کشف فسیل موش ۱۸۴ میلیون ساله که تخم ‌گذار بوده است!

کشف فسیل موش 184 میلیون ساله که تخم ‌گذار بوده است!

عمده اطلاعات عمومی که ما از این موش ها داریم این است: این جانوران از دسته ی پستانداران جونده و دارای دستگاه تولید مثل می باشند. اگر امروز به شما بگویند که فسیلی پیدا شده است که پس از بررسی ها انجام شده بر روی آن متوجه شده اند که این موش تخم گذار بوده است، چه فکری می کنید؟ احساس نمی کنید که حداقل درباره ی این حیوان اطلاعات کمی دارید؟ با این که دانستن زیاد درباره ی موش ها شاید واقعا واجب نیست اما نکته ی عجیب و شگفت انگیزی که درباره ی این موش وجود دارد این است که موش ها، بچه زا هستند و این موش تخم گذار بوده است! برای این که در ادامه درباره ی این موش بیشتر بدانید، با ما در الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
عجیب و غریب ترین ریش و سبیل های دنیا در طول تاریخ!
تنها تکه های باقی مانده از مومیایی ملکه نفرتی تی بالاخره پیدا شد!
وحشتناک ترین مجسمه های دنیا که می توانید آن ها را بخورید! + تصویر

دانشمندان به تازگی به بقایای فسیلی یک موش تخم ‌گذار در آمریکا دست پیدا کرده اند که دستگاه تولید مثل آن، برخلاف چیزی که امروزه موش ها هستند تخم گذار بوده است. درباره ی موش ها کمی اطلاعات پایه ای می دهیم که بتوانیم ادامه ی بحث را با تمرکز بیشتری به جلو ببریم. موش ها در رده ی پستانداران رده‌ ای از جانوران مهره‌ دار هستند که با غده ی مخصوص پستانداران که در جنس ماده، شیر برای تغذیه ی نوزاد تولید می ‌کند، مو یا خز و خون ‌گرم بودنشان مشخص می‌ شوند.

موش در واقع پستانداری کوچک از راسته ی جوندگان است که مواد غذایی خود را به وسیله ی حرکات رفت و برگشتی با جلو آرواره ی تحتانی خود، خرد می ‌کند.

چون دندان ‌های این حیوان مثل سایر جوندگان دارای رشد دائمی است، برای جلوگیری از رشد بیش از حد، مجبور است که در طول دوره ای مشخص، دندان ‌های خود را با جویدن چیزهای نسبتاً سخت از جمله دانه‌ ها و حبوبات، سایش دهد و اگر موفق به پیدا کردن دانه‌ های سخت نشود؛ به جویدن فرش ‌ها، لباس‌ ها، کتاب‌ ها و هرچه که در دسترس خود بیابد مشغول می گردد.

موش ها به انواع مختلف صحرایی و غیره تقسیم بندی می شوند که بستگی به طول دم آن ها دارد. البته باید دراین رابطه بگوییم که در بعضی از مواقع مردم حیواناتی که شبیه موش هستند را موش می نامند از جمله ی آن ها می توان به موش خرما اشاره کنیم.

درباره ی پستانداران که موش ها از تیره ی آن ها هستند باید بگوییم که؛ مغز پستانداران دما و دستگاه گردش خون را که شامل یک قلب ۴ حفره ‌ای است که آن را کنترل می ‌کند. دسته ی پستانداران شامل ۵۵۰۰ گونه و حتی انسان ها از آن جمله هستند. که در ۱۲۰۰ تیره، ۱۵۲ خانواده و ۴۶ راسته توزیع شده‌ اند، هر چند این به گونه رده‌ بندی علمی نیز بستگی دارد. البته درباره ی خانواده ی موش ها این توضیح ضروری است که به دلیل خطرات و آلودگی‌ های زیست‌ محیطی، بسیاری از پستانداران در معرض خطر انقراض هستند.

