۶ رسم و رسوم جالب سوئیسی ها!

رسم و رسوم جالب مردم سوئیس

مردم سوئیس همیشه به رسم و رسومات قدیمی خود پایبند هستند پس تعجب برانگیز نیست که با سفر به نقاط مختلف آن، روح فرهنگ و سنت را در همه جا حس می کنید. سوئیس کشوری است که تنوع زیادی را در وسعت کوچک خود جای داده است این تنوع را می توان هم از نظر فرهنگی و هم از نظر جغرافیایی احساس کرد. تنوعی که در گویش آن ها هم دیده می شود؛ باور کردنش سخت است اما کشوری به این کوچکی چهار زبان ملی و چندین لهجه مختلف دارد. فرهنگ مردم در نواحی کوهستانی با فرهنگ کسانی که در دامنه ها زندگی می کنند متفاوت است و زندگی در دره ای کوهستانی با زندگی در شهرهای بزرگ فرق می کند به همین دلیل است که با وجود زیاد بودن رسم و رسومات محلی، فقط تعداد کمی رسوم ملی وجود دارد. اما با این حال، با گذشت زمان و رشد صنعت گردشگری بعضی از همان رسوم محلی هم به شهرت ملی رسیدند. الی گشت را همراهی کنید تا با تعدادی از رسم و رسوم جالب سوئیسی ها آشنا شوید.

 موسیقی

مطالب مرتبط:
۵ شگفتی طبیعی در سوئیس
جاذبه های زوریخ، بزرگترین شهر سوئیس

سوئیس موسیقی های شادی دارد. معمول ترین آلات موسیقی ای که در نواختن موسیقی های کشور استفاده می شود آکوردئون، ویلون، کلارینت و در بعضی از نواحی خاص شیپور است. دهه ها و حتی قرن هاست که مردم نسل به نسل موسیقی محلی منطقه آلپ را به هم یاد می دهند و ابزار جدیدی برای نواختن موسیقی به وجود می آورند. سوئیس سزرمین موسیقیدان های آماتور هست و تقریبا حتی در هر دهکده کوچکی می توانید یک گروه موسیقی را پیدا کنید. آلفورن ابزار موسیقی ای کاملا سوئیسی است، صدای گرمی که از آن بلند می شود تا فرسنگ ها شنیده می شود و شاید به همین دلیل است که زمانی چوپان ها از آن استفاده می کردند.

 بر فراز کوه های آلپ

دامپروری و کشاورزی در آلپ پیشینه ای طولانی دارد. پنیر درست کردن در تابستان راهی برای سالم نگه داشتن شیر و استفاده از آن در زمستان های سرد و طولانی بود.  طبیعتی بی انتها، غروب خوشید در آنسوی کوه ها و سوسوی شمع بر روی میزهای چوبی، زندگی در آلپ را خیال برانگیز و رمانتیک می کند به طوری که سادگی و شیرینی زندگی مردم در این نواحی شهرنشینان زیادی را به خود جذب کرده است. دامپروری در این نواحی سنت های زیادی را به وجود آورده است، یکی از سنت های جالب گله داران این است که در اواخر ماه می (اردیبهشت) به همراه گاو و گوسفندان به بالای کوه می روند جایی که زندگی کاملا به طبیعت بستگی دارد. آن ها به مدت ۸۰ تا ۱۲۰ روز در آن بالا محصولات لبنی درست می کردند و غرق در زندگی در دل طبیعت می شوند.

ورزش

مدت زیادی بود که رسم و رسومات ورزشی سوئیس در زیر سایه ورزش های جهانی قرار گرفته بود اما اخیرا سوئیسی ها دوباره به اصل خود برگشته اند. با اینکه سنت های ورزش های محلی گاهی مورد غفلت قرار می گیرد اما بعضی از همین ورزش ها به محبوبیت زیادی دست پیدا کردند و ورزش هایی مثل کشتی سوئیسی و فستیوال های ورزشی آلپ مورد توجه مردم زیادی قرار گرفته اند. در سال ۲۰۱۰ یکی از همین فستیوال ها با ۲۵۰ هزار تماشاچی به رکورد جدیدی رسید. یکی از سنت های ورزشی در ناحیه آلپ تکان دادن پرچم  های ملی است.

هنر و صنایع دستی

قرن هاست که صنعت ساعت سازی در سوئیس در کل دنیا معروف است و امروز، ۹۵ درصد از ساعت های سوئیس صادر می شود. بخش های مختلف صنایع دستی مثل مجسمه های چوبی هم رونق زیادی دارند. در سال ۱۷۸۵ حدود ۲۰ هزار نفر در صنعت ساعت سازی استخدام شدند و در طول یک سال ۸۵ هزار ساعت درست کردند.

 غذاهای اصیل

با اینکه تعدادی از خوراکی ها مثل  فوندو کاملا بومی سوئیس هستند اما نمی توان هیچ غذایی را مثل زد که کاملا اصلیتی سوئیسی داشته باشد. به هر رستورانی که بروید به غیر از تعدادی غذای ملی خوشمزه چندین غذای محلی هم در منو می بینید.

 سنت های سالیانه مردم

جشن های مردم این کشور در هر منطقه و در فصل های مختلف متفاوت است. بعضی از این جشن ها سنتی هستند در حالی که تعدادی از آن ها به تازگی به وجود آمده اند. در بعضی از شهرهای سوئیس، هر فصلی فستیوال های خاص خودش را دارد.

منبع: myswitzerland.com

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز