۹ نکته برای سفر به قرقیزستان

به تازگی سه هفته را در قرقیزستان گذراندم برای همین می خواهم نکات کلی سفر به این کشور را با شما در میان می گذاریم. این اولین باری بود که آسیای مرکزی می رفتم و به نظرم اینجا متفاوت از همه جاهایی بود که تا به حال رفته بودم. قرقیزستان سرزمینی ناهموار، کوهستانی، گسترده، هیجان انگیز و در عین حال چالش برانگیز است. سفر به شهرهای مختلف قرقیزستان هم مثل بیشتر مقاصدی که معروف نیستند  چندان آسان نیست و به عنوان گردشگر باید انعطاف پذیر باشید تا سفری لذت بخش را تجربه کنید. گاهی خانواده ای مهمان نواز را می بینید که شما را به ناهار یا شام دعوت می کنند و در همین هنگام  است که همه سختی هایی که در سفر به قسمت های مختلف قرقیزستان متحمل شده اید را از یاد می برید. گاهی به دره ای با چشم انداز رویایی بر می خورید و گاهی هم با به کار بردن یک کلمه قرقیزی با لبخند گرم مردمان محلی روبرو می شوید و خستگی تان در می رود. می خواهم نکات کاربردی سفر به قرقیزستان را با شما به اشتراک بگذارم تا با این کشور بیشتر آشنا شوید، الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
اینجا قرقیزستان است! + ویدیو
جایی در قلب طبیعت قرقیزستان +‌ ویدیو

«سی بی تی» یک جور خدمات گردشگری است که در آن راهنماهای محلی شما را برای اقامت به خانه های بومی می برند تا با ترکیبی از غذا، موسیقی، هنر، صنایع دستی و سنت دریچه ای از فرهنگ قرقیزستان را به شما نشان می دهند. با استفاده از خدمات سی بی تی به راحتی می توانید با این کشور آشنا شوید: شاید بخواهید چند روزی را در کنار مردمان عشایر بمانید و شاید هم دوست داشته باشید به سمت دریاچه Song Kol اسب سواری کنید. نظرتان با کرایه راننده و سفر به دور کشور چیست؟ و یا شرکت در فستیوال های فرهنگی؟

در قرقیزستان مسابقات جهانی عشایری هر دو سال یک بار برگزار می شود شاید بخواهید سفرتان را همزمان با این مسابقات انجام دهید تا از نزدیک شاهد این رقابت هیجان انگیز باشید. اما اگر این مسابقان را از دست دادید هم زیاد مهم نیست چون مراسم و مسابقات مهم دیگری هم در طول سال در کشور برگزار می شود. اگر سری به وبسایت «سی بی تی» بزنید زمان بندی فستیوال ها  و مراسم مهم این کشور؛ از بازی های اسب سواری و جشن های غذا گرفته تا شکار و فستیوال های محلی؛ را می بینید. پیشنهاد می کنیم سفر به قرقیزستان ر ا با یکی از فستیوال های مهم همزمان کنید تا دریچه ای از فرهنگ قرقیزستان به رویتان باز شود و درک بهتری از سنت های منحصربفرد این کشور به دست بیاورید.

قرقیزستان سرزمینی کوهستانی است و نکته بسیار مهم در کشورهای مرتفع این است که اختلاف دمای قابل توجهی بین روز و شب وجود دارد و وضعیت هوا ناگهان تغییر می کند. شاید در روز فقط یک تیشرت سبک کافی باشد اما شب آنقدر سرد می شود که باید هر چه لباس گرم در چمدان دارید بپوشید! مخصوصا اگر می خواهید در خانه های محلی اقامت کنید بادگیر، بارانی، شلوار پشمی، دستکش و کلاه همراه داشته باشید. حتما کرم ضد آفتاب ببرید چون حتی در صورتی که هوا ابری هم باشد باز هم در ارتفاعات باید کرم ضد آفتاب بزنید.

گاهی با اینکه برنامه مشخصی برای سفر دارید اما جاذبه هایی می بینید که حیف است از آن ها بازدید نکنید پیشنهاد می کنیم در این صورت انعطاف پذیر باشید و کمی برنامه سفرتان را تغییر دهید تا این کشور را با همه جذابیت هایش بیشتر کشف کنید. شاید در برنامه تان اصلا خبری از جاذبه هایی مثل دریاچه «کول سو» نباشد اما خوب است که تغییر جهت دهید و از این دریاچه تماشایی دیدن کنید. یا سری به جنگل فندق Arslanbob برنید و یا به بازدید کاروانسرای تاش رباط بروید و ببینید چگونه این کاروانسرا در طول زمان یخ زده است. قرقیزستان ماجراجویان زیادی را به خود جذب می کند، با آن ها حرف بزنید و از تجربیات آن ها برای گشت و گذار در این کشور استفاده کنید.