اتحادیه ی بین ‌المللی حفاظت از محیط زیست در گزارش سال ۲۰۱۱ خود اعلام کرد که ۲۵ درصد از پستانداران زمین در شرف نابودی هستند. از ویژگی‌ های پستانداران عموما این است که آن ها همگی دارای ویژگی خونگرمی، مو، میان پرده ی تنفسی، چابکی زیاد و ماهیچه‌ های صورت که به جانور اجازه ی شیر خوردن می‌ دهد، پستانداران باید در دست‌ کم برخی از این خصوصیات با نیاکان ددکاو یا تراپسیدی خود سهیم بوده باشند.

این ویژگی‌ها در پستانداران یک مجموعه ی سازگاری واحد را تشکیل می‌ دهند. حال در این روزها در آمریکا همانطور که گفتیم، کشف فسیل موش ۱۸۴ ساله که تخم گذار بوده است!

این فسیل که بسیار بزرگ هم هست، متعلق به دوره ی ژوراسیک بوده است و بر اساس آزمایش های کربنی که بر روی آن صورت گرفته، ۱۸۴ میلیون سال قدمت دارد. همین موضوع نشانی از وجود این جانور بر روی زمین با خصوصیاتی متفاوت از چیزی که در حال حاضر است، می باشد.

به گزارش رسانه های مختلف خبری و از جمله گزارش کامل و دقیق دیلی ‌میل، محققان به تازگی موفق به کشف فسیل یک موش تخم ‌گذار شده اند که از دوره ی ژوراسیک در بدبوم‌ های ایالت آریزونا حضور داشته است. اما این تنها کشف دانشمندان در این منطقه نیست بلکه آن ها موفق شده اند که در کنار این فسیل، بقایای ۳۸ بچه موش را نیز بیابند که بر اساس گمانه زنی های دانشمندان، آن ها متعلق به این موش ماده بوده اند.

از مشخصاتی که دانشمندان از فسیل این موش به آن ها پی برده اند می توانیم اشاره کنیم که این موش دندان ‌های نیش بزرگی دارد و ۱۸۴ میلیون سال قبل بر روی زمین زندگی می کرده است. اندازه ی تقریبی این موش باستانی به اندازه ی یک سگ کوچک می باشد که در مقایسه با اندازه ی امروزی آن ها، بسیار بزرگ است. در حال حاضر، فسیل این موش تخم‌ گذار در وضعیت مناسبی به سر می ‌برد.

همانطور که می دانید، در دوره ی ژوراسیک، دایناسورها تنها موجودات و حاکمان زمین بودند و همگی هم دارای فیزیکی متفاوت از جانداران امروزی بوده اند و به این خاطر که گوشت خوار هم بوده اند، دانشمندان در تعجب هستند که با وجود غریزه ی گوشتخواری دایناسورها چگونه این موش و فرزندانش حتی به وسیله ی آن ها خورده نشده و تبدیل به فسیل شده اند!

البته برای دانشمندان، کشف ۳۸ بچه موش در یک مکان بسیار غیرمنتظره بود. از جمله مشخصاتی که از این بچه موش ها می توانیم برای شما ترسیم کنیم این است که، چنگال این بچه موش ‌ها دو برابر اندازه ی معمولی برای فرزندان پستانداران است؛ درواقع سایز این چنگال‌ ها بیشتر مناسب یک خزنده است. دانشمندان اعلام کرده اند که امید دارند که علاوه بر یافته‌ های اخیر، اطلاعات جامع ‌تری درباره ی تکامل پستانداران به دست بیاورند.

دانشمندان برای این موش، نام Kayentatherium wellesi گذاشته اند و با وجود این که مانند خزندگان و بر خلاف پستانداران امروزی، تخم‌ گذار هستند اما یکی از اولین پستاندارانی هستند که روی زمین پدیدار شده است. به گفته ی دانشمندان، فرزندان این موش باستانی ویژگی ‌هایی شبیه به پستانداران امروزی دارند.

بنابراین مطالعه آن ها می ‌تواند درک بهتری از تکامل پستانداران به ارمغان بیاورد. یکی از ویژگی‌ های منحصر به ‌فرد پستانداران توانایی بچه ‌زایی آن ها است تقریباً همه پستانداران توانایی حمل فرزند و شیردهی به آن ها را دارند.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال