چوپان هایی که بر روی عصا راه می رفتند!

عصای چوپان های منطقه لاند فرانسه

ناحیه ی لاند (Landes) در جنوب غربی فرانسه در کنار خلیج بیسکای با جنگل های انبوه کاج پوشیده شده است. درواقع اینجا بزرگ ترین جنگل کاج دریایی اروپاست، شاید بپرسید کاج دریایی دیگر چه جور کاجی است؟ کاج دریایی یکی از انواع کاج هاست که در نواحی مدیرانه رشد می کند. اما صد سال پیش اینجا هیچ کاجی نداشت! به جای جنگل کاج، اینجا دشت بزرگی پوشیده از بوته ها و تیغ های خشکیده بود که بومی ها هر از چندگاهی آن ها را آتش می زدند تا گوسفندها بتوانند در این دشت ها راحت بچرند. مردم اینجا گوسفندهایی زیادی داشتند به طوری که در حدود اواسط قرن ۱۹، حدود ۱ میلیون گوسفند در دشت های این منطقه می چریدند. اما داستان چوپان های این منطقه و روش چوپانی آن ها شنیدنی ست، الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
موزه دراکولاها در فرانسه! + تصویر
قلعه های اسرار آمیز فرانسه

نکته جالب درباره مردمان این منطقه این است که چوپان هایی که این گوسفندها را به چرا می بردند روی چوب های بلند راه می رفتند! چون استفاده از این چوب ها فواید زیادی را برایشان به همراه داشت؛ یکیش این بود که میدان دیدشان بیشتر می شد و می توانستند گوسفندهایی که در فاصله دور هستند را ببینند. فایده ی دیگر این چوب ها این بود که قدم های آن ها را بزرگ تر می کرد و آن ها در زمان کمتری راه بیشتری می رفتند و مهمترین فایده اش این بود که آن ها می توانستند با این چوب ها در زمینی که با کوچکترین بارانی نرم و باتلاقی می شد راه بروند.

در روزهای بارانی همه ی ساکنان این شهر بر روی این چوب ها راه می رفتند تا از زمین گل آلود و خیس در امان باشند. این سیستم رفت و آمد! به حدی کارآمد بود که سرعت آن ها را هم سرعت اسب ها می کرد! این عصاها راحت بودند و می شد در بالای آن ها نشست و حتی برای گذراندن وقت بافتنی بافت! البته ساکنان اینجا که از بچگی با همین چوب ها راه می رفتند به قدری در استفاده از آن ها ماهر بودند که می توانستند همانطور که بالای این عصاها هستند هر چیزی که می خواهند را از زمین بردارند.

بومی ها به این روش منحصربفرد حمل و نقل tchangues می گفتند که به معنی پاهای بلند است. این عصاها که از چوب درست شده بودند حدود ۱۵۰سانتی مترارتفاع داشتند و کاملا از پا محافظت می کرد. گاهی این عصاها اسباب سرگرمی می شدند و با آن ها مسابقاتی برگزار می شد بطوری که تماشاگران زیادی از این مسابقات استقبال می کردند و معمولا در پایان هر مسابقه به برنده  سکه های پول می رسید. جالب است که یک نفر با این چوب ها رکود هم زده! او توانسته در سال ۱۸۹۱ مسافت ۲۸۰۰ کیلومتری پاریس تا مسکو را در عرض ۵۸ روز طی کند.

کم کم داستان این عصاهای چوبی در اواسط قرن ۱۹ تمام شد چون همه دشت های این منطقه که اینجا را برای چرای گوسفندان مناسب می کرد پوشیده از درختان کاج شدند و چشم اندازها و اقتصاد اینجا را به کلی تغییر دادند. چوپان ها که دیگر در میان این درختان کاج راهی برای چرای گوسفندان نمی دیدند هم دیگر از این چوب ها استفاده نکردند.

منبع:amusingplanet.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