کلیسای ننه مریم ارومیه؛ دومین کلیسای قدیمی جهان

کلیسای ننه مریم ارومیه، به عنوان یکی از کلیساهای باستانی و تاریخی ایران  و جهان، هر ساله گردشگران زیادی را به‌سوی خود جذب می‌کند. این کلیسا که به‌عنوان دومین کلیسای قدیمی جهان شناخته می‌شود، از زمان‌های دور در شهر ارومیه واقع شده و نمادی از ثبات و پایداری مذهبی در منطقه است.

کلیسای ننه مریم نه فقط یک مقصد مذهبی بلکه یک نماد فرهنگی است که با مجموعه‌ای از آثار هنری و معماری بی‌نظیر خود همواره بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند. اگر قصد سفر به ارومیه را دارید در ادامه با الی گشت همراه باشید تا با این کلیسای زیبا و تاریخی بیشتر آشنا شوید.

کلیسای ننه مریم به عنوان دومین کلیسای قدیمی جهان شناخته می‌شود و یکی از جاذبه‌های دیدنی این شهر به شمار می‌رود. این بنا به‌جامانده از دوران آشوریان است و در شهر ارومیه در شمال غرب ایران، ساخته شده است. این کلیسای زیبا با معماری ساده و خاص خود تاریخچه‌ای پرفرازونشیب دارد و به دلیل قدمت طولانی که دارد، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. کلیسای ننه مریم، که پیش‌تر با نام‌های کلیسای حضرت مریم و مارت مریم شناخته می‌شد، همچنان به عنوان مکانی مذهبی مورد توجه مسیحیان ارومیه و گردشگران است.

کلیسای ننه مریم ارومیه باوجوداینکه مساحت کوچکی دارد، اما به دلیل قدمت تاریخی خود بعد از کلیسای بیت ‌لحم، دومین کلیسای قدیمی جهان شناخته می‌شود. نویسندگان آشوری و مسیحی معتقد هستند که این کلیسا در زمان آشوریان یک آتشکده بوده و بعد از اینکه دین مسیحیت توسط زرتشتیان پذیرفته شد تبدیل به کلیسا شده است. طبق روایت‌ها، سه موبد زرتشتی هنگام تولد مسیح، ستاره‌ای را می‌بینند و به اورشلیم سفر می‌کنند و پس از بازگشت، این آتشکده به کلیسا تبدیل می‌شود. اولین بازسازی این بنا به سال ۶۲۴ میلادی به دستور یک شاهزاده چینی برمی‌گردد. تغییرات مهم معماری کلیسا در اواخر قرن ۱۹ انجام شده و آخرین بازسازی‌های آن در سال‌های ۱۳۴۲ و ۱۳۴۳ انجام شده‌ است.

معماری کلیسای نه مریم، به سبک دوره‌ ساسانی است و می‌توان مثل آتشکده‌های آن زمان، قرینه‌سازی‌های زیبایی را در آن مشاهده کرد. معماری داخلی این بنای تاریخی، تلفیقی از معماری ساسانی و پارتی است و با دیگر کلیساهای جهان، معماری داخلی متفاوتی دارد و به دور از تزئینات چشمگیر و دارای طراحی ساده است. آشوریان، به دلیل اعتقاد به پرهیز از آراستن کلیساهای خود، این مکان مذهبی را با همین شیوه ساخته و حفظ کرده‌اند.

ورودی کلیسا، دو بخش راست و چپ دارد که در گذشته به‌عنوان محله دفن روحانیون مسیحی شناخته می‌شد که روی سنگ قبرهای آن‌ها متن‌هایی حک شده است. بیشتر این سنگ قبرها مربوط به تعدادی از مبلغان کلیسای ارتدوکس کشور روسیه و سه نفر از رهبران این کشور در این بخش دفن شده‌اند.

همچنین دیوارهای تودرتویی با استفاده از سنگ و ملات ساخته شده‌اند. سقف کوتاه این کلیسا و درب ورودی آن، باعث می‌شود تا بازدیدکنندگان سر خود را خم کنند. محراب ساده و درعین‌حال معنوی این مکان مذهبی، جذابیتی نفس‌گیر دارد و سادگی بنا ممکن است باعث شود که تماشاگر به عمق معنویت و تاریخ بشریت فرو رود.

