کوچه های آشتی کنان یزد، کوچه هایی تنگ و باریک برای دوستی

کوچه های آشتی کنان یزد

همه چیز درباره کوچه های آشتی کنان یزد

شهر یزد، خانه ها و کوچه پس کوچه های آن حکایت بزرگی در دل خود دارند حکایتی از معماری هایی با زیبایی منحصر بفرد، معماری اصیلی که شاید در این سال ها کمی تغییر کرده است اما هنوز هم می توان در آن رنگ و بوی بناهای خشتی و گلی را دید و حس کرد و بافت قدیمی یزد، میراث هنر ایران است. در یزد، اما کوچه های آشتی کنان یزد، کوچه های پیچ در پیچ باریکی هستند که به هم راه دارند و کسی نیست که حالا از شهرت آنها چیزی نداند. اما چرا به این کوچه های باریک، کوچه ی آشتی کنان می گویند و داستان پشت آن چیست؟ با الی گشت باشید تا همه چیز را درباره ی این کوچه های خاطره انگیز و دیدنی که حالا سهم بزرگی در جذب گردشگری شهر یزد دارد، بدانید:

مطالب مرتبط:
روستای پلکانی ماسوله
ایرانگردی امروز در گنبد سلطانیه، بلندترین گنبد آجری جهان
شکوه طبیعت ایران در بهشت گمشده گیلان، ماسال

شهر یزد دیدنی های فراوان دارد و تمام شهر را می توان یک اثر تاریخی دانست حتی خانه های معمولی شهر که مخصوصا در محله های قدیمی آن از گل و خشت ساخته شده اند، بوی تاریخ می دهند. یکی از جاذبه های این شهر که هر گردشگری حتما باید ببیند، کوچه های آشتی کنان است. کوچه های آشتی کنان یزد در محله ی فهادان شهر یزد قرار گرفته است، کوچه هایی که مثل هزارتویی به هم راه دارند و به اندازه ای به هم پیچ می خورند تا یک شبکه ی بزرگ از کوچه های به هم وصل شده را بسازند.

درباره ی کوچه های آشتی کنان یزد

کوچه های آشتی کنان، کوچه هایی تنگ و باریک هستند که در محله ی فهادان در بافت قدیمی  این شهر قرار گرفته اند و آن قدر باریک هستند که ۲ نفر به سختی می توانند از آن رد شوند. دلیل ساخت این کوچه ها این بوده است که آن قدر آن را تنگ بسازند تا مردمی که رد می شده اند، به هم برخورد کنند و این برخورد باعث نزدیکی و صمیمت بین آنها شود.

بر اساس گفته ای، یک نمونه این است که ۲ نفری که با هم قهر بوده اند، خیلی اتفاقی از این کوچه در جهت مخالف هم رد می شوند و وقتی سعی می کنند تا خودشان را به نحوی از کوچه رد کنند، به هم گیر می کنند و این وضعیت خنده دار باعث می شود تا بخندند و میانشان آشتی بوجود بیاید.

معماری کوچه های آشتی و کنان و محله های اطراف آن

از آنجا که این کوچه ها در محله ی قدیمی شهر قرار گرفته است، دیوارهای کاهگلی بلند آن، بارزترین ویژگی ای است که در نگاه اول به چشم می خورد، البته موقع رد شدن از این کوچه ها حتما به درها هم توجه کنید و دق الباب های شگفت انگیزی که روی درها وجود دارند را ببینید.

دیوارهایی از جنس خشت و کاهگل باعث خنک شدن شهر و محله ها می شده است و مثل پناهگاهی برای انسان گیر افتاده در کویر بوده اند حالا این کوچه های تو در تو می توانند به راحتی باعث گم شدن افراد شوند. خانه های قدیمی ای که در این کوچه ها قرار دارند، بزرگ و زیبا با حوض هایی فیروزه رنگ و پنجره های مشبک هستند که ترکیبی از سلیقه و خلاقیت معماران ایرانی را نشان می دهد. روی درهای این کوچه ها، دق الباب هایی به اشکال مختلف وجود دارد، دق الباب های شگفت آوری که با آیه ی قرآن تزیین شده اند و بعضی از آنها هم به شکل حیوانات هستند.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