کتابخانه و اپرا هاسکل | Haskell Free Library and Opera House
کتابخانه و اپرا هاسکل یک ساختار دوگانه غیرمعمول است. نه تنها این کتابخانه در خط مرزی کانادا و ایالات متحده واقع شده بلکه ترکیبی نادر از یک کتابخانه و یک سالن نمایش را ارائه می دهد. این ساختمان شگفت انگیز بین سال های ۱۹۰۱ تا ۱۹۰۴ به عنوان هدیه خانواده هاسکل از ورمونت ساخته شده است. آن ها این بنا را بر اساس اعتقادات و علاقه ویکتوریا به مزایای فکری و اخلاقی و همچنین آموزش و پرورش و هنر تاسیس کردند. سبکی که مورد نظر ملکه بوده و توسط جیمز بال طراحی شده است نوعی کتابخانه عمومی در دوران ها بوده است. خانه اپرا و سالن نمایش این مجموعه بر اساس طرح های قرن نوزدهمی ساخته شده و تعداد ۵۰۰ صندلی را در داخل خود جای می دهد. یکی از مواردی که باعث شهرت کتابخانه و اپرا هاسکل شده این است که با توجه به موقعیت قرارگریری آن تبدیل به محلی برای بازدید و ملاقات خانواده هایی است که به دلیل قوانین جدید مهاجرتی دولت آمریکا امکان ورود به این کشور و ملاقات با اقوام خود را ندارند. با الی گشت همراه شوید تا در مورد این کتابخانه بیشتر بدانید.
شرح مکان تاریخی کتابخانه و اپرا هاسکل
مطالب مرتبط: معرفی کتابخانه بادلین در آکسفورد آشنایی با ۸ مورد از زیباترین کتابخانه های جهان همه چیز درباره ی باغ کتاب تهران، بزرگ ترین کتابخانه ی دنیا
کتابخانه و اپرا هاسکل که ورود به ان برای عموم رایگان می باشد نه تنها فقط در کلیسای سنت راک استان کتک واقع شده بلکه همچنین آدرس آن در خط دربی در جزیره راک در ورمونت نیز وجود دارد و به این دلیل است که این کتابخانه به طور کامل روی خط مرزی قرار گرفته است. این مجموعه دارای یک ساختمان آپارتمانی دو طبقه به سبک ملکه آنه رویوال و همچنین یک برج سه طبقه می باشد که کتابخانه و اپرا هاسکل در آن واقع شده اند. این نقش به بخشی از ساختمان مربوز می باشد که در خاک کانادا قرار گرفته استو بخش کانادایی این ساختمان در فهرست ثبت آثار ملی مناطق تاریخی ایالات متحده قرار دارد.
ارزش تاریخی کتابخانه و اپرا هاسکل
کتابخانه و اپرا هاسکل که به صورت رایگان در اختیار عموم قرار دارد یک سایت تاریخی ملی کانادا بوده که در سال ۱۹۸۵ به این نام ثبت شده است زیرا این ساختمان به طور کامل در مرز کانادا و آمریکا قرار داشته و به طور همزمان یک کتابخانه و یک اپرا را در خود جای داده است. این کتابخانه برای استفاده ساکنان دو کشور به خاطر کارلوس هاسکل و همسر کانادایی او مارتا استوارت هاسکل توسط خانواده او اهدا شده است. این بنا توسط معماران جیمز بل و گیلبرت اسمیت در سال های ۱۹۰۱ تا ۱۹۰۴ ساخته شده و نشانی از اعتقاد دیرین ملکه ویکتوریا به مزایای فکری و اخلاقی، آموزش و پرورش و هنر می باشد. سبک ملکه آنه رویوال یکی از کتابخانه های عمومی آن زمان است. ساختمان هنوز نیز به خدمات خود از زمان تاسیس آن ادامه داده و فعالیت های خود را دارد. ارزش میراثی این کتابخانه و سایت تاریخی ملی ان به محل قرارگیری غیر معمولی که داشته، عملکرد دوگانه، حساسیت های جامعه و حسن نیت نمادهای ان می باشد. ارزش های این بنا با توجه به طراحی زیبایی شناختی ان، جزییات، ترکیب مواد و همچنین طراحی داخلی ان می باشد. سایت و تنظیم فضای داخلی ان بسیار حائز اهمیت می باشد.
