پاسپورت دوم به معنی دریافت شهروندی کشوری دیگر است. با دریافت این پاسپورت علاوهبر تمام مزایایی که شهروندان اصلی آن کشور از آنها برخوردارند، شما هم میتوانید از تمام آن خدمات استفاده کنید. امکان سفر بدون ویزا به بسیاری از کشورها، افتتاح حساب بانکی در کشورهای دیگر، پرداخت مالیات کمتر، زندگی با رفاه بیشتر و… از مزایای پاسپورت دوم هستند. در این مقاله از الی گشت در مورد پاسپورت دوم و روش دریافت آن صحبت خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
پاسپورت دوم چیست؟
پاسپورت یکی از مدارک شناسایی و سند معتبر بینالمللی برای معرفی فرد در کشورهای دیگر است. این مدرک هویت، تابعیت و کشوری که منافع فرد از آن تامین میشود را مشخص میکند. هر پاسپورت کد و رنگ مشخصی دارد که این دو نشاندهنده کشوری هستند که پاسپورت از طرف آن صادر شده، همچنین پاسپورت کشورهای مختلف، اعتبار متفاوتی نیز دارد. اعتبار پاسپورت به معنی قابل قبول بودن آن در سطح بینالملل و تعداد کشوریهایی است که با استفاده از آن پاسپورت میتوان بدون ویزا به آن سفر کرد.
در هر حالت عادی هر فرد پاسپورت همان کشوری که در آن متولد شده را دریافت میکند اما بعضی افراد بیشتر از یک پاسپورت دارند. داشتن پاسپورت دوم به معنی داشتن تابعیت و شهروندی کشوری دیگر است و دارندگان آن، امکان استفاده از حقوق شهروندی هر دو کشور دارنده پاسپورت آنها را خواهند داشت. متاسفانه به دلیل اعتبار پایین پاسپورت ایران و عدم امکان فعالیتهای مهم مانند تجارت یا افتتاح حساب در سطح بیناملل، امروزه افراد زیادی در کشور ما متقاضی دریافت پاسپورت دوم میباشند.
مطالب مرتبط:
تمدید پاسپورت چقدر زمان میبرد؟
شرایط عکس پاسپورت | آپدیت سال ۱۴۰۰
اگر پاسپورتمان در سفر گم شد چه کار کنیم؟
مراحل گرفتن پاسپورت در سال ۱۴۰۱
دریافت پاسپورت دوم چه مزایایی دارد؟
همانطور که گفتیم، پاسپورت هر کشور اعتبار و امتیازات مشخصی دارد که یکی از آنها امکان سفر بدون ویزا به کشورهای دیگر است. در حالت عادی ایرانیان برای سفر به اکثر کشورها جز مواردی خاص نیاز به دریافت ویزا دارند اما با پاسپورت دوم، به خصوص از کشورهای معتبر این مشکل حل شده و امکان سفر بدون ویزا را خواهند داشت.
مزیت دیگر دریافت پاسپورت دوم امکان افتتاح حساب بانکی است، درست مانند سفر بدون ویزا امکان انجام این کار هم با پاسپورت ایران وجود ندارد اما با دریافت پاسپورت دوم از بسیاری از کشورها، ایرانیان هم امکان افتتاح حساب بانکی در کشورهای دیگر را خواهند داشت. امکان دریافت اقامت برای همسر و فرزندان بدون نیاز به زمان، زندگی امن در رفاه اجتماعی و اقتصادی بیشتر، امکان استفاده از تمام حقوق شهروندی کشوری که پاسپورت دوم آن دریافت میشود و…. از دیگر مزایای دریافت پاسپورت دوم میباشند.
روشهای اخذ دریافت پاسپورت دوم چیست؟
همه افرادی که دارای یک پاسپورت هستند، این امکان را دارند که پاسپورت دیگری را هم به عنوان پاسپورت و تابعیت دوم خود دریافت کنند. البته در بعضی کشورها با دریافت تابعیت دوم، تابعیت اول از فرد سلب میشود اما خوشبختانه در ایران هنوز قانونی در این زمینه وجود ندارد و امکان استفاده همزمان از هر دو پاسپورت برای ایرانیان وجود دارد.
روشهای مختلفی برای دریافت پاسپورت دوم وجود دارد. بعضی افراد از زمان تولد دو پاسپورته هستند، این شرایط مربوط به زمانی است که نوزاد در یک کشور متولد شده و پدر و مادر او تابعیت کشوری دیگر را داشته باشند. البته در این حالت فرد از همان ابتدا دو تابعیتی است اما بسیاری از اشخاص بعد از رسیدن به سن قانونی و به منظور رفاه بیشتر به فکر دریافت پاسپورت دوم میافتند که در این صورت یکی از راههای زیر به فرد کمک میکند.
روش اخذ دریافت پاسپورت دوم
۱. دریافت اقامت موقت
دریافت پاسپورت و تابعیت در بسیاری از کشورها با دریافت اقامت موقت امکانپذیر است، این موضوع به این معنی است که شخص برای دریافت پاسپورت آن کشور ابتدا باید از یک روش مهاجرتی مانند مهاجرتی تحصیلی یا کاری اقامت موقت کشور مورد نظر را دریافت کرده و سپس برای دریافت اقامت دائم و بعد از آن پاسپورت اقدام کند. بهترین روش برای پاسپورت دوم از طریق اقامت موقت، مهاجرت کاری به دیگر کشورها و دریافت اقامت دائم از طریق آن است. بعد از دریافت اقامت دائم امکان درخواست برای اخذ پاسپورت دوم هم وجود دارد. البته این روش نسبتا زمانبر است و امکان بروز مشکلاتی مانند از دست دادن شغل تا زمان دریافت اقامت دائم، طولانی شدن پروسه دریافت اقامت دائم و… وجود دارد.
۲. سرمایهگذاری در کشور مورد نظر
روش دیگر و سریعتر برای دریافت پاسپورت دوم، سرمایهگذاری در دیگر کشورهاست. این روش نسبتا پرهزینه است اما نتیجهگیری از آن سریعتر از اقامت موقت و مهاجرت تحصیلی یا کاری است. با توجه به هزینه بالای این روش برای انجام آن باید با تحقیقات کامل اقدام کرد. البته در روش سرمایهگذاری هم فرد برای مدتی اقامت موقت کشوری که در آن سرمایهگذاری کرده را دریافت میکند و بعد از آن اقامت دائم و در نهایت پاسپورت دوم را دریافت میکند.
بسته به قوانین کشور مورد نظر سرمایهگذاری را میتوان با خرید ملک و مستغلات آن کشور، ثبت شرکت و… انجام داد. علیرغم محدودیتهای زیادی که برای ایرانیان در زمینه روابط بینالمللی و تجاری با دیگر کشورها وجود دارد، در مورد سرمایهگذاری محدودیتها کمتر است و ایرانیان فرصت سرمایهگذاری در بیشتر کشورها را دارند. البته برای استفاده از این روش دریافت پاسپورت دوم هم نکاتی وجود دارد، مثلا هزینه سرمایهگذاری و دریافت پاسپورت دوم در بعضی کشورها کمتر است اما روند دریافت پاسپورت دوم در بعضی از آنها سریعتر و سادهتر میباشد.
دریافت پاسپورت دوم کدام کشورها هزینه کمتری دارد؟
برخلاف تصور بیشتر افراد نیازی به صرف هزینه بالا برای دریافت پاسپورت دوم نیست. در بسیاری از کشورها با کمترین هزینه هم امکان دریافت پاسپورت و تابعیت دوم وجود دارد. بعضی از کشورهایی که با هزینه پایین هم امکان دریافت پاسپورت دوم از آنها وجود دارد، عبارتند از:
۱. مکزیک:
مکزیک اولین کشور در لیست ارزانترین کشورهایی است که امکان دریافت پاسپورت دوم از آن وجود دارد. خوشبختانه کشور مکزیک علاوهبر هزینه پایین برای سرمایهگذاری و دریافت پاسپورت دوم، اعتبار بالایی هم دارد و با استفاده از پاسپورت آن امکان سفر بدون ویزا به بسیاری از کشورها مانند کانادا، آمریکا، استرالیا و بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی وجود دارد.
۲. ترکیه:
ترکیه سالهاست که انتخاب ایرانیان برای اقامت موقت یا دائم است و در چند سال اخیر به انتخاب اصلی ایرانیان برای دریافت پاسپورت دوم هم تبدیل شده است. مزیت دریافت پاسپورت دوم از ترکیه هزینه پایین آن نسبت به بسیاری از کشورها است و با حدود ۲۵۰ هزار دلار امکانپذیر است. بعد از سرمایهگذاری در این کشور معمولا ظرف سه ماه پاسپورت دوم برای فرد صادر میشود. مزیت پاسپورت دوم از ترکیه امکان سرمایهگذاری در بیشتر کشورهای جهان و سفر بدون ویزا به چیزی حدود ۷۰ کشور است.
۳. دومینیکا:
دیگر کشوری که با قیمت پایین میتوان پاسپورت دوم را از آن دریافت کرد، کشور دومینیکا است. هزینه دریافت پاسپورت کشور دومینیکا حتی از ترکیه هم ارزانتر و چیزی حدود ۱۰۰ هزار دلار است و این در حالی است که پاسپورت آن امکان سفر به ۱۱۰ کشور بدون ویزا وجود دارد.
۴. مالت:
در میان کشورهایی که تا اینجا معرفی کردیم، نام کشوری در اتحادیه اروپا به چشم نمیخورد چون دریافت پاسپورت دوم این کشورها از طریق سرمایهگذاری معمولا پرهزینه است اما مالت، یکی از کشورهای اتحادیه اروپا با کمترین هزینه برای دریافت پاسپورت دوم است. اخذ پاسپورت این کشور بین ۶۰۰-۷۵۰ هزار یورو هزینه دارد که نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بسیار کمتر است.
۵. گرجستان:
از دیگر کشورهایی که با هزینه پایین سرمایهگذاری میتوان پاسپورت آن را دریافت کرد، گرجستان است. این کشور هم با چیزی حدود ۱۲۵ هزار یورو ظرف ۶ ماه پاسپورت دوم را برای شما صادر میکند.
دریافت پاسپورت دوم از کدام کشورها سریع تر است؟
هرچند هزینه برای بسیاری از افراد و در زمینه دریافت پاسپورت دوم موضوعی با اهمیت است اما هستند افرادی که هزینه برای آنها چندان اهمیتی ندارد و به دنبال اخذ سریعتر پاسپورت میباشند. مدت زمان اخذ پاسپورت دوم از کشورهایی که در بالا معرفی کردیم از ۳ ماه تا ۵ سال متغیر است اما اگر برای دریافت پاسپورت خود عجله دارید، سرمایهگذاری را در یکی از کشورهای زیر انجام دهید:
۱. ترکیه:
کشور ترکیه علاوهبر ارزان بودن پاسپـورت، سریعترین پاسپورت را نیز برای سرمایهگذاران خود صادر میکند. دریافت اقامت و شهروندی کشور ترکیه بعد از پروسه سرمایهگذاری حدود ۳ ماه زمان میبرد.
۲. مولداوی:
در کشور مولداوی هم پاسپورت با زمان کمی برای متقاضی صادر میشود، از زمان شروع پروسه دریافت پاسپورت تا صدور آن در مولداوی معمولا ۳ ماه زمان میبرد. مزیت پاسپورت این کشور امکان سفر به ۱۲۰ کشور دنیا بدون ویزا است.
۳. گرجستان:
گرجستان نیز علاوهبر قیمت پایین، پاسپـورت دوم را در مدت زمان کوتاه و حدود ۶ ماه برای متقاضیان صادر میکند. به علاوه روند اخذ پاسپورت دوم از گرجستان برای ایرانیان بسیار ساده نیز هست.
۴. دومینیکا:
مزیت پاسپـورت دوم دومینیکا علاوهبر هزینه پایین و زمان کوتاه، سادگی روند انجام کار است. سرمایهگذاری و اقدامات اولیه در این کشور حتی به صورت غیرحضوری هم امکانپذیر است.
بهترین کشور دریافت پاسپورت دوم برای ایرانیان
با توجه به نکات گفته شده و با در نظر گرفتن دو عامل سرعت و هزینه میتوان گفت که کشورهایی مانند ترکیه، دومینیکا و گرجستان بهترین انتخاب برای دریافت پاسپورت دوم ایرانیان هستند. در این کشورها پاسپورت دوم کمتر از یک سال و با هزینه پایین صادر میشود. بهعلاوه پروسه دریافت پاسپورت در این کشورها نیز سادهتر از دیگر کشورهاست، به عنوان مثال ترکیه در همسایگی ایران قرار دارد و سفر به آن تا ۹۰ روز بدون ویزا هم امکانپذیر است، این مزیت کمک میکند که سرمایهگذاران امکان سفر حضوری و تحقیق و بررسی دقیق را داشته باشند و به دلیل نزدیکی ترکیه و ایران، به راحتی به این کشور سفر کرده و به ایران برگردند.
نتیجهگیری
پاسپـورت دوم یک امتیاز است و در صورتیکه موفق به دریافت آن شوید امکان حضور معتبرتر در سطح جهانی را پیدا خواهید کرد. هرچند پاسپـورت دوم از کشورهای زیادی قابل دریافت است اما با توجه به هزینه بالای این کار، تنها بعضی کشورها شرایط مناسبتری برای انجام این کار توسط ایرانیان دارند. در این مطلب از الی گشت در مورد پاسپـورت دوم، شرایط دریافت آن و بهترین کشورها برای اخذ تابعیت دوم صحبت کردیم. اگر به مطالب بیشتر با این موضوع علاقه دارید، ما را دنبال کنید.
سوالات متداول
۱.چه لزومی برای دریافت پاسپـورت وجود دارد؟
کسب اعتبار در سطح جهانی مانند سفر بدون ویزا به بسیاری از کشورها یا افتتاح حساب بانکی و پسانداز پول در دیگر کشورها مهمترین دلایل برای دریافت پاسپـورت دوم هستند.
۲.سریعترین روش دریافت پاسپـورت دوم چیست؟
سرمایهگذاری از طریق خرید ملک یا واحدهای تجاری سریعترین روش دریافت تابعیت دوم است.
۳.پاسپـورت دوم کدام کشورها راحتتر دریافت میشود؟
ترکیه، گرجستان و دومینیکا شرایط سادهتری برای دریافت پاسپـورت دوم دارند.
۴.پاسپـورت دوم کدام کشورها اعتبار بیشتری دارد؟
دومینیکا، مولداوی، مکزیک و مالت معتبرترین کشورها برای دریافت تابعیت و پاسپـورت دوم میباشند.