همه چیز درباره قوانین و مقررات گمرکی کالای همراه مسافر

گمرکی کالای همراه مسافر مقرراتی دارد که اگر عازم سفر خارج از کشور باشید، باید از آن اطلاع کافی داشته باشید. حتماً قبل از سفر باید بدانید که بعد از ورود به ایران مجاز به همراه داشتن چه کالاهایی خواهید بود. کالاهای ممنوعه و کالاهای مجاز کدام هستند و در زمان خارج شدن از کشور نیز شما قادر به خارج کردن چه کالاهایی خواهید بود؟ همگی این موارد به تنهایی می‌توانند سفر شما را تحت‌الشعاع قرار دهند. اگر کالای ممنوعه به همراه داشته باشید به لحاظ قانونی اتفاقاتی برای شما رخ می دهد که ممکن است خاطرات بدی برای شما رقم بزند. در ادامه با هم لیست کالاهای ممنوعه و مجاز مسافری را مرور خواهیم کرد.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

گمرکی کالای همراه مسافر

بد نیست قبل از هرکاری در مورد کالاهای همراه مسافر صحبت کنیم. کالای همراه مسافر به کالاهایی اطلاق می شود که در کیف دستی، چمدان و یا ساک مسافران بوده و مسافر در پرواز و هنگام عبور کردن از گیت آنها را به قسمت بازرسی تحویل داده است. مهم نیست که کالاهای شما در کیف دستی باشد یا در بخش بار هواپیما قرار گرفته باشد. به هر ترتیب چمدان ها و کالاهای همراه مسافران بازرسی می‌شوند و در شمار کالاهایی که مربوط به شما هستند قرار می گیرند.

مطالب مرتبط را اینجا بخوانید:

تشریفات گمرکی پروازهای بین المللی

اطلاعات کامل درباره گمرک فرودگاه ایران

۱۴۰۰ همه چیز درباره قوانین گمرک کیش

کالاهای مجاز برای ورود به کشور

بر اساس ماده ۱۳۸ آیین نامه اجرایی در قانون امور گمرکی مسافرین، افرادی که به عنوان مسافر وارد کشور می‌شوند و با خود کالای همراه مسافر وارد می کنند بدون توجه به اینکه اتباع خارجی بوده و یا ایرانی هستند حق همراه داشتن و همچنین ترخیص کردن کالاهای غیر تجاری را خواهند داشت. کالاهای نو بررسی می شوند و اگر ارزش کالای مجاز همراه مسافر حداکثر ۸۰ دلار باشد و ماهیت غیرقانونی و غیرشرعی نداشته باشد، ورود آن به خاک ایران مجاز است. متوجه باشید که این کالاهای نو محصولاتی مانند تلویزیون، جارو برقی، ماشین لباسشویی، اجاق گاز، ماشین ظرفشویی، کولرگازی، رادیو ضبط و یخچال فریزر را شامل می شوند.

اخیراً این کالاها از فهرست کالاهای مجاز همراه مسافرین حذف شده اند. از جمله کالاهایی که به عنوان گمرکی کالای همراه مسافر ورود آنها بدون مانع است شامل: فرش ماشینی، زیورآلات بدلی، گل مصنوعی، ظروف، لوازم ورزشی، لوازم التحریر، دوچرخه و سه چرخه، لوازم کامپیوتر، لوازم بهداشتی، لوازم آرایشی، پارچه، مواد غذایی غیر الکلی، ساک و چمدان، لباس، کیف و کفش است.

  • محدودیت سقف بار در کالاهای مجاز

همچنین بد نیست بدانید که در دسته مقررات گمرکی کالای همراه مسافر محدودیت‌هایی برای سقف مجاز کالا در نظر گرفته شده است. در خصوص زیورآلات، طلا و نقره محدودیت به لحاظ وزن و تعداد وجود دارد. از هر کدام از نقره جات و طلا جات که به شکل زیورآلات هستند حداکثر ۱۵۰ گرم از نظر وزنی قابل ورود و مجاز است. همچنین به لحاظ تعدد، یک عدد انگشتر، یک جفت گوشواره، یک عدد گردنبند و در نهایت شش عدد النگو برای هر فرد مجاز است. اگر بیشتر از این مقدار به همراه داشته باشید باید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شما مجوزهای لازم را بدهد.

در خصوص وارد کردن حیوانات خانگی و همینطور پرندگان اهلی، با وجود داشتن گواهی بهداشت و تاییدیه رسمی از سازمان دامپزشکی کشور، شما مجاز به داشتن این حیوانات خواهید بود. اگر در قالب داروی شخصی از قرص یا شربت های مشخصی استفاده می کنید، همراه داشتن این داروها با اجازه و نسخه پزشک مجاز است. همچنین برای سیگار ۲۰۰ نخ، معادل ۵۰ عدد سیگار برگ بلامانع خواهد بود. برای تنباکو نیز میزان مشخص برای هر مسافر ۲۵۰ گرم است. همچنین براساس قوانین گمرکی کالای همراه مسافر ، مسافران در زمان ورود حداکثر ۱۰ هزار یورو ارز و یا معادل آن را می توانند همراه داشته باشند. البته اخیراً داشتن هر میزان ارز در زمان ورود به کشور مجاز اعلام شده. اما باید قبل از آن اظهارنامه ارزی در یکی از شعبه های بانک ملی در زمان ورود، تهیه و گواهینامه لازم اخذ گردیده باشد.

کالاهای ممنوعه همراه مسافر در زمان ورود به کشور

بر اساس گمرکی کالای همراه مسافر ، مسافرانی که قصد ورود به کشور را دارند نمی توانند کالاهایی مانند سلاح سرد و گرم، مواد منفجره، نشریات، فیلم ها و عکس های مغایر با شئونات اسلامی، عتیقه ‌جات و کالاهایی که میراث ملی و فرهنگی هستند، مواد مخدر، ابزارآلات شرط بندی و قمار، مشروبات الکلی، ابزارآلات فالگیری و رمالی و دیگر کالاهایی که با  شرع و قوانین حاکم بر جمهوری اسلامی ایران مغایرت دارند را به کشور وارد کنند. نکته مهم اینکه مواد اولیه و قطعاتی که مربوط به واحدهای صنعتی و تولیدی هستند نیز بعنوان کالاهای همراه مسافر محسوب نخواهند شد.

کالاهای ممنوعه همراه مسافر در زمان خروج از کشور

قوانین و مقررات گمرکی کالای همراه مسافر در مورد کالاهایی که مسافران می توانند از کشور خارج کنند نیز قوانین خاصی دارد. در ادامه این قوانین را با هم مرور خواهیم کرد.

  • مقررات خروج ارز

در گمرکی کالای همراه مسافر خارج کردن ارز محدودیت هایی دارد. مسافرانی که قصد خروج از کشور را دارند تا سقف ۵ هزار یورو آن هم در قالب کالاهای همراه مسافر را می توانند از کشور خارج کنند. برای به همراه داشتن بیشتر از این مقدار یا ارز معادل آن باید اظهارنامه گمرکی برای خروج کالای همراه مسافر را ارائه کنید. همچنین لازم است در وب سایت گمرک اطلاعات مورد نیاز خود را ثبت کنید تا این کار کاملا قانونی انجام شود.

  • مقررات خروج نقره جات

در خصوص نقره جات و ظروف نقره، میزان مجاز قابل خارج کردن از کشور ۳ کیلوگرم است. البته خارج کردن سایر فلزات از کشور ممنوع بوده و در خصوص طلا و جواهرات نیز این میزان تا ۱۵۰ گرم در نظر گرفته شده است.

  • مقررات خروج فرش

بر طبق مقررات گمرکی کالای همراه مسافر ، شما برای خارج کردن فرش حداکثر ۲۰ متر مربع متراژ را می توانید با خود همراه کنید. البته ناگفته نماند که اگر مقصد شما کشورهای عراق، سوریه و عربستان سعودی باشند به هیچ عنوان مجوز خارج کردن فرش از کشور را نخواهید داشت.

  • مقررات خروج زعفران

اگر قصد دارید که برای سفر خارج از کشور با خود زعفران همراه کنید بد نیست بدانید که بیشترین وزن زعفرانی که می توانید از کشور خارج کنیم ۱۰۰ گرم خواهد بود. البته باز هم مانند سایر اقلام اگر مقصد شما کشورهای عراق، سوریه و عربستان سعودی هستند مجاز به خروج زعفران از کشور نخواهید بود.

  • مقررات خروج پسته

در مسافرت های خارج از کشور حداکثر تا ۱۰ کیلوگرم پسته را می توانید به شکل بار همراه مسافر با خود داشته باشید. ناگفته نماند که اگر مقصد شما کشورهای سوریه، عراق و عربستان سعودی باشند، به هیچ عنوان مجاز به خروج بار پسته از کشور نخواهید بود.

  • مقررات خروج خاویار

در نهایت اگر قصد داشتید در سفر خارجی خود خاویار از کشور خارج کنید و آن را به عنوان کالای همراه مسافر با خود جابجا کنید، بد نیست بدانید که حداکثر تا وزن ۱۲۵ گرم مجاز به حمل خاویار هستید. در مورد گمرکی کالای همراه مسافر برای بذر ها و نهال ها نیز اگر تصمیم داشتید تا آنها را در قالب کالای همراه مسافر از کشور خارج کنید، باید حتماً قبل از این کار و خروج از کشور مجوز های لازم دریافت شده از قرنطینه نباتی را اخذ کرده باشید.

 مقررات کالاهای ورودی همراه مسافر برای مسافران مقیم خارج از کشور

بر طبق قوانین و مقررات گمرکی کالای همراه مسافر ، مسافرانی که مقیم خارج از ایران هستند و مدت اقامت آنها در خارج از کشور بیشتر از یک سال است، اگر قصد ورود به ایران را داشته باشند می توانند اسباب و اثاث خود را که البته نو نیستند با خود همراه کنند.

فراموش نکنید که این وسایل باید یک ماه قبل و ۹ ماه بعد از ورود شخص به ایران به گمرک جمهوری اسلامی تحویل داده شده باشند. البته در دسته این وسایل خودروی شخصی جای ندارد. این وسایل به هیچ عنوان نباید تجاری باشند و باید با شرایط اجتماعی و اقتصادی فرد نیز همخوانی و تناسب داشته باشند. فراموش نکنید که افراد هر ۵ سال یکبار این معافیت بر روی پاسپورت را خواهند داشت. به عبارتی افراد در هر ۵ سال فقط یک بار می توانند از این معافیت گمرکی استفاده کنند.

مقررات کالاهای همراه مسافر کارگر

بر اساس قوانین گمرکی کالای همراه مسافر در صورتی که شخص و فرد ایرانی یا خارجی که تبعه کشور ایران است به صورت دائم به ایران سفر کرده، اقامت دائم را دریافت کند و کالاهای همراه وی شامل تجهیزات و ابزار کارش باشد، می تواند این کالاها را با معافیت کالای همراه مسافر وارد ایران کند. البته این تجهیزات شامل ماشین آلات نخواهد شد. لازم به ذکر است که قبل از آن شخص باید حرفه خود را به سفارت ایران در کشور خارجی مبداء اعلام و ثبت کرده باشد. اگر هم در کشور مبدا سفارت ایران وجود نداشت، فقط کافی است که شخص یک تاییدیه از مقامات محلی با خود همراه داشته باشد. فراموش نکنید که رعایت مقررات، ورود و خروج شما را آسانتر خواهد کرد.

تمام قوانین و مقررات گمرکی برای کالای همراه مسافر

اگر تمایل دارید در زمان ورود و خروج به کشور با مشکلی مواجه نشوید بهتر است که تمام ریزه کاری ها و قوانین گمرکی کالای همراه مسافر را دانسته و آن ها را در سفر خود لحاظ کنید. البته هر ساله فهرست کالاهای مسافران در زمان ورود و خروج تغییر می کند و بهتر است که برای اطلاع از تمام موارد، این فهرست را به دقت مطالعه کنید. توصیه می‌کنیم که هرگز چمدان و یا کالای دیگران را در فرودگاه قبول نکرده چراکه اگر این کالا قاچاق باشد مسئولیت کامل آن بر عهده شما خواهد بود.

تحت هیچ شرایطی کالای خود را مخفی نکنید و از ورود و خروج کالاهای ممنوعه صرف نظر کنید. اگر کالایی را از کشوری دیگر به ایران وارد می کنید که نیاز به مجوز گمرکی دارد حتما قبل از هرکاری برای دریافت مجوز اقدام کنید. فراموش نکنید که لوازم همراه شما باید اظهارنامه گمرکی متناسب و مطابق با خود داشته باشند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