۶ نکته در مورد آداب خرید در چین

خرید در چین

برای بسیاری از ایرانیان خرید جزء جدانشدنی هر سفر خارجی است. به ویژه در سفر به چین، بسیاری از افراد به دلیل تنوع و ارزانی اجناس، نمی‌توانند از مراجعه به بازارهای پرزرق و برق این کشور خودداری کنند. در این میان برخی نیز صرفا با هدف تجاری به چین سفر می‌کنند. در هر کدام از دو گروه که قرار دارید فرقی نمی‌کند؛ خرید در کشور آسمانی قواعد خاص خود را دارد که اگر مراقب آنها نباشید ممکن است ضرر کنید!

در ادامه جهانگیر نوری، راهنمای تورهای چین در آژانس الی‌گشت، در مورد خرید مطمئن در این کشور توضحاتی داده است.

جنس تقلبی نخرید

  • اجناس تقلبی در چین فراوانند به ویژه در مورد وسایل الکتریکی و الکترونیکی. محصول را در مغازه امتحان کنید و همان جنسی را تحویل بگیرید که امتحان کرده‌اید. حتی‌الامکان وسایل الکترونیک مانند موبایل، تبلت و لپ‌تاپ نخرید چرا که ممکن است این اجناس حتی یک ماه نیز برای شما کار نکنند.
  • از جمله محصولاتی که در چین مورد توجه ایرانیان قرار می‌گیرد، انواع سنگ است چرا که نمونه‌های ارائه شده بسیار زیبا و طبیعی به نظر می‌رسند اما احتمال تقلبی بودن آنها زیاد است. از فروشگاه‌هایی خرید کنید که راهنمای تور به شما معرفی می‌کند.
  • پوشاک، ابریشم و چای سبز از جمله محصولات خوبی هستند که می‌توانید در چین خریداری کنید. البته در مورد این محصولات نیز باید مراقب تقلبی بودن آنها باشید. برای مثال چای سبز را باید از مزارع یا فروشگاه‌های معتبر خردیداری کنید. بعضی مسافران ترجیح می‌دهند چای را از بازارها با قیمت پایین‌تر بخرند ولی کیفیت این نوع چای‌ها بسیار پایین است.
  • در فروشگاه‌‌های دولتی و برندها امکان تخفیف گرفتن وجود ندارد ولی در بازارها و مغازه‌های عادی بدون‌شک باید چانه بزنید. چانه زدن در فرهنگ چین، رسم بسیار رایجی است. فروشندگان چینی به ویژه در برابر گردشگران قیمت کالاها را چندین برابر ارزش واقعی آنها اعلام می‌کنند. شما باید با چانه زدن بهای آن را پایین بیاورید. حتی ممکن است فروشنده قیمت جنس را ۵۰۰ یوان اعلام کند، در حالی که ارزش واقعی آن کمتر از ۷۰ یوان باشد.
  • در چین محصولات مشابه با کیفیت‌های بسیار متفاوتی وجود دارند بنابراین نباید به هر ارزانی‌ای اعتماد کنید. ممکن است از یک کالا سه نمونه با رنگ و شکل کاملا مشابه اما با کیفیت‌های متفاوت وجود داشته باشد. حتی ممکن است این سه نمونه به یک قیمت ارائه شوند. برای اینکه فریب نخورید و کالای بی‌کیفیت خریداری نکنید، بهتر است از فروشگاه‌های دولتی و معتبر خرید کنید.
  • اگر سفر شما به چین تجاری است و قصد خرید عمده دارید، برای حمل و نقل اجناس خریداری شده خود به هر شرکت باربری‌ اعتماد نکنید. برخی از بازرگانان اجناس خود را به شرکت‌های صوری و تقلبی تحویل و آنها را از دست داده‌اند. به شرکت‌های معتبر مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