کشور ولز اگرچه شاید چندان در صنعت گردشگری معروف نباشد اما مقصدی بی نظیر برای سفر محسوب می شود. ناشناخته است و این ناشناختگی سبب شده تا بکر و سرشار از زیبایی های عجیب و بی نظیر باشد. کوه های باشکوه و سبز، سواحل جذاب صخرهای و قلعه های متعدد و عجیب و غریب، همگی در کنار هم، کشور پر شگفتی ولز متصل اما مستقل از کشور بریتانیای کبیر را به جاذبه ای منحصر به فرد برای گردشگران تبدیل کرده اند .
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
کشور ولز
ولز کجاست؟ بدون شک برای شما جالب خواهد بود اگر بدانید که کشور سرسبز ولز کشوری کاملاً مستقل قرار گرفته در سمت جنوب غرب انگلستان است. در واقع ولز بخشی کاملاً متفاوت از انگلستان است که سبک زندگی، فرهنگ و ویژگی های کاملاً مستقلانه و جداگانه برای خود دارد. این کشور از شرق با بریتانیا هم مرز است از شمال و غرب نیز به دریای ایرلند می رسد. شهر کاردیف بزرگترین شهر ولز و البته پایتخت این کشور محسوب می شود که در جنوب شرقی آن مستقر شده است. ۲۵ درصد از کل مساحت ولز را جاذبه های طبیعی تشکیل دادهاند، که پارک ملی و ۵ ناحیه طبیعی را شامل میشود. ۸۰ درصد کشور ولز را نیز به فعالیت های کشاورزی اختصاص دادهاند.
ولز و انگلیس ؟!
بدون شک تا به امروز بارها و بارها عبارت “ولز انگلیس” را با گوش خود شنیده اید. البته واژه ولز انگلیس به معنای یکی بودن کشور ولز با انگلستان نیست. ولز به تنهایی دولت، فرهنگ، تیم ورزشی، زبان و قانون اساسی کاملاً مستقلی از انگلیس دارد. البته کم نیستند افرادی که ولز را قسمتی از انگلستان می دانند اما بدون شک هیچ کدام از این افراد تفاوت بین کلمه های انگلستان، پادشاهی بریتانیای کبیر و بریتانیای کبیر را نمی دانند. ما در ادامه این ۳ واژه را برای شما توضیح خواهیم داد.
-
انگلستان
انگلستان یا همان کشور انگلیس وسیع ترین، معروف ترین و البته ثروتمند ترین کشور در کل بریتانیا محسوب می شود.
-
بریتانیای کبیر
بریتانیای کبیر شامل سه کشور ولز اسکاتلند و انگلیس است .
-
پادشاهی متحده بریتانیای کبیر
در پادشاهی متحده بریتانیای کبیر در کنار ۳ کشور ولز، اسکاتلند و انگلیس، ایرلند شمالی هم قسمتی از پادشاهی بریتانیا یا UK محسوب می شود.
در پهنه کشور انگلیس یک شهر کوچک به نام ولز یا Wells وجود دارد که در بیشتر اوقات و در ترجمه فارسی آن را با کشور ولز اشتباه می گیرند. شهر ولز در دسته ۱۰ شهر برتر بریتانیای کبیر قرار دارد و بخشی از انگلستان محسوب می شود.
کشور پر رمز و راز ولز
البته کشور ولز در نگاه اول ممکن است که ناشناخته باشد اما حقیقت آن است که ولز، کشوری منحصربفرد با ویژگی های خاص و متمایز است. در ادامه بیشتر با این کشور آشنا خواهید شد.
مطالب مرتبط
-
حقایق کشور ولز، گروه اول
در تمام جهان بیشترین تعداد قلعه را نسبت به وسعت کشور، در ولز مشاهده می کنید. میتوان گفت که دومین قلعه بزرگ اروپا در ولز قرار دارد. دومین نام بسیار طولانی در مورد یک مکان، به ولز و روستایی واقع در این کشور تعلق گرفته است. نام لاتینی که برای این روستا تعیین شده ۵۸ حرف دارد. کوه اورست از کشور ولز نامگذاری شد و به نام “سر جورج اورست” است که ایشان اولین فرد نقشه بردار در هیمالیا بود. بیشترین آمار بازدید آبشار در کل پهنه پادشاهی انگلیس به آبشارهای سوالو در ولز که برابر با ارتفاع ۴۲ متر است اختصاص داده شده است.
همچنین غار “دان ار اگف” که عمقی برابر با ۳۰۸ متر دارد، سومین شبکه بسیار طولانی در انگلیس است و عمیق ترین غار موجود در پهنه بریتانیای کبیر محسوب می شود. پل معلق “مِنای” اولین پل معلق در سراسر جهان است که در ولز قرار گرفته است. پلی که در سال ۱۸۲۶ ساخته شد و در زمان خود با طول ۳۸۶ متر، طولانی ترین پل جهان محسوب میشد.
