فرانک جوزف؛ از آخرین بازمانده های عصر یخبندان

یخچال طبیعی فرانک جوزف

 اگر اهل جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی هستید و تمایل دارید که در طی سفرتان،‌ از موزه‌ها، میراث جهانی،‌ بقایای ساختمان‌های قدیمی و امثال آن‌ها بازدید کنید، نیوزیلند مقصد چندان مناسبی برای شما نخواهد بود. ولی اگر اهل طبیعت گردی باشید، بحث متفاوت خواهد بود. چراکه نیوزیلند یکی از بهترین مقاصد گردشگری برای طبیعت گردان است و جاذبه های طبیعی بسیار زیاد و البته بسیار زیبایی را در خود جای داده است.  یکی از این جاذبه ها که شاید فقط در نیوزلند هم آن ها را پیدا کنید، یخچال های طبیعی هستند که خود به تنهایی هزاران نفر را سالانه جذب می کنند. یخچال هایی که تاریخ ایجاد آن ها شاید به میلیون ها سال پیش بازگردد. یکی از جالب و در عین حال عجیب ترینِ آن ها، یخچال طبیعی فرانک جوزف است. با الی گشت همراه باشید تا در ادامه جزئیات بیشتری در مورد این یخچال طبیعی خارق العاده را با شما به اشتراک بگذاریم.
مطلب مرتبط:
فیوردلند، بزرگ ترین پارک ملی در نیوزیلند
طبیعت محسور کننده نیوزیلند+ ویدیو
دریا، دریاچه، سواحل و جنگل و باغ‌های گل را در هر کشوری می توانید تماشا کنید. البته طبیعت هر کشور منحصر به خودش است و حتماً‌ ویژگی هایی دارد که آن را نسبت به سایر کشورها متمایز کند. ولی جاذبه ای که در ادامه قصد معرفی آن را داریم، با تمام چیزهایی که تا کنون تماشا کرده اید متفاوت است. فرانک جوزف یک یخچال طبیعی است که برای اولین بار در سال ۱۸۶۵ توسط یک جغرافیدان کشف شد و نام امپراتور استرالیایی را روی آن گذاشتند. این یخچال طبیعی حدود ۵ کیلومتر با نزدیک ترین شهر اطراف فاصله دارد. نام این شهر هم مانند این یخچال، فرانک جوزف است.

یخچال فرانک جوزف در سواحل غربی نیوزیلند و در بخش های جنوبی آن قرار گرفته است و بعضی آن را «معماری یخی» می نامند. این توده عظیم یخ حدود ۶.۸ مایل (برابر با حدود ۱۱ کیلومتر) طول دارد. یخچال فرانک جوزف در ارتفاع ۱۱.۵۰۰ فوتی (۳۴۰۰ متری) شروع شده و در یک دره  تا ارتفاع ۷۹۰ فوتی (۲۴۰) متری ادامه پیدا می کند و انتهای پایینی آن در جنگل های بارانی معتدل قرار می رسد.  اگر در مسیر جاده اصلی پارک ملی وستلند حرکت کنید، این یخچال در بین راه شما قرار دارد و با کمی پیاده روی می توانید به آن برسید. فرانک جوزف یکی از معدود یخچال های طبیعی است که به بازدید کنندگان این امکان را می دهد که این پدیده های نادر و کمیاب طبیعی را از نزدیک تماشا کنند و حتی در آن و در اطراف آن پرسه بزنند. این زبانه های یخ که از به صورت با شکوهی از کوه سرازیر شده اند تنها یک نمونه مشابه در جهان دارند. همین نایاب بودن، نبود گزینه مشابه جایگزین و زیبایی وصف ناپذیر این پدیده، باعث شده تا روزانه ۲۷۰۰ نفر از آن دیدن کنند. البته ۲۷۰۰ نفر شمار خیلی زیادی برای یک جاذبه گردشگری نیست. ولی با در نظر گرفتن ماهیت خاص این جاذبه، رقم چشمگیری است.

این توده یخ در طول عصر یخبندان ایجاد شده بود و بخشی از یک یخچال طبیعی بسیار بزرگ تر بوده است که در طول زمان کوچک و کوچکتر شده تا اینکه امروزه با این اندازه رسیده است. امروزه اگر از این یخچال دیدن کنید، متوجه اثرات به جای مانده از بخش های قدیمی این یخچال خواهید شد که دیگر آب شده و باقی نمانده اند. بازدید از آن ها به نوعی می توان برای شما سفر در تاریخ محسوب شود. تا همین چند سال پیش، یخچال فرانک جوزف ، در مقایسه با یخچال های دیگر کره زمین و همچنین یخچال های اطراف خود، از سرنوشت تلخ آب شدن مصون بود. تا اینکه در بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۵، این یخچال شروع به از دست دادن حجم و مساحت خود کرد. ولی در بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ دوباره این یخچال روند رو به رشد را طی می کرده است و به مساحت آن اضافه می شده.

ولی البته خبر بد اینکه متاسفانه روند کوچک و آب شدن این یخچال قطبی از بعد از این سال شروع شده و همچنان ادامه دارد و نتایج بررسی ها نشان  می دهد که تا سال ۲۱۰۰، این توده یخ ۵ کیلومتر عقب نشینی بیشتری کند و یا به عبارتی ۳۸ درصد از حجم توده خود را از دست بدهد. البته به دلیل درآمدهای حاصل از گردشگری از فرانک جوزف و اهمیتی که برای منطقه پیدا کرده است، این یخچال همواره تحت نظارت و بررسی است و مطالعات مناسب روی آن انجام می شود. اطلاعات بالا نتیجه ی مطالعه ای بود که در سال ۲۰۰۸ توسط اندرسون و همکاران انجام شده بود و به بررسی رابط تغییر دما و گرمایش زمین و وضعیت یخچال‌ های طبیعی پرداخته بود.

البته فرانک جوزف در مقایسه با سایر یخچال های اطراف وضعیت بهتری دارد و دلیل آن هم این امر است که در دامنه غربی کوه قرار گرفته است. بنابراین، هم میزان برف بیشتری دریافت می کند و هم اینکه از تابش مستقیم خورشید و وزش باد در امان است. همین دلیل باعث شده که میزان فرسایش این یخچال نسبت به سایر یخچال ها کمتر باشد و خوشبختانه این شانس را خواهیم داشت تا بتوانیم این یخچال را از ذوب و نابود شدن نجات دهیم.

برای بازدید از این یخچال قطبی، راه های مختلفی وجود دارد. شما هم می توانید با پای پیاده به بخش های مختلف این یخچال بروید، یا اینکه از تورهای با هلیکوپتر استفاده کنید و از ارتفاع ابهت و زیبایی یخچال فرانک جوزف را مشاهده و تحسین کنید. البته بعد از اینکه بخش هایی از قسمت های جلویی این یخچال در سال ۲۰۱۲ فرو ریخت، امروزه بازدید توسط هلیکوپتر بیشتر از سایر گزینه ها معقول به نظر می رسد و توصیه می شود. البته اگر تبحر کافی داشته باشید‌، از مسیرهای یخ نوردی هم می توانید استفاده کنید. اگر می توانید و علاقه دارید که روزهای بیشتری را در این منطقه بگذرانید، توصیه می کنیم تجربه اسکان در ساختمان هایی که در این منطقه تهیه شده اند را از دست ندهید.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