کشف خون دایناسور در بدن کنه ۱۰۰ میلیون ساله!

کشف خون دایناسور

همه ما کم و بیش در مورد سنگ کهربا شنیده ایم. این سنگ خوشرنگ و باارزش در واقع صمغ درخت فسیل شده است و معمولا حاوی حشره ها و برگ درختان باستانی است که آن ها را به صورت سالم حفظ کرده است. صمغ درخت باعث می شود این حشرات میلیون ها سال صحیح و سالم باقی بمانند و اطلاعات بسیار باارزشی از زندگی در میلیون ها سال پیش را به بدهند. دانشمندان به تازگی سنگ کهربایی پیدا کرده اند که متعلق به ۱۰۰ میلیون سال پیش است و داخلش چند کنه وجود دارد. ظاهرا این کنه های باستانی به خوردن خون دایناسورها علاقه داشته اند و داخل بدنشان مملو از خون دایناسور است! در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد این کشف جالب بیشتر بدانیم.

مطالب مرتبط:
بزرگترین رد پای دایناسور کشف شد!
دایناسورهای پرداری که در ایران زندگی می کردند!+ تصویر
انقراض دایناسورها در بدترین حالت ممکن پیش آمد!

محققین در حال تحقیق روی این سنگ کهربای باستانی هستند و متوجه شده اند که کنه های داخل کهربا از دو گونه متفاوت هستند. آزمایش و بررسی این کنه های ۱۰۰ میلیون ساله و همین طور خون دایناسورهایی که داخل کنه ها بودند می تواند اطلاعات بسیار جالب و مفیدی در مورد زندگی دایناسورها به ما بدهد.  دانشمندان پس از آزمایش های مختلف متوجه شدند که اندازه یکی ازکنه هشت برابر اندازه معمول است و داخل بدنش پر از خون دایناسور است! ظاهرا این کنه باستانی قبل از مرگ دلی از عزا درآورده بوده و حسابی خون دایناسور خورده بوده است! اما بعد از شکم چرانی داخل این صمغ گیر کرده و به مدت ۱۰۰ میلیون سال فسیل شده باقی مانده است. هرچند این اتفاق برای کنه اتفاق ناگوار محسوب می شود اما باعث شده تا خود کنه و همین طور خون دایناسورها این همه سال صحیح و سالم باقی بماند و امکان تحقیق و بررسی خون دایناسورها را به دانشمندان بدهد.

هرچند کشف این کنه ها و خون دایناسور داخل بدنشان به اندازه کافی جالب و مهم است اما چیزی که در کنار کنه ها پیدا شده باعث جذابیت بیشتر این کشف شده است. کنه های داخل کهربا لابلای چند پر قرار داشتند و داخل صمغ درخت گرفتار شده بودند. کشف این پرهای ۱۰۰ میلیون ساله وجود دایناسورهای پردار را ثابت می کند که تاکنون در مورد شک و شبهه وجود داشت. علاوه بر این، تصویری کامل تر از حیات وحش در میلیون ها سال پیش را ترسیم می کند و امکان مقایسه آن با حیات وحش امروزی را به دانشمندان می دهد. نتایج و یافته های حاصل از این تحقیق در نشریه ارتباطات طبیعت (Nature Communications) به چاپ رسیده است.

انریکو پنالور، نویسنده اصلی مقاله منتشر شده در این مورد می گوید: «کنه ها موجوداتی انگلی و خونخوار هستند که تاثیر زیادی بر سلامت انسان ها، چهارپایان، حیوانات خانگی و حتی حیات وحش دارند. اما نقش آن ها در دوران باستان هنوز ناشناخته باقی مانده بود.»

کشفیات قبلی نشان داده بود که دایناسورهای خزنده و دایناسورهای پرنده هردو پرهایی روی بدنشان داشته اند. اما اینکه چه گونه هایی پر داشته اند هنوز در هاله ای از ابهام قرار داشت و تا قبل از این کشف ناشناخته بود.

البته اگر از طرفداران پارک ژوراسیک و زندگی دایناسورها باشید باید خبر بدی به شما بدهیم. DNA خون دایناسورها که در بدن کنه ها پیدا شده اند آنقدر تخریب شده اند که قابل تجزیه و تحلیل نیستند. برخلاف چیزی که شاید در فیلم های علمی تخیلی دیده باشید DNA خون تا ابد به همان شکل باقی نمی ماند و حتی اگر داخل یک کهربا فسیل شده باقی مانده باشد هم مقداری آسیب می بیند. در طول سال ها مولکول ها از هم می پاشند و متلاشی می شوند. در حال حاضر امکان دریافت اطلاعات ژنتیکی و بازسازی DNA خون دایناسورها برای دانشمندان وجود ندارد. اما شاید در آینده ای نزدیک تکنولوژی آنقدر پیشرفت بکند که بتوان از نمونه هایی مثل این اطلاعات بسیار کامل تری از نژاد و زندگی دایناسورها را به دست آورد و تصویری کامل از زندگی در ۱۰۰ میلیون سال پیش را ترسیم کرد.

منبع: nypost.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