چند ماهی هست که تقریبا تمامی دنیا درگیر یک ویروس میکروسکوپی شده و کسی نیست که اسمش را نشنیده باشد: ویروس کرونا.
قبل از این که پای این ویروس به ایران باز بشود، همه ما فقط اسم و گاها چند ویدیو از آن دیده و شنیده بودیم. در خبرهای می خواندم که ویروسی است از خانواده سارس و همه بر این باور بودیم که باید یجور سرماخوردگی بد باشد. هیچ کدام از ما فکرش را نمی کردیم که ویروس کرونا می تواند تا این حد جهان را از پای در بیاورد. بر اساس آمارها نزدیک به ۱ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده اند و تعداد زیادی از عزیزان دیگر در جمع ما نیستند.
با توجه به اینکه برای این ویروس مهیب هنوز هیچ را چاره ای پیدا نشده، تنها راه جلوگیری و کنترل آن در خانه ماندن است؛ تا به این طریق بتوانیم زنجیره را انتقال قطع کنیم و رفته رفته شکستش دهیم. حال ما در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره شرایط خانه نشینی این روزها که همه با آن درگیریم هستیم کمی صحبت کنیم. با ما در ادامه همراه باشید.
فهرست مطالب
چطور با دورکاری کنار بیایم؟
مطالب مرتبط: تلاش ها برای ساخت واکسن کرونا به کجا رسیده است؟ چگونه با انتقال ویروس کرونا در هواپیما مقابله کنیم؟ مقاصد گردشگری جهان، طعمه اصلی ویروس کرونا
واقعیت این است که برخی افراد در ماقیسه با دیگر بخش های جمعیت، هیچ علاقه ای به دورکاری ندارند. بیشتر به خاطر اینکه دوست دارند محیط کار با محیطی که در آن زندگی می کنند متفاوت باشد. از طرف دیگر، مدیریت زمان در این موقع اهمیت زیادی پیدا می کند و آدم ها می مانند با هزار و یک دغدغه!
امیدواریم که بدون این که خللی به کارهایمان، وارد شود از راه دور با شرکتمان همراه باشیم و با این که سایه کرونا بر سر صنعت گردشگری سنگینی می کند اما امید داریم که هرچه زودتر همه چیز به حال عادی برگردد و همگی ما در سراسر جهان بتوانیم به روال طبیعی زندگی برگردیم. به همین دلیل است که تصمیم گرفته ایم تا در این مقاله به شیوه هایی بپردازیم که دورکاری ما را به آن ها مجبور ساخته است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
کار تیمی، در زمان کرونا
باید اذعان کرد یکی دیگر از چیزهایی که باعث می شود تا مدیران و کارمندان از دورکاری چندان دل خوشی نداشته باشند، مسئله برقراری ارتباط است. مثلا شما از بخش فنی سوالی داشته باشید، کافی یک طبقه بروید پایین و همه چیز رو به راه می شود. اما برای پرسیدن همین سوال هنگامی که در دورکاری هستید، باید کلی کار اضافه انجام بدهید. از فرآیند بروز مشکل فیلم بگیرید، مشکل را با ذکر دلایل مختلف به دقت بنویسید و برای بخش مربوطه بفرستید و یکی دو روزی هم طول می کشد که آن ها جواب شما را بدهند! با این حال، شرکت های بزرگ می کوشند تا در کنار یکدیگر طی جلسات کاری مختلف که به صورت تلفنی، متنی یا تصویری برقرار می کنیند، این فاصله را کم کنند و تا حد امکان برای انجام کارهایشان با هم هماهنگ شوند.
شرکت های بزرگ چطور طرح دورکاری را اجرا کردند؟
بیشتر شرکت های بزرگ جهان به خاطر ویروس کرونا یا تعطیل هستند یا در حالت نیمه فعال به سر می برند. نکته ای که باید حتما به آن توجه این است که دورکاری در زمان های دیگر با دورکاری در شرایط اضطراری متفاوت است. به این معنا که در زمان دورکاری در شرایط اضطراری راندمان کارمندان به طور قابل ملاحظه ای به دلیل شرایط اضطرار، پایین می آید. با این حال تحقیقات محققان نشان داده است که در زمان های عادی، یک یا دو روز در هفته دورکاری می تواند راندمان کارمندان را افزایش بدهد.
چند مثال از دورکاری در شرکت های بزرگ
یکی از شرکت های بزرگ و بین المللی که به دلیل شیوع کرونا فعالیت کارمندان خود را از فعالیت حضوری به دورکاری تغییر داد، شرکت کره ای ال جی بود. نکته جالب این جا است که مدیران این شرکت پیش از اعلام وضعیت هشدار از کارمندان خود خواستند تا از خانه به انجام کارهای خود بپردازند. شرکت خدمات مشاره ای وای (EY) نیز که یک شرکت بزرگ اسپانیایی است، متجاوز از سه هزار نفر از کارمندانش را به خانه فرستاد تا آن ها را از ابتلا به کرونا در امان نگه دارد.
درنهایت، امیدواریم زودتر همه چیز به حالت طبیعی خودش برگردد و دیگر از اخبار کرونا چیزی نشنویم. برگردیم سر کارهایمان و غر بزنیم که پس کی جمعه می رسد؟ بعد جمعه صبح با چنان ذوقی لم بدهیم توی تخت که انگار خوشبخت ترین آدم های دنیاییم.