واقعیت هایی جذاب درباره موروها

مسجد الحمرء

موروها که هستند؟

موروها به آن دسته از مسلمانان اسپانیا می گفتند که نژادی عربی- اسپانیایی-بربری داشتند و امروزه بیشتر آن ها در شمال غربی آفریقا ساکن هستند. در ابتدا موروها در شمال غربی الجزایر و شمال مراکش سکونت داشتند، آن ها پس از مدتی در قرن هشتم میلادی به شبه جزیره ایبری حمله کرده و موفق شدند در شهرهایی از اسپانیا مثل گرانادا و سبیا خلافت های امویان و مرابطان را تشکیل دهند. اگر می خواهید درباره موروها بیشتر بدانید در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
سویل، شهری تاریخی در اسپانیا
سفر به اعماق تاریخ در گرانادای اسپانیا

مسیحیان از قرن یازدهم میلادی برای پس گرفتن سرزمین های خود تلاش زیادی کردند بطوری که مسیحیان پرتغالی و اسپانیایی لشکرکشی های زیادی را برای پس گرفتن سرزمین های خود از دست مسلمانان موروها انجام دادند تا اینکه توانستند در سال ۱۴۹۲ موروها را به طور کامل شکست دهند. پس از آن موروها یا خودشان به شمال آفریقا برگشتند و یا توسط اسپانیا از این کشور اخراج شدند.

موروها چه خدمتی به اسپانیا کردند؟

به افرادی با نژاد عربی- بربر که در شمال غربی الجزایر و شمال مراکش زندگی می کردند مورو ها می گفتند. این افراد در قرن هشتم میلادی مسلمان شدند و بعد از مدتی شروع به حمله به سرزمین های اطراف و کشورگشایی کردند. به فرانسه حمله کردند اما شکست خورده و مجبور به عقب نشینی شدند، آن ها اما توانستند حکومت خود را در شهرهایی از اسپانیا پایه گذاری کنند. موروها نقش بسیار مهمی در پیشرفت علم، ترجمه آثار یونانی، طب، معماری و هنر این سرزمین داشتند. در این مدت شماری از هنرمندان و کشاورزان ماهری که از تبار موروها بودند به اسپانیا رفتند و باعث پیشرفت های زیادی در این کشور شدند. امروز با سفر به اسپانیا و گشت و گذار در این کشور می توانید آثار به جای مانده زیادی از مسلمانان را در این کشور ببینید، آثاری که نشان می دهد در آن زمان موروها چقدر باشکوه و مقتدر بودند. از جمله بناهای باشکوه آن دوران می توان به مسجد طرقبه و کاخ الحمراء اشاره کرد، بناهایی با معماری خیره کننده که از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری دنیا هستند.در مدتی که مسلمانان در آندلس حکومت می کردند علم طب و پزشکی در اسپانیا رشد زیادی کرد و حتی اولین داروخانه اروپا در آندلس ساخته شد.  در آن زمان در سرزمین های اسلامی کتابخانه های بزرگی با چندین هزار جلد کتاب های تاریخی درست می شد که نمونه های زیادی از این کتابخانه ها در آندلس هم بنا شده است. در سال ۷۸۵ میلادی تصمیم گرفته شد که در طرقبه بر روی خرابه های کلیسای قبلی مسجدی ساخته شود، بنایی که بزرگ ترین مسجد اسلامی در اروپا شد.

آندلس چگونه سقوط کرد؟

در سال ۱۰۸۵، پادشاه آلفونسوی چهارم موفق شد شهر تولدو را از موروها پس بگیرد، پس از آن در سال ۱۴۸۷ مسیحیان توانستند پس از محاصره ای طولانی مالاگا را از موروها بگیرند و گرانادا هم در سال ۱۴۹۲ به دست مسیحی ها افتاد. پس از سقوط موروها بعضی از آن ها با قبول شرایطی همچنان در اسپانیا ماندند اما بر روی رفتار آن ها نظارت زیادی صورت می گرفت. موروها در زمان پادشاهان بعدی آنقدر مورد آزار قرار گرفتند تا دست به شورش زدند و بالاخره در سال ۱۶۰۹ دولت اسپانیا فرمان اخراج آن ها را داد و آن ها دوباره به شمال آفریقا برگشتند.

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!

۱ نظرات

زهرا 1402-12-26 - 6:58 ق.ظ
سلام در قسمت خدمات مورها: قرطبه درست است. شهر قرطبه طرقبه در اطراف مشهد است
افزودن نظر