای تاریخی گوناگون از جمله میدان جمهوری، بنای یادبود نسل کشی، بنای یادبود مادر ارمنستان، بازار هنر ورنیساژ است. بازدید از دیدنی های اصلی این شهر حداقل یک روز کامل زمان می برد.
بازدید از تنها بنای مذهبی پاگان – مکان مقدس گارنی
این تنها بنای پاگان باقی مانده در کل ارمنستان است. زمانی که مسیحیت وارد ارمنستان شد، تمامی بنای مذهبی پاگان ویران و به جای آنها کلیسا ساخته شد، به غیر از بنای گارنی، که به دلیل زیبایی خاصی که دارد، تخریب نشد و به جای تخریب این بنا در کنار آن کلیسایی بزرگتر و بلندتر از ساختمان قبلی ساختند.
بازدید از دریاچه زیبای سوان
در زبان ارمنی «سِ» یعنی سیاه و«وان» یعنی دریاچه و«سوان» به معنای دریاچه سیاه است.این دریاچه ۵ درصد از کل ارمنستان را تشکیل داده است و مهم ترین دریاچه کشور است. سوان دومین دریاچه مرتفع آب شیرین بزرگ دنیا است، که دو هزار متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. دریاچه در گذشته ۲۰ متر عمیق تر و در نتیجه بزرگتر بوده است. در زمان شوروی سابق، روس ها برای برداشت آب دریاچه برای آبیاری و تولید برق، سطح دریاچه را در حدود ۲۰ متر پایین آوردند. دولت ارمنستان برای جلوگیری از نابودی دریاچه، درسال ۲۰۰۴ کانالی را برای تثبیت میزان آب دریاچه ایجاد کرد.
بازدید از خاچکار ها در قبرستان نوراتوس
شهرت قبرستان نوراتوس به دلیل وجود بیش از هزار خاچکاری (صلیب سنگی ) است که بر روی آنها کنده کاری های بسیار زیبا و خاصی صورت گرفته است. بر روی یکی از این خاچکارها صحنه ای از عروسی حکاکی شده بود، چون آنها معتقدند با شادی می توان بر مرگ غلبه کرد. در روی یکی از قبرها تکه های شیشه ریخته شده بود، که ماجرای آن مربوط به افسانه ای متعلق به قرن نوزدهم است. در قرن نوزدهم راهبی به نام ترکاراپت هوانسی هواکیمیان در مکان مقدرسی نزدیک روستا زندگی می کرد و مسوول برگزاری مراسم تدفین در نورادوز بود و چون از این مکان مقدس تا قبرستان ۲ ساعت راه بود، او تصمیم می گیرد در جایی در قبرستان زندگی کند تا به سن ۹۰ سالگی می رسد. وقتی به این سن رسید از شاگردش می خواهد او را زنده به گور کند. او در آخرین حرف هایش می گوید : من از مرگ نمی ترسم. دوست دارم تو هم نترسی. از چیزی جز خدا نترس. بگذار هرکس که می ترسد نزد من بیاید. بر روی سنگ قبر آب بریز، آب بنوش، صورت، دست ها و پاهایت را با آن بشوی و بعد از آن شیشه آب را بشکن تا ترس از تو دور شود. تا امروز مردم بر سر قبر این راهب می آیند تا این مراسم را برگزار کنند و تکه های شیشه ها را در اطراف قبر رها می کنند.
اسکی و استراحت در منطقه زیبای تزاخکازور Tsaghkadzor
در اینجا می توانید اسکی و اسنوبورد کرایه کنید و یک بالابر شما را به ایستگاه های مختلف می برد. قیمت ها بسیار ارزان است و می توانید با چیزی حدود ۱۲ دلار وسایل اسکی را برای یک روز کامل کرایه کنید. هزینه بالابر هم جدا است.