۱+۶ توصیه برای سفر به استانبول

امروز با چند توصیه برای سفر به استانبول می‌خواهیم سفر بعدی شما را به یک خاطره‌ی به یاد ماندنی تبدیل کنیم. استانبول یکی از محبوب‌ترین شهرهای ترکیه است که هر ساله میزبان مهمانان زیادی از کشور ماست. این شهر پر است از مراکز خرید و دیدنی‌های تاریخی که می‌توانند تا روز آخر سفر، شما را سرگرم نگه دارند. الی گشت چند توصیه مهم و ضروری برای سفر به استانبول برای شما فراهم کرده است تا با بهترین تورهای استانبول و در راحت‌ترین هتل‌های این شهر از ترکیه دیدن کنید.

برای رزرو تور استانبول روی عکس زیر کلیک کنید

استانبول را بهتر بشناسید!

برای خرید بلیط هواپیما استانبول

اگر به ترکیه سفر کرده باشید حتما متوجه شده‌اید که این شهر بین دو قاره اروپا و آسیا واقع شده که با پل معروف بسفر از هم جدا شده‌اند. این پل که در فرهنگ مردم استانبول ریشه عمیقی دارد، بین بخش اروپایی و آسیایی استانبول قرار گرفته و می‌توان با ماشین از روی آن رد شد.

یکی از تصورات اشتباهی که خیلی از افراد قبل از سفر به استانبول دارند این است که فکر می‌کنند بخش اروپایی این شهر خیلی مدرن‌تر و جذاب‌تر از بخش آسیایی آن است، در صورتی‌که این موضوع کاملا برعکس است و تمام قسمت‌های مدرن و لاکچری ترکیه که در فیلم‌ها می‌بینید در کنار بنادر خطه‌ی آسیایی واقع شده‌اند.

قسمت اروپایی چون در واقع در‌بر‌دارنده شهر باستانی قسطنطنیه می‌باشد، از سمت شهرداری و سازمان میراث فرهنگی اجازه خراب کردن بناهای قدیمی و ساخت برج‌های چندین طبقه را ندارد. به همین دلیل استانبول بافتی سنتی با کوچه‌هایی تنگ و شیب دار دارد که پر از معماری‌های زیبا و تاریخی‌ست.

پس یک توصیه برای سفر به استانبول به شما داریم و آن این است که حتما از مکان‌های قدیمی و مساجد باشکوه بخش اروپایی دیدن کنید و بعد برای خرید به قسمت آسیایی بروید.

  • نگاه اجمالی:

  1. زبان مردم: ترکی استانبولی
  2. دین مردم: اکثرا اسلام
  3. واحد پول: لیر ترکیه
  4. نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت
  5. کد پیش شماره کشور: +۹۰
  6. شماره تماس اضطراری پلیس: ۱۵۵، اورژانس: ۱۱۲ و آتش‌نشانی: ۱۱۰
  7. جهت رانندگی: راست

موقعیت جغرافیایی استانبول چگونه است؟

برای رزرو هتل استانبول اینجا کلیک کنید

به طور کلی مساحت استانبول چیزی برابر با ۵۳۴۳ کیلومتر مربع است و در دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر که پیش‌تر گفتیم پل بسفر از روی آن می‌گذرد، محل اتصال دریای سیاه با دریای مرمره بوده و از وسط این شهر زیبا می‌گذرد. به بخش اروپایی این شهر، شبیه جزیره ترکیه و به بخش آسیایی آن، شبه جزیره آناتولی می‌گویند.

به طور کلی نواحی استانبول دارای ۳ بخش اصلی است:

۱. شبه جزیره استانبول قدیمی شامل محله های فاتیح و امین اونو

۲. شمال گلدن هورن شامل محله های بی‌اغلو و بشیکتاش

۳. شبه جزیره آناتولی شامل محله های اسکودار و کادیکوی

این شهر از نظر زمانی حدود یک ساعت و نیم از تهران عقب‌تر است و کد پیش شمار‌ه‌اش +۹۰ می‌باشد.

بهترین زمان برای سفر به استانبول کی است؟

شما می‌توانید هر آب و هوایی که بخواهید را در استانبول تجربه کنید. این شهر در نواحی مختلف دارای آب و هوای گرمسیری، مدیترانه‌ای و اقیانوسی‌ست. بنابراین به عنوان توصیه برای سفر به استانبول شاید بهتر باشد که آب و هوای فصل‌های مختلف آن را بشناسید. بدین ترتیب برنامه ریزی برای سفر برایتان راحت‌تر خواهد بود.

بهار استانبول

بهار استانبول بی‌نظیر است! روزها هوا کمی گرم و شب‌ها خنک و ملایم است. باران بهاری هم که خیلی وقت‌ها شما را غافلگیر می‌کند و بوی تازگی را به خیابان‌ها برمی‌گرداند. در فصل بهار دمای هوای استانبول چیزی بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتی گراد در روزهای آفتابی‌ست.

تابستان استانبول

شما گرمای واقعی استانبول را تازه در این فصل تجربه می‌کنید. بارش باران در این ماه‌های تیر و مرداد بسیار کم است و می‌توان گفت که برای سفر تایم خوبی محسوب نمی‌شود. اما اگر دوست دارید حسابی آفتاب بگیرید و کنار ساحل وقت بگذرانید، تورهای استانبول در فصل تابستان ارزان‌تر از همیشه هستند و می‌توانید سفر کم‌هزینه‌ای را تجربه کنید.

پاییز استانبول

احتمالا خیلی از دوستانتان، شما را توصیه برای سفر به استانبول در فصل پاییز می‌کنند. در این فصل هوا کمی خنک‌تر می‌شود و شلوغی به شهر باز می‌گردد. هوای استانبول در فصل پاییز معتدل و مرطوب است و برای سفر بسیار تایم مناسبی خواهد بود.

زمستان استانبول

اگر طرفدار برف هستید توصیه می‌کنیم حتما زمستان استانبول را ببینید. دمای هوای این شهر در زمستان حدودا ۸ تا ۱۲ درجه است و نشستن برق روی بافت قدیمی شهر چهره بسیار زیبایی به آن می‌بخشد. اما به دلیل یخبندان و شرایط آب و هوایی سرد خیلی فصل مناسبی برای سفر نیست و بهتر است بچسبید به همان پاییز و رطوبتش.

صحبت کردن در استانبول به چه زبانی است؟

به دلیل توریستی بودن بیش از حد شهر استانبول مخصوصا در قسمت اروپایی، اکثر مردم تا حدودی می‌توانند به زبان انگلیسی صحبت کنند. حداقل برای خرید از فروشگاه‌ها مشکل خاصی نخواهید داشت و با انگلیسی کارتان راه می‌افتد. اما باقی بخش‌ها، نیاز به دانش زبان ترکیه‌ای دارند و لذا لازم است که حتما تا حد مبتدی به ترکی مسلط باشید.

البته در بعضی از قسمت‌های استانبول مثلا در میدان معروف تکسیم که توریستی‌ترین بخش استانبول اروپاییست، شما حتی در خیابان متوجه فارسی حرف زدن دیگران نیز خواهید شد. چون اکثر ایرانی‌ها اطراف همین میدان هتل می‌گیرند و همانجا اقامت دارند.

بنابراین یک توصیه برای سفر به استانبول برای شما داریم و آن هم این است که حداقل جدول زیر را به زبان ترکی یاد بگیرید تا کارهای عادی و روزمره‌تان راه بیفتد.

