پل اسکای واک (Sky walk) در چین
برای بعضی از افراد تفریح کردن هیچ مرزی ندارد. این تفریح ها گاهی پرهیجان و مفرح و گاهی اما خطرناک هستند. البته با پیشرفت دانش انسان ها همیشه سعی می شود تا جای ممکن، همه ی نکات ایمنی رعایت شود. یکی از این تفریحات هیجان انگیز و نسبتا خطرناک، پل اسکای واک در چین است. در این مطلب همراه الی گشت باشید تا از این تفریح مهیج بیشتر بدانید.
مطالب مرتبط: ییلی، دره افسونگر شکوفه های زردآلو در چین اولین جنگل عمودی در چین، شگفتی دیگر این کشور
مسئولان ساخت مکان های گردشگری چین، در استان هنان (Henan)، یک پل شیشه ای بسیار دلهره آور در دل آسمان ساخته اند تا بتوانند گردشگران بیشتری جذب کنند. البته ظاهرا در کارشان موفق بوده اند چون این پل هوایی ترسناک توانسته گردشگران زیادی را که اهل هیجان و ترس هستند، به خود جذب کند. اگر نمی دانید شما هم جز این دسته از افراد قرار می گیرید و یا نه، کافی است به این جمله دقت کنید: دوست دارید تا فرصتی برای دیدن دنیا از زاویه دید پرندگان بدست بیاورید؟ اگر بله، پس این تفریح خوراک شماست!
یکی از افرادی که از این پل بالا رفته است، دانش آموزی به نام Li Shu Zhen است و در این باره می گوید: هر بار که به پایین نگاه می کنید ناگهان ترس همه ی وجودتان را می گیرد و قلبتان از ترس می ایستد اما بعد باید سعی کنید به مناظر اطراف دقت کنید و نهایت لذت را از آن ببرید.
درباره ی اسکای واک
اسکای واک یک پل شیشه ای کاملا شفاف است که ۳۰۰ متر طول و ۱۸۰ متر ارتفاع دارد و برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ افتتاح شد. سازندگان این پل ترسناک در باره ی آن گفته اند که پنل های شیشه ای طراحی شده می توانند در برابر بادهای شدید، زلزله و وزن بیشتر از ۷۰۰ نفر دوام بیواروند. اما اگر پل شیشه ای بشکند چه؟
واقعیت این است که بعضی از کارشناسان در این باره می گویند این پل ها بیشتر برای جلب گردشگر ساخته شده اند نه به عنوان محلی برای رفت و آمد. بنابراین این امکان وجود دارد که پل ها از نظر ایمنی، خیلی آزمایش نشوند.
کیت براونلی، یکی از متخصصان معماری است که در ساخت پل شیشه ای موزه علوم لندن، همکاری کرده است و در این باره می گوید: دلیل محبوب بودن و پر طرفدار بودن این پل ها، هیجان و ترسی است که موقع عبور از روی آن به انسان دست می دهد.
این پل ها واقعا چقدر امن هستند؟
در سال ۲۰۱۴، یک حادثه وحشتناک باعث شد تا بازدیدکنندگان فورا از روی پل های شیشه ای فرار کنند. در واقع علیرغم اینکه فقط ۲ هفته از افتتاح پل گذشته بود، قسمتی از اسکای واک که در استان هنان قرار داشت، ترک برداشت و این پارک فورا تعطیل شد. البته چند روز بعد مسئولین پارک گفتند جای نگرانی نیست و ترک های مهمی نبوده است اما واقعا آیا این پل های شیشه ای امن هستند؟ آیا اصلا استفاده از شیشه در محیط کوهستانی کار عاقلانه ای است؟
معماری متخصص به نام آدام هولیکا (Adam Holicska) در این باره می گوید: این پل های شیشه ای را متخصصان ماهری می سازند و مطمئنا از نظر امنیت آن را چک ی کنند اما نباید فراموش کرد که در یک محیط کوهستانی شیشه می تواند شوک شود و ایمنی اش کم شود مخصوصا اینکه در این محیط ها امکان ریزش سنگ همیشه وجود دارد!
با تمام این اوصاف هنوز هم کاربرانی هستند که با تمام وجود دوست دارند از این پل ها باز هم ساخته شود مثلا در یکی از وبلاگ های معروف چینی یک خانم گفته است: من هیچ وقت در امتحان کردن پل های شیشه ای جدید، شک نخواهم داشت.