کاخ الحمرا در اسپانیا

الحمرا در ابتدا به صورت قلعه ای کوچک در سال ۸۸۹ پس از میلاد بر روی خرابه های قلعه رومی در گرانادا ساخته شد اما در نهایت تبدیل به بنایی زیبا شد. در بخشی از این مجموعه کاخ هایی زیبا، در بخش دیگر آن قلعه ای مرموز، در قسمتی  میراث جهانی و در سمتی دیگر بناهایی از معماری قرون وسطایی را می بینید. این بنای منحصربفرد مدت هاست که گردشگران را شیفته خود کرده است، برای آشنایی بیشتر با کاخ الحمرا در اسپانیا، الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
برای دیدن قلعه‌های تاریخی اسپانیا آماده اید؟
سفر به اعماق تاریخ در گرانادای اسپانیا

برای بیشتر گردشگران الحمرا یک مکان زیارتی است که حتما باید از آن بازدید کنند به همین دلیل این محل همیشه شلوغ است. در وسط تابستان حدود ۶ هزار نفر هر روز پیاده به الحمرا می آیند و آنقدر زیاد هستند که بازرسی جلوی در ورودی را با مشکل روبرو می کنند، دیدن این قلعه زیبا شما را به قرن ۱۴ می برد. اگر می خواهید این کاخ و مسجد درون آن را با جرئیات ببینید در ماه های خلوت به این محل بیایید و یا اگر فقط فصل تابستان را برای سفر به گرانادا انتخاب کرده اید زمان بازید خود را به صبح خیلی زود و یا آخر شب بیندازید.

الحمرا نام خود را از قلعه عربی الحمرای عمان (قلعه سرخ) گرفته است. اولین کاخ این قلعه توسط ساکوئل ها- نگید ساخته شد که وزیر اول یکی از سلطان های گرانادا در قرن یازدهم بود. در قرن ۱۳ و ۱۴، امیر نسرید این محل را تبدیل به مجموعه قلعه- کاخ کرد و در آن زمان این محل در کنار روستایی بود که امروز از آن فقط خرابه هایی باقی مانده است. پس از اینکه مسیحی ها دوباره توانستند این مجموعه را فتح کنند مسجد الحمرا تبدیل به کلیسا شد و در آن عبادتگاه سانفرانسیسکو ساخته شد. کارلوس اول بخشی از کاخ را خراب کرد تا فضای کافی برای کارهای رنوسانسی بزرگ او ایجاد شود. در دوره اشغال ناپلئون از این بنا به عنوان سربازخانه استفاده می شد و نزدیک بود که کاملا خراب شود بخشی ازاین خرابه ها امروز وجود دارد اما بیشتر آن بازسازی شده است.

کاخ Nazaries

مجموعه قصرهای مرکزی، نقطه اوج طراحی الحمرا است. برای ورود به این قسمت باید از اتاقی که در قرن ۱۴ ساخته شده عبور کنیم این اتاق دو قرن بعد تبدیل به کلیسایی کوچک شد و در گوشه ای از آن هم محلی برای دعا و عبادت در نظر گرفته شده بود. در این قسمت نگاهی به بالا بیندازید و زیبایی هندسی منحنی های سقف چوبی را با دقت ببینید. پس از آن وارد محوطه حیاط کاخ اصلی می شوید دو درب قرینه در سمت راست آن قرار دارد که قابی با طرح های کاشی و گچ بری های زیبا دارد. درب سمت راست فقط به سمت خارج باز می شود اما درب سمت چپ به سمت سالنی پر پیچ و خم است (این کار معمولا در معماری های اسلامی انجام می شود تا اتاق های داخل خانه از بیرون دیده نشوند). بخش مرکزی این قصر در اواسط قرن ۱۴ ساخته شد تا اقامتگاهی خصوصی برای امیر یوسف باشد.

اتاق ها بیشتر برای استراحت و خوابیدن استفاده می شدند و رو به حوضی مستطیلی شکل هستند. تمام دیوارها با رنگ های مختلف رنگ آمیزی شده اند و به شکل کاغذ دیواری در آمده اند. کاخ ها، قلعه و مسجد در این مجموعه با زیبایی و جزئیات بسیاری تزئین شده اند که دیدن از آن ها ساعت ها زمان می خواهد.

منبع: lonelyplanet.com

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال