مهاجرت امروزه به امری فراگیر بدل شده است که سالانه هزاران نفر مجبور به انتخاب شهر جدیدی برای زندگی می شوند و شاید یکی از مهمترین دلایل برای برگزیدن شهر جدید هزینه گذران زندگی در آنجا باشد. با ما همراه باشید تا ارزانترین شهرهای جهان را با توجه به شاخصهای نشریه اکونومیست معرفی کنیم. افزایش هزینه تأمین مایحتاج زندگی، زمین، محصولات غذایی، امکانات لوکس و رکود اقتصادی حاکم بر جهان، هرساله تعداد بیشتری از مردم سراسر دنیا را به فکر زندگی در شهری ارزانتر یا حداقل با هزینههای مقرونبهصرفهتر میاندازد. تفسیر واژه ارزان برای مردم هر منطقه از دنیا متفاوت است و با توجه به استانداردهای زندگی، مردم هر کجای دنیا درک متفاوتی از کلمه ارزان دارند. جای تردید نیست که گسترش ارتباطات و جهانی شدن، موجب افزایش استانداردهای زندگی در سراسر دنیا شده است. اما باید در نظر داشت هنوز ممکن است هزینهها در بعضی از شهرها یا کشورها بسیار ارزانتر از هزینههای گذران زندگی در کشورهای پیشرفته باشد اما کسب درآمد و گذران زندگی در آنها سختتر از کشورهای متمدن باشد. در این ردهبندی ارزانترین شهرهای دنیا با در نظر گرفتن بزرگی (امکانات کافی) آنها رتبهبندی شده است.
از میان شهرهای بزرگ دنیا که توسط نشریه اکونومیست بررسیشدهاند، ۱۰ شهر زیر ارزانترین شهرهای جهان به شمار میروند.
۱۰. تهران، ایران
تهران، پایتخت و بزرگترین شهر ایران با حدود ۹ میلیون جمعیت بزرگترین و پرجمعیتترین شهر آسیای غربی است. تهرانکه قطب اقتصادی ایران تلقی میشود، ۳۰ درصد از اقتصاد دولتی و ۴۵ درصد از اقتصاد بخش خصوصی کشور را در خود جای داده است. این شهر دهمین شهر ارزان دنیا لقب گرفته است.صرفه اقتصادی : اگرچه هزینه اقامت یا خرید خانه در تهران نسبت به بسیاری از شهرهای جهان بالاتر است، اما هزینههای آموزش، خدمات پزشکی، تأمین مواد غذایی و ارتباطات در آن نسبت به بسیاری از شهرهای دنیا کمتر است. در مجموع هزینههای زندگی در تهران نسبت به بسیاری از شهرهای جهان، در محدوده قابل قبولی قرار میگیرد. تهران یکی از شهرهای جهان است که زندگی در آن، نیاز مبرمی به استفاده از اتومبیل شخصی دارد، اگرچه با حمایتهای دولت هزینه استفاده از سیستم حملونقل عمومی بسیار ارزان است.
۹. جده، عربستان سعودی
یکی از مهمترین شهرهای عربستان سعودی و دومین شهر بزرگ و پرجمعیت این کشور پس از پایتخت آن ریاض، به دلیل نزدیکی به دریای سرخ مهمترین بندر عربستان به شمار میرود. جده را میتوان به دلیل موقعیت استراتژیک آنکه فاصله هوایی چند ساعتهای با بسیاری از پایتختهای خاورمیانه و شمال آفریقا دارد، دومین شهر ارتباطی مهم خاورمیانه ( پس از دبی) دانست. جده چهارمین شهر عربستان سعودی است و از لحاظ موقعیت شغلی در وضعیت مناسبی به سر میبرد.صرفه اقتصادی: هزینه اقامت یا خرید خانه در جده از بسیاری از شهرهای مهم جهان پایینتر است. در این شهر هزینههای آموزش، درمان، حملونقل، ارتباطات و تأمین مواد غذایی به طور چشمگیری پایینتر از بسیاری از مناطق دنیا است. هزینه سوخت در عربستان سعودی به طور قابلملاحظهای پایینتر از سایر نقاط دنیاست و در مجموع اقامت در جده هزینههای زندگی پایینی به همراه دارد.
۸.پاناماسیتی، پاناما
پاناماسیتی، پایتخت و بزرگترین شهر جمهوری پاناما است که در مجاورت کانال پاناما که دو اقیانوس آرام و اطلس را به هم متصل میکند قرار گرفته است. مرکز سیاسی جمهوری پاناما، قطب اقتصادی این کشور نیز محسوب میشود. پایههای اقتصادی این شهر بر بانکداری، تجارت و گردشگری بنا شده است، بهگونهای که ۵۵ درصد از تولید ناخالص ملی این کشور به پاناماسیتی اختصاص یافته است.صرفه اقتصادی: هزینههای پایین زندگی در این شهر نیز مانند تهران، بیشتر به هزینههای پایین درمان، آموزش، حملونقل و تأمین مواد غذایی بر میگردد. هزینه اقامت یا خرید خانه در این شهر ارزان نیست اما از بسیاری از نقاط مشهور دنیا پایینتر است.
۷.کلمبو، سریلانکا
کلمبو بزرگترین شهر سریلانکا و پایتخت تجاری این کشور، و مرکز ایالت غربی این کشور است. این شهر که همواره در طول تاریخ یکی از بندرهای مهم جهان تلقی میشده، امروزه یکی از قطبهای اقتصادی سریلانکا به شمار میرود. اگرچه کلمبو تنها مرکز اقتصادی مهم سریلانکا نیست، اما یکی از مهمترین مناطق تجاری و اقتصادی جنوب آسیا تلقی میشود.صرفه اقتصادی: اگر مجموعهای از هزینههای زندگی در این شهر را در نظر بگیریم، کلمبو شهر ارزانی تلقی میشود. هزینه اقامت یا خرید خانه در این شهر بسیار پایین است. همچنین هزینههای آموزش، ارتباطات، پوشاک و مواد غذایی در این شهر خیلی کم است. اما سلامت و درمان در این شهر، نسبت به سایر کشورهای آسیایی هزینه بسیار بیشتری دارد. قیمت سوخت در سریلانکا بسیار بالاست و حملونقل نیز یکی دیگر از هزینههای اصلی زندگی در این شهر را به شهروندان تحمیل میکند.
۶.بخارست، رومانی
بخارست بزرگترین شهر و پایتخت رومانی و همچنین ششمین شهر پرجمعیت اتحادیه اروپا به شمار میرود. در این شهر که یکی از قطبهای صنعتی اروپای شرقی محسوب میشود، امکانات هنری و زیرساختهای مناسبی فراهم شده است. اقتصاد این شهر بر پایهی بخشهای صنعتی اطراف شهر و خدمات است. بیش از ۱۸۶۰۰ شرکت در بخارست دفتر دارند و رد پای تمامی کمپانیهای رومانیایی در این شهر بهسادگی قابل رؤیت است. بخارست همچنین بهترین سیستم حملونقل عمومی رومانی و یکی از بهترین سامانههای حملونقل اروپا را داراست.صرفه اقتصادی: بخارست در مجموع یکی از پایینترین هزینههای زندگی را داراست. از لحاظ بینالمللی و بهویژه با در نظر گرفتن استانداردهای اروپایی، هزینه درمان، آموزش، ارتباطات، مواد غذایی و حتی تفریح و سرگرمی در بخارست بسیار پایینتر از سایر شهرهای مهم اروپایی است. با توجه به سیستم حملونقل توسعهیافته، مردم این شهر برای جابهجایی هم هزینه پایینی پرداخت میکنند.