آیا سفر زمینی به ترکیه امن است؟

بدون شک ترکیه مقصدی جذاب است، کشوری لبریز از جاذبه های باستانی و مناظر شورانگیز که همه گردشگران را تحت تاثیر قرار می دهد. در ترکیه چشم اندازهای باشکوه ، سواحل مدیترانه، کوه های بلند، فرهنگ، غذاهای معروف و تاریخی بلند گردشگران را به سوی خود فرا می خوانند. سفر به ترکیه تجربه ای منحصربفرد و جذاب است، سفری متنوع که می تواند هر انتظاری که از یک مسافرت هیجان انگیز دارید را برآورده کند پس بی جهت نیست که ایرانی های زیادی در سال راهی این کشور می شوند. حتما می دانید که سفر به ترکیه برای ما ایرانی ها از راه زمینی هم امکان پذیر است اما اگر فکر سفر زمینی به ترکیه به ذهن شما هم خطور کرده شاید این سوال برایتان پیش آمده که آیا این سفر امن است یا نه؟ برای رسیدن به جواب این سوال در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
کارت بانکی مشترک ایران و ترکیه
راهنمای سفر به استانبول

نزدیکی ترکیه به ایران و همینطور نیاز نبودن به ویزا، ترکیه را به مقصدی جذاب برای ایرانی ها تبدیل کرده است. ایران با ترکیه مرز مشترک دارد و ماشین های زیادی هر روز از این مرز می گذرند پس شاید تعدادی از گردشگران بخواهند از راه زمینی به ترکیه بروند، سفری طولانی که البته سختی های خاص خودش را دارد.

اگر قصد سفر زمینی به ترکیه با ماشین شخصی را داشته باشید باید از قبل یک سری مقدمات را فراهم کنید: گواهی بین المللی، بیمه آکسا، پلاک ترانزیت و … . شاید هم برای این سفر روی اتوبوس های عمومی حساب کرده اید که در این صورت به این مدارک هیچ نیازی نیست ولی باید قبل از شروع این سفر از سختی های این مسیر طولانی باخبر باشید. اگر از شهر تهران قصد سفر زمینی به ترکیه را داشته باشید اول باید به تبریز بروید، مسیر تهران تبریز حدود ۶۵۰ کیلومتر است و از شهرهای قزوین، زنجان و میانه می گذرد.

ورود به ترکیه از طریق سه نقطه مرزی انجام می شود:

  • مرز بازرگان: در ۲۹۰ کیلومتری شهر تبریز
  • مرز رازی: در ۷۰ کیلومتری شهر خوی
  • مرز سرو: در ۶۰ کیلومتری شهر ارومیه

در بین این سه مسیر راحت ترین راه، مرز بازرگان است، مسیری به طول ۲۹۰ کیلومتر که آسفالته است و رفت و آمد راحتی را برایتان فراهم می کند. بعد از طی این مسیر نوبت به تشریفات عبور از مرز می رسد! در روزهایی که جاده چندان شلوغ نیست یک ساعت زمان لازم است که تشریفات خروج از مرز کاملا طی شود. برای سفر به ترکیه نیاز به ویزا ندارید و فقط کافیست پاسپورتی با ۶ ماه اعتبار داشته باشید. بعد از عبور از مرز و طی ۴۵ کیلومتر به شهر دوبایزید می رسید، شهری که چندان برای اقامت مناسب نیست بعد از عبور از این شهر تابلویی را می بینید که فاصله تا شهرهای مهم ترکیه را نشان داده است. اگر مقصد شما استانبول است از اینجا تا این شهر ۱۵۰۰ کیلومتر راه در پیش رو دارید، راهی بس پرچالش!

بگذارید کمی درباره چالش هایی که در سفر زمینی به استانبول با آن روبرو می شوید حرف بزنیم:

  • خستگی: مسلما طی این همه مسافت شما را خسته می کند و انرژی زیادی از شما می گیرد. نشستن طولانی مدت در اتوبوس مشکلاتی مثل بدن درد یا پا درد را به دنبال دارد مخصوصا اگر عادت به سفرهای طولانی با اتوبوس را نداشته نباشید این مشکلات شدید تر می شود.
  • بی خوابی: شب را باید در اتوبوس بگذرانید و ممکن است با مشکلاتی مثل بی خوابی یا اختلالات خواب مشکلاتی است که راه فراری برای آن ها وجود ندارد!
  • وقوع حوادث غیر متقربه: در این مسیر طولانی ممکن است دچار حوادث غیر متقربه شوید و ناگهان شبانه نیاز به بیمارستان پیدا کنید حتما می دانید که وقتی در اتوبوس هستید رفتن به بیمارستان شاید اصلا امکان پذیر نباشد. از طرفی وضعیت سرویس های بهداشتی جاده ها چندان مناسب نیست و این هم می تواند مشکلی جدی در سفر زمینی به ترکیه باشد.
  • حوادث جاده ای: تا همین چند سال پیش کیفیت جاده های شهرهای ترکیه چندان خوب نبود و از طرفی امنیت کافی هم نداشت هر چند امروز وضعیت بهتر از قبل شده ولی باز هم در این مسیر طولانی ممکن است به مشکلاتی مثل راهزن ها و … بربخورید. جاده های شرق ترکیه که در نزدیکی ایران هستند معمولا دست اندازهای زیادی دارند که به صورت ناگهانی در مسیر شما سبز می شوند!
  • نرخ بالای بنزین: اگر قصد سفر با ماشین شخصی را دارید باید بدانید که نرخ بنزین در ترکیه گران (هر لیتر حدود ۵ لیره ترک) است و مسلما طی کردن مسیرهای طولانی نیاز به بنزین زیادی دارد و ممکن است بعد از سفر از هزینه ای که بابت بنزین کرده اید غافلگیر شوید!
  • پرداخت عوارض: در تعدادی از اتوبان های ترکیه عوارض گرفته می شود و جاده ها مجهز به دستگاه های اتوماتیکی هستند برای صادر کردن قبض.
  • انگلیسی ضعیف مردم ترکیه: در این سفر طولانی شاید مجبور شوید از کسی آدرس بپرسید اینجاست که مشکلی بزرگ خودنمایی می کند! مردم ترکیه به خصوص در شهرهای کوچک معمولا انگلیسی ضعیفی دارند پس لازم است کمی ترکی استانبولی یاد بگیرید.

اگر برای سفر به ترکیه از هواپیما استفاده کنید بسیاری از مشکلات این چنینی اصلا اتفاق نمی افتد! در عرض ۳ ساعت به ترکیه می رسید و می توانید  بعد از یک ساعت استراحت در هتل، گشت و گذار در میان جاذبه های دیدنی ترکیه را شروع کنید. اما در سفر زمینی به ترکیه بعد از طی مسافتی طولانی مطمئنا آنقدر خسته می شوید که حالا حالاها باید در هتل استراحت کنید و بازدید از جاذبه ها را به بعد از خوابی شبانه موکول کنید.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۳ نظرات

mahdi 1398-09-02 - 3:26 ب.ظ
ما می‌خواهم در اروپا سفر کننم‌و چیوقت خوب وقت است
تیم خبری الی گشت 1398-09-03 - 9:53 ق.ظ
همراه عزیز سلام از نظر شرایط آب و هوایی،‌ تابستان بهترین زمان سفر به اروپا است اما باز هم بهترین زمان به هدف و کشور مقصد شما بستگی دارد.
حجت آمری 1400-04-02 - 11:02 ق.ظ
آیا در حال حاضر با شرایط کرنایی سفر به ترکیه امکان پذیر هست؟
افزودن نظر