شرایط ایمنی مرزی در کتابخانه
پس از آنکه بیش از یک قرن از ساخت کتابخانه و اپرا هاسکل می گذرد، این ساختمان همچنان اجازه می دهد تا ساکنین هر دو کشور بدون اینکه نیاز داشته باشند تا از مرز عبور نموده و روادید دریافت کنند در کنار یکدیگر قرار بگیرند. اما اتفاقات ناگواری نیز به عنوان سوء استفاده از این امکان رخ داده است. مدتی پیش نهادهای مرزی فردی را که قصد قاچاق اسلحه به کانادا را از طریق این کتابخانه داشت دستگیر نمودند. این مورد تنها مورد استثنایی در خصوص تاریخ ملاقات های آمریکایی ها و کانادایی ها در این کتابخانه بوده است. در زول این مدت که این ساختمان وجود دارد، ساکنان اطراف ان در منطقه کبک و یا در ورمونت آمریکا کمترین میزان درگیری ذهنی را در مورد خط مرزی داشته اند. پس از حملات ناگوار یازدهم سپتامبر خیابان هایی که در اطراف این ساختمان از مرز عبور کرده و مردم از آن ها رفت و آمد می کردند نرده کشی شده و یک ردیف گلدان به عنوان مانع در محدوده مرزی نصب گردید.
افرادی که در این منطقه زندگی می کنند می گویند که ما در این منطقه اساسا یک شهر هستیم اما تقریبا نصف شده و در حال حاضر در دو کشور جداگانه زندگی می کنیم. امروزه ساختمان کتابخانه و اپرا کاسکل آخرین ساختمان عمومی است که دقیقا در مرز کانادا و آمریکا واقع شده و بخش های مختلف آن در هر دو کشور می باشد. ورودی کتابخانه در خاک ایالات متحده قرار گرفته اما برای کانادایی ها نیز قابل دسترس می باشد. این ورودی به صورت ۲۴ ساعته توسط دوربین های امنیتی آمریکایی رویت می شود. در داخل یک خط نوار الکتریکی مرز بین المللی را محدود می نماید. حدود ۶۰ درصد از ساختمان از جمله کتاب ها در منطقه کانادایی واقع شده است. در طبقه بالا و در خانه اپرا تماشاگران در ایالات متحده نشسته در حالی که هنرمندان اجرا کننده برنامه در کانادا می باشند. یکی از اشخاصی که حدود ۲ دهه است در این کتابخانه کار می کند گفته است که در تابستان ها روزانه حدود ۲۵۰ نفر از طریق این کتابخانه از مرز عبور می نمایند. در سال های اخیر نیز این کتابخانه تبدیل به مکانی برای ملاقات خانواده هایی که از یکدیگر دور مانده اند شده است.
کتابخانه محل ملاقات خانواده ها
با توجه به طرح ممنوعیت ورود تبعه های چند کشور به ایالات متحده که در سال های پیش اجرا گردیده موجب شده است تا خانواده های بسیاری از یکدیگر دور باقی بمانند. بحث مطرح شده در اینجا در مورد پناهندگان کشورهای مختلف در کسور آمریکا نیست بلکه موضوع مورد صحبت دانشجویانی است که برای تحصیل به ایالات متحده رفته اند. دانشجویان ایرانی و سایر کشورهایی که دارای ممنوعیت ورود اتباع آن ها به ایالات متحده می باشند همانند اکثر دانشجویان دیگر ویزا یا روادید یکبار ورود دریافت کرده و تا پایان مدت تحصیل خود نمی توانند از این کشور خارج شوندو در صورت خروج امکان بازگشت و ادامه تحصیل برای آن ها وجود ندارد. حال با توجه به اینکه این دانشجویان نمی توانند خانواده های خود را ملاقات کنند موضوعی مورد بحث شده است. این کتابخانه و اپرا هاسکل با توجه به موقعیت قرارگیری ان تبدیل به محلی برای ملاقات خانواده هایی شده است که فرزندانشان برای تحصیل به آمریکا آمده و می بایست تا انتهای تحصیل خود در آنجا باقی بمانند. یکی از کارکنان کتابخانه می گوید که هفته ای حداقل یک خانواده به اینجا مراجعه کرده و فرزندان خود را در آغوش می گیرند و باتوجه به اینکه اینجا یک کتابخانه بوده و می بایست سکوت در آن حفظ شود اما نمی توان پدیر و دختری که یکدیگر را بیش از ۳ سال است ندیده اند به آرامش دعوت کرد. حتی دیدن لحظات رسیدن آن ها به یکدیگر تمامی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
با توجه به موقعیت قرارگیری کتابخانه و اپرا هاسکل این مکان می تواند علاوه بر اینکه قابلیت بازدیدشوندگی از مکان های تاریخی را دارد همچنین می تواند برای محل ملاقات خانواده ها با فرزندان دانشجوی خود باشد. خانواده ها می توانند در فضای سالن مطالعه این کتابخانه فرزندان خود را ملاقات نمایند. مسافت مورد نیاز برای رسیدن به ورمونت و این کتابخانه حدود ۶ ساعت رانندگی از نیویورک می باشد که ممکن است ارزش دیدار عزیزانی که چندین سال است از دیدن آن ها محروم بوده ایم را داشته باشد.
منبع: www.theguardian.com و www.pc.gc.ca