-
حقایق کشور ولز، گروه دوم
همچنین “بیل فراست” مخترعی ولزی بود که ۸ سال قبلتر از برادران “رایت” پرواز کرد. این شخص در سال ۱۸۹۵ با طراحی یک ماشین پرواز، اختراعی مهم را به نام خود ثبت کرد که البته بر اثر تصادف با درخت راهی دیار باقی شد. از جمله عجایب دیگر کشور ولز می توان به چاهی غنی از گوگرد اشاره کرد که بر اساس اظهارات یک تاریخ تاریخ شناس به نام “آقای ایوانز” آب ای چاه شفا بخش است. پایتخت کشور ولز در تمام اروپا جوان ترین پایتخت بوده که در سال ۱۹۵۵ به عنوان پایتخت این کشور انتخاب شد. ولز جمعیتی حدود ۳ میلیون دارد و بد نیست بدانید که تعداد گوسفند هایی که در این کشور زندگی می کنند بیش از ۱۰ میلیون است.
به همین دلیل اقتصاد این کشور کاملاً وابسته به دامپروری و پرورش گوسفند است. در نهایت نکته آخر اینکه خانواده سلطنتی انگلستان در تمام مراسمات خود مانند عروسی، همیشه از طلا های کشور ولز استفاده می کنند. سنتی قدیمی که تا زمان ازدواج مگان مارکل و شاهزاده هری در سال ۲۰۱۸ نیز ادامه داشت.
هواشناسی کشور ولز
کشور ولز تابستان هایی بسیار کوتاه دارد و هوا در این فصل تقریبا نیمه ابری است. زمستان ها اما بسیار سرد هستند و البته نسبت به فصل تابستان کمی طولانیتر طی می شوند. در فصل زمستان اگر به ولز سفر کردید باید منتظر وزش باد و بارش باران های فراوان باشید. آب و هوای این کشور زیبا، در دسته آب و هوای معتدل اقیانوسی دسته بندی می شود. البته رطوبت در این کشور درست مانند انگلستان بالا بوده و در بیشتر روزهای سال شما با بارش باران و هوای ابری روبهرو هستید. اگر بدنبال زمستانی پرماجرا هستید و البته عاشق سرما، سفر به ولز در این فصل مناسب شماست.
پرچم کشور ولز
از جمله موضوعات مهمی که در مورد کشور ولز وجود دارد و در نگاه اول با دیدن آن شما را متعجب می کند، پرچم آن است. پرچم این کشور درحالتکلی تشکیل شده از ۳ رنگ است. در وسط پرچم نیز یک اژدهای قرمز با پس زمینه ای ساده از رنگ های سبز و سفید خودنمایی می کند. البته در گذشته پرچم های کشورهای متعددی نقش اژدها داشتند اما امروزه تنها ۳ کشور مالت، ولز و بوتان در پرچم خود از اژدها استفاده می کنند. اژدها قرن های متمادی است که نمادی از این کشور محسوب شده اما در حالت کلی به سال ۱۹۵۹ بود که تصویر آن را بر روی پرچم نقش بست.
همچنین پرچم یکپارچه پادشاهی متحده بریتانیا از تمام پرچم های اسکاتلند، ایرلند شمالی و انگلیس تشکیل شده ولی اثری از پرچم ولز بر روی آن مشاهده نمی کنید. دلیل این امر نیز این بود که در زمان طراحی کردن پرچم پادشاهی دولت بریتانیا کبیر، انگلیس و ولز یک کشور بودند.
فرهنگ مردمان در ولز
کشور ولز به طور کامل خود را از انگلیس جدا می داند و تحت هیچ شرایطی تمایل ندارد که مردمان آن ها را به انگلیسی صدا کنند. اهالی ولز افرادی به شدت مهربان و خونگرم هستند و تحت هر شرایطی احساسات خود را به شما ابراز میکنند. برای مثال اینکه یک مرد به دلیل باخت در مسابقات ورزشی گریه کند، امری کاملاً طبیعی محسوب می شود. ولز به عنوان یک منطقه تاریخی حرفهای زیادی برای گفتن دارد و شما در این کشور با مراکز فرهنگی، موزه ها و تئاتر های متعددی در سطح کشور مواجه می شوید.
از جمله جالب ترین رسوم مردمان این کشور هدیه دادن قاشق عشق به اشخاصی است که آنها را دوست دارند. قاشقی چوبی که بر روی آن نقش قلب وجود دارد و به شدت برای هدیه دهنده و هدیه گیرنده مهم است. مذهب مردم ولز از سال ۱۶۴۲ پروتستان است که توانسته فرهنگ، ادبیات، تاریخ و زبان مردمان ولز را نسل به نسل و سینه به سینه منتقل کند تا برای همیشه باقی بماند. مردم این دیار به شعر و ادبیات اهمیت بسیار زیادی میدهند. مهم ترین هنری که در این کشور اجرا میشود خوانندگی است که ریشه در سنت های باستانی این کشور دارد. اپرای ملی کشور ولز در سراسر بریتانیا به شدت مشهور است.
