کشف آثار باستانی به ارزش ۴۷ میلیون دلار از سارقان

کشف آثار باستانی 47 میلیون دلاری

همه می دانیم که بر روی برخی آثار باستانی و عتیقه ها نمی توان قیمت مشخصی گذاشت. به آثار هنری “مونا لیزا” از داوینچی و یا “جیغ” از ادوارد مانچ فکر کنید، واقعا می توان بر روی آن ها قیمت گذاشت؟! متاسفانه هر ساله میلیون ها دلار پول صرف تجارت آثار هنری و باستانی در دنیا می شود. به تازگی آثار باستانی ۴۷ میلیون دلاری از دست دلالان عتیقه در اروپا بدست آمده است. با الی گشت همراه باشید تا اطلاعات جامع تری درباره کشف این آثار باستانی ۴۷ میلیون دلاری در اختیارتان بگذاریم.

مطالب مرتبط: 
کشف این تندیس شیشه ای موجب حیرت همگان شد! + تصویر
کشف یک محوطه تاریخی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد در بوشهر
انتشار عکس هایی قدیمی از بزرگترین کشف باستان شناسی دنیا برای اولین بار

به دلیل ارزش بسیار بالایی که آثار باستانی و عتیقه دارند، همواره هدفی ارزشمند برای دزدان تمامی دنیا هستند! خوشبختانه سازمان های متعددی در دنیا وجود دارند، که دائما به دنبال این دزدان و آثار باستانی دزدیده شده در جهان می گردند. در آغاز ماه جولای سال ۲۰۱۸ میلادی، آثار باستانی به ارزش ۴۷ میلیون دلار آمریکا در تعدادی از بازرسی های این سازمان ها، تحت نظارت آژانس بین المللی اجرای قانون اروپا کشف شدند. این آثار، پس از تحقیقاتی ۴ ساله و توسط ۲۵۰ افسر پلیس در کشورهای انگلیس، آلمان، ایتالیا و اسپانیا بدست آمدند.

عملیات کشف این آثار و بازداشت سارقان آن ها، توسط پلیس نظامی ایتالیا، پلیس ملی بریتانیا، سازمان LKA آلمان و پلیس کشوری اسپانیا پشتیبانی شد. به طور کلی ۴۳ مظنون که تصور می شد در فرآیند سرقت و یا حمل و نقل و فروش این آثار نقش داشتند، تحت تعقیب پلیس قرار گرفتند. خوشبختانه قبل از اینکه این عتیقه ها در بازارهای عتیقه آلمان به فروش برسند، در کشور ایتالیا کشف شدند.

نکته جالب اینجاست که به منظور فروش این آثار در حراجی ها، برای آن ها گواهینامه های جعلی تهیه کرده بودند تا تصور شود که به صورت قانونی به دست آمده اند. در کل، حدود ۲۵۰ هزار اثر تاریخی از جمله سکه ها، مجسمه ها، سفال ها و … در این عملیات کشف شدند. پلیس همچنین ابزار آلات حفاری از جمله فلز یاب  و مقدار زیادی پول نقد را از این سارقان کشف کرد. به نظر می رسد که این پرونده، بزرگترین پرونده مربوط به کشف آثار باستانی در کشور ایتالیا باشد.

البته این عملیات، تنها عملیاتی نبود که در سال گذشته در اروپا انجام شد. حدود یک هفته قبل از این عملیات هم پلیس ایتالیا، ۳۰۰۰ شیء تاریخی و هنری را کشف و ضبط کرده بود. در اواخر سال ۲۰۱۷، ۴۱ هزار شیء دیگر از جمله تابلوهای نقاشی، آلات موسیقی، مبلمان، مجسمه ها و سلاح های باستانی بازیابی شدند. یک عاج حکاکی شده مربوط به حضرت مسیح هم که ارزشی ۶ هزار یورویی داشت، کشف شد. اما عملیات زمستانی که در اروپا رخ داد، با همکاری و هماهنگی بین المللی بین پلیس های چندین کشور جهان صورت گرفت که این خود اهمیت و بزرگی این رخداد را شرح می دهد.

امروزه در کل قاره اروپا، تمامی چمدان های مسافران توسط گمرک کنترل می شود، وبسایت ها و وبلاگ های مربوط به عتیقه تحت نظارت شدید هستند و سایت های باستانی به صورت ۲۴ ساعته مونیتورینگ می شوند. این امور، باعث سخت شدن سرقت آثار باستانی و عتیقه در این قاره بزرگ شده است. هر کسی که یک بار از پارتنون یونان بازدید کرده باشد، متوجه این موضوع شده است که حتی برداشتن یک ریگ از روی زمین چه سر صدایی در کل کشور به راه می اندازد و چه دردسری برای فرد خاطی ایجاد می کند. با این حال، باز هم سارقان کار خود را انجام می دهند. بسیاری از آثار سرقت شده در حراجی ها به فروش می رسند و تحت مالکیت کلکسیون دارها قرار می گیرند و بسیاری نیز به فروش نمی رسند و در واقع نابود می شوند. شاید به همین دلیل است که در موزه های کشورهای مختلف جهان آثاری را می توان دید که از سایت های باستانی کیلومترها آن طرف تر کشف شده اند. به عنوان مثال، در موزه های پاریس و لندن، آثار بسیاری از تمدن ایران و بین النهرین وجود دارد.

آثار بسیاری هم از سایت های باستانی یونان کشف شدند ولی امروزه در موزه برتانیا در لندن نگه داری می شوند. بازگرداندن این آثار به کشور یونان، سال هاست که مورد بحث دو دولت قرار گرفته است. ولی بعید است که این موضوع به این زودی ها حل شود. در واقع موضوع جهانی بازگرداندن آثار هر کشور، به خود آن کشور یک مشکل بزرگ برای بسیاری از موزه های دنیاست، چرا که با برگشت این آثار بسیاری از قفسه های آن ها کاملا خالی خواهند شد! یکی از موزه هایی که در زمینه بازگشت آثار فعالیت های خوبی داشته، موزه تاریخ کانادا و موزه جنگ این کشور است.

با این حال بسیاری از موزه های مطرح دنیا، تاریخ، محل کشف و اطلاعات تمامی آثار تاریخی خود را بر روی این آثار برچسب می کنند تا بازدیدکنندگان از پیشینه این آثار و داستان پشت آن ها با خبر باشند. هر ساله توافقنامه هایی هم بین موزه های بزرگ دنیا صورت می گیرد تا این آثار به طور موقت به موزه کشور دیگری منتقل شوند تا مردم آن کشور بتوانند آن ها را از نزدیک تماشا کنند. به عنوان مثال، آثار کشف شده از مصر که در موزه لوور فرانسه نگه داری می شوند، مدتی قبل به موزه ملی کشور ایران منتقل شدند و برای چند ماه در آن موزه در معرض نمایش به عموم مردم قرار گرفتند.

منبع: thevintagenews.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