کلیسای جامع استفان، بنایی باقی مانده از قرن ۱۲ میلادی در وین

کلیسای جامع استفان در وین

وین در کشور اتریش یکی از شهرهای تاریخی است که می توانید با قدم زدم در آن تاریخ این کشور را زیرو کنید. کافه های دنج و جذابی نیز در این شهر وجود دارد که همگی نشان دهنده شکوه و زیبایی است که در گذشته این شهر دارا بوده است. اگر عاشق معماری و بناهای تاریخی به سبک گوتیک و باوک هستید می توانید به این شهر بروید و به تماشای بناهای تاریخی به جا مانده در این شهر بایستید. جاذبه ای که در این مطلب می خواهیم درباره آن صحبت کنیم، کلیسای جامع استفان است که در شهر وین به عنوان یکی از مشهورترین بناهای تاریخی نیز عنوان دارد. این کلیسا که در سال ۱۱۴۷ میلادی ساخته شده، کلیسای مادر کاتولیک در اروپای مرکزی، جایگاه اسقف اعظم و کاردینال کریستوف شون‌بورن است. در ادامه همراه الی گشت باشید تا بیشتر کلیسای جامع استفان در وین خدمتتان معرفی نماییم.

مطالب مرتبط:
چطور از فرودگاه وین اتریش به مرکز شهر برویم؟
راهنمای سفر به وین

همانطور که گفتیم در این مطلب می خواهیم درباره کلیسای جامع استفان در شهر وین نیز صحبت کنیم، این کلیسا از مشهورترین کلیساهای این شهر است و دارای ۱۰۷ متر طول و ۳۴ متر عرض نیز می باشد. ارتفاع برج های این کلیسا نیز به ۱۳۶ متر می رسد و محل قرارگیری این کلیسا در مرکز شهر وین و در میدان اشتقان این شهر نیز می باشد. کلیسای جامع استفان که به نام های «سنت اِستفان» یا «سنت اشتفان» هم در شهر وین نیز معروف هستند از جنگ های متعددی توانسته جان سالم به در ببرد و گونه ای به عنوان نماد آزادی این شهر قلمداد می شود. کلیسای گوتیکی در سال ۱۱۴۷ میلادی ساخته شده و معروف ‌ترین ویژگی ظاهری آن الگوی لوزی شکل بام است.

اولین ساختمان کلیسایی که در محوطه کلیسای جامع استفان امروزی ساخته شد، یک کلیسای رومانسک بود که بعداً در سال ۱۱۴۷ با کلیسای رومانسک بزرگ‌تری جایگزین گردید. یک آتش‌سوزی بزرگ در سال ۱۲۵۸ آن ساختمان را ویران کرده و ساخت و ساز کلیسای گوتیکی امروزی در اوایل قرن ۱۴ آغاز شد. کلیسای جامع استفان طی محاصره ترک‌ها در سال ۱۶۸۳ و در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم آسیب‌هایی دید. ساختمان در سال ۱۹۴۸ دوباره بازگشایی شد و بام آن بعد از تعمیر با کاشی‌های سرامیکی به صورت الگویی از اشکال لوزی تزئین گشت. از میان مهم‌ترین رویدادهایی که در کلیسای جامع استفان روی داد، می‌توان ازدواج موتزارت در سال ۱۷۸۲ و مراسم تشییع او در دسامبر ۱۷۹۱ را نام برد.

کلیسای جامع استفان توسط رودولف چهارم در قرن ۱۲ میلادی بر روی ویرانه های دو کلیسای قدیمی تر نیز ساخته شد. کل ساختمان بیرونی این کلیسا به رنگ سفید بوده ولی در حال حاضر به علت آلودگی هوا تیره شده، سقف کلیسا به صورت طرح کاشی کاری و طرح نماد امپراتوری وین است و دارای حدود ۲۵۰۰۰ آجر شیروانی رنگارنگ، این کلیسا سمبل رسمی شهر وین محسوب می‌شود و بزرگترین ناقوس اتریش به نام «پومرین» در این کلیسا قرار دارد. کلیسای جامع استفان در قرن ۱۲ میلادی به سبک «رُمانسک» توسط «دوک هاینریش دوم جاسومیرگوت» ساخته شد و بعد از آتش ‌سوزی در سال ۱۲۵۸ دوباره به سبک «رمانسک» بازسازی شد. برج‌های کلیسا به سبک «گوتیک» بعداً به کلیسا اضافه شدند و به پایان رسیدن برج‌ ها دو قرن و حتی بیشتر طول کشیده است. از جمله جالب ترین قسم های کلیسای جامع استفان نیز سردابه آن است که بقایای اسکلت قربانیان طاعون در قبرهای دست جمعی را در آنجا نگه می داشته اند.

کلیسای جامع استفان در شهر وین از سازه های شگفت انگیزی است سنگ تیره و کاشی‌های رنگی در بام بوده و ارتفاع آن نیز حدود ۱۳۵ متر است. زمان ساخت این کلیسا در بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۳۳ نیز بوده است، اما به علت جنگ هایی که در آن زمان در این شهر نیز رخ داده بوده است کلیسای جامع استفان نیز مورد آسیب هایی قرار گرفته بود است. برج شمالی هرگز به پایان نرسید تا همتای شریک خود باشد، اما در سال ۱۵۲۹ به روی آن تاجی رنسانسی قرار داده شد. از بالای این برج نیز می‌توانید نماهایی شگفت را ببینید اما این برج مجهز به بالابر می‌باشد.

ناقوس «پومرین» (Pummerin) یکی از بزرگ ‌ترین ناقوس‌های جهان بوده و از بقایای یک توپ جنگی ترک در سال ۱۶۸۳ ساخته شد. این ناقوس در جشن سال نو به صدا در آمده و نوای آن را در سرتاسر شهر می‌توان شنید. این ناقوس را بر روی برج این کلیسا نیز قرار دادند.

بر روی در ورودی این کلیسا در شهر وین نیز نشانی که شکل O5 حکاکی شده است، این علامت نیز همیت تاریخی خاصی دارد. این عدد پنجمین نماد حروف الفبا یعنی E بوده است که در کنار حرف O نیز مخفی شده و نشانگر نام کشور اتریش است. این علامت نیز نشانی مخفی از یک مقاومت برای نازی های اتریشی نیز بوده است. فضای داخلی کلیسا پر از دیدنی‌های جالب توجه و آثار هنری برجسته است. یکی از برترین گنج‌های کلیسا، محراب «وینر نویشتات» (Wiener Neustadt) از سال ۱۴۴۷ در نمازخانه دست چپ خواهد بود. این محراب با نقاشی‌ها و طلاکاری باشکوهش مریم مقدس را در میان کاترین و باربارای مقدس به تصویر می‌کشد.

در داخل این کلیسا علاوه بر بناهای دیدنی و ارزشمندی که وجود دارد و می توانید از آنها دیدن نمایید و لذت ببرید نیز آثار و متونی از کتاب های قدیمی و همچنین لباس اسقف ها هم نیز در این کلیسا نگهداری می شود که می توانید آنها ببینید. یک خود نگاره کمیاب از هنرمندی در زیر پلکان به چشم می‌خورد که در حال نگاه کردن به بیرون یک پنجره است. این خودنگاره نشانی از گذار به دوران رنسانس، زمانی که هنرمندان شروع به کسب شهرت کردند و دیگر ناشناس نبودند نیز است.

آدرس: Stephansplatz, 1010 Wien

ایمیل: www.stephanskirche.at

تلفن: ۰۰۴۳۱۵۱۵۵۲۳۰۵۴

ساعات کاری:

یکشنبه ها و دوشنبه ها: ۶ صبح تا ۱۰ شب

شنبه ها: ۷ صبح تا ۱۰ شب

روزهای تعطیل: ۷ صبح تا ۱۰ شب

در این کلیسا هر روز تورهایی به مدت ۳۰ دقیقه برگزار می شود.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز