دلیل شفاف تر بودن آب برخی سواحل
تا حالا به سواحلی با آب های آبی و زلال سفر کرده اید؟ اگر این سواحل را از نزدیک ندیده اید مطمئنا عکس های آن را دیده اید که چقدر آبی فیروزه ای و خوش رنگی دارند. شده تا به حال این سواحل را با دریاهایی که معمولا رنگی خاکستری دارد مقایسه کنید؟ شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که چرا رنگ آب دریاها با هم فرق دارد. دلیل این موضوع زیاد ربطی به آلودگی های انسانی که به آب دریا وارد می شود ندارد و فاکتورهای مختلفی هستند که باعث می شوند آب یک دریا آبی و زلال و دیگری تیره و خاکستری باشد، اما اگر کنجکاو شده اید که دلیل این اتفاق را بدانید در ادامه با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: کشورهایی که زلال ترین آب ها را برای شنا دارند آب هایی که نباید در آن ها شنا کنید
فاکتورهای درونی آب
شاید فکر کنید آب های آبی و زلال چون زیباترند خواص بهتری دارند! اما اینطور نیست آب هایی که خاکستری رنگ هستند و تیره و کدر به نظر می آیند موادمعدنی و جانوران دریایی بیشتری دارند، موجودات بیشتری مثل جلبک و چترهای دریایی و … در آب های تیره زندگی می کنند که در تیره شدن آب های خاکستری نقش دارند. از دیگر عواملی که باعث تیره شدن آب برخی از دریاها می شود رسوبات است، در بعضی از سواحل شن و ماسه ها برای مدت های طولانی بر روی آب می مانند که باعث تیره شدن رنگ دریا می شوند. سواحلی با رنگ آبی شفاف معمولا رسوباتی به غیر از ماسه دارند، رسوباتی مثل صدف ها و خرده مرجان های مرده که مانند ماسه سریعا ساختار خود را از دست نمی دهند و سنگین تر از ماسه هستند.
نوع چرخش زمین
جهت چرخش زمین باعث می شود که آب اقیانوس ها و دریاها همیشه از غرب به شرق حرکت کنند. حرکت این گونه ی آب های اقیانوس باعث بالا آمدن آب در امتداد سواحل می شود، این پدیده باعث می شود که آب های روی دریا که گرمتر هستند به سمت خارج دریا بروند و آب های سردتر و آب هایی که رسوات بیشتری دارند جای آن ها را بر روی سطح آب یگیرند.
در اقیانوس آرام نیز این گونه است، به طوری که حرکت غرب به شرق آب اقیانوس باعث می شود که آب سواحل ژاپن، فیلیپین و استرالیا شروع به حرکت به سمت ساحل غربی آمریکا، شیلی و مکزیک کنند که پدیده «بالا آمدن آب در امتداد ساحل» این آب را نیز تیره و کدر می کند. اما اگر به آب های باهاما نگاه کنید می بینید که چون این پدیده در آن ها اتفاق نمی افتد آب آن آبی است. اما چرا آب باهاما تحت تاثیر این پدیده قرار نمی گیرند؟ چون سواحل آن صخره های دریایی زیادی دارند که مانعی برای جربان های آب است و نیروی آبی که در حال حرکت است را کم می کنند و به همین دلیل رنگ آب تغییر نمی کند. اما گاهی می بینیم سواحلی مثل فیلیپین با اینکه مواجاند اما همچنان زلال و آبی هستند. در این هنگام است که فاکتورهای درونی آب بسیار قوی تر از عوامل دیگر اثر کرده و آب را همچنان آبی نگه داشته است.
از آنچه گفته شد نتیجه می گیریم که درست است که سواحل شفاف و آبی زیباتر هستند اما نسبت به سواحل تیره تر از ارزش کمتری برخوردارند.