  • فارسی => معادل ترکی
  • سلام => Selam / Merhaba
  • بله / نه => Evet / Hayır
  • انگلیسی بلدی؟ => ?ingilizce biliyor musun
  • متوجه نشدم => anlamaıyorum
  • لطفا => lütfen
  • ببخشید => Afedersiniz
  • ممنون => teşekkür ederim
  • خوسبختم => memnun oldum
  • قیمتس چقدره؟ => Ne kadar
  • خداحافظ => Hoşçakal

پوشش مردم استانبول چگونه است؟

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، اکثریت مردم استانبول مسلمان هستند ولی نوع پوشش آن‌ها را دولت تعیین نمی‌کند. به دلیل ارتباط نزدیک ترکیه و اروپا، شرایط زندگی در ترکیه کاملا آزاد و راحت است. مردم حق انتخاب دارند که هر طور می‌خواهند لباس بپوشند و تنها محدودیتشان‌ در ورود به مساجد استانبول است که باید حتما با پوشش کافی وارد آن‌ها شد. از آنجایی که تعداد افراد مذهبی که برای مساجد این شهر احترام قائلند در ترکیه کم نمی‌باشد، به همین علت محدودیت پوشش فقط در مساجد اعمال می‌شود.

هرچند در برخی شهرهای کوچکتر و روستایی مردم نسبت به پوشش سخت گیر‌تر هستند و معمولا لباس‌های بلند و آستین‌دار می‌پوشند.

به علاوه ترکیه به عنوان یکی از قطب‌های مهم در صنایع نساجی، بهترین لباس‌های تابستانی و زمستانی را تولید می‌کند. پس مطمئن باشید که قرار است بهترین برندهای ترک را در خیابان‌های این شهر تن مردم ترکیه ببینید.

دیدنی های معروف استانبول کدامند؟

تا اینجا شما را با ۶ توصیه برای سفر به استانبول آشنا کردیم. آخرین موردی که می‌خواهیم اشاره کنیم مربوط به مکان‌های گردشگری استانبول می‌باشد که در ایران و جهان زبان‌زد خاص و عام هستند.

۱. مسجد ایا صوفیه:

استانبول شهر مساجد است. هر گوشه‌ای از این شهر را نگاه کنید با بناهای معماری زیبا رو‌به‌رو می‌شوید که یا مسجد بوده‌اند، یا شده‌اند و یا خواهند شد. مهمترین مسجد این شهر هم که مسجد ایا صوفیه بوده و جزو توریستی‌ترین مکان‌های تاریخی این شهر می‌باشد. قدمت این مسجد بیش از ۱۰۰۰ سال است و در ابتدا توسط رومی‌ها و به عنوان کلیسا ساخته شده بود. در اطراف این مسجد شما می‌توانید مکان‌‌های زیادی برای استراحت و وقت گذرانی پیدا کنید.

 

۲. کاخ دلما باغچه:

این کاخ یکی از باشکوه‌ترین کاخ‌های قرن نوزدهمی استانبول است که در نزدیکی تنگه بسفر قرار دارد. سبک معماری دیدنی این کار نئوباروک بوده و توسط یک معمار عثمانی ساخته شده است. دلیل معروفیت دیگر این کاخ هم این است که کمال آتاتورک در این کاخ حکومت کرد و همانجا هم از دنیا رفت و همین مسئله کاخ دلما باغچه را به یک نماد ملی در ترکیه تبدیل کرده است.

۳. مسجد آبی:

بنای دیگری که جلوه بسیار باشکوهی دارد، مسجد سلطان احمد است. این مسجد اولین و تنها مسجد ۶ مناره استانبول است و جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ ترکیه دارد. اسم این بنا به این دلیل به مسجد آبی معروف است که کاشی‌های داخلش در ابتدا به رنگ آبی بودند و جلوه خاصی را تداعی می‌کردند. مسجد سلطان احمد دقیقا روبروی ایاصوفیه واقع شده و سابقه تاریخی عجیبی هم با این مسجد دارد.

