زلزله از جمله رخدادهای طبیعی و غیر قابل پیشبینی است که تا به امروز علاوه بر خسارت مالی و جانی، از نظر ذهنی و روانی تأثیر زیادی روی افراد گذاشته است. از آنجایی که همیشه احتمال وقوع زلرله وجود دارد و ناگهانی اتفاق میافتد، بسیاری از افراد حتی با فکر کردن به آن نیز دچار استرس و اضطراب زیادی میشود.
در این مطلب از الی گشت به معرفی ۱۲ مورد از بزرگترین زلزلههایی که تا کنون رخ داده است میپردازیم، بنابراین اگر میخواهید اطلاعاتی در مورد وحشتناکترین زلزلههای جهان به دست بیاورید تا انتها همراه ما باشید.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
از وحشتناک ترین زلزلههایی که در جهان اتفاق افتاده است، زلزله والدیویا در تاریخ ۲۲ می ۱۹۶۰ در شیلی است. در این زلزله، ۱۶۵۵ نفر جان خود را از دست دادند و تعداد زیادی از مردم آواره شدند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این زلزله خسارت ۵۵۰ میلیون دلاری به شیلی وارد کرد.
زلزله والدیویا باعث بروز سونامی شد و خسارتهای زیادی به کشورهای نزدیک خود، مانند ژاپن، هاوایی و فیلیپین وارد کرد و همچنین بعد از گذشت دو روز از زلزله آتشفشان پویهوئه فعال شد که تا چند هفته دود و خاکستر آن در آسمان وجود داشت. طبق گزارشات رسیده تکانهای ناشی از این زلزله به مدت ده دقیقه طول کشیده است و اگر از جمله افرادی باشید که زلزله را تجربه کرده باشید، حتما میدانید که ده دقیقه برای زلزله مدت بسیار زیادی است.
زلزله پرنس ویلیام در تاریخ ۲۸ مارس سال ۱۹۶۴ در آلاسکا اتفاق افتاد. این زلزله همراه با سونامی بود، اما خوشبختانه در مقایسه با زلزله شیلی تلفات کمی داشت چون مرکز زلزله در مناطق غیر مسکونی آلاسکا بود.
در این زلزله ۱۲۸ نفر کشته شدند و ۳۱۱ میلیون دلار به این کشور خسارت وارد شد. طبق گزارشهای رسیده تکانهای ناشی از این زلزله ۳ دقیقه طول کشیده که یکی از وحشتناک ترین زلزله های جهان به شمار میرود. مرکز اصلی زلرله در آلاسکا، بهخصوص شهر آنکوریج بود، اما در بخشهای از کانادا و همچنین تا منطقه هاوایی احساس شد.
مرکز این زلزله بزرگ و مخرب در ۲۵۰ کیلومتری جنوب شرقی باندآسه اندونزی بود که در عمق ۳۰ کیلومتری زمین رخ داد. این زلزله در تاریخ ۲۶ دسامبر سال ۲۰۰۴ دقیقا یک روز بعد از جشن کریسمس در کشور اندونزی اتفاق افتاد و جان ۲۲۷۹۰۰ را گرفت و حتی تعداد زیادی ناپدید شدند که فرض را بر این گرفتند که جان خود را از دست دادند. زلزلهی سوماترا باعث شد که در ۱۴ کشور جنوب آسیا و شرق آفریقا بیش از ۱۷ میلیون نفر آواره شوند. این زلزله یکی از وحشتناک ترین زلزله های جهان به شمار میآید و حتی دو روز بعد یعنی در تاریخ ۲۸ دسامبر آتشفشانی در نزدیکی باراتنگ فعال شد که میتوان آن را با وقوع این زلزله مرتبط دانست.
زلزلهی سندای در تاریخ ۱۱ مارس سال ۲۰۱۱ در کشور ژاپن اتفاق افتاد. گزارشی مبنی بر تعداد جانباختگان این زلزله گزارش نشده است، اما با توجه به وقوع سونامی در پی این زلزله خسارتهای جانی و مالی زیادی به مردم این منطقه وارد شد. سونامی ایجاد شده در اثر این زلزله موجهایی به ارتفاع ۹ متر در کائنا به وجود آورد. لرزشهای ناشی از این زلزله به مدت ۱۷۳ ثانیه گزارش شده است.
تنها یک کشاورز محلی از مرگ ۶ گاو خود در اثر سونامی بهوجود آمده خبر داد، اما خبر دیگری از ضررهای مالی و جانی در دسترس نیست.
