اینترنت با کودکان چه می کند؟

کودکان و اینترنت

سرگرمی کودکان امروز

شما نمی توانید دوران کودکی که داشته‌اید را با کودکان امروزی مقایسه کنید. چرا که بچه های این دوره دیگر تنها به سرگرم شدن با اسباب بازی های ساده و دم دستی مانند توپ پلاستیکی، لی لی و دوچرخه سواری راضی نشده و به دنبال بازی کردن با ابزار نوین و به روزتری مانند گوشی، تپلت، لپ تاپ و بازی های کامپیوتری هستند. چرا که آنها عطش زیادی برای جلوتر حرکت کردن از زمانی که در آن هستند، دارند. این ابزار جوابگوی این عطش تا حدود زیادی است. اگر چه بازی برای نشاط روحی و تخلیه انرژی کودک نیاز هست اما بی توجهی به نوع بازی می تواند اثرات سوئی بر ذهن و جسم کودک بگذارد.

مطالب مرتبط:
بیش از نصف ایرانی ها اینترنت دارند
استفاده از اینترنت برای برنامه ریزی سفر

امروزه همگام با پیشرفت فناوری، بازی ها و سرگرمی های کودکان نیز رشد پیدا می‌کند؛ بازی هایی که نه تنها سودی برای کودک ندارد بلکه باعث بروز بسیاری از ناهنجاری های جسمی و ذهنی از جمله بیش فعالی، پرخاش، جمع گریزی و انزوا در کودک می شود. ساعت ها پای رایانه نشستن و بدون کمترین حرکت فیزیکی با گوشی تلفن همراه بازی کردن کم کم تبدیل به عادتی می شود که آن نیز به نوبه خود به بروز مشکلات بینایی و اسکلتی در کودک می‌انجامد. فناوری و بازی های رایانه ای خواسته یا ناخواسته وارد خانواده ها شده و اگر بخواهیم آن را نادیده بگیریم و فرزندان مان را از داشتن این بازی ها محروم کنیم، حرص و ولع بیشتری در کودکان برای پرداختن به چنین بازی هایی ایجاد و آنها به دور از چشم والدین این کار را می‌کنند.
از سوی دیگر اگر در این زمینه، نخواهیم نظارت کافی بر کودکان مان داشته باشیم به حتم تهدیدی جدی برای اختلال روحی، روانی و جسمی آنها است. تانسو دختر دو ساله به گفته والدینش عاشق گوشی همراه و تبلت است؛ به تلگرام و عکس های مخاطبان علاقه شدیدی داشته و روزانه حداقل ۲ ساعت با گوشی تلفن بازی می‌کند.
عرفان ۱۳ ساله به گفته پدرش از صبح تا شام در دنیای مجازی جست و خیز می‌کند و حتی غذا و تکالیف اش را هم در حین بازی انجام می دهد.
آنچه که در این میان نباید از یاد برد، نقش والدین و کوتاهی آنها در گرایش کودکان به بیماری عصر مدرن است که با دست به سر کردن کودک به دلیل خستگی ناشی از کار و یا بی حوصلگی و تنبلی، وی را به دام فضای مجازی، گوشی تلفن و رایانه هدایت می‌کند.
باید استفاده از گوشی، تبلت، فضای مجازی و هر ابزار رفاهی و اسباب بازی دیگری قوانین خود را داشته و جنبه های جسمی و روانی استفاده از آن در کودک و خانواده مدنظر قرار گرفته شود. چرا که تهیه چنین ابزارهایی در صورت استفاده نادرست، در کنار منافع، مضراتی هم در پی دارد.
والدین باید در فضای ارتباط مجازی کودکان و نوجوانان نظارت داشته باشند و در هرسنی که کودک را با تبلت آشنا می کنند قوانین استفاده از آن را نیز به کودک یاد دهند و خود نیز رعایت کنند. والدین نباید ابزارهای گران قیمت را به سرعت در دسترس کودکان قرار دهند؛ همچنین کودکان نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در روز از تبلت استفاده کنند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز