پارک کروکودیل در قشم، فرصتی برای تجربه ای هیجان انگیز

پارک کروکودیل در قشم

قشم یکی از جذاب ترین جزیره های جنوب ایران است که با دیدنی های بسیار و جاذبه های طبیعی و فرهنگی ای که در خود جای داده، به یکی از مناطق توریستی ایران تبدیل شده است. در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت می خواهیم به سمت پارک کروکودیل در قشم برویم که هیجان انگیزترین دیدنی های این جزیره است. این پارک تنها مرکز تکثیر و پرورش کروکودیل به صورت مصنوعی است که در ایران و خاورمیانه نیز در حال فعالیت است. جالب است بدانید که بزرگترین کروکودیل ایران هم در این مجموعه زندگی می کند. در ادامه همراه با ما باشید تا بیشتر درباره این پارک هیجان انگیز در جزیره قشم اطلاعات بدست بیاورید.

مطالب مرتبط:
تنگه کریان قشم، منطقه ای بکر در جنوب ایران
نوروز صیادان، رسمی کهن در میان ساحل نشینان جنوب ایران
آشنایی با سوغاتی های جزیره قشم

پارک کروکودیل قشم اولین جایی در خاورمیانه بود که پرورش و نگهداری تمساح را انجام داد، این پارک در زمستان سال ۱۳۸۹ کار خود را شروع کرد و راه اندازی شد. در ابتدا، ۸ کروکودیل از کشور مالزی وارد این پارک شد و در حال حاضر این تعداد بیشتر شده و از نظر انواع کروکودیل ها، یکی از منحصر بفردترین پارک ها محسوب می شود. کروکودیل هایی که در پارک کروکودیل قشم نگهداری می شوند، در آب شور زندگی می کنند و به آن ها پروسوس می گویند، از آن جا که کروکودیل های پروسوس بهترین نوع کروکودیل برای پرورش در دنیا محسوب می شوند، این نژاد از آن ها به ایران آورده شده است. حدود ۱۰۰ کروکودیل در این پارک زندگی می کنند و در کنار آن ها پرندگان و پستاندارانی هم هستند در این پارک زندگی بکنند.

نحوه تولید مثل کروکودیل ها تخم گذاری است و نوزادان پس از سه ماه از تخم سر در می آورند و در پارک کروکودیل در قشم نگهداری و پرورش می یابند. در سال اول برای رسیدن به زادآوری، به طور مداوم دما، رطوبت، آب استخرها و غذادهی و تاثیر عوامل محیطی بر رشد این حیوان نیز انجام می گردد. اولین مشکلی که خودش را نشان داد مربوط به دمای خاک بود که در برخی ماه های سال به شدت بالا می رود و مشکلاتی جدی برای زادآوری کروکودیل ایجاد می کند. برای حل این مشکل همه تخم ها به وسیله دستگاه «انکوباتور» و در فضای مصنوعی تکثیر می شوند تا دما قابل کنترل باشد و کروکودیل ها به سن بلوغ برسند.

کروکودیل های خزنده هایی هستند به جا مانده از عصر دایناسورها که ۴ دست و پا دارند و قدرت فک و دندان هایشان بی نظیر است. این جانداران به راحتی در آب و خشکی زندگی می کنند. این جانداران در آب تخم گذاری می کنند در حالی که در خشکی زندگی می کنند. کروکودیل ها ۳ چشم دارند: اولی از بالا به پایین، دومی از پایین به بالا و سومی از جلو به عقب. پلک سوم مثل عینک شنا موجب شفاف دیدن زیر آب می شوند.

این جاندار، شکارچی صبور و فرصت طلبی است که با آرامش خود شکار را غافلگیر می کند و با یک جهش سریع در یک لحظه کار خود را انجام می دهد. کروکودیل ها ۶۸ دندان دارند که هر سال می ریزند و دندان های جدید جای آنها را می گیرند.

این که فکر کنیم کروکودیل ها و تمساح ها با هم یکی هستند و تفاوتی ندارند فکر اشتباهی است. این جانداران تفاوت هایی بسزایی با هم دارند که شکل ظاهری آن ها از جمله آن هاست. کروکودیل ها پوزه ای به شکل V دارند در حالی که پوزه ی تمساح ها پهن و U شکل است.

مسن ترین کروکودیل ایران با سن ۲۶ سال در این پارک زندگی می کند. جنسیت این کروکودیل نر است و وزن آن ۳۵۰ کیلوگرم با طول ۴ متر نیز می باشد. کروکودیل ها بین ۷۰ تا ۸۰ سال عمر می کنند، پس این جاندار هنوز راه درازی در پیش دارد. جالب است بدانید کروکودیل، بزرگترین خزنده در میان حیوانات است و بزرگترین کروکودیل دنیا لولانگ نام دارد. نام لولانگ در کتاب رکوردهای گینس ثبت شده و طول آن به ۶.۱۷ و وزن آن به ۱۰۷۵ کیلوگرم بود.

افرادی که برای بازدید از کروکودیل ها به این پارک هیجان انگیز می روند برایشان خدماتی هم در نظر گرفته شده است.

  • آموزش نگهداری و پرورش کروکودیل

در نوپک دوره های آموزش مدیریت مزرعه، نگهداری و پرورش کروکودیل به صورت خصوصی و همراه با کارورزی صورت می گیرد و گواهی سابقه کارورزی نیز به افراد داده می شود.

  • فروش کروکودیل

فروش کروکودیل یکی از فعالیت های مجموعه است و از این موجود در هر اندازه ای که فکرش را بکنید وجود دارد؛ اما این خدمت تنها به مراکز دارای مجوز نگهداری و دارای فضای مناسب ارایه می شود.

  • خدمات مشاوره

پارک های حیات وحش و مراکز نگهداری از حیوانات می توانند از خدمات مشاوره این مجموعه استفاده کنند. مذاکره و تبادل قرارداد مشاوره تنها از طریق ایمیل این مجموعه امکان پذیر است.

  • شترمرغ آفریقایی گردن خاکستری
  • بز تالی
  • کبک
  • طاووس
  • بلدرچین
  • بز کوهی
  • لاکپشت کوهی
  • مرغ شاخدار
  • سار
  • مرغ مینا
  • کرکس مصری
  • میمون
  • جوجه تیغی (تشی)
  • سوسمار ایگوانا
  • مار پیتون برمه
  • طوطی
  • عقاب تالابی
  • راسو

۱- آرامش مجموعه را هنگام بازدید برهم نزنید و سعی کنید با راهنمای پارک همراه باشید تا وی جزئیات مربوط به پارک را به شما انتقال دهد.

۲-  به شدت از پرتاپ اشیاء و خوراکی به داخل قفس های خودداری نمایید.

۳- با وجود باز بودن فضای مجموعه، کشیدن سیگار در تمام بخش های آن ممنوع است.

۴- در صورتی که مشاهده کردید حیوانی بیمار است حتما آن را مسئول مربوط در میان بگذارید و خودتان هیچ اقدامی نکنید.

۵- تنها در محل هایی که مشخص شده می توانید به حیوانات غذا دهید.

 

آدرس: پارک کروکودیل نوپک: قشم، بین بزرگراه قشم-درگهان

ساعات کاری پارک روزهای عادی از ۸ صبح تا ۸ شب

روزهای تعطیل هم ۸ تا ۱۰ شب

در ماه رمضان ۹ صبح تا ۱ بعد از ظهر و ۶ عصر تا ۸ شب

برای رزرو هتل قشم می توانید به سایت هایی مانند الی گشت مراجعه کرده و به صورت اینترنتی اتاق خود را انتخاب کنید.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز

۴ نظرات

مریم 1399-09-05 - 12:12 ب.ظ
متاسفانه باید بگم حیوانات در اینجا بسیار بد نگهداری میشن. میمون ها که وحشتناکه تو قفس کاملن اهنی بدون هیچ چیز دیگری . همه حیوونا همینن . کرکودیل دو متری تو حوض یک و نیم متری به حدی حالم بد شد که از سفر بسیار فوق العاده ام به قشم این قسمت جز خاطرات بد من موند . تا حدی که زدم بیرون نصفه نیمه . لا اقل اسمشو عوض کنید بذاریم زندان کروکودیل ها
سعید 1400-01-15 - 4:40 ق.ظ
خدا ازتون نگذره بدبخت به اون حیواناتی که به دست شما گرفتار میشن وقتی نمیتونید به درستی ازشون نگهداری کنین چرا این کارو میکنین؟! کروکودیلی که توی رودخانه های بزرگ زندگی میکنه رو انداختن توی حوض بقیه حیوانات هم همینطور ای کاش مسئولین این کار خودشون جای اون حیوانات بودن تا میفهمیدن زندانی شدن یعنی چی خودشون که شعورش رو ندارن باید یه مدت جاشون رو عوض کنی تا بفهمن من که اولین و آخرین بارم بود که پام رو توی جزیره قشم میزارم هرکی رو هم که میشناسم توصیه میکنم پاش رو اونجا نزاره
هیچ کس 1400-12-16 - 4:58 ب.ظ
الان تعطیل کسی نره
بهروز 1403-01-04 - 7:27 ق.ظ
پارک کروکودیل قشم رو توسعه داده شده و بسیار متنوع تر از قبل شده، توصیه میکنم بازدید کنین.
افزودن نظر