این زلزله در تاریخ ۲۷ فوریه سال ۲۰۱۰ در شیلی به همراه سونامی به وقوع پیوست. مرکز این زلزله در سانتیاگو، پایتخت شیلی و در عمق ۳۵ کیلومتری زمین اتفاق افتاد. در این زلزله که یکی از وحشتناک ترین زلزله های جهان به شمار میرود، ۵۲۱ نفر کشته شدند و دهها هزار نفر ناپدید و آواره شدند و خسارتهای مالی زیادی به کشور شیلی محتمل شد. این زلزله روی جمعیتی بیش از یک میلیون و هشت هزار نفر تاثیر گذاشت و یک خسارت ۳۰ میلیارد دلاری را به همراه داشت.
در پی این زلزله یک سونامی کوچک در اقیانوس آرام شکل گرفت که به کشتیهای موجود در منطقه درسندیگو ایالت کالیفرنیا آسیب وارد کرد.
یکی دیگر از وحشتناک ترین زلزله های جهان، زلزله خلیج اکوادور بود که در ۳۱ ژانویه ۱۹۰۶ به وقوع پیوست. این زلزله که با سونامی همراه بود، جان تقریبا ۱۵۰۰ نفر، در اکوادور و کلمبیا را گرفت. سونامی حاصل از این زلزله، از شمال خلیج اکوادور تا خلیج غربی آمریکا و از غرب تا هاوایی را تحت تأثیر خود قرار داد.
زلزله ۸.۷ ریشتری در جزایر رت در تاریخ ۲۸ مارس ۲۰۰۵ به وقوع پیوست. خسارتهای اصلی این زلزله مربوط به سونامی بود که پس از وقوع این زلزله شکل گرفت، بهطوری که باعث ایجاد موجهایی به طول ۱۰ متر در جزایر شمیا شد و خسارتهای میلیون دلاری را به خانههای این منطقه وارد کرد. در خصوص تعداد کشته شدگان این زلزله اطلاعاتی در دسترس نیست.
زلزله سوماترا در ۱۵ آگوست سال ۱۹۵۰ اتفاق افتاد که منجر به از دست دادن جان ۱۳۱۳ نفر شد، این زلزله هم خسارتهای زیادی به دنبال داشت و در عمق ۳۰ کیلومتری زمین و ۲۰۵ کیلومتری شمال غرب سیبولگا در سوماترا به وقوع پیوست.
پس لرزهای این زلزله تا سریلانکا پیش رفت. در سال ۲۰۰۴ زلزله دیگری در منطقه باکسینگ در دی ماه رخ داد، در نتیجه ثابت شد که گسلهای زلزله این منطقه فعال است، بهطوری که سه مورد از زلزلههای وحشتناک جهان در این منطقه رخ داده است.
یکی دیگر از وحشتناک ترین زلزله های جهان، زلزله آسام تبت است. این زلزله که مرکز اصلی آن تبت بود، در تاریخ ۱۵ آگوست سال ۱۹۵۰ به وقوع پیوست و خسارتهای زیادی را به مناطق مسکونی وارد کرد. در این زلزله، ۷۸۰ نفر از مردم در شرق تبت جان خود را از دست دادند. پس لرزهای این زلزله تا چین، هندوستان و شهر نروژ احساس شد.
زلزلهی سیچوان، در تاریخ ۱۲ می سال ۲۰۰۸ به وقوع پیوست. سیچوان شهری در جنوب غربی چین است که در این زلزله حدودا ۸۷۵۸۰ نفر کشته و هزاران نفر آواره شدند. زلزلهی سیچوان یکی از وحشتناک ترین زلزله های جهان به شمار میآید؛ چراکه باعث به وجود آمدن سیل و رانش زمین هم شد که این امر خسارت زیادی را به مردم در آن زمان وارد کرد.
کشور نپال، بین چین و هند قرار دارد. زلزلهی نپال در تاریخ ۲۵ آوریل سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاد و مرکز زلزله در شهر کاتماندو بود. این زلزله باعث به وجود آمدن بهمن در ارتفاعات اورست شد و صدها کوهنورد کشته و زخمی شدند. تعداد جانباختگان زلزلهی نپال ۸۹۰۰ نفر گزارش شده است و خسارت فراوانی را به دنبال داشته است.
این زلزله در تاریخ ۲۱ ژوئن سال ۱۹۹۰ یا در تقویم شمسی ۳۱ خرداد سال ۱۳۶۹ در نزدیکی شهر رودبار اتفاق افتاد. زلزله رودبار در منطقه پرتراکم جمعیتی روی داد و حدود ۳۷ هزار نفر جان خود را دست دادند، هزاران واحد مسکونی تخریب شد و خسارتهای زیادی را به مناطقی از گیلان و زنجان وارد کرد. عمق این زمین لرزه در ۱۹ کیلومتری زمین بود و لرزش ناشی از این زلزله حدودا ۶۰ ثانیه احساس شد.
در این مطلب از الی گشت به معرفی چند مورد از وحشتناک ترین زلزله های جهان پرداختیم و امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات کافی را در این زمینه در اختیارتان قرار داده باشیم.
۱۰ نظرات