بنای یادبود دیوار برلین (Berlin Wall Memorial) یک مجموعه ارزشمند است که به یاد و خاطر زمانی که شهر برلین به دو بخش برلین غربی و شرقی تقسیم شده میپردازد. دیوار شهر برلین از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۹ میلادی کشور آلمان را به دو بخش غربی و شرقی تقسیم کرده و یادآور خاطرات تلخی برای مردم این کشور است. بنای یادبود دیوار در منطقه Bernauer Strasse شهر برلین پایتخت کشور آلمان قرار دارد.
این محل در ناحیه شمالی شهر برلین واقع شده و به عنوان یکی از محورهای اصلی یادبود و گرامیداشت دیوار شهر برلین شناخته میشود. منطقهٔ Bernauer Strasse شامل بخشهایی از دیوار، برج مراقبتی، قسمتهایی از سیاختمانها و فضاهایی است که به یادبود و گرامیداشت این دوران تاریخی اختصاص دارد. این محل یک مقصد گردشگری مهم در برلین است و برای بازدیدکنندگان جذابیت دارد که به دنبال درک بهتر از تاریخ و اثرات این نماد هستند. اگر قصد سفر به شهر برلین را دارید و یا به شناخت تاریخ و فرهنگ مردم این کشور در گذشته علاقهمند هستید، حتما این مقاله از مجله گردشگری الی گشت را تا انتها دنبال کنید.
فهرست مطالب
بنای یادبود دیوار برلین در امتداد دو طرف خیابان برنائر واقع شده است، این نمایشگاه بزرگ در فضای باز از خیابان برنائر یکی از مشهورترین خیابانهای پایتخت آلمان قرار دارد و مکانی تاریخی در این شهر مدرن محسوب میشود. این بنای یادبود در واقع در محلی قرار گرفته که در گذشته مرز بین برلین غربی و شرقی بوده است. نمایشگاه مجاور این دیوار بهعنوان گرامیداشت قربانیان استبداد کمونیستی شناخته میشود و بسیاری از گردشگران باهدف تماشای آثار به نمایش درآمده در این مجموعه از آن بازدید میکنند. بنای یادبود دیوار تاریخی برلین تنها بخش کوچکی از پارک بورگاوزر اتحاد آلمان است. دو قسمت اصلی بنای یادبود این دیوار را با عکسهای سیاهوسفید تاریخی پر کردهاند که نشان از اتحاد مجدد مردم آلمان پس از پایان جنگ سرد میدهد.
برای رزرو تور آلمان، لهستان و رزرو هتل در برلین به الی گشت مراجعه کنید
دیوار برلین نمادی از تقسیم آلمان در دوران جنگ سرد بود. این دیوار در تاریخ ۱۳ اوت ۱۹۶۱ توسط دولت آلمان شرقی یعنی جمهوری دموکراتیک آلمان به منظور جلوگیری از مهاجرت آزاد شهروندان آلمان شرقی به آلمان غربی یعنی جمهوری فدرال آلمان ساخته شده است. مهاجرت افراد از آلمان شرقی به غربی باعث از دست دادن منابع انسانی و تلاشهای اقتصادی در جمهوری دموکراتیک آلمان شده و از این نظر یک برهه تاریخی بسیار سخت برای کشور و مردم آلمان محسوب میشود. این دیوار باعث جدا شدن فیزیکی برلین به دو نیمه و جدا شدن خانوادهها، دوستان و ارتباطات فردی شد.
بر طبق اعلام دولت آلمان شرقی این دیوار برای “جلوگیری از تجسس غربی” و “حفظ حیات مردم” ساخته شد، اما برای جامعه بینالمللی نمادی از تقسیم و تبعیض بود. اما سرانجام پس از ۲۸ سال در ۹ نوامبر ۱۹۸۹ میلادی در نتیجه فشار مردمی و تغییرات سیاسی در کشور آلمان دیوار برلین توسط مردم که در اعتراضات صلحآمیز شرکت کرده بودند، باز شد و این اتفاق منجر یکی از پایانهای نمادین جنگ سرد در دنیا محسوب میشود. این رویداد در نهایت به یکی از عوامل اصلی فروپاشی جمهوری دموکراتیک آلمان و یکپارچه شدن دو آلمان در سال ۱۹۹۰ میلادی اشاره دارد.