۴. مسجد چاملیجا:

این مسجد که بزرگترین و با‌اُبهت‌ترین مسجد ترکیه است در ۳ می ۲۰۱۹ توسط اردوغان افتتاح شد. این مسجد بالای یک تپه در منطقه آسیایی واقع شده و تقریبا تمام تورهای استانبول، شما رو برای بازدید به آنجا خواهند برد. طراحان این مسجد دو بانوی ترکیه‌ای به نام‌های بهار میزراق و خیریه گول توتی هستند که این بنای باشکوه را در تاریخ معماری ترکیه ثبت کردند. ابعاد این مسجد به اندازه‌ای بزرگ است که برای دور زدن آن حداقل نیم ساعت وقت لازم دارید.

۵. کشتی سواری در بسفر:

با اینکه مکان های تاریخی استانبول تمامی ندارند، اما دیگر وقت آن رسیده تا به مکان‌های تفریحی این شهر هم سر بزنیم. یکی از جاذبه‌هایی که باید به عنوان یکی از ۶ توصیه برای سفر به استانبول از ما بپذیرید، بازدید از کشتی‌های بندر بسفر است. کشتی سواری به شما اجازه می‌دهد تا کل شهر را از زاویه دیگری ببینید و از طبیعت زیبای دریایی آن لذت ببرید. احتمالا در این کشتی سواری‌ها، به دسته دلفین‌های بازیگوش، عروس‌های دریایی و مرغان آبی نیز بر بخورید.

۶. خیابان استقلال:

این خیابان پر از فروشگاه، کوچه پس کوچه‌های دنج و کافه‌های جذاب است که باید حتما از آن دیدن کنید. خیابان استقلال به یکی از شب زنده‌دار‌ترین و پرهیاهوترین خیابان‌های استانبول معروف است و قدم زدن در آن چه هنگام شب و چه روز بسیار جالب و سرگرم‌کننده است.

نتیجه گیری

استانبول یکی از نزدیک‌ترین شهرهای اروپایی به کشور ماست که هم حال و هوای اروپایی دارد و هم بافت تاریخی سنتی خود را حفظ کرده است. مردم این شهر چندان به زبان انگلیسی مسلط نیستند و اگر بخواهید کارتان را راه بیاندازید باید کمی ترکیه‌ای بلد باشید. پوشش مردان و زنان نیز در شهر کاملا آزاد است و هیچ محدودیت اسلامی برای افراد وضع نشده است. همانطور که می‌دانید این شهر روی شهر قسطنطنیه سابق جان گرفته و به همان اندازه زیباست و کلی جای دیدنی دارد. در این ۱+۶ توصیه برای سفر به استانبول سعی کردیم تا همه جنبه‌های استانبول را از تفریحات آن گرفته تا زبان مردم و تاریخچه‌اش در بر بگیریم. پس با الی گشت همراه باشید تا شهرهای دیگر ترکیه برای سفر و گردشگری را هم بشناسیم.

 

سوالات متداول

مهم ترین مسجد استانبول کدام است؟

مسجد ایاصوفیه با بیش از ۱۰۰۰ سال قدمت یکی از شناخته‌شده‌ترین و ازرشمند‌ترین بناهای معماری و تاریخی استانبول است که هر ساله توریست‌های زیادی از سراسر جهان برای دیدن آن به استانبول سفر می‌کنند.

بزرگترین مسجد استانبول کدام است؟

بزرگترین مسجد استانبول در سال ۲۰۱۹ به دستور رجب طیب اردوغان رئیس جمهور وقت افتتاح شده و در بخش آسیایی استانبول قرار گرفته است. مسجد جامع چاملیجا توسط دو معمار زن ترکیه‌ای ساخته شده و مساحتی برابر با ۳۰ هزار متر مربع دارد.

مردم استانبول به چه زبانی صحبت می کنند؟

زبان رسمی مردم استانبول ترکیه‌ایست، اما به دلیل توریستی بودن در بعضی از بخش‌ها (مثلا میدان تکسیم و خیابان استقلال) مردم به زبان انگلیسی هم صحبت می‌کنند.

