سفر در دوران بارداری
برای بیشتر خانوم ها مسافرت در طول بارداری، کاملا ایمن و راحت است. اگر قصد دارید که در دوران بارداری به سفر بروید سعی کنید که تا آنجایی که می توانید برنامه سفر خو را انعطاف پذیر بچینید چون ممکن است که هر لحظه مشکلات مربوط به بارداری در شما ایجاد شود. حتما بیمه مسافرتی داشته باشید تا اگر مجبور شدید در لحظه آخر برنامه سفر خود را تغییر دهید و یا کنسل کنید از حمایت بیمه برخوردار باشید. در ادامه الی گشت را همراهی کنید.
روش اول: ملاحظات کلی
مطالب مرتبط: اما و اگرهای سفر در حین بارداری سفر در دوران بارداری
۱.به دکتر بروید تا هم جنین و هم شما را معاینه کند، از او بپرسید که آیا مسافرت برای شما ضرر دارد یا خیر: همه برنامه سفر خود را به دکتر بگویید و از او بخواهید که یک گواهی پزشکی به شما دهد و در آن به این اشاره کند که سفر برای شما مانعی ندارد.
۲.اگر زیاد سوار هواپیما می شوید از پزشک بخواهید که بابت فشار خون و قرار گرفتن در معرض اشعه گیت فرودگاه وضعیت سلامتی شما را بررسی کند: برای خانوم بارداری که گاهی به سفر هوایی می رود فشار هوا و اشعه گیت مشکلی ایجاد نمی کند.
- فشار پایین کابین تاثیر کمی روی خانوم باردار و جنین او دارد چون بدن، به طور طبیعی می تواند خود را با این فشار وفق دهد.
- ریسک ابتلا به سرطان در جنینی که در معرض اشعه گیت فرودگاه قرار می گیرد افزایش پیدا می کند. در بخش امنیتی فرودگاه از ماموران بخواهید تا بازرسی بدنی شما را با دست انجام دهند.
۳.با ایرلاین تماس بگیرید و از اینکه می توانید سوار هواپیما شوید اطمینان حاصل کنید: خیلی از ایرلاین ها برای خانوم هایی که بیش از ۶ ماه از بارداری آن ها می گذرد محدودیت هایی دارند و مانع از سفر هوایی آن ها می شوند. اما بیشتر ایرلاین ها اگر در سه ماهه آخر بارداری باشید با دریافت گواهی پزشکی که در آن پزشک، سفر هوایی شما را تایید کرده باشد به شما اجازه پرواز می دهند.
۴.یک کپی از اطلاعات مربوط به سلامتی و کارت بیمه، همراه داشته باشید تا در شرایط اضطراری در هنگام سفر از آن استفاده کنید.
۵.در سفر از لباس ها و کفش های راحت استفاده کنید.
۶.در طول سفر با هواپیما و اتومبیل کمربند خود را ببندید تا ایمنی خود و جنین را تضمین کنید: اگر از کمربند استفاده کنید در صورت تصادف، شانس بیشتری برای نجات شما وجود دارد.
۷.در طول سفر به تغذیه خود توجه کنید: اگر به طور منظم غذا و میان وعده بخورید دچار خستگی سفر نمی شوید. در طول پرواز، بیشتر آب بنوشید تا بدن شما در هوای خشک کابین دچار بی آبی نشود.
روش دوم: سفر با اتومبیل
۱.در فواصل زمانی مشخص توقف کنید و از ماشین پیاده شوید: هر روز حداکثر ۶ ساعت سفر جاده ای داشته باشید. سفرهای طولانی حتی افراد غیرباردار را هم خسته می کند.
۲.از اتومبیل پیاده شوید و پاهای خود را کش دهید: اگر بیش از ۴ ساعت متوالی در وضعیت نشسته باقی بمانید ریسک ابتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی (تشکیل لخته خون در دیواره داخلی سیاهرگ) در شما افرایش پیدا می کند.
۳.تنظیمات لازم را در اتومبیل انجام دهید تا سفر امنی داشته باشید: کیسه هوا را روشن کنید. کیسه هوا کمک می کند تا در صورت تصادف، آسیبی به شما وارد نشود. اگر رانندگی می کنید صندلی را تا آنجایی به عقب ببرید که پای شما به راحتی به پدال برسد. اگر امکان دارد فرمان را کمی به سمت بالا ببرید تا از شکم شما فاصله داشته باشد.
منبع: wikihow.com