چرا کاتالونیا می خواهد از اسپانیا جدا شود؟

کاتالونیا

کاتالونیا

یکی از بخش های خود مختار کشور اسپانیا که تا حالا احتمالا نام آن را مخصوصا در این اواخر زیاد شنیده اید، کاتالونیا است. منطقه ای که سال هاست سودای جدایی از کشور اسپانیا را سر داده است اما در روزهای اخیر این زمزمه ها بیشتر شده است تا جایی که صحبت از برگزاری رفراندوم شد و این اتفاق هم افتاد. اما واقعا به چه دلیلی کاتالونیا خواهان جدایی از اسپانیا است و چه دلیلی برای این کار وجود دارد؟ برای گرفتن جواب این سوال همراه الی گشت باشید.

درباره کاتالونیا

مطالب مرتبط:
این غذاهای خوشمزه اسپانیا را امتحان کنید
معماری اسپانیایی را در این عکس ها ببینید

قبل از هر چیزی بهتر است کمی از کاتالونیا و موقعیت آن بیشتر بدانید. کاتالونیا یکی از بخش های خودمختار واقع در شمال شرقی اسپانیا است که از سمت شمال با فرانسه و آندورا، از سمت شرق به دریای مدیترانه، از سمت جنوب به والنسیا و از سمت غرب به آراگون محدود شده است و مرکز آن هم شهر معروف بارسلونا است. مردم این بخش بیشتر به زبان های کاتالان و اسپانیایی صحبت می کنند اما زبان غالب در این منطقه زبان کاتالانی است و به طور تقریبی ۱۶ درصد از جمعیت کشور اسپانیا را کاتالونیا تشکیل می دهد.

یکی از ثروتمندترین ایالت های کشور اسپانیا، کاتالونیا است که درصد بالایی از تولید داخلی را هم به خود اختصاص می دهد و یکی از صنعتی ترین بخش های اسپانیا هم محسوب می شود. اما مسئولان کاتالانی عقیده دارند که مالیاتی که مردم این کشور پرداخت می کنند بسیار زیاد و غیر منصفانه است چون مالیاتی که آن ها پرداخت می کنند؛ به منطقه های دیگر اسپانیا داده می شود و صرف خود بخش کاتالونیا نمی شود و این موضوع مردم کاتالونیا را عصبانی کرده است . آن ها بر این باورند که این رفتار تبعیض آمیز است و باید زودتر از بین برود.

از طرف دیگر کاتالانی های استقلال طلب می گویند جدای از مسائل اقتصادی، کاتالونیا دارای تاریخ و فرهنگ جدایی از بقیه ی بخش های اسپانیا است و به همین دلیل باید از اسپانیا جدا شود. البته که داستان این جدایی مربوط به روزها، هفته ها و یا حتی ماه های اخیر نیست بلکه صدها سال است که این منطقه خواهان جدایی از اسپانیا به دلایلی که در بالا به آن اشاره شد، است.

دیروز که روز یکم اکتبر بود، مردم کاتالونیا به پای صندوق های رای رفتند تا برای استقلال کاتالونیا رای بدهند و اگرچه دولت اسپانیا و مادرید به سختی سعی کردند تا با برگزاری این همه پرسی مخالفت کنند و جلوی آن را بگیرند اما مقامات این منطقه از تصمیم شان عقب نشینی نکردند. این همه پرسی با درگیری های بسیار زیاد و جراحت های آنچنانی همراه بود با این حال ادامه پیدا کرد. هنوز نتیجه ی قطعی آن مشخص نیست اما دولت اسپانیا گفته است که در هر صورت این همه پرسی نه قانونی است و نه آن را قبول دارد چرا که همه ی مردم در آن شرکت نکرده اند و فقط عده ای در آن شرکت کرده اند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز