۲۰ تفریح رایگان در پاریس (قسمت اول)

پرلاشز

تفریحات رایگان در پاریس

با توجه به اینکه هزینه‌های مسافرتی رو به افزایش هستند، خیلی خوب است که بدانیم چه تفریحاتی پاریس رایگان هستند! گردشگرانی که مایلند کمی از مسیر عادی گردشگری فاصله بگیرند، با کشف بسیاری از گنجینه‌های ارزان‌ قیمت ‌تر پاریس، شگفت‌زده خواهند شد و در عین حال می‌توانند در پول خود صرفه ‌جویی کنند تا یک غذای خوب بخورند یا یک یادگاری ارزشمند خریداری کنند. اگر در سفری که به پاریس دارید، پول زیادی همراه نمی‌برید، نگران نباشید؛ در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به شما نشان ‌دهیم که چگونه می‌توانید در هزینه‌ها‌یتان صرفه ‌جویی کنید و پاریس واقعی را ببینید!

مطالب مرتبط:
راهنمای سفر به پاریس
طاق پیروزی در پاریس

۱. از تماشای موزه هنرهای مدرن و نیز موزه کوچک هنر لذت ببرید

این دو مکان عمده که زیر سایه مرکز ملی هنر و فرهنگ ژرژ پمپیدو (Centre Pompidou) و موزه بزرگ پنهان شده‌اند، به دو دلیل ارزش بازدید را دارند؛ یکی به خاطر داشتن کلکسیون‌های جهانی و دیگری هم به خاطر نمایشگاه‌های زیبایی که در آنها برگزار می‌شوند. موزه هنرهای مدرن که خواهر موزه توکیو است، مسیر هنرهای دیداری و بصری اروپایی مربوط به قرن‌های ۱۹ و ۲۰ را دنبال می‌کند. نمایشگاه‌های ویژه همچون نمایش‌های اخیر لیندر، کیث هارینگ، و سونیا دلاونی ورودیه کمی دریافت می‌کنند (۸ تا ۱۱ یورو). موزه کوچک هنر هم که به تازگی بازسازی شده، ساختمانی تماشایی دارد که در اصل برای نمایشگاه جهانی سال ۱۹۰۰ طراحی شده بود و اکنون برخوردار از هنرهای تزئینی، نقاشی دیواری و کارهای چوبی مربوط به اوایل قرن ۲۰ است. کافه دایروی داخل باغ آن هم که ناهار و چای سرو می‌کند، یکی از رمز و رازهای پاریس است که به خوبی نگهداری شده است. نمایشگاه‌های اخیر (ورودیه ۸ یورو) شامل هنرهای تزئینی هستند و میزبان هنرمندانی همچون باکارات اسطوره کریستال، و نیز کارل لارسون، محبوب‌ترین نقاش سوئدی می‌باشند.

۲. یادگیری در موزه‌های کوچک

در کنار پارک مونسو (Parc Monceau)، موزه نیسیم دو کاموندو واقع شده که یکی از بزرگترین مثال‌های پاریس در خصوص هنر زندگی اشرافی است. این موزه زمانی خانه بانکدار معروف، مویز دو کاموندو (Moïse de Camondo) بود و اکنون نماد هنرهای تزئینی فرانسه و اروپا است و دقیقاً به همان شکلی که کاموندو آن را به افتخار پسرش که در جنگ جهانی اول کشته شده بود به فرانسه تقدیم کرد، نگهداری شده است. از میان دیگر موزه‌هایی که زمانی یک خانه بوده‌اند، می‌توان به موزه کوگناک-جی (Musée Cognacq-Jay) اشاره کرد که در یک هتل در پاریس در منطقه ماره (Marais) واقع شده و زمانی در تملک بنیانگذار لاساماریتن (La Samaritaine)، یکی از نخستین فروشگاه‌های بزرگ پاریس بود. این موزه هم مملو است از هنر و اشیای ارزشمند و گواهی دیگر بر هنر فرانسه است.
نکته: اولین یکشنبه هر ماه تقریباً تمام موزه‌های پاریس از جمله لوور، و نیسیم دو کاموندو، و اورسی بدون ورودیه باز هستند.

۳. در اطراف پرلاشز قدمی بزنید

پرلاشز، بزرگترین آرامستان پاریس است و یکی از جذاب‌ترین مکان‌ها برای گردش به ویژه در روز قدیسان در اول نوامبر به شمار می‌رود. در این روز، پاریسی‌ها بر مزار از دست رفتگان خود گل می‌گذارند. این آرامستان در یک دره با شیب تند در محله بیستم واقع شده و دارای گذرگاه‌هایی مملو از قبر با اشکال گوناگون است؛ از سنگ‌های ساده گرفته تا سنگ‌های تراشیده شده که جایگاهی هم برای نگهداری اشیای مختلف دارند. بالزاک (Balzac)، کولت (Colette)، پروست (Proust)، اسکار وایلد، مولیر (Molière)، شوپن، سارا برنهارت، ایزادورا دونکن (Isadora Duncan)، گرترود اشتاین، و جیم مورسیون تنها چند نفر از اشخاص برجسته‌ای هستند که در این سرای ابدی آرمیده‌اند.

