«چای ماسالا»، چای پُر ادویه و خوش عطر و بوی هندی!

چای ماسالا

چای بخشی از فرهنگ ما ایرانی ها محسوب می شود و بعد از آب، دومین نوشیدنی پرطرفدار در جهان محسوب می شود. جالب است بدانید که هندی ها هم چای مصرف می کنند و آن را در زبان هندی «چای» (CHAI) می نامند، اما چای هندی که به چای ماسالا شهرت دارد کاملا با چای معمول ما ایرانی ها متفاوت است و رنگ و بویی هندی دارد. هندی ها در تمام غذاهایشان به مقدار فراوان ادویه و فلفل می ریزند و چای ماسالا هم از این قاعده مستثنی نیست. در این مطلب قصد داریم در مورد چای ماسالا صحبت کنیم و در مورد تاریخچه و طرز تهیه آن با شما صحبت کنیم. در ادامه با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
همه چیز در مورد «مراسم چای ژاپنی»، سنت زیبا و باشکوه ژاپن!
آداب و فرهنگ نوشیدن چای در روسیه
تاریخچه چای سیلان؛ مشهورترین سوغات سریلانکا!

اگر به شهرهای مختلف هند سفر کنید در اکثر کافه ها و رستوران ها می توانید چای ماسالا را امتحان کنید. این چای یک نوع نوشیدنی است که از ترکیب شیر و چای سیاه و ادویه های معطر هندی تهیه می شود و بسیار خوش عطر و بو و خوش طعم است. رسم نوشیدن چای در هند به زمان استعمار و حضور انگلیس در هند و زمانی برمی گردد که کمپانی معظم هند شرقی مصرف چای سیاه را در هند رواج داد. در آن زمان چای قیمت بالایی داشت و نوشیدنی لوکسی محسوب می شود. بنابراین برای این که با مقدار کمتری چای بتوان نوشیدنی بیشتری تهیه کرد فروشنده ها به آن ادویه و همین طور شیر اضافه کردند. این ابتکار و خلاقیت باعث به وجود آمدن نوشیدنی خوش طعم و محبوب چای ماسالا شد که امروزه در هند و سرتاسر دنیا بسیار پرطرفدار است. ماسالا در شبه قاره هند معمولا به ترکیبی از ادویه ها گفته می شود و چای هم از واژه چینی CHA به معنی چای اقتباس شده است. بنابراین چای ماسالا به معنای چای ادویه دار است و به دلیل استفاده از ادویه های معطر بسیار محبوب و پرطرفدار است.

در اوایل سده ۱۹۰۰ نوشیدن چای در هند مرسوم شد و همان طور که گفتیم به دلیل گرانقیمت بودن چای سیاه برای تهیه این نوشیدنی، شیر، ادویه های مختلف و همین طور شیرین کننده های طبیعی به آن اضافه شد. در دهه ۱۹۶۰ و با صنعتی شدن تولید چای، قیمت آن پایین تر آمد و تهیه آن برای عموم مردم هند راحت تر و در دسترس تر شد. با این حال، طرز تهیه چای ماسالا همچنان به قوت خود باقی ماند و به عنوان سبک چای هندی شهرت پیدا کرد. کم کم در کوچه و خیابان های شهرهای مختلف هند دستفروش ها و چای فروش های دوره گردی ظاهر شدند که این چای را در استکان های کوچک و با قیمتی ارزان به مردم می فروختند. امروزه چای ماسالا برای پذیرایی از میهمانان عزیز و مهم سرو می شود و در هر خانه هندی، ادویه ماسالا برای تهیه این نوع چای از قبل حاضر و آماده وجود دارد.

با گسترش محبوبیت چای ماسالا این چای در کشورهای غربی و به ویژه آمریکا هم رواج پیدا کرد و به عنوان سبک هندی تهیه چای سیاه محبوبیت پیدا کرد. البته کافه ها و چایخانه های آمریکایی ابتکار عمل به خرج دادند و به دلیل استفاده از شیر در این چای، آن را چای لاته (مثل کافه لاته) نامیدند. امروزه در اکثر کافه های دنیا و در کشورهای مختلف می توانید چای ماسالا را پیدا کنید که البته با کمی تفاوت تهیه می شود. اما ادویه های اصلی که در این چای استفاده می شوند باعث عطر و طعم بی نظیر آن می شوند و همه را شیفته خود می کند.

در این چای هم مثل تمام غذاهای هندی از ادویه های مختلف و معطر استفاده می شود. هل سبز، چوب دارچین، زنجبیل، میخک و فلفل سیاه از جمله ادویه های اصلی در تهیه این چای هستند. البته دستور تهیه چای ماسالا در هر منطقه و شهر متفاوت است و دستور ثابتی برای آن وجود ندارد.  حتی هر خانواده هندی با توجه به سلیقه و ذائقه خود ممکن است میزان ادویه ها را کم و زیاد کند یا چیزی به آن اضافه کند. البته امروزه تی بگ و چای کیسه ای ماسالا هم در بازار موجود است و کار تهیه آن ساده تر شده است. در روش سنتی معمولا از شیر بوفالو در تهیه این چای استفاده می شود، اما امروزه در هند و سایر کشورها از شیر پرچرب گاو استفاده می شود. البته کسانی که به هر دلیل دوست ندارند از شیر استفاده کنند هم این چای را با آب و ادویه تهیه می کنند. برای شیرین کردن چای هم از شیرین کننده های طبیعی و مصنوعی مثل شکر سفید، شکر قهوه ای، شهر خرما یا نارگیل و عسل استفاده می شود. میزان استفاده از شیرین کننده هم به ذائقه افراد بستگی دارد و برخی آن را کمتر و برخی بیشتر استفاده می کنند.

  • چای ماسالا هندی معمولا با یک نوع نیشکر تصفیه نشده محلی به نام jaggery شیرین می شود. با این حال، امروزه این چای با شکر، عسل و … هم شیرین می شود.
  • در هند و در اکثر نواحی دنیا، چای ماسالا با استفاده از چای سیاه تهیه می شود. اما در منطقه کشمیر، به جای چای سیاه از پودر چای سبز برای تهیه این نوع چای استفاده می شود.
  • همان طور که گفتیم در روش سنتی از شیر بوفالو در این چای استفاده می شده است، اما امروزه شیر کامل و پرچرب گاو جایگزین آن شده است. با این حال، برخی افراد ممکن است شیرهای دیگر مثل شیر سویا،  شیر کم چرب و سایر گزینه های غیرلبنی را جایگزین کنند. حتی در برخی کافه های سرتاسر دنیا از بستنی وانیلی استفاده می کنند و چای یخی آماده می کنند.
  • در هند و در روش سنتی، از زنجبیل تازه و ادویه های تازه آسیاب شده در تهیه چای ماسالا استفاده می شود. اما به دلیل وقت گیر بودن این کار، ترکیب تمام ادویه های مورد نیاز به صورت یک جا فروخته می شود و حتی تی بگ و چای کیسه ای این نوع چای هم به صورت حاضر و آماده به فروش می رسد.

منبع: thespruceeats.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!