حرف زدن با دیگران در قرقیزستان چالش برانگیز است چون زبان رسمی، روسی و قرقیزی است و پیدا کردن کسی که انگلیسی حرف می زند در بیرون بیشکک کمی سخت است. اگر کمی الفبای سیریلیک یاد بگیرید حداقل می توانید مقاصد اتوبوس ها و منوی غذاها را بخوانید. علاوه بر این اگر قصد سفر به نقاط دور افتاده قرقیزستان را دارید یادگرفتن چند کلمه کاربردی روسی و قرقیزی می تواند بسیار کمک کننده باشد. شاید بخواهید در کلاس های روسی شرکت کنید دراین صورت می توانید در بیشکک این کلاس ها را پیدا کنید.

غذاهای قرقیزی در خارج آسیای مرکزی چندان معروف نیست برای همین نگاهی به معروف ترین غذاهای این کشور می اندازیم:

پلو | Plov: ترکیبی از برنج و گوشت و هویج خرده شده. این غذا معمولا در دیگ آهنی پخته می شود و خوشمزه است.

منتو | Manti: این غذا یک جور دامپلینگ است که با گوشت چرخ کرده و پیاز پر می شود اما معمولا سبزیجات دیگری مثل کدو تنبل و سیب زمینی هم در آن استفاده می شود.

سامسی | Samsy: این اسنک خیابانی از غذاهای پرطرفدار است که برای درست کردن آن خمیر را با موادی مثل مرغ، پنیر، کلم، گوشت و … پر می کنند.

واحد پول این کشور سوم (Som) است. در شهرهای بزرگ تر به راحتی می توانید عابر بانک پیدا کنید اما اگر می خواهید به مناطق روستایی و دورافتاده بروید باید پول نقد همراه داشته باشید. برای خرید چیزهای کوچک حتما پول های درشت را از قبل خرد کنید.

در هنگام رفت و آمد در قرقیزستان اولین روش حملی و نقلی که به آن بر می خورید «مارشروتکا» است. این ماشین شبیه ون بزرگ است و کرایه ارزانی دارد و برای هر بار سوار شدن آن در پایتخت باید ۱۰ سوم (Som) پول بدهید. اگر قصد سفر به شهرهای اطراف را دارید می توانید سوار اتوبوس، تاکسی اشتراکی و یا مارشروتکا شوید.

بشکک، پایتخت قرقیزستان شهری جذاب و هیجان انگیز است اما با بیرون رفتن از این شهر و نزدیک شدن به طبیعت است که قرقیزستان واقعی را کشف می کنید. ۸۰ درصد این کشور را نواحی کوهستانی تشکیل می دهد پس از پایتخت بیرون بروید و کوهنوردی کنید.

منبع: thatbackpacker.com

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال

۱ نظرات

منوچهرمیرزاخانی 1398-02-06 - 8:50 ب.ظ
قرقیزستان رامن نخست درسن نوجوانی بااثارچنگیزایتماتو شناختم ورمانهای این نویسنده خوب ومعروف که ان زمان تازه رمانهایش دردست رس ماایرانیان قرارگرفته وماایرانیان تازه بااین چهره جوان اشنامی شدیم ورفته رفته داشت بین نوجوانان ان روزچهره اشناودوست داشتنی می شدورمانهایش بافرهنگ واداب ورسوم ان روزهای کشورمانزدیک بودورمانهای چنگیزایتماتو اولین تجربه رمان خوانی من هم بشمارمی امدبه همین دلیل قرقیزهاراهم فرهنگ های خودم احساس می کردم وخون گرمی انهاازویژه گی این سرزمین است ولی هرگزشرایت رخ ندادکه بتوانم به این کشورسفرکنم شایدزبان فارسی وزبان انگلیسی دراین کشورهنوزرونق نگرفته تابتوانم سفری راحت به این کشورداشته باشم امیدوارم که شرایط سفربرای من وهموطن هایم تسهیل شودتابتوانیم سفری ارزان وخوبی به این کشورداشته باشیم
افزودن نظر