معرفی کشورهای ثروتمند از نظر گردشگری
سازمان جهانی جهانگردی که در واقع معتبرترین سازمان جهان در صنعت توریسم محسوب می شود با یک حساب سرانگشتی، ۵۰ کشور برتری را که توانسته اند با برنامه ها و تبلیغات مناسب و البته برخورداری از پتانسیل های گردشگری از لحاظ آثار باستانی، منابع طبیعی، سواحل جذاب و … بالاترین سود را از صنعت گردشگری کسب کرده است که الی گشت در این مطلب، خلاصه ای از آن ها را به شما ارائه می دهیم.
مطالب مرتبط: موفق ترین شهرهای جهان در صنعت گردشگری خاورمیانه، نگین مقاصد گردشگری جهان
رتبه اول کسب درآمد از محل صنعت گردشگری در سال ۲۰۱۲ به ایالات متحده آمریکا با کسب درآمدی بیش از ۱۲۸ میلیارد دلار اختصاص داشت. سپس اسپانیا با کسب درآمدی کمتر از نیمی از درآمد آمریکا در رتبه دوم قرار داشت. اسپانیا در سال ۲۰۱۲ نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد به دست آورد که این امر با توجه به نقش چشمگیر صنعت گردشگری در اقتصاد اسپانیا و اختصاص بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی این کشور به صنعت گردشگری بسیار حائز تامل است.
بر اساس آمار منتشره از سوی نهادهای وابسته به اتحادیه اروپا، اسپانیا بیشترین شاغلان را در صنعت گردشگری داشته و کارشناسان نیز بر این باورند که توسعه صنعت گردشگری، بهترین و سریعترین راهکار برای حل مشکل بیکاری در این کشور می باشد. در رده بندی پر درآمدترین کشورهای جهان از گردشگری، فرانسه با کسب درآمدی نزدیک به ۵۴ میلیارد دلار در رتبهی سوم پردرآمدترین کشورهای جهان از محل صنعت گردشگری قرار گرفت. بر اساس مطالعات انجام شده پاربس مقصد بیشتر گردشگران کشور فرانسه بوده و در میان جاذبه های نوریستی این شهر، موزه لوور، برج ایفل و کاخ ورسای سه مقصد اصلی مسافران می باشد.
در همین حال کشور چین که پرجمعیتترین کشور جهان محسوب می شود در سال ۲۰۱۲ عنوان چهارمین کشور جهان را از نظر کسب درآمد گردشگری به خود اختصاص دهد. چین در سال ۲۰۱۲ حدود ۵۰ میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد به دست آورد. مقامات صنعت گردشگری چین قصد دارند در سال ۲۰۲۰ این کشور را به مقصد ۱۰۰ میلیون گردشگر تبدیل نمایند. یک کشور اروپایی فعال در حوزهی صنعت گردشگری، ایتالیا است که در سال ۲۰۱۲ حدود ۴۱ میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری کسب درآمد کرد. مقصد بیشتر گردشگران این کشور شهر تاریخی رم می باشد. این شهر با در اختیار داشتن آثار تاریخی ارزشمند و قدمتی نزدیک به ۳۰۰۰ سال، یکی از مقاصد برتر گردشگری جهان می باشد.
نکته جالب توجه این است که رده بندی ۵۰ کشور پر درآمد از محل صنعت گردشگری، نیمی از کشورهای اروپایی حضور دارند. در این میان بیشتر کشورهای حاضر در سال ۲۰۱۲ رشد درآمدهای حاصل از محل صنعت گردشگری را تجربه کرده و تنها دو کشور استرالیا و سوئیس هستند که درآمدشان از این محل تغییر خاصی نداشته است. نکتهی قابل توجه در معرفی پردرآمدترین مقاصد گردشگری جهان حضور ترکیه در رتبه دوازدهم است. ترکیه سال گذشته نیز در همین جایگاه قرار داشت و سال جاری با کسب درآمد ۲۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری از محل صنعت گردشگری که ۶۰۰ میلیون دلار بیشتر سال ۲۰۱۱ است نشان از ادامهی روند رو به رشد صنعت گردشگری این کشوردارد.
در این شرایط مسئولان صنعت گردشگری ترکیه قصد دارند در سال ۲۰۲۳، این کشور را در ۱۰ مقصد برتر گردشگری جهان قرار داده و آن را به مقصد ۵۰ میلیون گردشگر تبدیل نمایند و بدین ترتیب درآمدی حدود ۵۰ میلیارد دلار در سال را وارد چرخهی اقتصادی ترکیه کنند.
درآمد خالص حاصل از صنعت گردشگری جهانی در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۰۷۵ میلیارد دلار بوده که حکایت از رشد ۳۳ میلیارد دلاری نسبت به سال ۲۰۱۱ دارد. درواقع با وجود بحران جهانی اقتصادی که موجب افزایش تمایل مردم به پسانداز کردن و کاهش تمایل به سفر می شود، باز هم درآمدهای جهانی صنعت گردشگری یک رشد ۴ درصدی را نشان می دهد. میزان درآمدهای کشورهای منطقهی آمریکا در سال گذشته حدود هفت درصد، کشورهای منطقهی آسیا – اقیانوسیه حدود شش درصد، کشورهای قاره آفریقا حدود پنج درصد و کشورهای قاره اروپا که بیشتر آنها در سال گذشته با بحران اقتصادی دست به گریبان بودند حدود دو درصد رشد را تجربه نموده است. در حالی که درآمد کشورهای خاورمیانه که چندین مقصد گردشگری مهم جهان از جمله مصر، امارات و عربستان در آن قرار دارند در سال ۲۰۱۲ حدود دو درصد کاهش داشته است.
درآمد قاره اروپا در سال گذشته از محل صنعت گردشگری ۴۵۷ میلیارد دلار درآمد داشته است که حدود ۴۳ درصد کل درآمد جهانی صنعت گردشگری می باشد. ازسوی دیگر، منطقه آسیا – اقیانوسیه در همین سال حدود ۳۲۳ میلیارد دلار، قاره آمریکا حدود ۲۱۵ میلیارد دلار، منطقه خاورمیانه حدود ۴۷ میلیارد دلار و قاره آفریقا حدود ۳۴ میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد کسب نموده اند.