زبان مردمان ولز
بیشتر ساکنان کشور ولز همگی به زبان انگلیسی صحبت کرده و تنها ۲۰ درصد از آنها از زبان “ولش” یا “ولزی” استفاده میکنند. جمعیت افرادی که زبان “ولزی” را متوجه می شوند ۵۰۰ هزار نفر است، که البته این آمار روز به روز کاهش پیدا می کند. ریشه زبان “ولشی” یا “ولزی” از زبان “سلطی” گرفته شده است. در هر حال همانطور که زبان انگلیسی، در تمام دنیا پراستفاده و پرطرفدار است، در ولز نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ورزش در کشور ولز
در کشور ولز شما با فرهنگ ورزشی خاصی روبرو هستید. تیم های این کشور قدرتمند و قوی هستند و در رقابت های جهانی زیادی تا کنون شرکت کرده اند. ورزش “کاناپان” به نوعی از فوتبال در زمان قرون وسطایی اطلاق می شود که بعدها آن را با نام “راگبی” صدا می کردند. ولزی ها دیوانه رقابت در ورزش راگبی هستند و اولین مسابقات بینالمللی راگبی بین ولز و انگلستان در سال ۱۸۸۱ انجام شد.
از آن زمان تاکنون کشور ولز و کشور انگلیس در راگبی رقبای سرسختی محسوب می شوند که مردم هر ساله برای برد های تاریخی و فاخر کشور ولز در مقابل انگلیس جشن های بزرگی برپا میکنند. بد نیست بدانید که ولز در المپیک ۲۲ مدال طلا دارد و مدال های برنز و نقره او به ۲۱ و ۱۹ می رسند. موفق ترین ورزشکارانی که در المپیک ولز حضور داشتند، ورزشکاران واترپلو بودند. در نهایت موفقیت آمیز ترین بازی هایی که این کشور در المپیک انجام داده به ریو ۲۰۱۶ مربوط است که تیم ولز با ۷ نقره و ۴ طلا به کشور خود بازگشت.
لذت چشیدن غذاهای ولزی
به دلیل اهمیت بالای صنعت کشاورزی و همینطور دامپروری در کشور ولز ، استانداردهای غذایی مردمان ساکن در این کشور بسیار ارتقا پیدا کرده است. به صورتی که رژیم غذایی آنها کاملاً بر غذاهای طبیعی و تازه استوار است. ماهیگیری در سواحل ولز علاوه بر تاثیری که در رونق اقتصادی دارد، نقش مهمی در فرهنگ غذایی مردمان این کشور داشته. در حالت کلی غذای ولزی ها شبیه به انگلیسی ها است اما در برخی موارد تفاوت های قومیتی و فرهنگی سبب ایجاد تغییراتی در آنها شده است.
برای مثال در کشور ولز گوشت قرمز و پنیر بسیار محبوب و پرطرفدار است. در این کشور کیک های لذیذ و سنتی بسیاری تهیه و پخته میشوند که مخصوص مراسم های خاص هستند. در نهایت “ولش ربیت” غذایی محبوب در ولز است که با شیر، پنیر، تست و انواع ادویه آن را نوش جان می کنند. غذایی که از قرن هجدهم به بعد به شدت در میان ولزی ها محبوب شد.
دیدنی های کشور ولز
کشور ولز چندان مشهور نیست و منطقهای کمتر شناخته شده در بین گردشگران محسوب میشود، اما جاذبه های طبیعی و تاریخی آن شما را بهشت موعود می برند. در این کشور بیشتر از ۴۰۰ قلعه ساخته شده است که با مناظری بی نظیر و باغ هایی بسیار بی بدیل نفس را در سینه ها حبس می کنند. شبکه راه آهن تاریخی بیشتر نقاط کشور را به یکدیگر متصل می کند و دسترسی در این کشور بسیار آسان انجام می شود. دره هایی ترسناک و کوه هایی به شدت چشم نواز و زیبا در کنار سواحل دلربای ولز، فریبندگی را برای شما به تصویر می کشند. از جمله مناطق زیبا و دیدنی ولز می توان به پارک ملی اسنودنیا، قلعه کانوی و دیگر قلعه های این سرزمین، پورت ما داگ، پارک ملی پمبروک شیر و دیگر جذابیتهای تاریخی و طبیعی این کشور اشاره کرد.
کشور ولز، زیبای آرام
کشور ولز نامی آشنا و کمتر شنیده شده دارد. کشوری که مانند سایر کشور های زیبا و تاریخی در سراسر دنیا از فرهنگ، سنت ها، آداب و رسوم، تاریخ و جاذبه های بی نظیری برخوردار است. ما در این مطلب سعی کردیم تا شما را هر چه بیشتر با زیبایی های عجیب و حقایق باور نکردنی این کشور آشنا کنیم. البته اینکه شما موضوعی را صرفاً مطالعه کنید یا آن را از نزدیک با چشمان خود ببینید و با حواس پنجگانه خود درک کنید، موضوعی کاملاً متفاوت است. به عبارتی شنیدن کی بود مانند دیدن !