پل چین در بوداپست، پلی باشکوه بر روی رودخانه دانوب

پل چین در بوداپست

پل چین (Chain bridge) یکی از معروف ترین جاذبه های بوداپست در مجارستان است، پلی سنگی و تماشایی که بر روی رودخانه دانوب کشیده شده تا بین دو بخش مهم شهر پیوند ایجاد کند. این پل جذاب یکی از نمادهای شهر بوداپست است و در پس زمین خیلی از عکس های نمادین از شهر بوداپست قرار دارد. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا از پل چین در بوداپست بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
قلعه ای با نمادهای عجیب در بوداپست
در بوداپست چه غذاهایی بخوریم؟

قبل از اینکه پل چین (پل زنجیری) ساخته شود از زمان قرون وسطی برای عبور از رودخانه از پلی شناور استفاده می شد. این پل در فصل های بهار تا پاییز به کار می رفت، اما در زمستان چون رودخانه یخ می زد دیگر نیازی به این پل نبود و مردم از روی یخ ها می گذشتند. اما داستان ساخته شدن این پل هم جالب است. گاهی آب و هوا به طور ناگهانی تغییر می کرد و دیگر مردم نمی توانستند از روی این پل شناور بگذرند، برای همین در یک سمت رودخانه گیر می کردند. این ماجرا برای یکی از سیاستمداران هم اتفاق افتاد. او مجبور شد برای شرکت در تشییع جنازه پدرش یک هفته منتظر بماند تا آب و هوا خوب شود تا بتواند از روی پل رد شود و خودش را به آن سمت رودخانه برساند. همین ماجرا بود که باعث شد تصمیم به ساخت یک پل دائمی بر روی رودخانه بگیرد، پلی که در زمان ساختش یکی از عجایب معماری دنیا بود.  برای رد شدن از عرض رود دانوب نیاز به یک پل معلق بود که معمار معروف اسکاتلندی «آدام کلارک » آن را در سال ۱۸۴۹ درست کرد.

بعد از ساخت این پل بود که یک دفعه اقتصاد مجارستان رونق گرفت و عصر طلایی بوداپست فرا رسید. این طور که از شنیده ها بر می آید معمار پل  که از ساخت این پل شاهکار بسیار مغرور شده بود دیگران را به چالش دعوت کرد تا اگر می توانند ایرادی از کار او پیدا کنند. وقتی معلوم شد که شیرهایی که در دو سمت انتهایی پل قرار دارند زبان ندارند او آنقدر شرمنده شده بود که با پریدن از روی پل به زندگی خود پایان داد. البته این طور که به نظر می آید این ماجرا شاید فقط یک داستان خیالی باشد! چون یک تونل که سال ها بعد ساخته شد هم کار همین معمار بود. در طول جنگ جهانی دوم این پل آسیب های زیادی دید اما در سال ۱۹۴۹ به طور کامل نوسازی شد. نیروی های آلمانی در زمان تصرف بوداپست این پل را در سال ۱۹۴۵ از بین بردند اما دو سال بعد کار ساخت آن دوباره شروع شد. جالب است که قبل از آلمانی ها، اتریشی ها هم بارها سعی کردند تا این پل را با مواد منفجره از بین ببرند اما خوشبختانه کارهای آن ها اثربخش نبود.

این پل معلق ورژن بزرگ تر پلی است که قبلا بر روی رودخانه تایمز لندن درست شده بود. این پل ۳۷۵ متر طول و ۱۶ متر عرض دارد، فاصله بین ستون های آن ۲۰۲ متر است و دو مجسمه سنگی شیر از این پل نگهداری می کنند. این طور که در مراسم افتتاحیه این پل گفته شد کسی که این مجسمه ها را ساخته فراموش کرده تا برای شیرها زبان بگذارد! بر روی این پل دو لاین برای رفت و آمد ماشین ها وجود دارد و در کناره های آن هم پیاده رو برای راه رفتن و قدم زدن است. با راه رفتن بر روی این قسمت در حالی که نسیم خنک رودخانه دانوب لذت می برید محو تماشای مناظر جذاب شهر می شوید.

پل ها همیشه یکی از عوامل زیبایی هر شهر هستند مخصوصا اگر برای ساخت آن پل از زیبایی ها و ظرافت های معماری هم استفاده شده باشد که دیگر چشم ها از دیدنش سیر نمی شود. پل چین نمونه ای از زیباترین پل های دنیاست که بر روی یکی از مهمترین رودخانه های اروپا قرار دارد. مگر می شود به بوداپست رفت و این پل تماشایی را ندید؟! این پل باشکوه با معماری خاص و جذابش  چشم انداز تماشایی را به این شهر بخشیده است. رد شدن از روی این پل خیلی کوتاه مدت است فرقی نمی کند که به کدام قسمت بروید چشم اندازها آنقدر خیره کننده است که محال است شما را تحت تاثیر قرار ندهد. اگر در سفر به بوداپست به دنبال فرصتی هستید تا به تماشای این پل بروید بهتر است بگذارید تا هوا کاملا تاریک شود. در شب با نورپردازی های رویایی پل حالتی جادویی به خود می گیرد و جذاب تر از همیشه می شود، در عین حال انعکاس این نورها بر روی سطح تاریک رودخانه دانوب درخشندگی خاصی را به رودخانه می دهد.

از آنجایی که معمار پل شخصی به اسم «آدام کلارک» بوده برای همین در قسمت پایانی این پل میدانی به نام او ساخته شده است. اگر در فصل های پاییز تا بهار گذرتان به این میدان بیفتد گل های رنگارنگ و خوشبویی را می بینید که زینت بخش قسمت مرکزی میدان شده اند. در همین میدان یک ترمینال برای قطارهای کابلی هست که شما را به «کستل هیل» می برد، جایی تاریخی که اولین ساکنانش در قرن ۱۳ برای در امان ماندن از حملات مغول ها به تپه های آن پناه بردند. در همان زمان بود که اولین قلعه سلطنتی در این ناحیه ساخته شد. سوار بر این قطارها در عرض چند دقیقه به بالای تپه ها می رسید و چشم اندازهای پانارومایی از شهر بوداپست و میدان چین را به تماشای می نشینید. سمت دیگر این پل ناحیه ای به اسم «پست» هست که میدان معروفی دارد و آکادمی علوم مجارستان هم در همین میدان قرار دارد.

منبع: visitbudapest.travel

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