شاید مغولستان پر طرفدارترین مقصد گردشگری جهان نباشد، اما این کشور دیدنی های بسیار زیادی دارد و دلایل سفر به مغولستان هم کم نیستند. جمعیتی که در این کشور زندگی می کنند هنوز هم به سنت ها آیین های دیرینه ی خود باور دارند، بنابراین مغولستان کشوری است که هنوز هم می توان در آن شیوه های سنتی زندگی را دید، حتی با وجود گذشت قرن ها، این کشور هنوز هم خیلی تغییرات نداشته است. بیایید کمی بیشتر درباره ی مغولستان شگفت انگیز بدانیم از قبایل کوچ نشینش تا فسیل های دایناسوری که در بیابان های آن پیدا شده است. الی گشت در این جا ۱۰ مورد از جالب ترین دانستنی ها مغولستان را برای شما آماده کرده است.
مطالب مرتبط: ترکیب دلنشین سنت و مدرنتیه در مغلوستان تصاویری ناب از زندگی روزانه ی مردم تبت
از دانستنی های مغولستان این است که بیشتر از ۲۵۰ روز در سال در این کشور هوا آفتابی است و به همین دلیل است که به آن لقب «سرزمین ابدی آسمان آبی» را داده اند. مردم مغول به کشور خودشان «مغولستان آبی» می گویند اما باید بدانید که آبی بودن آسمان همیشه مساوی با گرما نیست. اگر چه در بیشتر مواقع هوا بسیار گرم است اما در روزهای سرد سال می تواند تا منفی ۳۰ درجه هوا برود. راستی پایتخت مغولستان یعنی اولان باتور با میانگین دمای -۱.۳ درجه، سردترین پایتخت جهان است.
یکی از چیزهایی که مغولستان به آن معروف شده است، شیوه ی زندگی کوچ نشینی مردم این کشور است به طوری که این کشور یکی از معدود فرهنگ های کوچ نشینی باقی مانده در دنیاست و تخمین زده شده است که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم آن کوچ نشین هستند. در واقع این کوچ نشینان با شترها و اسب هایی که در اختیار دارند، مدام به دنبال جایی هستند که شرایط زندگی خوبی داشته باشد.
البته حدود ۴۵ درصد از جمعیت مردمان کشور در شهر شلوغ و پایتخت این کشور زندگی می کنند، جایی که در آن زندگی به شکل امروزی تری دنبال می شود. در این شهر می توانید تعداد زیادی موزه، رستوران، مغازه و… پیدا کنید.
از دیگر دانستنی های مغولستان این است که یکی از بنیادی ترین بخش های زندگی مردم این کشور مخصوصا کوچ نشینان آن ها را اسب سواری تشکیل می دهد. تا جایی که خود مغول ها بر این باورند که یک مغول بدون اسب مثل پرنده ی بدون بال است! حتی به جرئت می توان گفت که تعداد اسب ها بیشتر از آدم هاست و یا با آن ها برابری می کند! بر خلاف اهمیتی که اسب ها در فرهنگ مغول ها دارند، به آن ها نامی داده نمی شود.
مغولستان یکی از کشورهای آسیای شرقی است که به خاطر فرهنگ کوچ نشینی اش شهرت دارد. دو کشوری که با مغولستان مرز دارند، روسیه در شمال و چین در جنوب، شرق و غرب است. زبان اصلی مردم مغولستان، مغولی است و جمعیت این کشور در سال ۲۰۱۷، ۳۰۳۷۳۹۳ میلیون نفر تخمین زده شده است.
یکی از دانستنی های بامزه که فهمیدن آن خالی از لطف نیست این است که شترهای مغولستان دو کوهان دارند و شتر بومی این کشور، Bactrian نام دارد. این شتر دو کوهان دارد و به همین دلیل بسیار از دوست خود یعنی شتر یک کوهانه کمیاب تر است!
از این شترها بیشتر در بیابان Gobi دیده می شود و البته قبایل کوچ نشین مغول هم از این شترها دارند.
کشور مغولستان می تواند بی اندازه سرد شود، به اندازه ای که بستنی فروش هایی که در بعضی از مناطق آن زندگی می کنند گفته می شود که نیازی به فریزر ندارند! البته این یک تئوری است که ممکن است اسب رانان مغول بستنی را اختراع کرده باشند. داستان از این قرار است که می گویند اسب رانان مغول، خامه ای را که از شیر حیوانات تولید شده بود را به مناطق سرد مغولستان برای خوردن برده بودند. به خاطر سرمای بیش از اندازه ی هوا قسمت هایی از این خامه یخ بسته بود و وقتی آن ها این خامه ی یخ زده را خوردند از طعم آن شگفت زده شدند. این گونه بود که بستنی اختراع شد. البته بر سر محل دقیق اختراع بستنی، بحث های وجود دارد.
یکی دیگر از جالب ترین دانستنی های مغولستان این است که هر ساله آن ها فستیوالی را به نام فستیوال عقاب طلایی برپا می کنند که در واقع در ۲ روز از سال برگزار می شود و سنت های قدیمی آن ها در آن جشن گرفته می شود. این فستیوال با رژه ی مردانی که سوار بر اسب هستند و عقابی بر روی دوش و یا مچ دستشان است، شروع می شود و در واقع در آن مهارت شکار این مردمان معرفی می شود به عنوان بزرگداشتی برای آن ها است.
تا حالا شده که دلتان بخواهد مدتی کوتاه از همه چیز دور بمانید؟ از آن جاییکه به ازای هر کیلومتر مربع در این کشور فقط ۲ نفر زندگی می کنند، پس این به آن معناست که در سفر به مغولستان می توانید انتظار یک آرامش بی حد و حصر را داشته باشید. تنها مشکل این است که با آن نفر دوم که در کیلومتر شماست می خواهید چکار کنید! مردم مغول اصولا مردمی گرم هستند و همیشه در خانه شان یک لیوان شیر تازه ی داغ برای پذیرایی از مهمان دارند.
در دهه ی ۱۹۲۰ بود که فسیل های دایناسور در بیابان Gobi به همراه اولین تخم های آن ها پیدا شد! جالب این که بدانید که گفته می شود که فسیل های بیشتری هنوز در این سرزمین هستند که پیدا نشده اند. پس اگر به مغولستان رفتید خوب چشمتان را به زمین بدوزید! شاید یکی از آن ها پیدا کردید.
بیشتر بخش جنوبی این کشور از صحرایی به نام گوبی تشکیل می دهد که گفته می شود دمای آن در زمستان ها به منفی ۴۰ درجه ی سانتیگراد و تابستان ها به مثبت ۴۰ درجه ی سانتیگراد می رسد!
منبع: insider-journeys.com
۱۰۹ نظرات