۴. در کلیساهای تاریخی پاریس به گردش بپردازید

تقریباً همه افرادی که به پاریس می‌آیند، از کلیسای نوتردام مربوط به قرن ۱۲ هم دیدن می‌کنند که نمازخانه‌ها و پنجره‌های زیبایی دارد. با این وجود، کلیساهای جالب دیگری نیز در اطراف پاریس هستند که از میان آنها می‌توان به کلیسای سن شاپل (Sainte-Chapelle) اشاره کرد که در ایل دولاسیته (Ile de la Cité) واقع است. در محله ششم پاریس، یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای پاریس یعنی کلیسای سن ژومن د پر (Église St-Germain-des-Prés) واقع شده و در کنار آن، کلیسای سر به فلک کشیده سن سولپیس (St-Sulpice) همراه با نقاشی‌های دیواری از دلاکروا (Delacroix) دیده می‌شود. تگر از پون دارکول (Pont d’Arcole) عبور کنید، به کلیسای مجلل سن گراوی-سن پروته (St-Gervais-St-Protais) می‌رسید که با خیابان‌های سنگ فرش احاطه شده است.
در قسمت پایینی خیابان زیبای میرون، کلیسای سن پاول-سن لوییس (St-Paul-St-Louis) اثری از دلاکروا با نام «مسیح بر کوه زیتون» دیده می‌شود. بر فراز تپه مونتمارتر (Montmartre) نیز کلیسای معروف سکره‌کر دو مون ‌مارتر (Sacré-Coeur) است که در بالای آن می‌توان نمای بسیار جالبی از پاریس را مشاهده نمود. چند قدم آن ‌طرف‌تر، کلیسای کمتر مشهور سن پییر د مونتمارتر (St-Pierre de Montmartre) دیده می‌شود که قدیمی ‌ترین کلیسای پاریس محسوب می‌گردد و روی یک ساختمان مذهبی رومی بنا نهاده شده است.

۵. به تماشای آرنز دو لوتیس (ARÈNES DE LUTÈCE) بروید

تاریخ ‌دانان می‌دانند که پاریس زمانی یکی از مستعمرات مهم روم بود؛ اما بسیاری از گردشگران نمی‌دانند که خرابه‌های یکی از بزرگ ترین تماشاخانه‌های روم، در قسمت جنوب شرقی مرکز شهر و در محله پنجم قرار دارد. آرنز دو لوتیس در نخستین قرن پیش از میلاد ساخته شد و شهروندان رومی در آن به تماشای تئاتر و گلادیاتورها می‌پرداختند. وجود این مکان همواره برای باستان‌ شناسان و مورخان یک اسطوره بود تا اینکه در سال ۱۸۶۰ در طی حفر زمین برای راه ‌آهن کشف شد. این تماشاخانه جای کافی برای ۱۵۰۰۰ تماشاچی دارد. دیوارهای سنگی و صندلی‌های آن تا حد بسیار زیادی حفظ شده‌اند و تراس داخلی آن نیز اکنون فضای پیک ‌نیک مطبوعی است و کودکان هم از آن برای زمین بازی فوتبال استفاده می‌نمایند.

۶. آشپزی کنید

تنها کمی کنجکاوی و حس ماجراجویی لازم است تا بتوانید از مجموعه وسوسه ‌آور دوره آموزشی آشپزی رایگانی که توسط فدراسیون آشپزی فرانسه برگزار می‌شود، بهره ببرید. این فدراسیون در سال ۲۰۰۷ تأسیس شد تا به ترویج سبک آشپزی فرانسوی به عنوان یک فعالیت سالم و مطبوع بپردازد و همه افراد فارغ از میزان مهارت، بتوانند از آن بهره‌ مند شوند. از همه بهتر این که این دوره‌ها در نمایشگاه‌هایی در اطراف پاریس برگزار می‌شوند و بنابراین می‌توانید از لذت تجربه فرهنگ فرانسوی برخوردار شوید. اگرچه کلاس‌ها به زبان فرانسه برگزار می‌شوند، اما همه افراد می‌توانند در آنها ثبت نام و در دوره‌های یک‌ساعته آن شرکت نمایند. عنوان برخی از کلاس‌ها از این قرار هستند: شکلات ۱۰۰درصد، جشن عید پاک، و سبزی‌های خورشید.

