کوه نانگا پاربات با ارتفاع ۸،۱۲۶ متر، نهمین کوه بلند دنیا در قسمت غربی رشتهکوههای هیمالیا است. این کوه در قسمتی از کشمیر قرار دارد که تحت کنترل پاکستان بوده و به همین دلیل هم بهعنوان نانگا پاربات پاکستان شناخته میشود. کوه نانگا پاربات یکی از معروفترین کوههای دنیا بوده و به دلیل خطراتی که هنگام بالارفتن از این کوه شما را تهدید میکند، به آن کوه قاتل میگویند. اگر دوست دارید تا بیشتر با کوه نانگا پاربات و داستانهای آن آشنا شوید، ادامه این مطلب از مجله گردشگری الی گشت را بههیچعنوان از دست ندهید. در ادامه این مطلب قصد داریم تا به شما بگوییم که چرا به کوه نانگا پاربات در پاکستان، کوه قاتل میگویند.
تاریخچه صعود به کوه نانگا پاربات
اولین فردی که تصمیم گرفت تا به قله کوه نانگا پاربات صعود کند، یک کوهنورد انگلیسی به نام آلبرت مامری بود. این فرد در سال ۱۸۹۵ تصمیم گرفت تا از کوه پوشیده از برف نانگا پاربات بالا برود و بعدها جسد بی جان وی را در این کوه پیدا کردند. بعد از آلبرت، دست کم ۳۰ کوهنورد دیگر که بیشتر آنها آلمانی بودند تصمیم گرفتند که از کوه نانگا پاربات بالا بروند. هر ۳۰ کوهنورد در این راه به دلیل شرایط بد آب و هوایی و طوفان و بهمنهای پی در پی جان خود را از دست دادند و هیچ یک نتوانستند به قله کوه نانگا پاربات صعود کنند.
تلاشهای بینتیجه افراد برای فتح قله نانگا پاربات و نتایج مرگبار آن تا سال ۱۹۵۳ ادامه داشت. تا این که در این سال، یک کوهنورد استرالیایی به نام هرمان بول موفق شد تا به قله نانگا پاربات صعود کند. بعد از هرمان، صعود به قله نانگا پاربات سادهتر شد و کوهنوردان بیشتری توانستند باتوجهبه تجربیات هرمان به قله این کوه قاتل برسند. اما داستانهای تراژیک این کوه همچنان ادامه داشت و کوهنوردان بسیار دیگری در تلاش برای رسیدن به قله نانگا پاربات جان باختند.
صعود هرمان بول به قله کوه نانگا پاربات
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، هرمان بول اولین کوهنوردی بود که توانست به قله نانگا صعود کند. اما شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید، هرمان بول در سفر خود برای فتح قلعه نانگا پاربات تنها نبود و به همراه تیمی متشکل از ۳۱ کوهنورد حرفهای دیگر این چالش را شروع کرد. در مسیر رسیدن به قله نانگا پاربات، تمامی این تیم جان خود را ازدستداده و تنها هرمان بول بود که توانست به بالای کوه برسد. زمانی که هرمان به بالای کوه تبت رسید، کپسول اکسیژن و بسیاری از وسایل ضروری برای سفر را نداشت.
داستان فیلم هفت سال در تبت
زمانی که حرف از یک کوه قاتل و یک جاذبه گردشگری خطرناک باشد، بی شک داستانها و فیلمهایی هم وجود داشته که درباره آنها نوشته شده است. یکی از معروفترین فیلمهایی که درباره کوه نانگا پاربات ساخته شده است هم فیلم هفت سال در تبت است. این فیلم داستان واقعی یکی از کوهنوردانی را روایت میکند که به همراه تیم خود برای فتح کوه نانگا پاربات میرود. اما در این بین اسیر شده و به زندان میافتند. تنها کسی که توانست از این حادثه جان سالم به در ببرد، پس از بازگشت خود داستان زندگی خود را نوشته و در نهایت این داستان در غالب یک فیلم به نام هفت سال در تبت درمیآید.
نام گذاری کوه نانگاپاربات
کلمه نانگاپاربات در زبان اوردو که در کشمیر صحبت میشود، از کلمهای به زبان سانسکریت ریشه گرفته و به معنی کوه برهنه است. دلیل این نامگذاری این است که برف در زمان بارش خود، روی دامنههای کوه نانگاپاربات نمینشیند. این کوه علاوه بر نانگا پاربات، نامهای دیگری هم داشته که معروفترین آنها دیامر است. دیامر در پاکستان استفاده شده و به معنی شاه کوهان است. اما در بین زبان های غربی، این کوه بیشتر به نام کوه قاتل شده میشود و دلیل آن هم تعداد زیادی از کوهنوردانی هستند که در راه فتح قله نانگا پاربات جان خود را از دست دادهاند.
