کلیسای سنت فرانسیس | San Francisco Church در اکوادور
اکوادور، سرزمین جاذبه های تاریخی و فرهنگی ست که در پشت شگفتی های طبیعی پنهان شده اند. یکی از جاذبه های تاریخی باشکوه این کشور در محله ی قدیمی پایتخت، شهر کیتو قرار گرفته، کلیسایی که با بناهای مختلفش به شکل یک مجمع تاریخی و مذهبی درآمده و با هیچ کدام از کلیساهای دیگر اکوادور قابل مقایسه نیست. در این کلیسا خودتان را آماده کنید تا با معماری خیره کننده و آثار هنری جذابی روبرو شوید و خاطرات دوره ی استعماری این کشور را مرور کنید. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره کلیسای سنت فرانسیس بیشتر بدانید.
مطالب مرتبط: ۱۰ جاذبه گردشگری برتر اکوادور همه چیز درباره تاریخ اکوادور
کلیسای سنت فرانسیس (San Francisco Church) بخشی از میراث جهانی شهر کیتو، پایتخت اکوادور را شکل می دهد و اولین مکانی است که در سال ۱۹۷۸ در لیست میراث جهانی ثبت شده است. این کلیسا قدیمی ترین و مهمترین مکان مذهبی اکوادور به شمار می رود و مجتمع گسترده اش شامل ۱۳ راهروی سرپوشیده، ۳ کلیسا، یک میدان، بیش از ۳۵۰۰ اثر هنری مذهبی و یک کتابخانه است که در آن هزاران کتاب و مدارک تاریخی نگهداری می شود.
کلیسا به دستور بزرگان دیدنی در سال های ۱۵۳۷ تا ۱۵۶۰ ساخته شده اما با این حال، مجتمع آنقدر بزرگه که بسیاری از بخش هایش در سال های بعد اضافه شده است از جمله کلیسای اصلی با معماری خیره کننده ای که به همراه چندین راهروی سرپوشیده در قرن بعد ساخته شدند. امروز با اینکه مسئولان کلیسا همچنان در مجتمع بزرگ آن زندگی می کنند اما اینجا هنوز هم مرکز فرهنگی و تاریخی شهر است و هر سال نزدیک به یک میلیون بازدید کننده از آن دیدن می کنند.
این کلیسا همیشه در طول تاریخ تحت تاثیر لرزش های زلزله بوده است. وقتی در جریان زلزله ی سال ۱۷۵۵ سقف کاذب شبستان کلیسا از بین رفت مجموعه ی هنری با سرعت چشمگیری رشد کرد. بخش های بالایی برج ناقوس در زلزله ی سال ۱۸۶۸ از بین رفت اما هیچ وقت تا ارتفاع اولیه شان بازسازی نشدند.
کلیسای سنت فرانسیس در مرکز تاریخی شهر کیتو خارق العاده ترین ساختمان شهر است. در روبروی کلیسا میدانی به همین نام قرار دارد و آن را تبدیل به شاهکار معماری کرده است. این کلیسا بزرگ ترین جواهر معماری شهرهای آمریکای لاتین است و در داخل آن مجسمه های طلایی رنگ، ظاهر دلفریبی به آن داده اند. با اینکه بیشتر قسمت های کلیسا به خاطر آسیب های زلزله بازسازی شده اما قسمت هایی از آن هم دست نخورده باقی مانده است. مثلا کاشی کاری های کلیسای کوچک سنور در سمت راست محراب اصلی برای همان ۶۰۰ سال پیش هستند. محراب اصلی به خودی خود نمونه ای تماشایی از حکاکی های باروک است و بیشتر قسمت های سقفش هم تاثیر معماری موروها را به تصویر کشیده است.
این کلیسا اولین کلیسای شهر است و ساختش در سال ۱۵۳۵ شروع شد آن هم درست یک هفته بعد از اینکه اسپانیایی ها وارد اکوادور شدند. میدان سان فرانسیسکو کاملا شیب دار است و برای صدها سال مردم این طور فکر می کردند که این میدان از شکل زمین پیروی کرده است. با این حال گروهی از باستان شناسان کشف کردند که کلیسا بر روی یک قصر اینکایی درست شده، قصری که متعلق به هواینا کاپاک، یازدهمین پادشاه امپراتوری اینکا بود.
به طور کلی، این کلیسا که در منطقه ی قدیمی شهر قرار دارد شاهکارهای زیادی از جمله مجسمه های جذابی را در خود جای داده است. در این کلیسا بیش از ۳۵۰۰ اثر هنری استعماری با شیوه ها و تکنیک های متنوع هنری قرار گرفته که بیشتر آن ها آثار هنرمندان معروف مدرسه ی کیتو بوده اند. بدون شک معروف ترین اثر هنری این کلیسا، مجسمه ی «ویرجین کیتو» است که مدت ها به عنوان نماد شهر شناخته می شد. این کلیسا به همراه مناطق اطراف قسمت قدیمی شهر یکی از مهمترین مراکز فرهنگی در آمریکای لاتین و یکی از مهمترین جاذبه های توریستی اکوادور است.
در ساخت این کلیسا هم مثل کلیسای دیگر شهر، از سبک باروک استفاده شده اما کلیسای سنت فرانسیس وسعت بیشتری دارد. روی سقف کلیسا از طراحی های جذاب موروها استفاده شده است که حسابی چشم هایتان را خیره می کنند. در لحظه ی ورود، اول از همه تصاویری از خورشید نظرتان را جلب می کند، تصاویری که برای جذب مردم بومی کشیده می شدند. در داخل کلیسا ترکیبی از نمادهای بومی و دینی به زیبایی هر چه تمام تر به کار رفته است. برای نمونه، داخل کلیسا فرشته هایی به شکل خورشید تزئین شده و در طراحی صورت فرشته ها کاراکترهای هندی به کار رفته است.
طراحی کلیسا شامل یک میدان عمومی، حیاط و ساختمان کلیساهای مختلف است. در طول قرن های ۱۶ و ۱۷ افراد معمولی در حیاط کلیسا به خاک سپرده می شدند. از جمله آثار هنری کلیسا این است که در محراب باروک که در جلوی کلیسا قرار دارد سه مجسمه ی مهم قرار دارد. نمای قرینه، دیوارهای سفید، برج های ناقوس دوقلو و ایوان هایی با حکاکی های جذاب اینجا را تبدیل به جذاب ترین کلیسای آمریکای لاتین کرده است.
این کلیسا بارها در طول تاریخ بازسازی شده؛ آخرین نمونه ی آن به سال ۲۰۰۲ برمی گردد که یک شرکت اسپانیایی بازسازی کامل آن را به عهده گرفت و در کنار آن یک موزه ی هنرهای مقدس هم ساخت. امروز گردشگران زیادی در بازدید از این کلیسا سری هم به موزه جذابش می زنند و آثاری را می بینند که نموی آن ها در دنیا بینظیر است.
منبع: ecostravel.com