مطالب مرتبط
برلین، شهری با موزههای بینظیر
معرفی ۱۰ خیابان دیدنی شهر برلین آلمان
دیوار برلین نمادی از تفرقه و تقسیم جهان در دوران جنگ سرد بود و حذف آن نمادی از تلاش برای اتحاد و یکپارچگی آلمان و جهان محسوب میشود. این دیوار که در سال ۱۹۶۱ میلادی ساخته شده حدود ۴ متر ارتفاع ۱۵۵ کیلومتر طول دارد. برای جلوگیری از ورود شرقیها به قسمت غربی شهر برلین روی این دیوار ۲۹۳ برج دیدبانی قرار گرفته تا امنیت مورد نظر دولتها در آن دوران بهصورت کامل برآورده شود.
اما از این نماد دراز و طولانی در حال حاضر فقط نمادی در کنار یکی از مشهورترین پارکهای برلین به جا مانده که هدف اصلی از این یادبود بدون شک گرامیداشت قربانیان جنگ و یادآوری آسیبهایی است که این دیوار به جوامع و فرهنگهای مردم آلمان زده است. این مجموعه تلاش میکند تا اهمیت تاریخی و فرهنگی این دوران را حفظ کند و برای بازدیدکنندگان فرصتی برای عبرت گرفتن و درک بهتر از پیامدهای سیاسی و اجتماعی دیوار در گذشته مردم برلین داشته باشد.
گروه کاری برای حفظ بخشی از دیوار برلین در خیابان برنائر در تاریخ ۱۹۹۰ میلادی با مشارکت پیتر موبیوس از موزه تاریخ آلمان، هلموت تروتنو از موزه تاریخی آلمان و کشیش مانفرد فیشر از کلیسای آشتی پروتستان تشکیل شد. از دیگر اتفاقات پس از تخریب دیوار تاریخی برلین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیش از سالگرد ساخت دیوار تاریخی برلین، مانفرد فیشر به همراه این گروه، یک تابلو را در محل خیابان برنائر نصب کرد که بر آن نوشته بود: «توجه! توجه! والپیپرهای عزیز لطفا نوک نزنید. روی این تکه دیوار به ما و قربانیان این مرزوبوم کمک کنید تا یادگاری اصیل و مهمی را حفظ کنیم».
- مانفرد فیشر به عنوان «ریکتور روح» یادبود شناخته میشد و در محلی کنار قطعهای از دیوار تاریخی برلین زندگی میکرد و در بحثهای بیشمار با پیکرهای دیوار درگیر بود.
- فیشر در جولای ۱۹۹۰ میلادی موفق شد از تخریب قسمتی از دیوار توسط شرکتهای ساختمانی جلوگیری کند.
- در سال ۱۹۹۴ میلادی مسابقهای برای طراحی بنای یادبود قربانیان دیوار و به یاد تقسیم شهر برگزار شد.
- بنای یادبود قربانیان دیوار در تاریخ ۱۳ آگوست ۱۹۹۸ میلادی افتتاح شد و به عنوان نمادی از گرامیداشت و یادبود قربانیان تقسیم آلمان و دیوار تاریخی برلین شناخته میشود.
- به ابتکار سنای برلین، “انجمن دیوار برلین” به عنوان یک سازمان حمایتکننده برای تأسیس یک مرکز اسناد مخصوص دیوار تاریخی برلین شکل گرفت.
- مرکز اسناد در تاریخ ۹ نوامبر ۱۹۹۹ میلادی که دهمین سالگرد سقوط دیوار برلین بود، در تالار محله کلیسای آشتی به رسمیت شناخته شد و افتتاح گردید.
- مرکز دعا در دیوار تاریخی برلین (Chapel of Reconciliation) یک مرکز مذهبی و معروف در این شهر است که در نزدیکی محلی به نام برنائر قرار دارد که در گذشته یکی از نوارهای مرزی بین آلمان شرقی و غربی بوده است. این مرکز در سال ۲۰۰۰ میلادی افتتاح شده و به عنوان نمادی از امید، صلح و اتحاد مردم آلمان شناخته میشود تا هیچگاه فاجعه و تبعیضی که به وسیله دیوار تاریخی برلین ایجاد شده بود را فراموش نکنند.
- در سال ۲۰۰۶ میلادی سنای برلین یک قانون کلی برای بزرگداشت دیوار تاریخی برلین را تصویب کرد که باعث تقویت و شبکهسازی سایتهای مختلف در برلین برای انتشار تاریخچه مربوط به این دیوار است.
- در همان سال بنای یادبود برنائر استراسه به عنوان مرکزی برای یادبود تقسیم برلین معرفی شد.
- در سالهای بعد هم بنای یادبود توسعه پیدا کرد و در نهایت در سال ۲۰۱۴ به میلادی به پایان رسید.
- یک مرکز بازدیدکنندگان در گوشه خیابان برنائر و خیابان گارتن شتراس در سال ۲۰۰۹ افتتاح شد.
- نمایشگاه دائمی با عنوان «۱۹۶۱ | ۱۹۸۹. دیوار برلین» که در سال ۲۰۱۴ در مرکز اسناد افتتاح شد، وضعیت سیاسی و تاریخی که منجر به ساخت دیوار، سقوط آن و اتحاد مجدد آلمان شده است در این نمایشگاه به تصویر کشیده شده تا بازدیدکنندگان داخلی و خارجی بتوانند به بهترین شکل ممکن از آن دیدن کنند.
در این مقاله سعی کردیم بهصورت کامل نمایی از دیوار تاریخی برلین را شرح دهیم، که برای مردم کشور آلمان یادآور خاطرات تلخ دوران جنگ سرد است که باعث کشته و آوارهشدن افراد بسیاری شده است. این مکان امروزه به عنوان یک نماد برای اتحاد انسانها شناخته میشود که از سقوط آن در سال ۱۹۸۹ میلادی تا به امروز در شهر برلین پایتخت کشور آلمان بهجایمانده است. برای سفر به کشورهای مختلف جهان از جمله در روزهای مختلف سال و بازدید از جاذبههای گردشگری متنوع این کشور اروپایی میتوانید از سایت الی گشت بلیط هواپیما و تور تفریحی موردنظر خود را با بهترین قیمت و دراسرعوقت تهیه کنید.
دیوار تاریخی برلین ساختمانی بود که از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۹ آلمان شرقی و غربی را از هم جدا کرده بود. این دیوار به منظور جلوگیری از مهاجرت آزاد شهروندان آلمان شرقی به آلمان غربی ساخته شد.
دیوار معروف برلین توسط دولت آلمان شرقی بهمنظور جلوگیری از مهاجرت آزاد شهروندان آلمان شرقی به آلمان غربی ساخته شد و به عنوان نماد تقسیم آلمان به دو دسته اشاره داشت.
این دیوار تاریخی در تاریخ ۹ نوامبر ۱۹۸۹ سقوط کرد. این رویداد به عنوان یکی از پایانهای نمادین دوران جنگ سرد محسوب میشود.
سقوط این دیوار در واقع نمادی از اتحاد و یکپارچگی آلمان و همچنین پایان دوران جنگ سرد بود. این اتفاق به واحد سازی آلمان و تغییرات گستردهای در جهان منجر شد.
بخشهای کوچکی از دیوار باقیمانده و به عنوان یادآوری تقسیم آلمان و نمادی از تغییرات تاریخی در برلین از آن نگهداری میشود.
بله شما میتوانید بلیط پرواز و یا تور تفریحی خود به مقصد شهرهای مختلف کشور آلمان همچون برلین را بدون محدودیت زمانی و بهصورت ۲۴ ساعته از سایت الی گشت خریداری کنید و برای گذراندن تعطیلات دلچسب و فراموشنشدنی راهی کشور آلمان شوید.