تعداد کشته های کوه نانگا پاربات
زمانی که نام کوه قاتل به گوشتان خورد، بی شک به این فکر کردهاید که کوه نانگاپاربات تاکنون چند کشته داشته و چه چیزی باعث شده تا به این کوه، کوه قاتل بگویند؟ این کوه یکی از خطرناکترین کوهها در بین کوههای ۸۰۰۰ متری پاکستان بوده و متأسفانه کشتههای زیادی داشته است. به گفته برخی از منابع و طبق آخرین آماری که از تعداد کشتههای نانگا منتشر شده است، حدود ۸۳ کوهنورد جان خود را طی کوهنوردی در نانگاپاربات ازدستداده و جسم بی جان آنها پیدا شده است. امکان این که تعداد کشتههای نانگا پاربات از این میزان هم بیشتر باشد وجود دارد.
سفر به کوه نانگاپاربات
همان طور که از نام این کوه پیداست، نانگاپاربات یکی از خطرناکترین کوههای جهان بوده و در لیست مرگبارترین قلهها برای فتح قرار دارد. با وجود این که کوهنوردان ایرانی بسیاری توانستهاند با موفقیت این قله را فتح کرده و برای کشور افتخارآفرین شوند، اما بااینوجود همچنان کوهنوردی در این منطقه بسیار دشوار است. توصیه میکنیم که به هیچ عنوان در فصل زمستان و فصلهای سرد سال به این کوه سفر نکرده و فکر کوهنوردی در سرمای هیمالیا را از سر بیرون کنید. اما اگر دوست دارید تا یک بار این کوه قاتل را از نزدیک ببینید، توصیه میکنیم که برای دیدن از طبیعت اطراف آن، در فصل بهار و تابستان اقدام کنید.
طبیعت زیبای کوه نانگا در این فصلهای سال میتواند نفس شما را در سینه حبس کند. اما اگر به قصد کوهنوردی و فتح قله نانگا پاربات به این کوه سفر کردهاید، حتماً باید توصیههای ایمنی را در نظر گرفته، تجهیزات کافی به همراه داشته باشید و همچنین مطمئن شوید که نانگا پاربات اولین تجربه کوهنوردی حرفهای شما نیست.
سفرهای تابستانی با الی گشت
در این مطلب با یکی از باشکوهترین و درعینحال مرگبارترین کوه های پاکستان در قسمت غربی رشتهکوههای هیمالیا، کوه نانگا پاربات، آشنا شدیم. این کوه با وجود زیبایی و شکوهی که دارد، داستانهای غمگین و تراژدیهای بسیاری را در دل خود جایداده است.
برای لذتبردن از طبیعت اطراف این کوه، میتوانید یکی از دو فصل تابستان یا بهار را انتخاب کنید. اگر میخواهید که به قصد کوهنوردی حرفه ای به نانگا پاربات سفر کنید، توصیه میکنیم که حتماً نکات ایمنی را رعایت کرده، تجهیزات کافی به همراه داشته و همچنین مطمئن شوید که یک تیم حرفهای به همراه خود دارید. چرا که سفر به این کوه میتواند مرگبار و خطرناک باشد. برای آشنایی با مقاصد سفرهای تابستانی بیشتر، سایر مطالب الی گشت را بههیچعنوان از دست ندهید.
سؤالات متداول
کوه نانگا پاربات کجاست؟
کوه نانگا پاربات یکی از کوه های ۸۰۰۰ متری پاکستان در قسمت غربی رشتهکوههای هیمالیا در این کشور است.
چرا کوه نانگا پاربات به کوه قاتل معروف است؟
کوه نانگا پاربات یکی از خطرناکترین و مرگبارترین کوهها برای کوهنوردان بوده و به همین دلیل هم به نام کوه قاتل شناخته میشود.
تعداد کشته های کوه نانگا پاربات چقدر است؟
تعداد تقریبی کشتههای کوه نانگا پاربات باتوجهبه آمار به ثبت رسیده، تاکنون ۸۳ نفر است.
تاکنون کوهنوردان ایرانی موفق به فتح قله نانگا پاربات شده اند؟
تاکنون بسیاری از کوهنوردان ایرانی زن و مرد توانسته اند قله نانگا پاربات را با موفقت فتح کرده و برای کشور افتخارآفرینی کنند.
مطالب مرتبط: آشنایی با بهترین مسیرهای کوهنوردی در تهران چطور از آسیب های صخره نوردی و کوهنوردی دور بمانیم؟ معرفی باشگاه هشت هزارتایی ها: بلندترین کوه های دنیا! | بخش اول
۱ نظرات
خیلی مطلب جالب و مفیدی بود .ولی Hermann Buhl کوهنورد اتریشی بود نه استرالیایی. در ترجمه دقت کنید لطفا. Austria به اشتباه Australia ترجمه شده.