ویرانه های کلیسای سنت پل در چین
همیشه گردشگران زیادی مشتاق بازدید از بناهای تاریخی هستند مخصوصا اگر آن جاذبه، بنایی قدیمی با معماری برجسته باشد. گاهی بیشتر بخش های یک بنای تاریخی خراب می شود و فقط قسمتی از آن باقی می ماند اما همان ویرانه ها هم گردشگران زیادی را به خود جذب می کنند. می خواهیم درباره ویرانه هایی از یک کلیسا در چین حرف بزنیم، کلیسایی به اسم «سنت پل» که گذشت زمان همه ی قسمت های آن را از بین برده به جز نمای آن را. از آن جایی که نمای این کلیسا با مصالح مستحکم ساخته شده حوادث روزگار نتوانسته هیچ آسیبی به آن برساند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا درباره کلیسای سنت پل بیشتر حرف بزنیم.
مطالب مرتبط: ماجراجویی در سرزمین پرتغالی های چین، جزیره ماکائو ماکائو، پربازدیدترین جزیره چین + ویدیو
شهر ماکائو در جنوب چین پر از هتل ها و کافه های لوکس است اما کمتر کسی پیدا می شود که به این شهر برود و سری به کلیسای تاریخی آن نزند، کلیسایی که در زمان خودش اولین و تنها کلیسای شرق آسیا بود و رونق خاصی داشت. بدون شک ارزشمندترین جاذبه این شهر، کلیسا و یا بهتر بگوییم ویرانه های یک کلیساست. کلیسای سنت پل یک کلیسای پرتغالی قرن هفدهمی است که در سال های ۱۶۰۲ تا ۱۶۴۰ توسط یک اروپایی ساخته شد. این کلیسا اولین کلیسای ماکائو بود و در آن زمان یکی از بزرگ ترین کلیساهای کاتولیک آسیا به شمار می رفت به طوری که مجموعه کلیسا شامل اولین دانشگاه غربی آسیای شرقی هم بود. با اینکه بیشتر قسمت های این کلیسا از چوب ساخته شده بود اما برای درست شدن نمای باشکوهش بلوک های گرانیت به کار رفته است.
کلیسا در آن سال ها بارها دچار طوفان و آتش سوزی شد و آسیب های زیادی دید اما نمای آن تنها قسمت این ساختمان است که توانسته از طوفان و آتش سوزی جان سالم به در ببرد. بعد از توفانی که بخش های مختلف این ساختمان را از بین برد آتش سوزی سال ۱۸۳۵ قسمت های باقی مانده را هم نابود کرد و در همین آتش سوزی بود که همه قسمت های کلیسا از بیان رفت.
قبل از اینکه کلیسای فعلی در این محل ساخته شود یک بار در سال ۱۵۸۰ در این محل کلیسایی ساخته شده بود که دو بار در سال های ۱۵۹۵ و ۱۶۰۱ دچار حریق شد برای همین چاره ای جز بازسازی اش نبود. اینجا بود که در سال ۱۶۰۲ کلیسای فعلی در این محل درست شد و برای اینکه نمای باشکوهی داشته باشد از یک هنرمند ژاپنی درخواست شد تا برای کنده کاری های نما به چین برود. تمامی کنده کاری ها و حفاری های نمای ساختمان در فاصله سال های ۱۶۲۰ تا ۱۶۲۷ انجام شد اما بعد از سومین آتش سوزی ای که در سال ۱۸۳۵ اتفاق افتاد دیگر کسی این کلیسا را بازسازی نکرد و ۷۰ سال بعد از اخراج شخص سازنده اش توسط مقامات پرتغالی، متروکه شد.
بعد از اینکه همه قسمت های کلیسا از بین رفت بنای نما کاملا کج و خطرناک شده بود به طوری که هر لحظه احتمال ریزش داشت پس چاره ای نبود به جز ترمیمش. با اینکه همه قسمت های کلیسا از بین رفته بود اما دیوار و نمای آن مستحکم شد. نمای به جای مانده بر روی ۴ ستون قرار گرفته و با حفاری ها و مجسمه هایی که نشان دهنده روزهای اولیه کلیسای کاتولیک در آسیاست تزئین شده است، تزئیناتی که باعث شد تا نمای ساختمان خراب نشود و به عنوان یک بنای تاریخی باشکوه باقی بماند.
این نما سال ها جاذبه گردشگری بود تا اینکه مجددا در دهه ۱۹۹۰ از آن جایی که تکیه گاه محکمی نداشت ممکن بود که فرو بریزد اینجا بود که برای محکم کردن نمای کلیسا از حائلی از جنس بتون و فولاد استفاده شد. اگر به دیدن این کلیسای جذاب تاریخی بروید می توانید از راه پله های فولادی این کلیسا بالا بروید و از پشت به بالای نما برسید. با رفتن به این ارتفاع هم می توانید حفاری ها و کنده کاری های برجسته نما را از نزدیک نگاه کنند و هم می توانید محو چشم اندازهای تماشایی شهر شوید. اینکه امروز این نما باقی مانده و یکی از ارزشمندترین جاذبه های تاریخی این شبه جزیره است به خاطر ترمیم ها و اصلاحاتی ست که سال ها روی این ساختمان انجام شده تا گردشگران بتوانند با بالارفتن از آن هم شهر را ببینند و هو تزئینات باشکوهش را.
تا به حال این کلیسا سوژه نقاشان زیادی بوده و مقایسه آن نقاشی ها با چیزی که امروز به جای مانده نشان می دهد که ظاهر آن فرقی با گذشته هایش ندارد. ماکائو در دریای جنوبی چین قرار دارد و با اینکه تا همین چند سال پیش مستعمره پرتغال بود اما امروز بخشی از خاک چین است. این شبه جزیره حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و از سال ۱۵۵۷ مستعمره پرتغال بوده است. از آن جایی که این شهر سال ها مستعمره بوده امروز بناهای جذاب پرتغالی زیادی در آن پیدا می شود که یکی از آن ها همین کلیسا است. در بناهای تاریخی این شهر ترکیبی از فرهنگ چینی و اروپایی به نمایش درآمده که همین موضوع جذابیت های آن را دوچندان کرده و گردشگران زیادی را برای تماشا به این شهر می کشاند.
منبع: amusingplanet.com