یکی از مهمترین اقلامی که باید در زمان سفر با خود حمل کنید جعبه کمک های اولیه است. جعبه کمک های اولیه در سفر به قدری اهمیت دارد که بسیاری از گردشگران حرفه ای سعی می کنند آن را در اولویت لیست ضروریات سفر درج کنند. اگر شما هم تاکنون بدون توجه به این مسئله مهم سفر کرده اید و دچار مشکل شده اید یا اینکه در کل نمی خواهید چنین تجربه بدی را به دست بیاورید پیشنهاد می دهیم با خرید جعبه کمک های اولیه در سفر خیال خودتان را راحت کرده و با آسودگی خاطر راهی دیار مورد نظرتان شوید. با ما همراه باشید تا لیست وسایل و داروهای مورد نیاز در سفر را برای شما شرح دهیم.
فهرست مطالب
لیست داروهایی که حتما باید در جعبه کمک های اولیه باشد – کمک های اولیه در سفر
جعبه کمک های اولیه در سفر و غیر آن شامل انواع داروها و تجهیزات پزشکی و امداد رسانی است. البته شما باید نحوه استفاده از آن ها را هم بدانید. این جعبه نه تنها به درد شما می خورد بلکه ممکن است در بین راه با یک یا چند مصدوم مواجه شوید و بتوانید به آن ها نیز کمک کنید. بنابراین باید شرایط استفاده از این داروها، چگونگی مصرف و محدودیت های مربوط به داروها را بدانید. مهمترین داروهایی که باید در جعبه کمک های اولیه در سفر وجود داشته باشد شامل موارد ذیل است:
همراه داشتن قرص های مسکن وداروهای آرام بخش
قرص های مسکن شامل داروهای آرام بخش و ضد درد! این مسئله بسیار مهم است و باید بدانید که همه مسکن ها کاربرد یکسانی ندارند. ژلوفن برای دردهایی همانند سردرد شدید مناسب است و ایپوبروفن هم برای کاهش دردهای ناشی از سینوزیت! قرص مسکنی هم مانند کدیین برای سردردهای خفیف مناسب است و کپسولی مانند مفنامیک اسید هم برای دردهای قاعدگی مناسب هستند. فراموش نکنید که بعد از مصرف این داروها نیاز به خواب و استراحت استاندارد و باکیفیت دارید و اگر فاصله تان تا اقامتگاهی امن و ایمن زیاد است باید از مصرف این داروها خودداری کنید.
قرص های ضد اسپاسم عضلات – کمک های اولیه در سفر
قرص هیوسین که یک قرص ضد اسپاسم عضلات و دردهای ناحیه شکم است که به علت پیاده روی های طولانی یا نشستن در وسایل حمل و نقل برای ساعات طولانی ایجاد می شود. همچنین اگر کلیه درد دارید می توانید از این قرص ها نیز استفاده کنید.
همراه داشتن ضد اسهال
داروی ضد اسهال مانند لوپر امید یا دینفنوکسیلات که حرکت روده ها را کاهش می دهد اما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چرا که ممکن است باعث بروز یبوست شوند.
حتما داروهای ضد تهوع همراه داشته باشید!
داروهای ضد تهوع یا استفراغ مانند متوکلوپرامید! ایجاد حالت تهوع در مسافرت های طولانی یا شرایط آب و هوایی متفاوت یک پدیده غیر منتظره نیست و به احتمال زیاد شما را هم درگیر می کند. مصرف یک قرص ضد تهوع کافی است تا به راحتی از دست این وضعیت خلاص شوید.
از معده درد با رانیتیدین جلو گیری کنید – کمک های اولیه در سفر
داروی معده از جمله رانیتیدین یا هر نوع داروی معده دیگری که به شما سازگار است. اختلال در عملکرد سیستم گوارش یکی از مواردی است که اغلب مسافران را درگیر می کند و این مسئله ضرورت خرید قرص معده برای جعبه کمک های اولیه در سفر را نمایان می سازد.
قرص های ضد حساسیت و ضد آلرژی را فراموش نکنید
قرص های ضد حساسیت و ضد آلرژی که درست مانند قرص های مسکن به یک دوره خواب و استراحت کامل نیاز دارند. از مهمترین نوع قرص های ضد آلرژی مناسب جعبه کمک های اولیه در سفر می توان به آنتی هیستامین اشاره کرد. اگر هم با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه احتمال بروز سینوزیت یا عود آن زیاد است از خرید آموکسی کلاو غافل نشوید.
