گیاهان عجیبی که راه می روند!

تا به حال گیاهانی را دیده اید که راه بروند؟! به نظر عجیب می آید این طور نیست؟ این گیاه یک جور کاکتوس عجیب و در عین حال کمیاب است که فقط در نقطه ای از مکزیک پیدا می شود و به دلیل ویژگی های خاصی که دارد می تواند سال ها در زمین های این منطقه راه برود! این کاکتوس عجیب اسم علمی کمی پیچیده ای دارد و به شیطان خزنده معروف است. اگر می خواهید با ساز و کار این کاکتوس ارزشمند بیشتر آشنا شوید در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
درختانی که کلاه دارند!
حتی به یک کیلومتری این درخت هم نزدیک نشوید!

شیطان خزنده یک نوع کاکتوس نادر و جذاب است که برای زنده ماندن خودش را تکثیر می کند و می تواند از ریشه ی اصلی اش جدا شود و همیشه در بیابان حرکت کند. این گونه ی عجیب و غریب کاکتوس که اسم علمی اش Stenocereus eruca است بومی شمال غربی مکزیک و ایالت باجا است و تنها گونه ی کاکتوس در دنیاست که می تواند حکت کند و راه برود!

برعکس بیشتر گونه های دیگر کاکتوس که معمولا به صورت عمودی و به سمت آسمان رشد می کنند این کاکتوس کاملا ظاهری متفاوت دارد. در واقع،  کاکتوس خزنده کاملا پخش زمین است و قسمت نوک آن کمی به سمت بالا رفته است. شکل ظاهری این کاکتوس نقش مهمی در بقای آن بازی می کند و به آن این توانایی منحصربفرد را می دهد تا در زمان های طولانی در طول بیابان مهاجرت کند.

در آب و هوای خنک و دریایی باجا، این کاکتوس هر سال حدود ۶۰ سانتی متر رشد می کند و کلونی های تیغ دار و غیر قابل نفوذی را به وجود می آورد که عبور از آن ها تقریبا غیر ممکن است. اگر این کاتوس از این ناحیه ی بومی به نواحی خشک برده شود رشد آن با کاهش چشمگیری روبرو می شود به طوری که در طول ۱۰ سال فقط ۶۰ سانتی متر بزرگ تر می شود. اما حتی در محیط های بومی هم تنها راه زنده ماندن آن ا کلونی سازی است و آن ها برای بقا رو به کلونی سازی آورده اند.

اما احتمالا تعجب کرده اید که این کاکتوس چطور می تواند راه برود! در واقع، از آن جایی که این کاکتوس به موازات زمین رشد می کند بافت کاکتوس جدیدی از سمت نوک آن دوباره ریشه می گیرد و چون کاکتوس اصلی کاملا به خاک های شنی چسبیده بعد از مدتی می میرد و می پوسد و مواد مغذی برای رشد کاکتوس جدید را به وجود می آورد. همین ویژگی است که به کاکتوس اجازه می دهد تا در طول سال ها مرتب در بیابان بخزد. در واقع این کاکتوس ها زندگی خاصی دارند و مجبورند که برای زنده ماندن بمیرند تا کاکتوس جدیدی از آن ها به وجود بیاید.

این کاکتوس یکی از جذاب ترین گیاهان دنیاست اما متاسفانه نسل آن رو به انقراض است، عوامل مختلفی مثل خرید و فروش و نابود کردن دست به دست هم داده اند تا این گیاه در معرض تهدید قرار بگیرد. از آن جایی که این کاکتوس خیلی کمیاب است عاشقان این گیاه حاضرند که پول زیادی پرداخت کنند و در عوض تعدادی از این کاکتوس ها را به باغ خود ببرند و در آنجا پرورش دهند. به گفته ی یکی از محققانی که درباره ی این این کاکتوس ها بررسی می کند گاهی در بازار سیاه یک عدد از این کاکتوس ها ۴ تا ۵ هزار دلار به فروش می رسد.

اما خرید و فروش غیر قانونی فقط یکی از ده ها خطراتی است که این کاتوس را تهدید می کند. از آن جایی که ساقه ی تیغ دار این کاکتوس به موازات زمین رشد می کند این کاکتوس برای دام های چرنده مزاحمت هایی را ایجاد می کند مخصوصا وقتی که سدهای غیر قابل نفوذی به وجود می آورد!  برای همین مزرعه داران دست به راحت ترین راه می زنند تا از مزاحمت های این کاکتوس ها راحت شوند: از بین بردن کل کلونی این کاکتوس ها! البته فقط چرای دام ها این کاکتوس ها را تهدید نمی کند چون گاهی کشاورزان برای ایجاد و گسترش زمین های کشاورزی این کاکتوس ها را از بین می برند تا زمین های صاف و بدون مزاحمی برای کشت و زرع ایجاد کنند.

این کاکتوس های خزنده امروز در لیست گیاهان در معرض خطر مکزیک قرار دارند و اگر ماجرا همین جوری بگذرد و هیچ کاری برای نجات آن ها انجام نشود آخرین سال های حیات خود را می گذرانند و شاید تا چند سال بعد دیگر اثری از این کاکتوس های متحرک در میان ساحل ماسه ای باجا نباشد. اگر کسی کاری به کار این کاکتوس ها نداشته باشد؛ آن ها را از محیط بومی شان دور نکند و از بین نرود هر کدام از این کاکتوس ها می توانند تا ۱۰۰ سال زنده بمانند و از بیابان باجا مکانی شگفت انگیز بسازند.

شیطان خزنده عضوی از خانواده ی کاکتوس ها و یکی از خاص ترین انواع آن هاست. این کاکتوس ها بومی سواحل مرکزی آرام هستند و فقط در خاک های ماسه ای پیدا می شود و کلونی های گسترده به وجود می آورد. مثل همه ی کاکتوس ها، این کاکتوس هم بافتی آبدار دارد و گیاهی به رنگ سبز با ۵ سانتی متر قطر است.

منبع: odditycentral.com

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