نجات حیات وحش در آفریقا

shoebill markus lilje

ایده و اجرای پارک های آفریقایی در سال ۲۰۱۷ و با هدف حفاظت از مناطق آسیب پذیر و ضعیف این قاره از نظر حیات وحش انجام شد. این پارک ها توسط دولت های هر کشور اداره و مدیریت شده و این شرایط دست کم به میزان ۲۵ سال ادامه خواهد داشت و هدف آن ها این است که این کشورها را از نظر زیست بوم، اجتماع و اقتصاد تقویت کنند. با الی گشت همراه باشید و از این پارک ها بیشتر بدانید:

امروزه و با مدد گرفتن از کمک های خیرخواهانه، دولت ها و سازمان های غیر دولتی (NGO) ، سازمان غیرانتفاعی آفریقای جنوبی موفق به تاسیس ۱۰ پارک حفاظت شده در این قاره شده است که در کشورهای جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو، مالاوی، رواندا و زامبیا قرار دارند.

در مجموع این پارک های آفریقایی مساحتی بالغ بر ۶۰ هزار کیلومتر مربع را شامل شده و از محیط زیست و حیوانات آن حمایت کرده و موفق به دستیابی به نتایج ارزشمندی شده اند.

در زامبیا، پارک آفریقایی موفق به بازسازی پارک ملی لیوا (Liuwa) در مناطق دور افتاده شد. این پارک اگر چه ناشناخته محسوب می شود اما دومین پارک بزرگ زیستگاه حیوانات مهاجر یالدار محسوب می شود.  بر اثر اقدامات انجام شده، تعداد حیوانات ساکن این منطقه طی مدت زمانی نسبتا کوتاه ، سه برابر شده و از ۱۵ هزار جانور به ۴۵ هزار جانور افزایش پیدا کرد.

در تالاب های شرق زامبیا نیز با حفاظت از  نوعی پرنده مرموز به نام لک لک نیل (shoebill) که بی شباهت به جانوران ماقبل تاریخ نیست، این جانور از انقراض نجات پیدا کرده است. در پارک ملی آکاگرا (Akagera) رواندا که جمعیت جانوران آن به دلیل شکار و کشتار های هولناک، به شدت تحلیل رفته بود؛ پارک های آفریقایی موفق به افزایش زیاد جمعیت جانوران فوق شدند. در این پارک، بازگرداندن کرگدن در اولویت قرار داشته و با احیای این جانور در رواندا مجددا این پارک میزبان ۵ جانور بزرگ و مشهور آفریقایی خواهد شد که به Big Five شهرت داشته و شامل شیر، پلنگ، فیل، کرگدن و بوفالو می شود.

در این مسیر چالش ها و تراژدی های متعددی وجود دارد. پارک های آفریقایی باید با گروه های تبهکار سازماندهی شده که در قالب گروه های حرفه ای فعالیت می کنند با ایجاد گروه های گشت  شبه نظامی به مبارزه برخیزد و از فیل ها محافظت می کند. متاسفانه در این راه برخی از نگهبانان و محیط بانان جان خود را از دست داده اند. برای نمونه در کشور چاد شش دیده بان حیات وحش در هنگام عبادت صبح گاهی خود توسط شکارچیان غیر قانونی به طرز فجیعی کشته شدند. در سال ۲۰۰۳ نخستین پروژه پارک های آفریقایی در مالاوی با عنوان پناهگاه حیات وحش Majete در جنوب این کشور آغاز به کار کرد. امروزه فعالیت های این پارک بسیار موفقیت آمیز بوده و آن ها توانستند بسیاری از جانوران این منطقه را دوباره به محیط زیست بازگردانند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز