گرم نگه داشتن بدن در سفر
در دو فصل انتهایی سال، یعنی پاییز و زمستان دمای هوا کاهش می یابد و در نتیجه گرم نگه داشتن بدن در سفر برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات ضروری و واجب است. تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که چه زمانی برای سفر مناسب است؟ خب شاید به دلیل زیبایی مناظر طبیعت در پاییز و زمستان این دو فصل را نیز، از قلم نیندازید اما برای این دو فصل به دلیل کاهش دمای محیط (مخصوصا اگر به درون طبیعت قدم می گذارید) نکاتی را باید رعایت کنید. در این مطلب مجله اینترنتی الی گشت و امروز می خواهیم شما را با مهم ترین نکات برای گرم نگه داشتن بدن در طول سفر آشنا کنیم. تمام این موارد را اگر رعایت کنید، نه تنها سفری دلچسب خواهید داشت بلکه با روحیه ای بهتر به خانه و محل زندگی خود بازخواهید گشت. ما در مجله سعی کرده ایم که تمام نکاتی که برای سفر در هر فصلی لازم می باشد را برای شما نوشته و راهنمایی های لازم را ارائه دهیم تا با آگاهی بیشتر به سفر پرداخته و از این موهبت بیشتر لذت ببرید.
لباس مناسب فصل برای سفر بپوشید
مطالب مرتبط: هیچ کسی تحمل سرمای کشنده ی این شهر را ندارد! سرما را دوست دارید؟! به این شهرها سفر کنید! چگونه هنگام مسافرت در فصل زمستان سرما نخوریم
اگر در فصل های سرد به سفر می روید یا قدم به درون مناطق سردسیر جهان مانند قله های مرتفع مر گذارید، باید با پوشش مناسب حرکت کنید. لباس هایتان را لایه ای بپوشید. برای آشنایی بیشتر با این موضوع می توانید به مطلب راهنمای انتخاب لباس برای کوله گردی که در مجله نوشته شده است، مراجعه کنید. لباس های پشمی بپوشید. حتما جوراب هایی را انتخاب کنید که ضخیم، گرم و نرم باشند. اگر فکر می کنید که یک جوراب گرمای لازم به پاهایتان را نمی دهد، یک جفت جوراب اضافه به همراه داشته باشید تا اگر انگشتان پاهایتان یخ زد، آن را به عنوان جوراب دوم بپوشید. کفشی انتخاب کنید که مناسب سرما، برف و یخ باشد. کفشی که کاملا پاهای شما را بپوشاند و مانع ورود آب به درون کفشتان شود (ضدآب بودن کفش). کلاه و دستکش برای گرم نگه داشتن بدن در سفر در نواحی سر و دست ها بسیار اهمیت دارد. در هر نقطه که احساس کردید باد سرد می وزد حتما کلاه خود را بپوشید. سعی کنید کلاهی انتخاب کنید که عرقگیر خوبی نیز باشد. به هیچ وجه وقتی عرق کرده اید، در هنگام وزش باد کلاه خود را در نیاورید. مراقب نبودن در این مورد می تواند باعث ایجاد سردرد و سرماخوردگی شما بشود.
زیرپوش، یک پلیور گرم، کاپشنی از جنس پر و در نهایت بارانی، بهترین پوشش لباس برای سفر به مناطق سردسیر و گرم نگه داشتن بدن در سفر است. همچنین پوشیدن دو لایه شلوار نیز کمک کننده خواهد بود. برای مواقعی که لباس هایتان ممکن است خیس شود، یک دست لباس اضافه نیز به همراه داشته باشید. در هنگام خوابیدن درون طبیعت نیز، حتما جوراب های پشمی گرم بپوشید.
هیچ وقت فلاسک را فراموش نکنید
بله! فلاسک. در زندگی همه ما ایرانی ها فلاسک جزو وسایل اصلی زندگی به شمار می رود. تقریبا در هر خانه ای می توان یک فلاسک پیدا کرد. بسیاری از خانواده های ایرانی که قصد رفتن به پیک نیک یا سفر را دارند، با خود فلاسک چای یا فلاسک آب جوش برمی دارند. بنابراین این موضوع را همه ما می دانیم اما کمتر به دلیل وجود فلاسک در سفرهای خانوادگی مان فکر می کنیم. فلاسک دارای آب جوش یا هر نوشیدنی گرمی است. در نتیجه در فصل های سرد به گرم نگه داشتن بدن در سفر کمک می کند و خوردن یک لیوان نوشیدنی گرم، در هوای سرد بیرون شما را سرحال آورده و گرما را به بدنتان انتقال می دهد.
بسیاری از طبیعت گردان و کوله گردان و در کل هر کسی که به سفر علاقه دارد، با خود یک فلاسک کوچک مسافرتی دارد. یادتان باشد تنها داشتن فلاسک کافی نیست. فلاسک خالی به هیچ دردی نمی خورد! به هر جایی که می رسید باید فلاسک خود را پر کنید. درون فلاسک نوشیدنی های گرمی که دوست دارید بریزید. چه چای داغ باشد یا چه قهوه، نسکافه، شکلات داغ یا شیر داغ، تمام این نوشیدنی ها برای گرم نگه داشتن بدن در سفر مناسب هستند. همچنین دادن یک لیوان از نوشیدنی گرمی که همراه دارید ، به همسفرتان، شما را تبدیل به همسفری بافکر و مهربان خواهد کرد.
محیط اطراف خود را گرم نگه دارید
به همان میزان که خوردن یک نوشیدنی گرم بدن شما را گرم نگه می دارد، به همان میزان نیز باید هوای اطراف بدن خود را گرم نگه دارید. گرمایی که در اطراف لیوان داغ شما ایجاد شده یا بخار گرمی که آن بلند می شود… . همه این ها می تواند برای گرم نگه داشتن بدن در سفر کارساز باشد. نگذارید به راحتی گرما از شما فرار کند. دستان یخ زده تان را بر دور لیوان بگیرید. لیوان را در نزدیکی صورتتان به صورتی نگه دارید که بخار آن به صورتتان بخورد. یک راه حل برای گرم نگه داشتن بدن در سفر این است که پتویی را به دور خود بپیچید و لیوان نوشیدنی داغ خود را در زیر پتو برده و سپس بنوشید. به این صورت های درون پتو بسیار گرم شده و این موضوع به گرم شدن دمای بدن شما کمک خواهد کرد. یادتان باشد اگر لیوان شما از جنس استیل یا فلز است، آن را مستقیم بر روی پوست خود قرار ندهید.
گرم کردن پارچه با لیوان نوشیدنی داغ نیز گزینه خوبی ست. این پارچه گرم شده را می توانید برای گرم شدن بدن درون کاپشن و لباس خود قرار دهید.
تخت خود را به همراه داشته باشید
مسلما منظورمان از جمله بالا این نیست که کل تخت خود را برای سفر بردارید. اگر به سفرهای جاده ای می روید، مخصوصا این روزها که هوا سرد است (مانند سفرهای جاده ای که به عتبات عالیات یا به نجف و کربلا انجام می شود) به همراه داشتن پتوهای مسافرتی لازم است. اگر می خواهید با ماشین سواری به سفر بروید، گذاشتن چند عدد پتو و متکا درون آن، حتی به فضای درون ماشین نیز حال و هوای گرمی می بخشد و هم به گرم نگه داشتن بدن در سفر به شما کمک می کند. بنابریان چنین وسایلی را در صندوق عقب ماشین خود بسته بندی نکنید.
موسیقی شما را گرم نگه می دارد
سفرتان را شروع کرده اید و هیچ موسیقی گوش نداده اید؟ برای خود گلچینی از موسیقی هایی که دوست دارید انتخاب کنید. موسیقی هایی با حال و هوای کمی شاد و بعضی کمی غمگین. شاید با خود فکر کنید که موسیقی چگونه به گرم نگه داشتن بدن در سفر کمک می گند؟!! با ترانه آهنگ شروع به خواندن کنید. بلند ترانه بخوانید. بعد از مدتی گرما را حس خواهید کرد. همچنین با این موضوع در واقع ذهن خود را از سرمای بیرون دور می کنید. بر روی آهنگ متمرکز خواهید شد و پس از مدتی سرما یادتان می رود. همچنین اگر با تور، خانواده یا جمعی سفر می کنید، هم خوانی ترانه می تواند جو حاکم بر سفر را تغییر دهد. در نتیجه احساس گرمای بیشتری به شما منتقل خواهد شد.
غذاهای گرم و تنقلات بخورید
وقتی غذاهایی می خورید که نیاز به جویدن بسیار دارند، در واقع بدن خود را مجبور به حرکت می کنید و این حرکت ایجاد شده از خوردن غذا، باعث گرم نگه داشتن بدن در سفر می شود. اگر با کودکان به سفر می روید، حتما برای آن ها ساندویچ های گرم ببندید. به دنبال تنقلاتی انرژی زا همانند شکلات ها، آجیل ها و مغزیجات برای سفر خود باشید. جیبتان را از این مواد غذایی پر کنید. گاهی به دوستان خود نیز تعارف کنید. در طول سفر گه گداری برای صرف غذا نگه دارید. در گوشه ای غذایی تهیه کنید و بخورید. خوردن غذا نه تنها شما را سیر نگه می دارد، بلکه گرما و انرژی را به بدن شما برمی گرداند. برای سفر خود یک ساندویچ لقمه ای آماده کنید. کمی مغزیجات شامل انجیر و توت خشک، عناب، نخودچی کشمش، پسته و بادام و تخمه آفتابگردان بردارید. درون کیفتان کیک های شکلاتی و بیسکوییت های خامه ای بگذارید. خلاصه کیفتان را از تنقلات پر کنید. ادویه جات و غذاهایی با طبع گرم مانند دارچین و زنجبیل را فراموش نکنید.
رفتاری گرم با همسفرتان داشته باشید
شاید بسیاری از افرادی که به سفر می روند، این موضوع را در نظر نگیرند اما داشتن خلق و خویی گرم و رفتاری که باعث دلگرمی دیگر افراد در سفرتان بشود، هم یکی از مهم ترین نکاتی است که برای گرم نگه داشتن بدن در سفر لازم است. همان مقدار که نوشیدنی داغ و گرم به دیگران تعارف می کنید به آن ها لبخند بزنید.
ورزش کنید
کمی کشش عضلانی و تحرک بدنتان دوباره جریان خون شما را افزایش داده و در نتیجه باعث سوخت و ساز بیشتر در بدنتان می شود. این موضوع به گرم نگه داشتن بدن در سفر کمک می کند. چرا که دوباره گرما را به بدن شما برمی گرداند. دمای بدن با ورزش و عرق کردن افزایش می یابد. تنها یادتان باشد که نباید زیاد عرق کنید. ورزش و نرمش، کشش عضلانی و انجام حرکات یوگا، راهکارهایی برای ورزش درون هوای سرد هستند.
به همراه داشتن وسایل گرمایی
به همراه داشتن به اجاق گاز که گرما داشته باشد یا روشن کردن اجاقی با هیزم را از دست ندهید. کیسه های گرمایی مختلفی در بازار است که با فشار دادن یک نقطه از آن گرما تولید می کند. اگر می توانید از آن ها خریداری کرده و برای مواقع اضطراری به همراه داشته باشید. با رعایت تمام نکات گفته شده در این مطلب مجله الی گشت، امیدواریم یکی از بهترین تجربیات سفر خود را داشته باشید.
منبع: medbroadcast.com
۲ نظرات
از خوندنش لذت بردم در زمن اسم منم الی هستش
سلام من هروقت پاییز میاد کمرو شونه هام از سرما درد میگیره طبقه اول هم هستیم افتابگیر نیست روی زمین تشک میندازیم باز هم خیلی سرده راه حل بدین ممنون