انرژی های تجدیدپذیر، تامین کننده برق مصرفی می شوند
گوگل، این غول اینترنتی به تازگی اعلام کرده، سال آینده تمام دیتاسنترهای این شرکت در سرتاسر جهان از انرژی های تجدیدپذیر استفاده می کنند. البته لازم به ذکر است که رایانه های مرکزی گوگل نیز تنها از انرژی خورشیدی و بادی استفاده می کنند. مانند بسیاری از شرکت های بزرگ دیگر، گوگل، انرژی مصرفی خود را از شرکت های تأمین کننده انرژی خریداری میکند. این شرکت ها با استفاده از منابع گوناگون مانند سدهای هیدروالکتریکی، گاز طبیعی، زغال سنگ و مزرعه های بادی تولید برق میکنند.در این راه، کمپانی گوگل تصمیم دارد در مسیر قطع کامل وابستگی خود به الکتریسیته حاصل از سوخت های فسیلی حرکت کند. با الی گشت همراه باشید:
مطالب مرتبط: سفر مجازی به موزهها با طرح جدید گوگل اخلاق محیط زیستی، آن هم در سفر
سال گذشته، مصرف انرژی گوگل با شهری به بزرگی سان فرانسیسکو برابری کرد. اکنون گوگل بیان کرده سال بعد، تمام انرژی خود را از نیروگاه های بادی و پنل های خورشیدی تأمین می کند
اما گوگل در طی دهه گذشته سعی کرده است، بدون ایجاد هیاهو، در قراردادهای بزرگ با تولیدکنندگان انرژی های تجدیدپذیر مشارکت کند و خرید انرژی های تولید شده توسط توربین های بادی و پنل های خورشیدی را تضمین کند. تولیدکنندگان انرژی های تجدیدپذیر نیز به پشتوانه این تضمین، توانستند با دریافت کمکهای مالی از بانکهای مختلف، گسترش زیرساختهای خود را فراهم کنند.
برق تولیدشده توسط تولیدکنندگان انرژی های تجدیدپذیر وارد شبکه برق تأسیسات گوگل شده، بنابراین میزان مصرف خالص سوختهای فسیلی توسط گوگل مشخص نیست، با این حال میتوان گفت هم اکنون بخش بزرگی از برق مصرفی گوگل از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود. معاون ارشد گوگل در امور تکنولوژیهای زیرساختی، جو کاوا (Joe Kava) بیان می کند
ما بزرگ ترین شرکت خریدار انرژی های تجدیدپذیر در دنیا به حساب می آییم. این برای اقتصاد خوب است، برای کسب وکار خوب بوده و برای سهامداران هم عالی هست.
جو کاوا میگوید برخلاف انرژی های مبتنی بر کربن، قیمت انرژی بادی نوسان ندارد، از اینرو ما میتوانیم بهتر برای آینده برنامه ریزی انجام دهیم. بهعلاوه، با خرید بیشتر انرژی های تجدیدپذیر، قیمت آنها نیز کاهش پیدا می کند. گوگل اعلام کرده است در برخی مناطق، مانند شیلی، قیمت انرژی های تجدیدپذیر گاهی پایین تر از قیمت سوختهای فسیلی میشود. از آنجایی که بسیاری از شرکتهای بزرگ جهان در مورد میزان مصرف انرژی خود و محل تأمین آن هیچگونه اطلاعاتی نمی دهند، نمیتوان با اطمینان گفت گوگل بزرگ ترین خریدار انرژی های تجدیدپذیر است. با این حال بدون شک می توان گفت تأسیسات رایانه ای گوگل به همراه آمازون و مایکروسافت، از بزرگ ترین خریداران انرژی های تجدیدپذیر هستند.
گوگل این امیدواری را دارد با همکاری موفقیت آمیز خود با نیروگاههای بزرگ بادی، به رشد بیشتر این صنعت یاری رساند. از جمله نیروگاه های بادی که گوگل از آن استفاده میکند، میتوان به نیروگاه بادی ۲۰۰ کیلومتر مربعی در اوکلاهاما اشاره کرد که برق دیتاسنتر گوگل در این ایالت را تأمین میکند. این نیروگاه متعلق به کمپانی NextEra Energy است که حدود ۱۱۵ مزرعه بادی در سرتاسر ایالات متحده و کانادا دارد.
۲۵ درصد مصرف الکتریسیته در ایالات متحده مربوط به حوزه بیزینس مربوط بوده و شرکت هایی همچون گوگل سهم ۲ درصدی از این میزان دارند. شرکت Dominion Virginia Power که مقر اصلی آن در ویرجینیا قرار دارد، سال گذشته با افزایش ۹ درصدی میزان تقاضای برق از سوی شرکتهای اطلاعاتی مواجه شد، اما میزان کل تقاضای برق در سطح چند ایالت تقریبا روند ثابتی را طی کرده است. لازم به ذکر است که ایالت ویرجینیا بیشترین تراکم دیتاسنتر در ایالات متحده را دارا است.