کاسکاد، هزار پله ارمنستان

ایروان

کاسکاد به معنی آبشارهای کوچک است، ایرانی های که به ارمنستان می روند به خاطر پله های بسیار زیاد این مجموعه آن را هزار پله ارمنستان نامیده اند. البته اگر از بالا رفتن از پله ها خوشتان نمی آید و یا پا درد دارید نگران نباشید، در قسمت کناری پله برقی وجود دارد و تا ساعت ۱۱ قابل استفاده می باشند. با الی گشت همراه شوید تا از پله های عظیم و با شکوه کاسکاد بالا برویم و به پارک هافتناک (Haghtanak) برسیم. از بالای آن می توانید چشم اندازی بی نظیر از اطراف را زیر پایتان ببینید.

مطالب مرتبط:
خود را با این ویدیو برای سفر به ایروان آماده کنید
چطور از فرودگاه ایروان به مرکز شهر برویم؟

در دوران استعمار ارمنستان توسط حکومت شوری و حدود دهه ۱۹۷۰ میلادی طرحی مطرح شد که توسط آن مرکز شهر ایروان به خیابون مانیومنت و پارک هافتناک متصل می شد. مطرح کننده طرح الکساندر تامانیان Alexander Tamanyan (1878-1936) بود. هدف اصلی وی اتصال قسمت مسکونی به مرکز شهر بود. او نتوانست ایده اش را اجرایی کند و به مرور زمان طرح به فراموشی سپرده شد.

در اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی جیم توروسیان Jim Torosyan معمار شهر شد و این ایده قدیمی نظرش را جلب کرد. او تصمیم گرفت چنین طرحی را اجرا کند. جیم توروسیان طرح تامانیان را الگوی خود قرار داد و نظراتی را که خود فکر می کرد موجب بهبود یافتن طرح می شود در آن اعمال کرد. او تصمیم گرفت با ساخت پلکانی عظیم و طولانی بخش مسکونی شهر ایروان را با مرکز شهر پیوند دهد پس از پیاده سازی طرح علاوه به اتصال بخش شمال و مرکزی شهر، دسترسی مردم به مرکز آن نیز آسان می شد.

در طراحی او تصمیم گرفت برای کسانی که طرفدار صعود از پله های بسیار نیستند، اینکار برایشان بی معنی است و یا از لحاظ جسمی توانیی انجام آن را ندارند، در کنار پلکان اصلی پله برقی نیز قرار دهد. برای زیباتر سازی سطح شهر و بنایی که می خواست بسازد باغ و فضای سبزی زیبا در طرح خود گنجاند. می خواست محوطه و نمای سازه به نحوی باشد که بیننده در نگاه آن به تاریخ و فرهنگ غنی ارمنستان پی ببرد.

کسکاد ۳۰۲ متر طول دارد که برای جا به جا شدن در این ارتفاع باید ۵۷۰ پله را بالا یا پایین بروید. اگر بالک بالایی آن را نیز در نظر بگیرید ارتفاع به ۴۵۰ متر افزایش میابد. عرض مجموعه ۵۰ متر است و هنوز ساخت ۹۰ متر از آن باقی مانده است.

فضای سبزی که جیم توروسیان در سر داشت نیز اجرایی شد. باغچه های کوچک در سراسر محوطه پلکان ساخته شده اند که تمام طول سال شهرداری ایروان گل های زیبا را در آن می کارد.

هدف اغلب گردشگرانی که تصمیم بر بالا رفتن از پله ها را عملی می کنند و سختی را به جان می خرند تماشای منظره ای فوق العاده بی نظیری است که در هنگام ایستادان در بالای پلکان مقابل چشمانتان دیده می شود. توریست ها از سراسر جهان برای دیدن کاسکاد و بالا رفتن از پله های آن به اینجا می آیند. حتی هوای سرد و زمستانی یا بارش باران نمی تواند مانع از صعود آنان شود. همین امر کاسکاد را در دسته جاذبه های نادری قرار می دهد که حتی در فصل سرما و بارش نیز گردشگران آن را انتخاب می کنند.

برخی از مردم شهر بالای پله های را به نمادی از آرامش و خلوت انسان تبدیل کرده اند. عاشقان شهر به بالای هزار پله کاسکاد می روند و به معشوق خود می اندیشند. برخی دیگر نیز در این مکان دمی به آسایش می رسند و از دغدغه ها و مشکلاتی که زندگی شهری امروز با خود دارد دور می شوند. بنابر این اگر به دنبال لحظاتی پر شور هستید تا بتوانید روزمرگی ها را فراموش کنید همت کنید و از پله ها بالا بیایید.

علاوه بر باغچه های کوچک سر سبز و پرگل که در جای جای حیاط کاسکاد ساخته شده اند، مجسمه هایی در اشکال و ابعاد محتلف با طرح های جذاب برای زیبایی قرار داده شده اند. در این محیط موزه کافسجیان تشکیل شده که شامل دو بخش خارجی (در میان باغچه ها) و داخلی که در زیر پله ها و آب نماها از ۶ سالن مجزا برای نمایش مجسمه ها استفاه شده است.

کاسکاد یا هزار پله ایروان، در جنوب با خیابان های تامانیان، ایسهاکیان و میدان فرانسه، در شرق با خیابان مسروپ مشتوتس، و ازغرب با خیابان مارشال باغرامیان همسایه است.  به فاصله اندکی از شمال کاسکاد Victory park یا پارک پیروزی ایروان قرار دارد که مجسمه معروف مادر ارمنستان در آن قرار دارد. فاصله حدودا یک و نیم کیلومتری کاسکاد با میدان جمهوری (republic) در مرکز ایروان را می توان با خودرو در کمتر از ده دقیقه پیمود. پیاده روی در این مسیر، حدودا ۲۰ دقیقه زمان می برد. در نقشه بالا میتوانید محل دقیق قرار گرفتن کاسکاد را مشاهده کنید. هنگام رزرو هتل ارمنستان ایروان به نحوه دسترسی به چنین جاذبه هایی دقت داشته باشید.

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