گودزیلای ۴ متری در مرکز شهر اسلو

گودزیلا

در سفر به اسلو کافی است چند قدمی پیاده بروید و به پارک ویگلند (Vigeland) برسید تا با مجسمه های عجیب و غریب این شهر آشنا شوید، در واقع اکثر اوقات هدف خاصی پشت ساخت این سازه ها و مجسمه ها است و تنها به خاطر زیبایی آن ها را در شهر قرار نداده اند. جدیدترین هیولای فانتزی پلاستوزیلا است که آن هم با هدفی ویژه ساخته شده است. پلاستوزیلا تماما از مواد پلاستیکی بازیافتی ساخته شده است. افرادی که از ایستگاه مرکزی شهر خارج می شوند سرهای خود را بالا می گیرند تا بتوانند گودزیلا در اسلو را بخوبی ببینند. هدف از ساخت آن بالا بردن آگاهی مردم در تولید زباله  و کاهش آلودگی های پلاستیکی است. اگر می خواهید این سازه عجیب را ببینید باید برای دیدنش شتاب کنید چرا که ممکن است از بین بروید. برای آشنایی بیشتر با گودزیلا در اسلو با الی گشت همراه شوید.

مطالب مرتبط:
سفری تابستانی به اسلو پایتخت نروژ
چطور از فرودگاه اسلو به مرکز شهر برویم؟
با این ویدیو می فهمید چرا اسلو یکی از بهترین شهرهای دنیاست!

هنگام تماشای این سازه ممکن است فکر کنید که همه اشیا به صورت رندم انتخاب شده اند اما در واقع آن ها بخشی از یک هدف بزرگ تر هستند. این اشیا با بسیاری از وسایل دیگر همچون چکمه های پلاستیکی، کیسه های خرید، مخروط ترافیک، جارو، کفش، بطری آشامیدنی و یک کله جارو برقی ترکیب شده اند و همگی با هم بلوک های سازه پلاستوزیلا را شکل داده اند.

پلاستوزیلا مجسمه ای است که توسط Pippip Ferner ساخته شده است و آژانس امور فرهنگی در شهر اسلو به نام Kulturetaten به عنوان بخشی از پروژه Bilfritt byliv تهیه کننده و پشتیبان مالی آن بوده است. هدف از پروژه گودزیلا در اسلو این است که استفاده از خودرو تا حد امکان در این شهر کاهش یابد، البته در کنار آن رویکردهای زیست محیطی گسترده تری را نیز دنبال می کند. آن ها به دنبال این هستند که اهالی شهر اسلو در فضاهای عمومی تمیز و پاکیزه از جمله، خیابان ها به عنوان مکان هایی که مردم در آن تعامل و ارتباط برقرار می کنند، زندگی کنند. همچنین عرصه های جدیدی را در زمینه فرهنگ و هنر شکل داده و به شکوفایی برسانند.

آنها به فرنر، هنرمند اصالتا اهل اسلو که در جنبش پلاستیکی گوریل فعالیت داشت را انتخاب کردند. فرنر برای چندین سال بدون آن که هیچ پروژه خاصی را در سر بپروراند پلاستیک ها را از مناطق مختلف جمع آوری می کرد. او می دانست چه مواردی می تواند مفید باشد و ارزش نگهداری را دارد. او در مصاحبه ای گفت که: وقتی کمیسیون را از Kulturetaten دریافت کردم، من دو ایده داشتم که گودزیلا در اسلو یکی از آنها بود. هدف از انتخاب دایناسور این بود که نشان دهیم ما اکنون گونه های مختلف جانوری را با سرعتی مشابه همان زمانی که دایناسورها زندگی می کردند، می کشیم و از بین می بریم.

پس از به توافق رسیدن با Kulturetaten بر سر دایناسور، فرنر نگاهی بر انبوه پلاستیک هایی که جمع آوری کرده بود و از این که چه اشیایی در چه موقعیت هایی می توانند استفاده شوند شگفت زده شد. او می گوید: پس از این توافق من بلافاصله کار بر روی سر دایناسور در اسلو را آغاز کردم و ایده ادامه کار خودش به نحوی به ذهنم می رسید. هر شی پلاستیکی جدیدی که پیدا می کردیم یک ایده جدید برای نحوه استفاده از آن به ذهنم خطور می کرد و همچنین از جنبش گوریل پسلاتیکی به ویژه Christine Istad کمک دریافت کردم.

نام پلاستوزیلا به گودزیلا، هیولای افسانه ای دایناسوری شباهت دارد که از دل آب ها به وجود می آید تا خرابی های بی پایانی را به بار آورد. طبق گفته Kultureatten، در نگاه اول ممکن است مجسمه سرگرم کننده به نظر برسد اما در حقیقت پیامی جدی در دل آن نهفته است: کمک به افزایش آگاهی از آلودگی پلاستیک در میان شهروندان اسلو. فرنز(که در حال حاضر در برخی از تاسیسات دیگر با حدود ۲،۰۰۰ کیسه پلاستیکی که وی پیدا کرده است کار می کند) افزود: این یک روش مهم و جذاب برای نشان دادن مشکل پلاستیکی است.

کمی پیش تر در همین سالی که می گذرد اسلو توانست نام پایتخت سبز اروپا در سال ۲۰۱۹ را از آن خود کند. پایتخت سبز یک شهر با رعایت استانداردهای زیست محیطی بالا است که متعهد به بهبود زیست محیطی و توسعه پایدار آن است. یک شهر که می تواند به عنوان الگوی مناسبی برای الهام بخشیدن و ترویج بهترین شیوه به دیگر شهرهای جهان عمل کند. پلاستوزیلا دایناسور در اسلو  فقط یک یادآوری است که اسلو در واقع می تواند، و از بسیاری جهات در حال حاضر توانسته که چنین شهری باشد.

هر سال شهری مختلف از اروپا به عنوان پایتخت سبز این قاره شناخته می شود، این جایزه به شهری در اروپا تعلق می گیرد ‏که در یک سال گذشته استانداردهای طبیعی شهرش را افزایش داده باشد، به دنبال توسعه حفاظت از محیط زیست در آن منطقه باشد ‏و بتواند سایر شهرها را نیز ترغیب کند تا به این استانداردها برسند. بنابراین این شهر باید بسیار زیبا و تمیز نیز باشد.‏ هرچند بسیاری معتقدند این جایزه باعث می شود میزان گردشگری در آن شهر بالاتر برود ولی در کنار اینکه نقشی در افزایش ‏تردد گردشگران دارد بیشتر برای ترغیب ساکنین شهر به نگهداری و حفاظت از محیط زیست و زیبا سازی شهر است.

اسلو، سابقه ‌ای ۲۰ ساله در بنا کردن سیستم دریافت عوارض جاده ‌ای داشته و تاکنون سه تا پنج درصد ترافیک ‌های شهری را کاهش داده است. اما نکته مهم تر از کاهش حجم ترافیک درآمدی است که از این راه حاصل شده و منجر به بهبود سیستم حمل و نقل شهری می‌ شود در این میان هر چه تعرفه عوارض بیشتر گردد از حجم ترافیک کاسته شده و به کاهش آلودگی هوا نیز کمک خواهد کرد.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