۷. خوراکی های مجانی میل کنید

در فروشگاه لا درنیر گوت (La Dernière Goutte) روزهای جمعه ۵ بعد از ظهر، می‌توانید پنیر رایگان هم میل کنید. خوش به حالتان اگر در طی یکی از جشنواره‌های امتحان طعم غذا در فروشگاه کاو آگ (Caves Augé) در پاریس باشید! این فروشگاه بسیار شلوغ که به دومین غار قدیمی پاریس هم مشهور است.

۸. سری به بازارهای فضای باز در پاریس بزنید

بازار مارش او پوس سن اوئن (Marché aux Puces St-Ouen) که با نام کلیگنانکورت (Clignancourt) هم شناخته می‌شود، همواره خودش را به ‌روز می‌کند. قسمت اصلی این بازار، ویلاژ ونتاژ (Village Vintage) است که در یک حیاط بزرگ در خارج از خیابان رُسیه (Rosiers) واقع می‌باشد و دارای یک کافه عالی، گالری‌های هنری، لباس‌های قدیمی، و میزان زیادی از طراحی‌های قرن بیستمی است. بسیاری از کسانی که اهل حراجی‌ها هستند، هنوز هم خرید از وانو (Vanves) را ترجیح می‌دهند؛ اما یادتان باشد که خیلی زود به آنجا بروید چون ساعت ۱ بعد از ظهر بسته می‌شود. کسانی که زود به آنجا می‌روند، می‌توانند در پورت دو مونتریو (Porte de Montreuil)، اجناس زیادی را زیر و رو کنند. خیلی از افراد هم به سراغ فوا دو شاتو (Foire de Chatou) می‌روند که در روزهای آخر هفته در ماه‌های اکتبر و مارس برگزار می‌شود و اجناس آنتیک به فروش می‌رساند. این بازار به عنوان بزرگترین بازار فضای باز در فرانسه شناخته می‌شود و دارای همبرگر نیز هست و در فاصله ده دقیقه‌ای از پاریس قرار دارد.
نکته: هر بخشی از پاریس، میزبان بازار خاصی است که با زمان ‌بندی سالیانه برگزار می‌شود. در هر دکه روزنامه‌ فروشی، می‌توانید یک نسخه از پاریسکوپ یا راهنمای پاریس را بخرید که فهرست تمام آنها را در خود درج کرده است.

۹. تجربه هنر در لو سنتکواتر (LE CENTQUATRE)

ساختمان سنتکواتر قرن هجدهمی که در لا ویلت (La Villette) واقع شده، از اواخر دهه ۶۰ میلادی رها شده بود تا اینکه در سال ۲۰۰۸ و پس از پنج سال بازسازی، به عنوان یک فضای بزرگ هنری گشایش یافت. اکنون لو سنتکواتر در زمره نمایشگاه‌های هنری برتر اروپا محسوب می‌شود و هنرمندان بین‌ المللی در آن به نمایش آثار خود می‌پردازند؛ از هنرهای دیداری و بصری گرفته تا موسیقی، تئاتر، سینما و هنر ویدیویی. در طی روز نیز، پاریسی‌ها از هر قشری به اینجا می‌آیند تا از کافه، رستوران، پیتزا فروشی، و سوپرمارکت آن خرید کنند. خریداران عاشق فروشگاه قدیمی خیریه فرانسه با نام امائو (Emmaüs) و کتاب فروشی عالی واقع در سنتکواتر هستند. «خانه کودکان» نیز فعالیت‌هایی برای کودکان نوزاد تا پنج ساله دارد.

۱۰. تماشای سینمای رایگان

تماشای فیلم‌های خارجی و آمریکایی محبوب در فضای بیرونی روی یک پرده نمایش بزرگ، خیلی می‌تواند لذت ‌بخش باشد. در این شهر فیلم ‌محور، طرفداران سینما هرگز چنین فرصتی را از دست نمی‌دهند. کافی است پتوی‌تان را به همراه لوازم پیک‌ نیک بردارید و به سمت پراک دو لا ویلت (Parc de la Villette)، بزرگترین پارک پاریس بروید. در ماه‌های ژوئیه و اوت، سینما آن پلن ایر (Cinéma en Plein Air) میزبان یک سری از فیلم‌ها است که همگی به زبان انگلیسی هستند. از پایان ژوئیه تا اواسط اوت، انجمن تصاویر پاریس نیز میزبان جشنواره‌ای است که در پارک‌های عمومی سرتاسر پاریس، فیلم‌های کلاسیک فرانسوی را روی صفحات نمایشگر بزرگ نمایش می‌دهد. همچنین، می‌توانید به سینمای پنیش (Peniche) در یک قایق در کانال اورک (Ourcq) در پارک ویلت بروید که روزهای جمعه و شنبه، میزبان مجموعه‌ای رایگان از فیلم‌ها و کنسرت‌هاست.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