همچنین در این کلیسا، هیچ نیمکت و صندلی برای نشستن و عبادت وجود ندارد. علاوه‌بر این، در دیوارها هیچ تصویری از قدیسان مسیحی در آن وجود ندارد که از نکات جالب در طراحی آن است. کف کلیسا با فرش‌های دستباف ایرانی پوشیده شده و چند صندلی برای نشستن و عبادت در آخر سالن قرار داده شده است.

بعد از ورود به محراب کلیسا در قسمت سمت راست دالان کوتاه و تنگی وجود دارد و کمی جلوتر، روی دیوار سمت راست اجاق دیواری قرار دارد که در قدیم برای پختن نان مقدس از آن استفاده می‌شد. همچنین در نزدیکی این اجاق، یک حوض کوچک سنگی در دیوار قرار دارد که برای غسل تعمید کودکان به کار می‌رفت.

بهترین زمان بازدید از کلیسای ننه مریم فصل بهار و تابستان است. چون ارومیه یکی از شهرهای کوهستانی و سردسیر ایران است و زمستان‌های سرد و برفی دارد. به همین دلیل اگر به هوای برفی ندارید، احتمالاً سفر به‌یادماندنی به این شهر نخواهید داشت.

فصل تابستان شرایط خوبی برای بازدید از این کلیسا فراهم کرده است. این فصل از سال، ارومیه با هوای ملایم و معتدلی که دارد، بهترین زمان دیدن کلیسای ننه مریم است. همچنین بهتر است بدانید که کلیسا در روزهای تعطیل بسته است.

اگر قصد بازدید از کلیسای حضرت مریم ارومیه را دارید، توجه داشته باشید که این مکان مقدس در طول روز باز و در روزهای تعطیل بسته است. بهترین زمان برای بازدید از ساعت ۹ صبح تا ۷ عصر است. بازدید از این کلیسا برای گردشگران داخلی و خارجی رایگان است و یک ساعت زمان برای دیدن آن کافی است.

مسیر دسترسی به کلیسای ننه مریم ارومیه، به وسیله تاکسی‌ و خودروی شخصی از هر جای شهر امکان‌پذیر است.

برای رفتن به کلیسا ابتدا به سمت مرکز شهر بروید. برای رفتن به مرکز شهر از اتوبان باهنر می‌توانید استفاده کنید و پس از رسیدن به مرکز شهر، به خیابان مدرس و میدان ایالت بروید. از سومین خروجی وارد خیابان امام خمینی شوید و از دومین خیابان سمت راست به کلیسا برسید.

  • کلیسای ننه مریم دو قسمت دارد که قسمت قدیمی برای بازدید گردشگران باز است و قسمت دیگر یک ساختمان کوچک و محل عبادت مسیحیان است و نمی‌توان از آن بازدید کرد.
  • در روزهای تعطیل به این جاذبه تاریخی بسته است و به‌هیچ‌عنوان باز نمی‌شود
  • امکانات رفاهی برای بازدیدکنندگان در این کلیسا فراهم نیست و فقط می‌توانید در مدت‌زمان کوتاهی از آن بازدید کنید. در صورت نیاز به خوراکی یا آب، خودتان باید به همراه داشته باشید.

کلیسای ننه مریم ارومیه با معماری ساده و تاریخی خود، یکی از اماکن مذهبی بی‌نظیر ایران است که توانسته ارزش ویژه‌ای در میان جامعه‌ی مذهبی و فرهنگی کشور داشته باشد. این کلیسا که دومین کلیسای تاریخی جهان است، با محیطی آرام و زیبا آماده بازدید گردشگران است و نه تنها به عنوان یک مقصد مذهبی بلکه به‌عنوان نمادی از ارزش‌های تاریخی و معماری ایران شناخته می‌شود که هر ساله بازدیدکنندگانی از سراسر دنیا را به خود جذب می‌کند.

 

مطالب مرتبط:
دژ بسطام در ارومیه، بنایی از تمدن اورارتوها با قدمت ۸۰۰ ساله
معرفی ۱۰ مورد از جاذبه های شهر ارومیه
دریاچه دالامپر، گنجینه ای طبیعی در نزدیکی ارومیه

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟

۱ نظرات

یک انسان 1399-10-24 - 7:52 ب.ظ
هللویا
افزودن نظر