معرفی چند محوطه باستانی در آتن
اگر شیفته تاریخ باستان هستید، در سفر به آتن می توانید تعطیلاتی کاملا متفاوت داشته و علاوه بر دیدن روستاهای بکر جزایر یونانی، از شلوغی و ویژگی های مدرن آتن نیز استفاده کرده و با فرهنگ شگفت انگیز این کشور آشنا شوید. الی گشت در این یادداشت برخی از محوطه های باستانی را که در سفر به آتن می توانید از آنها دیدن کنید را معرفی می کند:
مطالب مرتبط: آتن و موزه هایی که باید دید راهنمای سفر به آتن
آکروپولیس (The Acropolis)
کمتر محوطه باستانی را در جهان می توان با آکروپولیس مقایسه کرد که با مکان پارتنون (Parthenon) خود با شکوه و صلابت بر فراز صخره ای بلند، نظاره گر هزاران سال تمدن و شکوه بوده است. بقایای آکروپولیس که یادآور دوران شکوه و عظمت یونان باستان است، در مرکز شهر باستانی آتن قرار داشته و با تکیه بر موقعیت جغرافیایی حفاظت شده خود بر فراز تخته سنگ بزرگ؛ نقش کهن دژ شهر را ایفا می کرده است. در این مجموعه، بنای پارتنون دارای بیشترین رمز و راز بوده و بزرگ ترین بنای مذهبی دوران کلاسیک باستان محسوب می شود که ساخت آن از سال ۴۷۷ پیش از میلاد تا ۳۳۸ پیش از میلاد ادامه داشت.
این مکان با دارا بودن ردیف ستون های ساخته شده به سبک دوریک (Doric یا سبک معماری یونان باستان – مترجم ) و مجسمه های حیرت آور و زیبا، می تواند یکی از الهام بخش ترین و شگفت انگیز ترین آثار باستانی موجود در شهر محسوب شود. در تزئینات دیواری بخش شرقی ، نقش برجسته حجاری شده ای روی سنگ با موضوع تولد الهه آتنا به چشم می خورد. از دیگر بخش های باقی مانده در آکروپولیس می توان به ارخسیون (Erechtheion) که مجموعه ای از محراب های باستانی که در فاصله سال های ۴۲۱ پیش از میلاد تا ۳۹۵ پیش از میلاد است، اشاره کرد. مهم ترین ویژگی ارخسیون را می توان ایوان (Caryatids) به همراه شش پیکره دوشیزگان باستانی دانست که روی ستون های سبک دوریک ساخته شده اند. در هنگام بازدید از آکروپولیس، بازدید از خیابان (Dionysiou Areopagitou) را که در پائین مجموعه قرار دارد ؛ فراموش نکنید. در این موزه موجود در این محل یکی از ارزشمندترین مجموعه های هنری یونان باستان قرار دارد. در مجاورت این موزه؛ دو محله پلاکا و آنافیوتیکا (Anafiotika) قرار دارند که محل خوبی برای گشت و گذار و صرف یک وعده غذایی در رستوران های زیبا و خوش منظره به شمار می رود.
آگورا (Agora)، ویرانه های بازار باستانی
بازار آگورا را می توان قلب و مرکز شهر آتن باستان دانست. برای دیدن چشم اندازی خیره کننده از آگورا می توانید به دیواره شمالی آکروپولیس رفته یا از جاده (Areopagus) به این بازار نگاه کنید. بهترین محل برای ورود به آگورا، دروازه شمالی خیابان آدریانو (Adrianoú) در نزدیکی کلیسای سنت فیلیپ است. معنی لغوی آگورا در زبان یونانی ، گردهمایی و سخنرانی است و از این محل در آتن باستان برای ایراد سخنرانی های عمومی استفاده می شد. آگورا یک محل دولتی و تجاری محسوب شده و جلسات مختلفی در آن برگزار می شد. برای نمونه هیات موسوم به (Agora tou Dimou) که تصمیمات مدنی در آتن توسط آن ها اتخاذ می شد؛ در این محل تشکیل جلسه می دادند. برخی رویداد های ورزشی و نمایش ها و تئاترها نیز در آگورا برگزار می شد. یکی از شاخص ترین بخش های آگورا، ایوان سرپوشیده ای به طول ۱۸ متر است که محل جلوس افسران ارشد و باسیلیوس (Basileus) بود که به نوعی وظایف مشابه پادشاهی را بر عهده داشتند. احتمالا دادگاه مشهور سقراط در سال ۳۹۹ پیش از میلاد نیز در این ایوان سرپوشیده متعلق به قرن شش پیش از میلاد، انجام شده است.
گردشگران می توانند از بازار آگورا و از طریق پیاده رویی بسیار زیبا و دیدنی به سمت تپه آگورا (Kolonos Agoraios) حرکت کنند. بر فراز تپه خیابان آندریانوس ۲۴ ، محوطه هفیستوس (Hephaistos) قرار دارد. این مکان که به سبک دوریک و در قرن ۵ پیش از میلاد ساخته شده است، یکی از بهترین مکان هایی است که از دوران یونان باستان باقی مانده و در شرایط فیزیکی مطلوبی به سر می برد. دلیل این موضوع نیز تغییر کاربری آن به یک کلیسا بود که سبب شد بنای گذشته از تخریب نجات پیدا کند. این بنا دارای نقشه ای کلاسیک بوده و دارای شش ردیف ۱۳ تایی ستون و تزئینات حاشیه ای ایونیک (سبک یونان باستان)، مشابه پارتنون است.
در فاصله ای نزدیک به بازار آگورای رومی، کتاب خانه باستانی هادریان که مجموعه ای از سازه های ساخته شده توسط هادریان (Hadrian) امپراتور روم در سال ۱۳۲ میلادی است، قرار دارد.
آدرس: ۲۴ Andrianou Street, Athens
استادیوم های پاناتینایکو و المپیک (Panathenaic Stadium & Olympic Stadium)
استادیوم پاناتینایکو را می توان بزرگ ترین سازه اتن باستان محسوب کرد.این استادیوم دارای ظرفیت ۶۰ هزار نفر بوده و در حدود سال ۳۳۵ پیش از میلاد ساخته شده و در روزگار هرودس آتیکوس (Herodes Atticus) بازسازی شد. در این استادیوم؛ بازی های پاناتینایکو که به صورت دو میدانی بود در میدانگاه این استادیوم انجام می شد. پیست دو میدانی این استادیوم دارای ۴ مسیر دو خطه بود و دوندگان در آن با یکدیگر مسابقه می دادند. در حدود سال ۱۴۰ میلادی، استادیوم تحت نوسازی قرار گرفته و صندلی هایی از جنس سنگ مرمر توسط هرودس آتیکوس در ان نصب شد. آن چه امروزه گردشگران قادر به مشاهده آن هستند، استادیومی است که برای برگزاری مسابقات المپیک ۱۸۹۶ میلادی کاملا تحت بازسازی قرار گرفت. در این زمان و برای برگزاری مسابقات المپیک ، ۴۷ ردیف صندلی در آن نصب شد.
آدرس: Ardettos Hill, Athens