از سال ها پیش، مردم اعتقاد داشتند که هرکس سیزدهمین روز از اولین ماه سال را در خانه بماند، گرفتار نحسی سیزده می شود. داستان ها، روایت ها و افسانه های زیادی در مورد این روز وجود دارد که قبلا آن ها را در مقاله ای با عنوان حقایقی جالب و شنیدنی درباره سیزده بدر گرد آورده ایم. اما آنچه سیزده بدر امسال را با سال های دیگر متفاوت ساخته، این است که این روزها به دلیل بیماری همه گیر گرونا، روال همه چیز تغییر کرده.
به طوری که رسم و رسومات مختلفی که مربوط به عید باستانی ما ایرانی ها یعنی نوروز می شود هم به ناچار لغو شده است. در این میان حتی کرونا به در جای سیزده به در را گرفته تا در خانه ماندن، جایگزین بیرون رفتن و بدر کردن نحسی سیزده شود. در این مطلب با مجله الی گشت همراه باشید تا به شما بگوییم چرا باید سیزده بدر را در خانه بمانید. با ما همراه باشید.
چطور امسال به جای سیزده، کرونا به در کنیم؟
مطالب مرتبط: آشنایی با افسانه نوروزی ایران؛ حاجی فیروز تفریحاتی که با وجود کرونا در عید می توانیم انجام بدهیم کرونا چیست؟
برخی از کارها را تنها برای خودمان انجام نمی دهیم، چراکه ما اعضای یک جامعه هستیم و مانند دانه های زنجیر، به هم پیوسته ایم. این بدین معنا است که نمی توانیم در بحران هایی مانند بحران کنونی، به خودمان بگوییم که هرکس مسئول رفتار خودش است و اگر تصمیم بگیریم تا در روزی مانند روز طبیعت در این هوای دل انگیز بیرون برویم و پیک نیکی راه بیاندازیم، در نهایت ممکن است که خودمات دچار آسیب بشویم. نکته اول این که جان و حیات شما ارزشمند است؛ پس آن را به بهای ناچیز یک لذت زود گذر نفروشید. نکته دوم اما حتی از اولی هم مهم تر است!
اینکه خدای نکرده کسی به واسطه بیرون رفتن در سیزده بدر به این ویروس آلوده شود، می تواند یک زنجیره جدید با مبتلایان بسیار ایجاد کند. همانطور که احتمالا می دانید، دوره کُمون (دوره ای که در این زمان بیماری در بدن فرد وجود دارد و فرد ناقل است اما نشانه ای ندارد) برای این بیماری ۱۴ روز یا دو هفته تشخیص داده شده است. در حقیقت، فرد ناقل با یک اشتباه ساده مثل بیرون رفتن در روز طبیعت، می تواند چندین نفر دیگر را آلوده کند. به همین دلیل است که همه متخصصان، مسئولان و فعالان حوزه های اجتماعی، به طور متفق القول از ما می خواهند که سیزده بدر را در خانه بمانیم و کرونا به در کنیم. بخصوص که امسال ورود به پارک ها و مراکز تفریحی چه در داخل و چه در اطراف شهرها تعطیل است.
این روز را با کادر درمانیِ از خود گذشته، همراه باشیم
در این زمان یکی از آسیب پذیر ترین اقشار جامعه، پزشکان و پرستارانی هستند که با به خطر انداختن جان خود و تحمل سختی دوری از خانواده، برای بازگرداندن صحت و سلامت به ایران و تمامی جهان، تلاش می کنند. بیرون رفتن در روز سیزده به در می تواند با آلوده شدن بسیاری از افراد به این بیماری، علاوه بر به خطر انداختن جان مردم جامعه، فشار کمرشکنی را به حوزه درمان وارد کند. کافی است که تنها چند لحظه به شهدای مدافعان سلامت که در این راه جان باختند فکر کنید تا از گذراندن این روز، بیرون از خانه به کل پشیمان شوید.
بعد از کرونا به در، با طبیعت مهربان تر باشیم
علاوه بر همه آنچه که گفتیم، شاید این اتفاق بهانه خوبی باشد که سال آینده با طبیعتی که در دامانش سیزده را به در می کنیم، مهربان تر باشیم و با لطافت با آن برخورد کنیم. همه می دانیم که بعد از سپری شدن این روز در سال های گذشته چقدر به همان طبیعتی که روزش را جشن می گرفتیم، آسیب وارد می آوردیم.
شاید سخت ترین کار این باشد که با وجود اینکه همه ساله در روز طبیعت به پارک ها و مراکز تفریحی می رفتیم، از این کار دوری کنیم. اما واقعیت این است که امسال، بهترین کار همان ماندن در خانه برای کرونا به در کردن است؛ چون ویروسی که این روزها جهان را در کام خود گرفته، از نحسی سیزده خطرناک تر است و به عبارتی، اگر حقیقتا می خواهید تا از نحسی سیزده امسال در امان باشید، کار درست این است که برخلاف همه سال های گذشته این روز را در خانه بمانید.
تیم الی گشت، برای تمامی هم وطنانمان سالی سرشار از سلامتی آرزو دارد و امیدوار است که با رعایت نکات بهداشتی و مواردی از قبیل کاهش رفت و آمدها به زودی سایه این اتفاق ناگوار به زودی از ایران و تمامی کشورهای جهان رخت بربندد و با هم کرونا به در را جشن بگیریم.