بهترین تایم برای سفر به استانبول چه زمانی است؟

اگر قصد دارید از همه جاذبه‌های دیدنی، فرهنگی و تاریخی این شهر بازدید کنید، بهتر است فصل بهار و پاییز را برای رفتن به آنجا انتخاب کنید. در این فصل‌ها خبری از سرما و گرمای شدید نیست و می‌توانید به‌راحتی هم از ساحل لذت ببرید و هم در بازارها بچرخید.

البته تورهای استانبول در فصل تابستان به دلیل گرمای زیاد ارزان می‌شوند، پس اگر دنبال یک سفر کم هزینه هستید به این گزینه هم فکر کنید.

مطالب مرتبط:

هزینه زندگی در استانبول ۲۰۲۲ چگونه است؟

چطور سفر ارزان به استانبول داشته باشیم؟

۱۵ تفریح رایگان در استانبول

 

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز

۶ نظرات

محمد 1395-10-08 - 8:29 ب.ظ
خیلی خوب توضح دادین دارم پول جمع میکنم تا باشماهمه جاذبه های دنیا رو ببینم
نسرین اسحق زاده 1396-05-31 - 10:55 ب.ظ
توضیحات فوق العاده هستن ؛ واقعا ممنون
امین 1396-06-31 - 12:28 ب.ظ
با سلام من هفته آخر شهریور 96 با خانواده در هتل گرند حیات استانبول اقامت داشتیم. هتل از نظر صبحانه بسیار بسیار عالی بود. برخورد پرسنل با توجه به برخورد نامناسب اغلب مردم استانبول مناسب بود و انگلیسی هم بلد بودند. سرعت اینترنت بسیار خوب بود. اتاقها بزرگ و سرویسهای دستشویی و حمام خیلی مناسب. در کل مناسب و خوب بود. تنها مورد بد این سفر، پول قلابی که فروشنده ها یا راننده تاکسی ها ممکنه بهتون بدهند، رانندگیشون تو شهر افتضاح و راننده تاکسی ها بودند که خیلی کلاه بردار و آدمهای بدی بودند..
نیلوفر 1396-09-18 - 1:59 ب.ظ
باسلام من دیروز از این سفر جذاب برگشتم.ممنون از توسیه های این سایت که به ما در سفرمون خیلی خیلی کمک کرد.ما تقریبا 80% جاذبه گردشگریشو رفتیم و واقعا عالی بود. بهتون توصیه میکنم حتما این سفرو برین.حتما حتما حتمااااا در ضمن گشت شهریو از دست ندین چون با مناطق مختلف شهر آشنا میشید و ناهار هم که خب مهمان تور هستید :P اما اما اما امممممااااااااا تحت هییییییییچ شرایطی در گشت شهری خرید نکنید چون واقعا سرتون کلاه میره.من در گشت شهری بازارها و مغازه هایی که بردنمون خرید شیرینی ترکی و شامپو انجام دادم که هرکدومش از 3 تا 5 برابر قیمت جاهای دیگه بود :(
شمیلا 1397-08-01 - 1:36 ب.ظ
سلام. تور بابت کشتی با خوانندگی مرتضی برای سه ساعت و یه شام 570لیر برای دو نفر از ما گرفت. فروشگاههایی که تور برد بسیار گران بود که سرمان خیلی کلاه رفت. به نظرم ورودی 40لیری برای ایاصوفیه بسیار گران است و نمی ارزد . ولی غذاها و خ استقلال و جزایر و مسجد آبی و پارک عالی است
فاطمه 1397-09-13 - 3:16 ب.ظ
با سلام. ما چهارتا خواهر هستیم که به منظور کار می خواهیم به این شهر برویم اگه میشه به سوالاتی که می پرسم جواب کامل بدهید: 1)برای آنجا چه لباس هایی بهتر است؟ 2)ما در آنجا به چقدر پول احتیاج خواهیم داشت؟ 3)هزینه ی دانشگاه موسیقی در آنجا چقدر میشود؟
افزودن نظر