چین، با ۸ جاذبه ی گردشگری که نباید از دست داد

جاذبه های چین

چین سرزمینی کهن و پهناور با افسانه ها و دیدنی های بسیار می باشد. غنی ترین و باقدمت ترین فرهنگ را می توان به چین نسبت داد.  گردشگران و تاجران به کشور چین لقب “سرزمین ممکن ها” داده اند چرا که هرچه تصور کنید مردمان سخت کوش چین آنها را می سازند. چین جاذبه های بسیاری دارد به طوری که سفر به تمام نقاط آن سالها زمان می برد پس یک  تور چین  چند روزه بهترین گزینه برای بازدید از جاذبه های گردشگری می باشند.با هم تعدادی از بهترین آنها را مرور می کنیم.

  • شهر ممنوعه

شهر ممنوعه (قصر امپراطور) در قلب “پکن” بزرگترین و کامل ترین قصر امپراطوری و مجموعه تاریخی در چین و تمام دنیاست. ساخت آن در سال ۱۴۰۶ شروع شد و ۱۴ سال بعد کامل گردید که به آن تاریخچه ای ۵۸۰ ساله می دهد. ۲۴ امپراطور از سلسله های مینگ و کوینگ از سال ۱۶۴۴ تا ۱۹۱۱ در اینجا زندگی و حکومت کردند. بیشتر بناهای شهرممنوعه چندین بار بازسازی شده اند اما همگی سبک معماری اصلی خود را حفظ کرده اند. شهرممنوعه از شرق به غرب ۷۵۳ متر و از شمال به جنوب ۹۶۱ متر است، یعنی بنایی است مستطیل شکل به مساحت ۷۲۰۰۰۰ متر مربع. شهر ممنوعه شامل چندین عمارت با اندازه های مختلف و حدود ۹۹۰۰ عدد اتاق است و مساحت فضای درونی آن به ۱۵۰۰۰۰ متر مربع می رسد.

  • معبد لاما

معبد یونگه لاما (قصر آرامش و هارمونی) در شمال شرقی پکن واقع شده و یکی از بزرگترین عبادتگاه های بودائی تبتی به شمار می رود. معبد توسط امپراطورهای چینی که شیفته مذهب تبتی دین بودایی بودند ساخته شده است. در طی سال ها، راهب های تبتی و مغولی در این معبد زندگی کردند و به تحصیل علم پرداختند. در حال حاضر نیز هنوز راهب ها در این مکان زندگی می کنند. معبد یک مجسمه ۲۶ متری از بودای “مای تِریا” دارد که از یک قطعه چوب محکم و سخت به نام صندل سفید تراشیده شده است.

اگر فقط می خواهید برای بازدید از یک معبد وقت بگذارید حتما از معبد لاما دیدن کنید چرا که جاذبه های معماری این معبد بی شمارند : سقف های پرچینی، نقاشی های روی گچ بی بدیل، طاق های تزئینی خیره کننده، پرده های نقش دار، نجاری های حیرت انگیز، چرخ های مخصوص عبادت تبتی، مجسمه های تانتریک و یک جفت شیر چینی بی نظیر که به عنوان جایی برای مواد خوشبوکننده از آنها استفاده می شود.

دیوار بزرگ چین یکی از عظیم ترین دستاوردهای مهندسی بشر و طولانی تر موزه فضای آزاد جهان است که از استان “گانسو” در غرب تا “شانهایگوان” در ساحل دریای “بوهای” در شرق کشیده شده است. این دیوار بین قرن ۵ قبل از میلاد تا قرن ۱۶ میلادی ساخته، بازسازی و مرمت می شد تا از مرزهای شمالی چین در برابر حمله های قبیله های کوچ نشین شمال حفاظت کند. بیشتر مردم از قسمتی از دیوار بازدید می کنند که در پکن واقع شده، دسترسی به آن آسان است و همچون اژدها در میان قله کوه ها حرکت می کند. دیوار بزرگ چین مهم ترین جاذبه گردشگری این کشور است. دیوار بزرگ “مینگ” به دلیل طراحی بلند پروازانه و ساخت بی نقصش یک شاهکار بی چون و چرا به شمار می رود. دیوار چین تنها بنای ساخت بشر است که از ماه دیده می شود. این بنا که در مقیاسی به پهنای یک قاره ساخته شده نمونه ی بارزی از معماری ترکیبی با طبیعت است.

  • غارهای لانگ مِن

غارهای لانگ مِن در دو طرف رودخانه “یی” در جنوب شهر باستانی “لویانگ” در استان هِنان واقع شده اند و شامل ۲۳۰۰ غار و غارچه (فرورفتگی در دل کوه که کوچکتر از یک غار معمولی است) می باشد که در حاشیه تپه های آهکی شیب داری به طول بیش از یک کیلومتر قرار دارند. این مجموعه دارای بیش از ۱۱۰۰۰۰ مجسمه سنگی بودایی، بیش از ۶۰ گنبد مقبره ای و ۲۸۰۰ کتبیه و سنگ نوشت است. لویانگ در اواخر حکومت سلسه “وی” شمالی و اویل حکومت سلسه تانگ پایتخت بود. تاریخ حکاکی های اصلی غارها به اواخر قرن پنجم تا اواسط قرن هشتم بر می گردد. اولین غارها در اواخر قرن ۵ و اوایل قرن ۶ در تپه های غربی حفر شدند که شامل غارهای “گایان دانگ” و غارهای سه گانه “بین یانگ” می باشند. در تمامی این غارها شمایل بزرگی از بودا دیده می شود. مجموعه غارهای لانگ مِن نمونه بارز هنری دیرینه هستند که در تکامل فرهنگی منطقه آسیا نقش مهمی ایفا کرده است.

  • کاخ پُتالا در لهاسا

کاخ پتالا نماد بودائیسم تبتی و نقش مهم آن در حکومت سنتی تبت می باشد. این کاخ از قرن ۷ میلادی تاکنون به عنوان قصر ییلاقی  دالایی لاما مورد استفاده قرارمی گیرد. این مجموعه شامل کاخ های سپید و سرخ می باشد که هرکدام دارای ساختمان هایی برای خدمه نیز می باشند. پُتالا روی کوه سرخ در مرکز دره لهاسا با گستره ای ۳۷۰۰ متری ساخته شده است. یکی دیگر از اجزای این مجموعه به نام صومعه جوکانگ یکی از مراکز مذهبی منحصربفرد بودایی است. قصر قشلاقی سابق دالایی لاما به نام نوربولینکا، که در قرن ۱۸ میلادی ساخته شده نیز یکی از شاهکارهای هنر تبتی است. زیبایی و خلاقیت به کار رفته در طراحی، تزئینات خارق العاده و ترکیب بی نظیری از هارمونی معماری و طبیعت باعث بیشتر شدن ارزش تاریخی و مذهبی این مجموعه شده است.

  • معبد بهشت

گنبد آبی معبد بهشت نماد بی چون و چرای پکن است. معبد بهشت در جنوب پکن و در میان یک جنگل صنوبر واقع شده و به دستور امپراطور سلسله مینگ به نام یانگول در سال ۱۴۲۰ ساخته شده است. از آن زمان به بعد، امپراطورهای چین برای دعا و هدیه کردن قربانی جهت داشتن سالی پر محصول به این معبد می آمدند. این معبد با داشتن ۹۲ مکان مخصوص، بزرگترین مکان برای قربانی کردن و ادای نذر است. امروزه این بنا به دلیل داشتن فضای آزاد وسیع برای بادبادک هوا کردن مکانی پرطرفدار بین چینی ها است. معبد بهشت شاهکار معماری و طراحی منظره است. در این معبد فلسفه کیهان با زبانی ساده و مصور شرح داده شده است، فلسفه ای که در تکامل یکی از بزرگترین تمدن های دنیا نقش به سزایی ایفا کرده است.

  • دروازه بهشت

این مکان در هشت کیلومتری شهر “ژانگجیاجی” در استان هونان کشور چین قرار دارد و به خاطر غار عظیمی که در کوه ایجاد شده و شبیه دروازه ای به بهشت است به نام “دروازه بهشت” شهرت یافته است. این غار “تیانمِن” نام دارد و به اعتقاد مردم چین دری است که این دنیا را به بهشت متصل می کند. معمولا دور این غار مه و ابری عجیب دیده می شود. برای رسیدن به این غار باید ۹۹۹ (این عدد در فرهنگ چینی به معنای جاودانگی و زندگی ابدی است) پله که “پلکان رسیدن به بهشت” نام دارد را بالا بروید.

مردم هنگ کنگ سال نو چینی را با جشنواره ای باشکوه آغاز می کنند که یکی از بهترین جشنواره های دنیا محسوب می شود. بادکنک های بزرگی از حیوان منسوب به آن سال بر فراز آسمان هنگ کنگ به پرواز در می آیند. گروه های موسیقی از سراسر دنیا برای مراسم افتتاحیه جشن خود را به هنگ کنگ می رسانند. چینی ها به معابد می روند تا برای داشتن سالی خجسته و خوش یمن دعا کنند. بازارهای گل، مغازه های فروش وسایل آتش بازی و زمین های اسب دوانی مملو از جمعیت می شوند. جشن سال نو ۱۵ روز طول می کشد و در روز پایانی مراسم روشن کردن فانوس برگزار می گردد. این مراسم شبیه جشن کریسمس غربی هاست چرا که خانواده ها دور هم جمع می شوند و به هم هدیه می دهند. هدیه ها معمولا وجه نقد در پاکت های قرمز رنگ هستند.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