همراه داشتن داروهای ضد یوبست – کمک های اولیه در سفر
داروهای ضد یبوست که انواع مختلفی دارند اما بهتر است به جای داروهای روان کننده و مسهل از داروهای ملین استفاده کنید. شب ها قبل از خواب بهترین زمان برای مصرف این داروهاست. سعی کنید بعد از بیدار شدن هم قدری نرمش و ورزش کنید تا روده تان آماده تخلیه شود. اگر داروی مسهل خورده اید به هیچ وجه صبح زود از اقامتگاه خارج نشوید.
از سرما خوردگی در سفر جلوگیری کنید
قرص سرما خوردگی یکی از ضروریات اصلی جعبه کمک های اولیه در سفر است. فصل زمستان و تابستان احتمال بروز سرما خوردگی به علت برودت هوا و خوابیدن مقابل باد سرد کولر وجود دارد. به محض اینکه نشانه های اولیه سرماخوردگی را احساس کردید سریعا یک یا دو مرتبه قرص سرماخوردگی مصرف کنید تا از شدت گرفتن علائم جلوگیری به عمل آید.
لیست تجهیزاتی که حتما باید در جعبه کمک های اولیه باشد
استفاده از تجهیزات کار دشواری نیست اما بهتر است در این زمینه آموزش های لازم را دریافت کنید تا در صورت لزوم بتوانید با قاطعیت و اعتمادبنفس بالایی به مصدوم یا مصدومان یک حادثه یا خودتان امداد رسانی کنید. از مهمترین تجهیزات موجود در جعبه کمک های اولیه در سفر می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- چسب زخم اولین و مهمترین وسیله ایست که باید حمل کنید. حتی اگر جعبه کمک های اولیه را نخریده اید یا قصد ندارید آن را تهیه کنید تعدادی چسب زخم تهیه کنید.
- پانسمان، گاز و چسب پانسمان برای مواردی که مصدومیت شدید رخ می دهد حائز اهمیت است.
- حمل کردن یک بتادین نیز از واجبات است بخصوص اگر می خواهید به کوهنوردی، کویر گردی و مواردی مشابه بروید.
- سرنگ در اندازه مختلف که البته باید به صورت حرفه ای، نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید. نگران نباشید! تزریق سرنگ یکی از راحت ترین کارهای امداد رسانی است و با چند جلسه آموزش می توانید همه نکات آن را یاد بگیرید.
- پمادهای مختلف از جمله پماد سوختگی یا پمادهایی که برای جلوگیری از بروز عفونت در نقاطی مانند محل بروز تاول ها استعمال می شوند.
- ضد عفونی کننده اعم از انواع پدها، اسپری ها و سایر ضدعفونی کننده های الکلی که برای اغلب کارهای مربوط به امداد رسانی از جمله تزریق آمپول، رگ گیری، پانسمال کردن و … به آن نیاز خواهید داشت.
- دستکش یکبار مصرف اعم از دستکش های نایلونی یا دستکش لاتکس
- ماسک پزشکی و چند لایه
- قطره استریل چشمی و گوش
- سرم شستشو
- قیچی
- کمپرس سرد یا کیسه حاوی یخ
- چراغ قوه کوچک بخصوص اگر قصد شب گردی دارید یا می خواهید یک شب را در کوهستان یا کویر بمانید.
- پنبه
- دستمال بهداشتی یا در صورت ضرورت دستمال مرطوب برای ضدعفونی کردن دست در موارد ضروری
- کبریت یا فندک
- باندِ کشی و پانسمان های آماده
- در صورتی که امکان دارد یک فیس شیلد هم بخرید.
- از خرید ضد آفتاب مناسب هم غافل نشوید.
سخن آخر درباره کمک های اولیه در سفر
نکته نهایی برای خرید جعبه کمک های اولیه در سفر این است که این جعبه ها در اندازه های مختلف تولید می شوند و به فروش می رسند. اگر شما عادت دارید به تنهایی سفر بروید یا معمولا با سرویس های حمل و نقل عمومی مسافرت می کنید و نمی خواهید وسایل زیادی را حمل نمایید می توانید یک جعبه کوچک و جمع و جور تهیه کنید و همه اقلام فوق را در اندازه های کوچک بخرید یا داروها را برش زده تا جای کمتری را اشغال کنند و آن ها درون جعبه کمک های اولیه جا بدهید اما اگر با ماشین خودتان به مسافرت می روید و یک مسافرت خانوادگی در پیش دارید بهتر است یک جعبه متوسط یا بزرگ تهیه کنید و از وجود همه اقلام ضروری در اندازه های خوب و استاندارد مطمئن شوید.