کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله یک زن مصری + تصاویر واقعی!

کشف مومیایی 3000 ساله

شگفتی های مصر باستان ظاهرا تمامی ندارد و هر از گاهی خبر جدیدی از این منطقه به گوش می رسد که همه را در حیرت فرو می برد. این بار هم یک تیم از باستان شناسان فرانسوی و مصری موفق شدند در منطقه تاریخی و باستانی لوکسور یا اقصر مصر، یک مومیایی ۳۰۰۰ ساله را داخل یک تابوت سنگی کشف کنند. این مومیایی که متعلق به یک زن است داخل یک تابوت دان سنگی (sarcophagus) قرار داده شده بود که معمولا برای برای نگهداری شخصیت های مهم مثل فرعون و ملکه ها استفاده می شده است. کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله می تواند ابعاد جدیدی از زندگی اسرارآمیز مصریان باستان را به ما نشان بدهد. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد این کشف مهم بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
کشف دومین مجسمه ابولهول در نزدیکی اهرام مصر!
نقاشی های باستانی غاری در مصر که متعلق به انسان نیستند! + تصویر
کشف دو هرم عجیب در اعماق مثلث برمودا که از اهرام مصر هم بزرگترند!

الاقصر که جمع قصر است و در زبان انگلیسی لوکسور نامیده می شود نام شهری در جنوب مصر و پایتخت استان الاقصر است. . تا کنون کشفیات باستان شناسی متعددی در این محل انجام شده و مومیایی ها و اشیاء و آرامگاه های باارزشی کشف شده است. این بار اما نوبت کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله متعلق به این زن فرا رسیده و وقت آن بوده که داستان و ماجرای اسرارآمیز این زن کشف شود. مومیایی این زن که داخل یک تابوت دان مهر و موم شده قرار گرفته بود به خوبی حفظ شده و در شهر الاقصر مصر کشف شده است.

این تابوت سنگی یا تابوت دان در واقع یکی از دو تابوتی است که در جریان جستجوها و کشفیات در گورستان العساسیف، در ساحل غربی رود نیل کشف شده است. خیر این کشف در ۲۴ نوامبر ۲۰۱۸ اطلاع رسانی شده بود و حالا جزئیات بیشتری از کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله به دست ما رسیده است. تابوت اول چندی پیش توسط مقامات باستان شناسی مصر بازگشایی و بررسی شده بود، اما تابوت دوم همچنان مهر و موم شده باقی مانده بود و این بار، مقامات تصمیم گرفتند در عملی بی سابقه این تابوت باارزش را در مقابل رسانه ها و خبرنگاران باز کنند.

گورستان تاریخی العساسیف بین مقبره ها و آرامگاه های سلطنتی در دره خدایان و دره پادشاهان مصر قرار گرفته و محل دفن برگزیدگان، نخبگان و مقامات بالارتبه و نزدیکان فرعون بوده است. بنابراین کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله این زن می تواند پرده از وجود یکی از زنان والامقام دربار مصر بردارد و اطلاعات خوبی در مورد آن برهه از تاریخ به ما بدهد. به گفته وزیر باستان شناسی، این آرامگاه متعلق به Thaw-Irkhet-If است که سرپرست و مسئول فرآیند مومیایی سازی در معبد موت در کارناک بوده است.

خالد العنانی، وزیر باستان شناسی مصر با اعلام این خبر بیان کرد که «یکی از این تابوت ها به سبک ریشی است که متعلق به دودمان هفدهم پادشاهان مصری بوده است. در حالی که تابوت دیگری بر اساس شواهد و مدارک مربوط به دودمان هجدهم است. هر دو این تابوت ها همراه با مومیایی های داخلشان کشف شده اند.»

دودمان هفدهم (۱۵۸۰ قبل از میلاد-۱۵۵۰ قبل از میلاد) و دودمان هجدهم (۱۵۵۰ قبل از میلاد-۱۲۹۲ قبل از میلاد) هر دو از دودمان های مهم و تاثرگذار در مصر باستان به حساب می آمدند زیرا اکثر فرعون های مشهور و قدرتمند مصر مثل توتنخامن (توت عنخ آمون) و رامسس دوم در همین دوره ها حکومت می کردند. چیزی که کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله را بیش از پیش مهم و قابل توجه می کند جزئیات بازگشایی آن است. در واقع. تا پیش از آن بازگشایی تابوت ها و بررسی مومیایی ها در سکوت خبری و با حضور باستان شناسان و مسئولین انجام می شد و بعدا خبر و جزئیات آن در دسترس رسانه ها قرار می گرفت. اما این بار مسئولین تصمیم گرفتند همزمان با خبرنگاران و تمام دنیا این تابوت دان سنگی را باز کنند و مومیایی داخلی را بیرون بیاورند. تیم باستان شناسی و مسئولین مصری همچنین آرامگاه مسئول نظارت بر کارگاه مومیایی را هم بازگشایی کردند.

نکته حائز اهمیت در مورد کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله اشیاء و وسایلی است که در داخل آرامگاه کشف شده است. داخل این مقبره ۵ ماسک و نقاب رنگی و هزار مجسمه و تندیس کوچک مینیاتوری هم کشف شده اند که بر طبق آداب و رسوم تدفین مصر باستان خدمتکاران فرد متوفی برای سفر او به دنیای دیگر بوده اند. همچنین، مومیایی ها، اسکلت ها و جمجمه هایی متعلق به ۴۰۰۰ سال پیش هم در این آرامگاه کشف شده اند که متعلق به پادشاهی میانه مصر هستند.

برای کشف این آرامگاه، باستان شناسان بیش از ۵ ماه تلاش کردند و سیصد متر مکعب سنگ و خاک را برداشتند تا در نهایت به این آرامگاه برسند. سقف این آرامگاه با نقاشی های رنگی و زیبا تزئین شده و نشان دهنده صاحب مقبره و خانواده او می باشد.

در سال ۲۰۱۸ حفاری ها و کاوش های متعددی در مصر انجام شد که توسط تیم های تحقیقاتی مصری و خارجی هدایت می شدند. این کاوش ها منجر به ده ها کشف مهم و باارزش شدند و ابعاد زیادی از مصر باستان را به ما نشان دادند که جدیدترین آن ها کشف مومیایی ۳۰۰۰ ساله در منطقه اقصر مصر است. در واقع، دولت مصر با مجوزهای زیادی که برای کاوش در مناطق باستان داده امیدوار است به صنعت گردشگری رو به افول خود جان تازه ای ببخشد. در مجله الی گشت بارها به کشفیات دیگری که در همین سال انجام شده اشاره کردیم و خبر آن ها را پوشش دادیم. هربار که تابوتی باز می شود و کشف مهمی مربوط به مصر باستان انجام می شود، توجه همگان دوباره به مصر جلب می شود. مقامات مصری امیدوارند که این کشفیات متعدد باردیگر مصر را به یک جاذبه گردشگری اسرارآمیز و مهیج تبدیل کند و آمار گردشگران خارجی این کشور را افزایش بدهد.                                                                                                                                                                         منبع: egyptianstreets.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!

۱ نظرات

حسین سیامکی 1397-09-19 - 9:00 ب.ظ
اخبارتون فوق العاده است ممنون.عکس بیشتر بگذارید
افزودن نظر